Gå til innhold

wingeer

Medlemmer
  • Innlegg

    5 585
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wingeer

  1. ja det jeg mener, ble litt surr :p

     

    hvis de blir kalt inn til dopingtest utenfor konkurranse og tester positivt på noe av det, så er det ikkeno problem?

    Aramnau testet visstnok positivt for marijuana-bruk utenfor konkurranse og om ikke han ble utestengt for det fikk han ihvertfall advarsel for det. Mulig han også kjørte i beruset tilstand og at det kan ha hatt noe med det å gjøre ...

  2. afb3bb851a77629f0134d64b4500406f.png

    71217848085bfe5e21e836a52637d4a4.png

     

    Spørsmålet er hvilke punkter de to kurvene skjærer hverandre. Gir ikke løsningen av disse ligningene at Theta = +-Pi/2 og Theta = +-Pi/4? Skjønner ikke hvorfor det blir 0 istedet, og hvorfor blir radiusen 0?

     

    I tillegg, hvordan kan r^2 = 2sin2Theta? Sinusfunksjon kan være både positiv og negativ, men r^2 kan da vel bare være positiv?

    Har du oppgaveteksten?

  3. Er det riktig at tallfølgen ((-1)^n)/n konvergerer mot null til tross for at den er alternerende? Tenker intuitivt at det ikke spiller noen rolle om den alternerer siden grenseverdien går mot null og null ikke har fortegn uansett. Derimot spiller det en rolle hvis grenseverdien ikke er null, siden du da får to grenser med ulikt fortegn. Ikke sant?

    Riktig. Du kan også tenke at både den negative underfølgen og den positive underfølgen konvergerer mot det samme punktet. Dette er en måte å si at følgen konvergerer til det felles punktet på.

    • Liker 1
  4. Det blir riktig som du sier, du trener som en vektløfter , mer knevandring er tillatt , ofte brukes høyere hæler for å gjøre det. Det er ikke til å feie under teppet at kne og rygg mangler stabilitet hos vektløftere og at dette ofte resulterer i plager, men det må bli sånn for å komme rett VS stanga.

     

    Så hvorfor velger du å trene som en vektløfter? Konkurranse?

     

    Om man trener for seg selfv og egen styrke vil jeg iallefall anbefale styrkeløfterutgaven for oss andre hobbytrenere.

    I alle dager, hva er det du sier? Kne og rygg mangler stabilitet hos vektløftere? På hvilken bakgrunn sier du dette?

     

    Når man driver med vektløfting er man essensielt nødt til å få presset hofta frem for å kunne ha en rett overkropp i bunnposisjon. Det vil være fullstendig umulig å rykke bra uten rett overkropp. Også vanskelig å kunne vende noe særlig da stanga ligger på skuldrene og vil falle fremover dersom man er for mye foroverlent.

     

     

    Med fem reps på 170 kg i bøy i dag føler jeg meg ganske sikker på at jeg har hatt årets beste bøy-økt. Dere skal slippe videospam av meg fra nå av frem til jeg har en rep på 200 kg.

     

    Nå håper jeg bare 2014 gir meg teknikken jeg trenger for å løfte bra også i vektløfting.

    Jeg er enig i hva du sier om ankelmobilitet. Man ser det veldig godt i vendingene dine. Mest sannsynlig derfor du kommer litt frempå også.

    • Liker 1
  5. Jeg har hørt det bli nevnt flere ganger, men det er kjedelig om man havner på en gruppe som fungerer ekstremt dårlig og får dårligere karakter på grunn av det. Ser for meg at enkelte landsbyer er mer utsatt for dette enn andre også ...
    I mitt tilfelle var det 1 jeg hadde veldig lyst til å havne i, et par som var helt ålreite og 2 for å fylle opp. Kanskje litt kresen på valget, men det er jo kjekt å havne på noe man synes er spennende. Blir man tildelt landsby rent tilfeldig utifra de 5 man har oppført? Eller er det enkelte ting som gjør at noen landsbyer blir vektet mer enn andre (linje, o.l.)?

  6. Det er til å gråte av. Jeg lærte min gamle far på over 65år å ta skikkelige knebøy uten noe av det du nevner, og det klarte han etter noen uker med god stil.

     

    Det var fantastisk å se hva denne øvelsen gjorde for ham, da han begynte å få tynne bein, dårlig holdning og bli mer og mer "pensjonist". Nå er holdningen god, og det er soleklart at den har økt livskvaliteten betraktelig :)

    Faith in humanity: Restored.

  7.   Du ser ut til å ha noen forutsettninger begravd inne i denne tankegangen om jeg har forstått deg rett:

     

    1. Forbedre PISA-resultatene er mulig uten å lære elevene å tenke

     

    2. Skolen ville brukt tiden til forberedelse til PISA-prøver til å lære elevene å tenke (isteden for leke, husflid, historie, etc)

     

    Min lille trehest, logikk - læren om hvordan man best tenker, er fullstendig fraværende fra det norske skolesystemet så jeg har mine tvil om dette med selvstendig tenkning er noen prioritet i den norske skolen (i motsettning til indoktrinering i sosialdemokratisk tankegang)

     

    Det avhenger fullstendig av hva du anser som "gode" elever.

    1. Mener du at dette ikke er mulig?

    2. Ideelt sett, ja. Reellt sett, dessverre. Misforstå meg rett, jeg mener det er andre mangler ved den norske skole utover fokuset på PISA-resultater.

     

    Nettopp. Det er også derfor det er såpass kryptisk med hermetegn rundt seg. For diskusjonens skyld; Hvilke egenskaper legger du i en god elev?

  8.  

    Jeg ser gjerne på materialet du har som demonstrerer at bare de som ikke kan tenke gjør det bra på disse prøvene.

     

     

    Ellers har jeg ikke inntrykket av at selvstendig tenkning er noe som er et formål i den norske (eller de fleste andre skoler).

    Det er ikke det som er hovedpoenget å ta med seg hjem. Dessuten mistolker du meg om du leser det utifra hva jeg skriver. Hovedpoenget mitt er at dersom man bruker PISA-testene som en metrikk på hvor god skolen er vil hver skole jobbe målbevisst mot å forbedre PISA-resultatene fremfor å lære elevene å tenke. Jeg mener derfor at PISA-nivåene ikke nødvendigvis er representative for hvor "gode" elevene er. Dersom man driller elevene på disse prøvene vil selvfølgelig resultatene forbedres, men det betyr ikke at man får "gode" elever.

  9. I denne tråden er det flust av spekulasjoner ...

    Et spørsmål man kan stille seg er hvorvidt PISA-testene er et godt mål på nivået for utdanning i et land? Vil man ha elever som er gode til å ta prøver, eller elever som klarer å tenke? Det er et grunnleggende spørsmål man må stille seg før man begynner å kritisere skolen på bakgrunn av disse tallene.
    Videre vil man aldri kunne endre utdanningen i et land uten å endre kulturen og verdiene landet står for. Uansett hvor mange lærere og hvor dyktige lærer man kaster inn i skolen (les: Ressurser) vil det aldri hjelpe dersom det ikke er kultur for læring i landet i utgangspunktet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...