Gå til innhold

Anseth

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anseth

  1. Hei,

    ser at det er lenge siden det var aktivitet på denne tråden, men prøver allikevel.

     

    Jeg sliter også med nesepolypper. Kronisk tett i nesa, astma, i tillegg til at jeg reagerer på enkelte smertestillende, mer spesifikt ibux. Har prøvd litt forskjellige medikamenter, men stort sett kun prednisolon som har god effekt. Problemet er at jeg ikke kan gå på det i lengden pga bivirkningene.

     

    Er du fortsatt bra etter ASA-behandlingen, thyes? Vurderer det sterkt selv! 

  2. Jepp nå forstår jeg.

     

    Det står at man kan velge om du skal tegne den massiv eller uthulet. Derfor kan du velge om du vil tegne den slik at man ser ned i de eller ikke.

    Hvordan du plasserer de er også opp til deg selv, de kan være liggende eller stående, men det velger du i deloppgave 1. Vet ikke om det var svar på spørsmålet?

  3. Skoleoppgavene var ganske lette synes jeg, bortsett fra den siste. Skulle lage en kulebane hvor forløpet skulle være bygget opp som et naturlig landskap av trepapp. Den oppgaven gikk ret vest for min del, men det viste seg å ikke få stor betydning :p

     

    Vel leste oppgaven. Er ikke helt sikker på hva du mente. Er det deloppgave 3?

     

    Deloppgaven har sammenheng med med komposisjonen du har laget. Du skal tegne de sett ovenfra.

    For å gjøre det enkelt er det bare å ta et bilde sett ovenfra og utvelge de 3 viktige figurene - tegn konturen rett av. Men ut ifra hva jeg har klart å lese meg til skal man bruke sort tusch?

  4. Jeg søkte dit i fjor. Matteoppgavene er ganske basic og ligger rundt ungdomsskolenivå.

    Jeg øvet kun på tidligere opptaksprøver og pugget noen formler, det gikk helt fint. Det er selvfølgelig opp til deg hvor mye øving du vil legge i det, men logikkoppgavene teller lite av den totale summen, det gjorde de i fjor hvertfall.

    De legger mye mer vekt på det kreative, og det er det vanskelig å forberede seg på. En god ting, når du er på opptaksprøven, er å være sikker på at du har forstått oppgaven riktig før du begynner, det feilet jeg på og kom ikke inn på AHO. Kom inn i Århus derimot :)

     

    Vet ikke om det var svar på dine spørsmål, følte bare at jeg ville dele mine inntrykk om opptaksprøven.

     

    Om du har andre spørsmål, skal jeg prøve å svare på de!

  5. Jorchi.

     

    Ang studieteknikk bøker. Det har jeg lett etter selv en stund.

     

    Fant en bok, har ikke kjøpt den enda og vet derfor ikke om den er noe å anbefale, men den virker veldig interessant.

    Leste innholdsfortegnelsen og den kunne visst egne seg for medisinstudenter ifølge han.

     

    Ganske spesiell studieteknikk han bruker, og det tar sikkert litt tid å sette seg inn alle "huske" teknikkene han viser til. Men vil tro det er verdt et forsøk :D

     

    http://www.oby.no/en/books.php

     

    Memo håndboka - den enkleste veien til bedre eksamen.

  6. Det beste er nesten å dra ned selv og prøve om du har lyst, har lest utallig poster på dette forumet, og mange har forskjellige meninger om hvor vanskelig det er.

     

    Er skråsikker på at om du leser, så består du.

    Hvis ikke ville det vært umenneskelig studie og det tviler jeg på at det er.

  7. Det beste vil nok være å ta opp fagene du mangler som privatist.

    Det er billigere enn om du skulle gått på bjørknes/sonans

     

    Om du går opp som privatist, avhenger karakteren du får mye på egeninnsats. Om du tror du klarer å lese på egenhånd, uten undervisning, vil jeg sterkt anbefale deg å gå opp som privatist. Tok selv opp noen fag på bjørknes og fant ut av at jeg like gjerne kunne gått opp som privatist, iom at det læreren underviser i timene, er lett å lese seg til alene. og jeg er ingen einstein, de fleste vil klare det fint om man bare leser.

     

    Skulle jeg gjort det om igjen ville jeg definitivt tatt opp alle fagene jeg tok opp som privatist

     

    Kom til a tenke, jeg har 5 ar i arbeid, 4 som snekker, 1 som vekter. Hvordan vil da realkompetanse fungere?

     

    Forstod ikke helt hva du mente med det dessverre :p

  8. Det lureste og beste er faktisk å ta valget, skole eller ikke. For da gir du plass til en person som kanskje er mer motivert enn deg, og plassen er jo nyttig. Planlegg hvordan sommeren/høsten vil bli, så slipper du å gå angrende for noe.

     

    Er vel derfor det finnes ventelister, om man bestemmer seg for å ikke gå på en skole man har søkt på.

  9. Den første delen er Ok syns jeg, men er det noen som har erfaringer fra aspirant tiden som de kan dele? Hva skjer da? Hvilke oppgaver må jeg gjennom? Hva skjer generelt iløpet av den tiden?

     

    Da vil dere forberede dere til feltuken. Bæring av sekk, pakke sekk, hvordan kle seg osv. Feltuka er den værste uken i mitt liv, ekstremt slitsomt, lite mat, lite søvn hvor de i tillegg tester lederegenskapene dine.

     

    Jeg vil si det er en fordel å ha vært inne til førstegangstjeneste fra før, selv om de fleste som søker, hvertfall da jeg søkte ikke hadde vært det. De stiller litt høyere krav til deg om du har vært inne før, men alt går så utrolig mye lettere da. Trenger ikke gjøre deg kjent med alle de nye tingene, du har sikkert vært på tunge øvelser før.

     

    Etter feltuka får du vite om du har kommet inn eller ikke, så er det en 3 ukers sommerferie hvor du kan spare på kreftene. Vel fortjent forhåpentligvis :D

  10. Er ikke bare rævslikking som gir deg vinkler heller. Går også på lederegenskaper. Det kommer selvølgelig an på hvilken linje du velger, de linjene hvor det er et snev nyttig å ha lederegenskaper er det ikke tilfeldig hvem som blir korporal.

×
×
  • Opprett ny...