Gå til innhold

stefag

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stefag

  1. Jeg ville tenkt meg litt om angående skjermkort... Det viser seg at de nyeste 3D skjermkortene er latterlig dårlige på 2D. Og som jeg forstår det blir du å bruke en del 2D og vektorbaserte program. Se denne artikkelen for mer info: http://www.tomshardware.com/reviews/2d-windows-gdi,2539.html

     

    Selv kjører jeg en del 2D program i Windows 7 og med HD 4850. I feks photoshop, indesign ol. kan maskinen restarte helt uoppfordret. Er ikke 100% sikker på at skjermkortet er problemet, men jeg har mine mistanker.

     

    Ellers ser oppsettet fint ut. Har selv i7 920, asus p6t se, 1333 RAM (CL7) samt ssd disker. Om du kjøper billigere CPU, GPU og HK får du kanskje penger til overs til en SSD disk?

  2. Hei!

    Jeg har også problemer med skurring i Win7 med Realtek HD Audio... Men mitt løste seg ikke med den ovennevnte driveren...

     

    Skurringen blir høyere når jeg justerer opp lyden fra maskinen. Den varierer også med aktivitet på maskinen...dette sier oss vel at støyn er skapt inne i maskinen..? Jeg kjører som sagt Win7 med Realtek HD Audio, og når jeg går på 'Info' i Manageren står det 'Lyddriver versjon: 6.0.1.5832' etter at jeg la inn den ovennevnte driveren. Støyen er der både på stereo utgangen fremme og bak... Hovedkortet mitt heter ASUS P6T SE, og jeg har ikke lydkort.

     

    Noen som har forslag til hvordan jeg kan bli kvitt denne støyen?

     

    Steinar

  3. Da er jeg igang med å kopiere inn dataene fra en ekstern harddisk! Fått gjennoprettet det aller meste! Takk skal dere ha for raske tips!

     

    Jeg endte opp med Recuva...gratisprogram som fungerer godt! Anbefales. Jeg prøvde først å hente ut data fra backupmaskina, men der var det desverre lite å hente...antakeligvis pågrunn av at disken har vært smekkfull og mye er blitt overskrevet av hverandre av de to backupversjonene mine...

     

    Deretter kjørete jeg Recuva på stasjonærmaskinen (der dataene opprinnelig lå)... Der fant jeg igjen godt og vel 95% av dataene, så jeg er veldig fornøyd! Jeg gjenopprettet de ut på en ekstern hardisk for ikke å overskrive data mens jeg gjenopprettet... Nå driver jeg å kopierer inn igjen data.

     

    Jeg kjørte "portable" versjonen av Recuva, vet ikke hva som er forskjellen, men den trenger ingen innstalasjon og fungerer fint!

  4. Hei!

     

    Nå trenger jeg virkelig litt hjelp her! Jeg har mistet mange dokumenter, hovedsaklig bilder. Dette er bla annet bryllupsbilder som ikke er levert, så jeg MÅ ha de tilbake...

     

    Jeg er usikker på hva som har skjedd, men det ser ut til at 98 % av dokumentene mine er slettet. De resterende 2 % ser ut til å være de nyeste dokumentene mine.

     

    Egentlig hadde ikke dette vært noe problem, da jeg hadde backup. Men tilfeldighetene ville det slik at jeg holdt på å rydde i backupfilene og backupsystemet. Jeg hadde i går en backup av hele brukermappen min, den backupen lå på en annen maskin og var tatt med GFI Backup. Men så ville jeg gå over til å bruke Windows 7 sin backupløsning, for der kunne jeg ta backup av både dokumenter og et "system image". Så jeg slettet GFI Backup'en og satte på backup via Windows 7 før jeg la meg i går.

     

    Da jeg våknet var det kommet opp beskjed om at backupen ikke var fullført da det var lite plass igjen på backupmaskina. Så jeg slettet alle backupene fra den...og oppdaget at dokumentene mine var slettet etterpå...

     

    Hvordan kan dette ha seg? Mappene som dokumentene har vært i ligger inntakte, men filene som har vært der er forsvunnet. Og jeg har mer ledig plass på dataen enn tidligere, så de er ikke bare flyttet.

     

    Jeg kjører et i7 920 system med Windows 7. De eneste lagringsenhetene jeg har er 2 stk OCZ Vertex Turbo 60 GB i RAID 0.

     

    Kan det være RAIDet som har slått seg vrangt eller kan det være backupstyret mitt? Jeg skjønner iallefall ingenting...

     

    Men jeg tar imot alle tips om hvordan jeg kan finne igjen dokumentene med stor takk... Dokumentene har altså vært på RAIDet og bå en bærbar backupmaskin... Finnes det noe program for å hente slettet informasjon eller må harddisken leveres til en spesialist?

  5. i5 liker nok RAM som går på under 1,65 V ja....det gjør iallefall min i7. Ser disse går på 1,7 V, mulig det fins muligheter for å justere ned spenningen...? Men jeg ville nok anbefalt å se etter RAM som er laget for <= 1,65 V. Har du sjekket om i5 bruker 2 eller 3 kanals minne? Om den bruker trekanals (som i7) anbefaler jeg og å kjøpe 3*2 GB RAM...!

  6. Jeg har nylig bestilt Dell sin Ultrasharp 24". Den har VA panel og 1920*1200 px. Fått gode tilbakemeldinger og tester så ølangt jeg har sjekket! Men har desverre ikke fått prøvd den selv ennå... Denne går for like under 5000 om du kjøper den via en bedrift! Husk at når du legger så mye i skjermen er det påbudt å legge rundt tusenlappen i kalibreringsutstyr óg!

  7. Takk for tips!

     

    Hører mange er fornøyd med den... Så da satser jeg nok på den, er jo en billig investering for litt stillegående overklokkingsmuligheter!

     

    Har lest litt om overklokking nå, som nevnt er det jo bare en light oc jeg skal ha... Men som jeg fårstår det kan minnefrekvensen justeres individuelt etter at jeg har justert FSB... Så jeg ser for meg at jeg satser på minnebrikkel med CAS 7 med så høy frekvens som mulig til en fornuftig pris...

     

    Tenker litt høyt her med håp om eventuelle tips...;)

  8. Takk for svar!

     

    Kan jeg legge fire hundre i en Scythe Mugen 2 og kjøre den passivt kanskje? Gira på en stille PC!

     

    Har ingen erfaring her så det er mulig jeg stiller litt åpenbare spm...noen som har en grei introguide til overklokking? Hvordan er samspillet mellom CPU-frekvens og minnefrekvens? Er det slik at jeg ikke får bruk for de 500 MHz ekstra ved CPU på 3,3 GHz?

  9. Jeg skal kjøpe i7 920 og sette på et Asus P6T SE... Dette hadde jeg tenkt å klokke til 3,3 GHz.

     

    Spørsmålet er da hvilken kjøler det er fornuftig å satse på. Jeg ønsker en som er stille (aller helst uten vifte)... Nå står Noctua NH-U12P på handlelista, men sparer gjerne noen kroner om det er mulighet for det!

     

    Jeg har også et spm angående minnefrekvens. Hvor stor nytte vil jeg få av 1866 MHz (CAS L: 8) vs 1333 MHz (CAS L: 7)?

  10. Har sett litt på et noe lignende oppsett...

     

    Jeg har valgt "Dominator"-utgaven av RAM'en din. Den har litt lavere "latency". Dvs. er litt kjappere...

     

    Angående strømforsyning har jeg ikke god peiling, men jeg brukte en "strømforsynings-kalkulator" på www.antec.com sine sider!

     

    Harddisken er nok god. Men det er jo tross alt en harddisk, i disse dager er det SSD som er pop... Men det koster jo mye, så man må ha bruk for det for å koste på det...

     

    Kabinettet har nok plass til både ekstra HDD og skjermkort, uten at jeg har sjekket det ut. Hovedkortet har i allefall plass! Angående hovedkortet ser jeg at det ligger ute en V.2 til samme pris... Sikkert lurt å undersøke!

  11. Supert, godt å høre jeg resonerer forholdsvis greit selv om jeg har minimal erfaring her... Vet ikke hva "stripen på raidet" er, men om du mener det blir bra med 128 eller 256 kb så tar jeg det...;)

     

    Skal gjøre mitt beste på å holde SSD'ene rene, da jeg har lest at det vil øke ytelsen pga at SSD trenger litt plass til å flytte rundt på ved sletting ol.

     

    Nå må jeg bare glemme at diskene vil koste halvparten om et halvt år så er kjøpet klart! Hvor lang leveringstid må jeg rekne med hos feks Amentio, Dell og Digitalimpuls? Ingen av de som bruker mer enn en uke?

     

    Takk for all god hjelp!

  12. Takk, det var interessant!

     

    Sitter med eksamenslesing jeg og, men har heldigvis et PC-prosjekt å glede meg til;)

     

    Tror jeg forsto deg riktig i at én X25 har lavere aksesstid enn to Vertex... Men Vertexene vil kjøre raskere så fort det blir litt størrelse på filene.

     

    De skal selvsagt brukes som systemdisk, men i tillegg vil jeg også ha bilder, video, InDesign-filer ol. liggende på de for å kunne arbeide raskt med de...da er det redigering vi snakker om. Jeg går ut i fra at dette må ha en hensikt, selv om jeg ikke har sett de brukt som annet enn systemdisk...

     

    Men som du sier, disse vil vel uansett gå så mye raskere enn Velociraptor, så egentlig er det ikke så farlig...;)

×
×
  • Opprett ny...