Gå til innhold

Fjellfanten

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjellfanten

  1. Takker for optimistisk svar, jeg gjør et hederlig forsøk! For å ha litt mer "kjøtt på beinet" har jeg meldt meg opp til tverrfaglig eksamen brønnteknikk i vår, er motivasjonen der er jeg klar for teknisk fagskole også. En karriere innen drilling frister vel enda mer... :-)

     

    Alderen taler vel ikke til min fordel kanskje men.. er 42 :-/

  2. Hei, lurer på om noen her inne har tips til hvor man kan søke jobb som instrumentrørlegger offshore. Ser at flere firmaer søker folk, men med erfaring fra offshore tidligere, men et sted må man jo starte for å få denne erfaringen?!

     

    Har svennebrev som vvs rørlegger, 24 års arbeidserfaring. Har gsk offshore, helseattest og olf 120 fittingskurs.

     

    Vet at instrumentrørlegger går inn under automasjonsfaget men å legge tubing bør være grei skuring for en vvs rørlegger som kan bruke bøyetanga skulle jeg tro :-)

     

    Takknemlig for svar!

  3. Pentax 55-300 er bra, men den koster etter min mening mer enn det smaker. Du får like gode objektiver fra Tamron og Sigma i klassen 70-300 for under halve prisen.
    Mine erfaringer med ett eksemplar av Da 55-300 sier det motsatte.

     

    Fullt mulig at sample-variasjoner spiller inn, men det var i hvert fall i en helt annen klasse enn Tamron sin 70-300. Jeg ble virkelig forundra over hvor dramatisk forskjellen var.

    Takker for interessante innspill,for en nybegynner med dslr er jeg svært glad for alle råd og tips jeg kan få! Kommer mest sannsynlig til å gå for Da 55-300 og et cpl filter.

  4. Ok takker for svar. Har funnet et nytt DA55-300 til en pris av ca 1990,- hos en ebayshop i uk. Vurderer å gå for det.

    Prisen er vel ikke så mye høyere i Norge? Jeg tror jeg ville kjøpt fra Norge. Husk på at du får 5 årsreklamasjonsrett, og det er veldig greit mtp at objektiv ofte varer i mange år.

    Ser den SRD,er vel verdt den snaue tusenlappen å betale mer her i Norge for objektivet med henblikk på garanti/service. :yes:

  5. En rikholdig og gjennomtenkt anbefaling/ønskeliste det der,takk Simen1. Til min ferske karriere med speilrefleks og Pentax så er vel et da 55-300 som telezoom et ok valg til den prisen? Eller? Formålet er dyr/fugler.

     

    Vil et uv filter foran for beskyttelse av objektivet ha noe å si for bildekvalitet utendørs uavhengig av værtype?

  6. Noen her med erfaring fra Pentax K20D og valg av objektiv? Kjøpte K20D for et par uker siden med 18-55drII,har bestilt 50-1.4. Syns kitobjektivet fungerer over all forventning! Nå vurderer jeg å anskaffe meg DA 55-300. Er dette et fornuftig valg sånn i starten? Med tanke på natur-dyremotiv? Håper på noen innspill ang. dette temaet fra Pentaxbrukere der ute :thumbup:

  7. Sorry,fersk på forumet her-stokket seg....

     

    Står på trappene til å bestille et Pentax K20D,derfor et spørsmål til dere "proffe":

     

    Står mellom to valg av kit til k20d,nemlig da18-55II eller med tamron af 18-200/3,5-6,3

    til henholdsvis 6995,- og 7295,-

     

    Hva anbefaler dere? Bare kjøpe hus til ca 6 lapper og velge annen optikk? Skal fotografere barn,landskap samt dyr i bevegelse.

     

    På forhånd takk fra en kommende fersking m speilrefleks :yes:

  8. Fikk ei eBay splitt-prisme i posten i dag. Har leika litt rundt i stova. På dei raskare objektiva mine, så er den virkelig flott. På dei treigare så synest eg den blir litt i mørkaste laget. Men det var no eigentlig som forventa.

     

    Førebels vel verd dei $30 den kosta. Så får ein heller vurdere Katz Eye™ med OptiBrite til $160 på eit seinare tidspunkt.

     

    [Edit: Skrivefeil]

×
×
  • Opprett ny...