Gå til innhold

Geeza

Medlemmer
  • Innlegg

    152
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geeza

  1.  

     

    Kan du si mer spesifikt hvordan du får til å programmere dette?

     

    Kan prøv! Hvis du velger meny og meny nr 2 (tannhjulet). Så går du der på undermeny nr 6. Der finner du: Tilp. skjermkn,-inns. Velg det og trykk ok. Da kan du velge va du vil bruke C1, C2, C3 knappene til under Egendefin. knapp 1 osv.

     

     

    Ok, jeg skjønte ikke helt hva C1, C2 og C3 hadde med ISO hjulet på fremsiden å gjøre. Men jeg ser nå at ved å programmere C3 => ISO så kan jeg ved å trykke C3 først bruke fronthjulet for å velge verdi. Eller bakhjulet. Eller dreiehjulet.

     

    Pussige greier.

    Jeg hadde håpet at man kunne si at fronthjulet skal være ISO og ferdig med det, slik at jeg ikke behøvde å lete etter C3 først. Men det går vel ikke da.

     

    Men takk! Da får jeg se om dette fungerer bedre for meg eller om jeg skal fortsette å bruke dreiehjulet.

  2.  

     

     

     

    Det mangler også et bra hjul til å stille ISO - kontrollhjulet bak er utrolig lett å trykke en av retningene under rotasjon - og da er man inne på en annen innstilling. Å bruke dette hjulet med hansker på er så godt som umulig.

     

    Dette punktet, og plasseringen av forstørringsknappen ble sammen med forholdsvis dyr optikk spikeren i kista for A7 for min del.

     

    P.S. De som ikke var klar over det, man kan slå av/på AutoISO på nyere Nikon ved å holde inne ISO-knappen og bruke framre kontrollhjul.

     

    Det si jeg meg enig i, kontrollhjulet bak er ikke ideelt til justering av iso. Jeg har iso på en av programmerbare knappene og kan da bruke hjulet på fremsiden til å juster iso'en!

     

    Kan du si mer spesifikt hvordan du får til å programmere dette?

  3. Jeg skjønner konseptet med lang lukketid, men jeg aner ikke hvilke knapper og innstillinger jeg skal bruke på kamera for å få det til.

     

    Jeg har lært meg å bruke en setting som stort sett fungerer. Den heter Auto. Men det har ikke så mye å si, for kamera ligger stort sett hjemme, og de fleste bildene blir tatt med mobiltelefonen.

     

    Men det er kjekt å ha et slikt kamera hjemme, for jeg mangler kikkert.

    Dette var triste greier.

  4.  

    PDF fra Lightroom anser jeg for å være ubrukelig til print.

    Jeg har aldri prøvd det, vet du hva som er problemet? Hadde vært nyttig med litt mer info.

    Beklager, litt drøyt av meg å kalle det ubrukelig uten å si hvorfor :-)

     

    Det har ingeting med printkvaliteten å gjøre, men jeg fikk aldri layouten jeg hadde fra boken til å matche arkene bra med PDF. Enten fikk jeg ekstra marg langs kanten eller jeg fikk noe klippet vekk, og da forsvant f.eks. sidenummerering. Etter noen få forsøk gav jeg opp og eksporterte til JPEG som gav meg mer kontroll når jeg printet hver enkelt side.

     

    Jeg bør legge til at dette var enkle test-print fra imac preview og jeg har ikke gjort videre test av det.

  5. PDF fra Lightroom anser jeg for å være ubrukelig til print. Skal jeg printe lokalt så er eksport til JPEG mye bedre.

     

    Det er uklart for meg hva det er å grøsse av i LR sin løsning. Så lenge funksjonaliteten med Book og eksport til Blurb fungerer med god kvalitet ser jeg ikke helt problemet, annet enn at jeg selvfølgelig kunne tenke meg raskere og billigere levering.

     

    Flere aktører og dermed økt konkurranse er derfor velkommen.

  6. Flickr burde innby til samarbeid med trykkerier og fotoforhandlere verden over ved å lage en slags nettbutikk der man velger trykkeri selv. Det vil øke den lokale tilstedeværelsen over alt, skape sunn konkurranse og redusere behovet for frakt over lange avstander. I tillegg vil de ta en lavere økonomisk risiko, da det koster dem mindre enn å bygge opp en diger fotobok-fabrikk og bli ferskingen i et marked som allerede er ganske mettet. Håper i det minste det går an å eksportere fotoboka i form av PDF.

     

    Ikke noen dårlig idé. Utfordringen vil vel være å holde en jevn, høy kvalitet. Jeg bruker selv blurb.com og er veldig fornøyd med print-kvaliteten deres. Men kunne selvsagt tenkt meg å slippe å betale frakt fra Nederland.

     

    Uansett, bra med konkurranse på dette området!

  7.  

     

    La meg se, du har backup lokalt av det du har lagret i skyen altså? Artig tankegang! Og forklarer en del...

     

    Du og Jann må for all del holde oss oppdatert på hvordan det går videre med disse datagreiene deres. Dette kan bli morro :-)

     

     

    Vet ikke hvordan du lagrer dine filer, men jeg tror nokk de fleste som har en del bilder eller andre filer har dem også på hdd'n sin, enten det er ekstern eller ikke.

    Poenget er, du har alle data lokalt og bruker skyen til backup. Ikke omvendt. Har du ikke skjønt såpass er det ikke rart at det forsvinner data i ny og ne, ref Maximalyd. Både denne forumuleringen og flere andre som jeg ikke det bryet verdt å ta opp (eks. kan ikke slette data hos de? bare vrøvl) tyder på at både du og han har problemer med å skjønne hvordan dette konseptet fungerer.

     

    Og da synes jeg dere burde ta tak i det før dere erklærer at Jotta ikke fungere (de har jo ikke backup! Duh...).

  8. ...
    Selv bruker jeg Dropbox og Sky Drive. På Sky Drive har jeg jo 25 Gb, og det holder jo lenge for meg. Men alt jeg har i skyen, har jeg også backup av lokalt. For man kan jo aldri stole 100% på skylagring.
    Dropbox er jo veldig enkel når man skal dele ting også, eller å slette ting som du sier. :) Har forresten lagring hos one.com også. Fungerer bra der også.

     

    La meg se, du har backup lokalt av det du har lagret i skyen altså? Artig tankegang! Og forklarer en del...
    Du og Jann må for all del holde oss oppdatert på hvordan det går videre med disse datagreiene deres. Dette kan bli morro :-)
  9. Ja, jeg blei mildt sagt overrasket selv. Sendte 3-4 mailer til dem, men det var ikke mye info å få fra dem. De har vel backup osv, men det var vel slik at filene mine var ikke der heller. Så hele systemet deres fungerer jo ikke bra når det først skjer noe. Heldigvis hadde jeg filene også på maskinen min, siden jeg egentlig ikke stoler 100% på sånne steder. Hadde dem også på Dropbox.. Og servicen til Jotta er heller ikke mye å rope hurra for hvertfall. Jeg bruker ikke dem mer. :)

     

    Døh, ikke kødd 'a. Selvsagt fungerer Jotta. Hvis DE ikke har filene dine så har du enten ikke overført de dit, eller du har sletta de slik at de ikke lenger ligger hos de.

     

    De lagrer også filer du har slettet i en periode etter at du har slettet de lokalt (30 dager). Hvis du i det hele tatt har overført filene du savner, så har denne perioden utløpt hvis de ikke lenger ligger hos Jotta.

     

    Jeg har ca 700-800Gb med bilder som jeg tar backup av med Jotta, i tillegg til lokal backup. Jeg har i øyeblikkt 3,1Tb med data hos de pga at jeg har reorganisert strukturen lokalt hos meg. Siden Jotta lagrer alle filer som slettes (samme som flytting) har jeg masse filer lagret i Papirkurven hos de. Jeg kan selv gå inn å se på disse og eventuellt laste det ned igjen.

  10. Tja, de små kameraprodusentene kjører med "full pakke" på sine kameraer for og kapre kunder ville ikke kalle det innovativt, heller kalt det salgsstrategi.

     

    Det gjelder vel alle i gamet. De som selger flest DSLR har mindre incentiv til å utvikle alternativer, og det er også en markedsstrategi (antar det er det du mener med salgsstrategi).

     

    Både Canon og Nikon har kommet med flere innovative kameraer de siste 4/5 årene så selv om de ikke har hoppet på speilløs-hysteriet for fullt ennå ville jeg ikke kalt dem for "lite innovativt".

     

    Så var det disse subjektive spissforumuleringene da, som ikke er egnet til annet enn å avsløre egen forutintatthet. Speilløst er ikke noe mer hysteri enn noe annet segment i bransjen, det være seg FF, DSLR, kompakt eller hva det måtte være. Det dreier seg om å finne nisjer som tilfredsstiller behov. Værre er det ikke.

  11. ... Adaptere er for min del noe malplassert når en tenker speilløse - noe av vitsen med speilløse mener jeg er størrelse-og vektreduksjon, faller den biten av lasset er de ikke like attraktive.

     

    De er vel de minste og letteste FF som noen gang er lansert, så hvordan du kan feie vekk denne faktoren skjønner jeg ikke.

     

    Dessuten er speilløse kamera interessant uansett. Speil, lukker og all annen mekanikk er jo noe man ønsker å komme vekk fra pga størrelse, vekt, støy, slitasje mm.

     

    > Jeg tror disse 2 kameraene blir som de andre ff-

    > kameraene - nemlig for spesielt interesserte.

     

    Øh, javel? Og det var et argument for/mot hva?

    Sony er med disse kameraene først ute på et område som mange har ventet lenge på og som flere nettsteder i dag omtaler som banebrytende.

     

    Men for deg er dette altså bare for "spesielt interesserte".

    • Liker 1
  12. Hei - kamerareima mi har en liten gummidings jeg kan sette over okularet ved langtidseksponeringer, og det har faktisk en hel del å si for eksponeringen (og lysmålingen) om jeg bruker den eller ikke, når jeg ikke har øyet til søkeren! ;)

     

    Ja, der ser du. Du får ta kontakt med Nikon og be de ta den med i diagrammet. Og ikke glem å fortelle oss hvordan det går :wee:

×
×
  • Opprett ny...