Gå til innhold

danielnor

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av danielnor

  1. Jeg skal inn til innrykk om 75 dager.

    jeg røyka hasj sist i går, men er det ikke bare å skinne seg på hodet. og de fleste steder på kroppen. da blir det vel vanskelig å få tatt en evt hårprøve? right?

     

    husk også at du skal bli sikkerhetsklarert, da spør de om ditt forhold til narkotika, alkohol osv..

    juger du på den håper jeg du blir tatt og kasta på hue ut, for da har du skjønt lite

  2. eneste konsekvenser for at en har dårlig form er jo at laget plagest og gjør det dårligere på f.eks. krigens krav

    kan være ganske kjipt å være svakeste ledd i ett lag.

     

    men rekrutten på madla er ikke så seriøs på fysiske prestasjoner så det skal nok gå bra.

  3. fatcamp om morgenen kl. 0600 var forbeholdt de som brukte lang tid på 3000m i vår tropp. var kanskje en 3-4 onsdager de var og hadde gym..

     

    situpsene er veldig tunge spør du meg, du ligger inntil ei kasse med ræva, og har 90 grader i hofte og kneledd. derfra skal du rett opp med begge albuene til kneene, og ned igjen med hode ned i bakken. ( ulikt det som står på forsvaret sine sider med annenhver albue borti ett kne.)

     

    pullups ville jeg bynt å trene med en gang var jeg deg, hopp opp senk deg ned så sakte du greier, fin trening fysisk, men ikke minst mentalt. det kommer til å bli hardt noen dager for de utrente på madla, men mest lange dager egentlig..

     

    testene er ikke med en gang du kommer inn, så byn å tren er mitt tips.

     

    ellers, ta med deg nok sivile klær, det er det du skal bruke etter tjeneste etter det har gått 2 uker. sivile boxere er jeg glad jeg tok med mange av, så bruker du bare de og har forsvarets ferdig bretta i skapet..

     

    kom ut derfra nå for ett par uker siden

  4. nato kravene for bestått:

    push: 10

    pull: 5

    situps: 20

    3000m: 16:30

     

    er vel ikke så farlig og klare disse kravene, men det lukker vel mange muligheter hvis ikke. eneste dimmegrunnen vi fikk oppgitt fra befalet var hvis du løp 3000m på over 20 min, da kan troppsjef dimme deg hvis han vil

  5. (er i rekrutten nå)

     

    ei i troppen har piercing ved siden av øyet, må teipe over med hudfarget plaster, det går fint . i ørene kan du ha, men da må de ikke være store og de må være like/antallet likt på begge øre. usikker på om du kan ha flere enn 1 i hvert øre.

     

    er vel en fordel å ha noen som ikke leder varme/kulde da det fort kan bli kaldt under vinterøvelse. frostskader er ikke uvanlig sier de

  6. er i rekrutten på madla nå, og har blitt fordelt til sørreisa som minibussfører.

    hadde dette på 4. valget og er redd at jeg ble sendt mest på grunn av at jeg er gammel nok ( er 22 )

     

    men det jeg lurte på var om noen har vært i sørreisa i det siste, eller har vært vognfører på minibuss. er det mye å gjøre osv ?

    og hvordan er kaserna / messa / velferden der oppe ?

  7.  

    - for min del er jeg glad jeg kjøpte barbermaskin før innrykk, gidder ikke stå kl 0500 med skum og skarpe blader. med barbermaskin tar det maks 2 min

     

    Det kommer vel kanskje litt an på skjeggveksten, men jeg ville anbefalt å bruke høvel. Selv stod jeg opp 10 min tidligere for å barbere meg, er null stress. Det var ikke få ganger de som hadde barbert seg med maskin ikke var hårløse nok i trynet og måtte inn og barbere seg på nytt mens resten stod i ferdigstilling. Dette var kun i rekrutten da, etter rekrutten ble det bedre, men det aller chilleste er jo bare å søke om skjegg først som sist (om man har skjeggvekst nok), så slipper man barberinga.

     

     

    jeg har prøvd det meste av høvler, mach3 og noe 5 blads skit. nå i det siste har jeg brukt safetyrazor med 1 blad, og det har funger utmerket. eneste er at da bruker man gjerne også såpe eller krem som må skummes opp, og dette tar tid.

     

    men er det mach3 du mener kan det ikke sammenlignes med min braun 7 serie barbermaskin, bare man bruker den daglig.

  8. er i rekrutten nå, og kan dele noe som jeg ville ha visst om før innrykk.

     

    - lær deg våpenreglene, de 5 + unntaksregelen. dette før dere prøve i

    - lær deg alle distinksjonene, dette får dere også prøve i

    - har du mye fritid, lær deg førstehjelpsdrillen abcde utenatt, du må lære den og ha eksamen skriftlig og praktisk, men hadde vært bedre å kunne den fra før, og ikke måtte sitte opp til langt på natt når brannalarmen går 0500 neste morgen.

    - skaff deg ekstra datakvote på mobilen, til surfing. her jeg er er det ikke wifi på kaserna...

    - drit i det som står om å ta med ett sivilt klesskift, fyll bagen med boxere og klær generelt, etter noen uker fikk vi gå i sivilt etter tjeneste, og litt drit å ikke ha med noe klær..

    - ta med deg en liten høyttaler av noe slag, jeg har med en music angel som er enkleste sort, men funker greit til morgenvasken.

    - for min del er jeg glad jeg kjøpte barbermaskin før innrykk, gidder ikke stå kl 0500 med skum og skarpe blader. med barbermaskin tar det maks 2 min

    • Liker 1
  9. Luftforsvaret har baser på Sørreisa, Banak, Andøya og i Bodø, alt ligger langt nord. Vil du langt nord for å komme vekk fra lyset? Husk at du er i januar-kontigentet, som betyr at du du skal tjenestegjøre gjennom hele sommeren, og da er det ikke akkurat mangel på sollys der oppe. Grunnen til at NiS og samband ikke tar inn nye er på grunn av flyttingen til Ørlandet.

     

    vil ikke langt nord nei, vil til rygge.

    har fått bekreftet fra en løytnant i luftforsvaret at de skal ha inn nye både i NIS og samband

  10. Trenger du det virkelig et helt år?

    Var en kollega av meg (fenrik) som hadde sivile solbriller i lang periode av samme grunn så det burde ikke være noe problem. Du må nok snakke med øyelegen om bare UVA og UVB beskyttelse er godt nok. Det kan jo også hende at du bør passe deg for sterkt lys i seg selv og at du derfor trenger svarte solbriller. Ingen tjeneste skal være helseskadelig, så om du setter øyesynet i fare har du rett på å få egen tilrettelegging.

    Bare pass på at alt befal er klar over det slik at det ikke blir noe misforståelser etc. Det som er kjekt i nordnorge på vinterhalvåret, om det er dit du skal, er at det nesten ikke finnes sol uansett.

     

    de sa jeg trengte det, men er jo ofte ute litt nå uten å ha på solbriller, så det skal nok gå bra.

    får snakke med de når jeg kommer inn, er usikker på om luftforsvaret har noen baser i nord, hadde jo ikke vært noe artig å bare bli plassert der på grunn av dette. ønsker en så aktiv/grønn tjeneste som mulig.

     

    men har hørt at hverken NIS eller sambandstroppen i luftforsvaret ikke tar inn nye folk nå i januar

  11. lurer på en liten ting, som noen som har avtjent fgtj. sikkert kan svare på.

     

    tok laser operasjon på øynene i sommer og skal inn nå i januar, problemet er at man skal bruke solbriller første året etter sånn operasjon. men det går vel greit å bruke solbriller til vanlig ute ?

     

    har kjøpt de solbrillene som utlevelert, de skyte brillene som jeg bruker nå, så de kan vel brukes også. de har jo UV a og b beskyttelse på alle glassene

  12. det høres bra ut. håper det blir greit, som jeg regner med.

    har googlet mye om tips osv, til ting som kan være lurt å gjøre før oppmøte, og det eneste jeg egentlig har funnet er pakkliste og det å lære meg det fonotiske alfabetet, som gikk greit.

     

    har hørt at det er mye sanitet i rekrutten, kanskje noe vi burde lese på i forkant ?

     

    selvfølgelig uten å være smiskete og sånn når jeg kommer inn, men er greit å komme litt forberedt synes jeg hvertfall.

×
×
  • Opprett ny...