Gå til innhold

Themecreator

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Themecreator

  1. Hei! Det har oppstått et lite problem som jeg er litt usikker på å løse. Dvs, jeg har en løsning, men den er ganske tungvind. Så her er Oppgaven. Jeg prøver å lage en reservasjonsmetode for reservering av billetter til flere forestillinger på skolen vår. 5-6 stk kanskje. Det som skal være mulig er å gå inn på websiden, skrive inn navn og nummer osv, og trykke reserver. Da vil informasjonen bli sendt inn i databasen, og det vil bli sendt en mail om at reservasjonen er registrert til emailen som er oppgitt.

     

    Problemet er at det flere forestillinger. Løsningen jeg har tenkt på er å ha en tabell for hver forestilling, og også en tabell for billett telling til hver forestilling. Om det er 5 forestillinger, blir det da 10 tabeller. Det må jo nemlig være mulig å telle alle billettene til hver forestilling, og stenge når den overstiger antall plasser i salen. Løsningen min innebar derfor samtidig med at personinformasjonen blir sendt inn til tabellen for første forestilling, så blir det sendt inn, via en for løkke, antall billetter som er valgt å reservere.

     

    Så det jeg spør om hjelp til er å komme på en lettere løsning på oppgaven jeg jobber med, og også problemet. Altså, teateretbillett reservasjon, flere forestillinger, flere billetter.

     

    Håper noen tar seg til å hjelpe meg litt :)

    - Themecreator

  2. Hei!

     

    For en stund siden prøvde jeg en treningskite, faktisk to, på 2 og 3 kvadratmeter. Dette fant jeg utrolig gøy, og har derfor bestemt meg for å kjøpe en egen! Jeg fant derfor frem til Norkite.no, og fant et par, tre stykk som jeg syntes så fine og billige ut. Jeg er 18 år, 65 kilo, og lurte på om disse er noe for meg! Er det en som er å anbefale fremfor en annen? Har dere noen erfaringer fra nettbutikken norkite.no? Er det andre bedre kiter som er å anbefale, til mitt bruk, og til den aktuelle prislappen (1500-ish)

     

    Det skal sies at jeg kjøper ikke denne for å kjøre på snø, og jeg forventer ikke at jeg blir dratt opp i lufta av den. Men litt drag i god vind hadde vært gøy Jeg bor forresten like ved ekebergsletta. Er det noen som har greier på om det er noen spesifike regler rundt kiting der? Er det en fin plass å kite, evt. er det andre steder å anbefale?

     

    - Themecreator

  3. Flott! Takker og bukker!

     

    Tror jeg nesten bare må kjøre på med ett til spørsmål. Under ser dere sammensetningen av koden min. Med min begrenset kunnskap innenfor nettopp dette, så er jeg litt usikker på hva som er galt.. Formen er der nemlig fortsatt når antall poster overskrider 6 (et relativt lavt tall, bare for å sjekke). Har forresten ikke fiksa det med to databaser enda, men det kommer.

     

    Poenget med koden under, er at formen på en eller annen måte skal bli deaktivert når antall poster overskrider 6. Det fungerer ikke :/

     

                   <?php
    	$connect = mysql_connect('localhost', 'bruker', 'passord');
    
    	$fornavn = $_POST['fornavn'];
    	$etternavn = $_POST['etternavn'];
    	$email = $_POST['email'];
    	$telefon = $_POST['telefon'];
    	$antall = $_POST['antall'];
    	$kode = 'testkode';
    
    	if(!$connect){
    		die('Klarte ikke å koble til! '. mysql_error());
    	}
    
    	if($_POST['submit']){
    		mysql_select_db('database', $connect);
    		$result = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM forestilling_1");
    		$row = mysql_fetch_row($result);
    
    		if ($row[0] > 6) {
                                   echo 'Vi har dessverre ikke plass til flere reserveringer! Prøv en annen forestilling!';
                           }
    		else {
    			mysql_query("INSERT INTO forestilling_1 VALUES ('', '$fornavn', '$etternavn', '$email', '$telefon', '$antall', '$kode')"); 
    			echo'<br/>Dine reservasjoner er lagret!';
    		}
    	}
    	?>
    
    	<form action="billetter.php" method="POST">
    		Fornavn: <input type="text" name="fornavn" maxlength="50"/><br/>
    		Etternavn: <input type="text" name="etternavn" maxlength="50"/><br/>
    		Email: <input type="text" name="email" maxlength="75"/><br/>
    		Telefon: <input type="text" name="telefon" maxlength="8"/><br/>
    		Antall: <input type="text" name="antall" maxlength="1"/><br/><br/>
    		<input type="submit" name="submit" value="Reserver"/>
    	</form>
    

  4. Jeg er i ferd med å "utvikle" et reserveringsscript for min egen del, og har møtt et problem. Funksjonene det ferdige scripte skal ha, er at du skal kunne skrive inn navn, antall billetter og annen informasjon i en database. Videre skal informasjonen legges inn i en database, og du skal kunne få et spesifikt id nummer for din bestilling.

     

    Problemet er da å kunne begrense bestillingene i forhold til billettene. Si at det bare er 200 billetter tilgjengelig. Jeg er klar over muligheter i forhold til å kunne telle anntall rader i databasen, men om jeg gjør det på den måten, så tas det ikke hensyn til antall billetter hver har bestilt.

     

    Jeg forestiller meg at man kanskje kan legge sammen verdiene i kolonnen "antall", eller noe lignende, men hva vet jeg ... Jeg er ikke så veldig erfaren innenfor mysql ,og php, jeg håper noen har en løsning på dette problemet!

     

    - Themecreator

  5. heisann! Jeg lurte på om noen har noen gode erfaringer og anbefalninger til troverdige og gode "online event registration" tjenester på internett. Det er ikke det at jeg ikke finner nok av tjenestene, men bankinformasjon er sensetiv info, og det er heller vanskelig å finne gode "bevis" på at tjenestene jeg finner er troverdige...

     

    jeg har allerede vært innom " http://www.guestlistapp.com ", som blant annet "Dinside" skrev en anmeldelse av. De virker i hvertfall troverdige nok, men de tar dessverre 2% av inntektene av hver billett... Noe jeg helst ville unnvære. Billettintektene er jo nemlig hovedinntekten til arangementet..

     

    Takker på forhånd for tilbakemeldinger!

    - Themecreator

     

    P.S. Var veldig usikker på hvor jeg skulle plassere dette emnet, så føl deg fri (mod/admin), til å flytte emnet til et annet sted..

  6. Jeg kjøpte dell XPS 15... Intel® Core™ i5-460M (2.53 GHz,3M), 1GB NVIDIA® GeForce® 420M GT-grafikk, 4096 MB minne. Alt for 6500kr. Bestilte 24. November, og den er allerede sendt, 30. november. så kommer vel forhåpentligvis i løpet av uka..

     

    Jeg tror leveringstiden avhengiger litt av om du konfigurere den spesifikt, eller tar et "ferdig oppsett"..

    • Liker 1
  7. Hvordan mener du grafikk kortet til den abefalte Asus'n greier seg i forhold til lett spilling?

     

    Er nemlig veldig usikker på hva jeg skal velge.. Mine behov er photoshop, flash, noe spilling, og web redigering. Tar den med meg en del. Var først veldig på Dell XPS 15, som er det andre tilbudet ditt, men så er batteriet noe svakt (standard oppsett), og det er en 15". Har egentlig aldri hatt en 15", så vet ikke helt hvordan den er i forhold til å ta med seg rundt, og greier.

     

    Har også ofte savnet et litt ordentlig grafikk kort, sammenignet med min toshiba satellite U300, som hadde intel media accelerator et eller annet.

     

    Fryktelig usikker! Men så er det en god pris på xps'n, og har i tillegg noe ekstra greier som gjør at den evt. kommer på 5500 kroner..

     

    Some help please! :D

  8. Heisann!

     

    Jeg er den "heldige" eier av en liten 13.3 tommer, og har fryktelig lyst til å kjøpe meg en større skjerm som jeg kan ha stående hjemme! Jeg har forstått såpass at skjermkortet bør støtte oppløsningen, om du kjøper deg ny skjerm. Derfor lurte jeg på om mitt skjermkort er egnet til dette.

     

    Det jeg har er et "Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report".

    Her kommer også litt mer informasjon om skjermkortet. Jeg kan dessverre ikke så mye innenfor dette temaet, og lurte derfor på om noen kunne forklare hvor høy oppløsning skjermkortet mitt støtter.

     

    Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report

     

     

    Report Date: 11/10/2010

    Report Time[hr:mm:ss]: 18:24:02

    Driver Version: 7.14.10.1263

    Operating System: Windows Vista Home Premium* , Service Pack 2 (6.0.6002)

    Default Language: Norwegian (Bokmål)

    DirectX* Version: 10.0

    Physical Memory: 2037 MB

    Minimum Graphics Memory: 8 MB

    Maximum Graphics Memory: 358 MB

    Graphics Memory in Use: 132 MB

    Processor: x86 family 6 Model 15 Stepping 11

    Processor Speed: 2194 MHZ

    Vendor ID: 8086

    Device ID: 2A02

    Device Revision: 03

     

    * Accelerator Information *

    Accelerator in Use: Mobile Intel® 965 Express Chipset Family

    Video BIOS: 1436

    Current Graphics Mode: 1280 x 800 True Color (60 Hz)

     

    * Devices Connected to the Graphics Accelerator *

    Active Notebook Displays: 1

     

    * Notebook *

    Monitor Name: Generisk PnP-skjerm

    Display Type: Digital

    Gamma Value: 2,20

    DDC2 Protocol: Supported

    Maximum Image Size: Horizontal: Not Available

    Vertical: Not Available

    Monitor Supported Modes:

    1280 x 800 (60 Hz)

    Display Power Management Support:

    Standby Mode: Not Supported

    Suspend Mode: Not Supported

    Active Off Mode: Not Supported

     

    * Other names and brands are the property of their respective owners.

     

    Om eventuelle hjelpere trenger mer informasjon om skjermkortet, så bare si ifra!

     

    Takk til folk som hjelper! på forhånd ;)

  9. Heisann!

     

    Jeg tenkte at denne 13.3 tommeren min var litt vel liten (laptop), og er veldig fristet til å kjøpe en 24" eller liknende, slik at ting blir litt større. I den forbindelse, så lurte jeg først på hvordan det er, dette med skjermkort og skjerm... Jeg går ut i fra at det ikke er noe poeng i å kjøpe ny stor skjerm, om ikke skjermkortet mitt støtter oppløsningen?

     

    Det jeg har er et "Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report".

    Her kommer også litt mer informasjon om skjermkortet. Jeg kan dessverre ikke så mye innenfor dette temaet, og lurte derfor på om noen kunne forklare hvor høy oppløsning skjermkortet mitt støtter.

     

    Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report

     

     

    Report Date: 11/10/2010

    Report Time[hr:mm:ss]: 18:24:02

    Driver Version: 7.14.10.1263

    Operating System: Windows Vista Home Premium* , Service Pack 2 (6.0.6002)

    Default Language: Norwegian (Bokmål)

    DirectX* Version: 10.0

    Physical Memory: 2037 MB

    Minimum Graphics Memory: 8 MB

    Maximum Graphics Memory: 358 MB

    Graphics Memory in Use: 132 MB

    Processor: x86 family 6 Model 15 Stepping 11

    Processor Speed: 2194 MHZ

    Vendor ID: 8086

    Device ID: 2A02

    Device Revision: 03

     

    * Accelerator Information *

    Accelerator in Use: Mobile Intel® 965 Express Chipset Family

    Video BIOS: 1436

    Current Graphics Mode: 1280 x 800 True Color (60 Hz)

     

    * Devices Connected to the Graphics Accelerator *

    Active Notebook Displays: 1

     

    * Notebook *

    Monitor Name: Generisk PnP-skjerm

    Display Type: Digital

    Gamma Value: 2,20

    DDC2 Protocol: Supported

    Maximum Image Size: Horizontal: Not Available

    Vertical: Not Available

    Monitor Supported Modes:

    1280 x 800 (60 Hz)

    Display Power Management Support:

    Standby Mode: Not Supported

    Suspend Mode: Not Supported

    Active Off Mode: Not Supported

     

    * Other names and brands are the property of their respective owners.

     

     

    Så litt videre i alle disse spørsmålene mine ^^, Jeg lurte litt på hvordan det gikk med alle disse TFT begrepene, slik som TN, IPS, MVA og PVA. Jeg har lest litt på det, og det virker som om du velger versjon ut i fra hva du trenger. Om jeg har et skjermkort som støtter høyere oppløsning, så er mine behov:

     

    - Webdesign (ikke på proff nivå)

    - Alt mulig arbeid. Skole - film - surfing

    - Noe spilling. Jeg har forstått såpass at jeg har et elendig skjermkort, i hvertfall når det kommer til spilling, så dette behovet er nok det svakeste, men allikavel.

     

    Når det kommer til valg av skjerm, så er jeg ikke veldig interessert i å gi mer enn 1500 kr for skjermen, så valg av skjerm (om skjermkortet mitt tillater det) vil bli domminert av prisen.

     

    Takker og bukker, om noen har lyst til å hjelpe meg på vei, i mitt søk etter kunnskap om skjermer!

  10. Ok. Takk for svar... Har nå gjort det du poengterte, men problemet er ikke fikset helt enda. (enda alle errorene er borte).. Når jeg trykker, så blir jeg dirigert til en side (ikkefinnes.php siden, som jeg har laget)... og når jeg går tilbake har ingenting skjedd.. Det ligger helt sikkert en eller annen greie i koden, som jeg ikke helt forstår selv..

     

    Her er den oppdaterte koden:

     

    <h3>Slett en eller flere artikler</h3><hr/>
    
    <?php
    
    $connect = mysql_connect('localhost', 'root', '');
    
    if(!$connect){
    die('Klarte ikke å koble til: '. mysql_error());
    }
    
    mysql_select_db('minicms', $connect);
    $result = mysql_query('SELECT * FROM article ORDER BY id DESC');
    
    if(@$_GET['slettid']){
    $delete_one = mysql_query('DELETE FROM article WHERE id = $_GET["slettid"] LIMIT 1');
    echo 'Teksten ble slettet!';
    }
    
    while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
    echo '<a href="index.php?page=delete_article?slettid=' . $row['ID'] . '">';
    echo $row['ID'].', ';
    echo $row['title'].', ';
    echo $row['date'].'  '.$row['time'].'<br/><br/>';
    echo '</a>';
    }
    
    ?>
    

  11. Heisann! Jeg var litt usikker på hvor denne topicen skulle, den inneholder jo litt av hvert, så føl fri til å flytt den (om du er moderator)

     

    Så til problemet mitt. Jeg driver nemlig og pusler med et lite "cms" system, og i den forbindelse med publisering av artikler (på veldig enkelt nivå vel og merke), osv. Nå har jeg da kommet til det punktet hvor jeg vil gjøre det mulig å slette artikler.

     

    Det jeg da gjorde, var at jeg hentet tittelene på alle artiklene, og i "while" loopen innkluderte jeg en link tag, med en variabel. Greit vanskelig å forklare, men hovedgreia var at du skulle kunne trykke på en tittel (som var loopa), og dermed slette artikkelen fra databasen.

     

    Her er koden min: (blir nok litt lettere å forstå mer ut i fra den)

     

    <h3>Slett en eller flere artikler</h3><hr/>
    
    <?php
    
    $connect = mysql_connect('localhost', 'root', '');
    
    if(!$connect){
           die('Klarte ikke å koble til: '. mysql_error());
    }
    
    mysql_select_db('minicms', $connect);
    $result = mysql_query('SELECT * FROM article');
    $delete_one = DELETE FROM article WHERE title=$row['title'];
    
    while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
    echo '<a href=\"'.$delete_one.'">'.$row['title'].'</a><br/>';
    echo $row['date'].' '.$row['time'].'<br/><br/>';
    }
    
    ?>
    

     

    Hva er gærent (noe burde være gærent, for det fungerer ikke), og burde det gjøres? Ha også i tankene at dette skal bare fungere, uten alt for mange andre ekstra ting og tang, som egentlig ikke er nødvendig for at det så vidt skal fungere ;)

     

    Takk på forhånd!

    - Themecreator

  12. Hei!

     

    Stadig så irriterer jeg meg over min bærebare pc som, bit for bit, faller fra hverandre, og som hakker og stopper, lagger og freezer, for ikke å nevne batterilevetiden, som sikkert er på 15 min. Den er litt over 2 år gammel, 13 tommer, og jeg brukte vel omtrent 6000 kr på den.

     

    Så, jeg tenkte at det muligens var på tide å invistere i en ny pc, denne gangen en stasjonær. Det jeg leter etter, er en slags alt-mulig pc. Jeg driver med alt fra photoshop, flash, og lettere spill, til sufring, skolebruk osv.

     

    Når jeg nevner spill, så betyr det ikke en gamer-pc. Heller en pc som kan kjøre helt greie spill, med en helt grei grafikk.

     

    Finnes det noen tastatur/mus-pakker som er å foretrekke? Og som ikke koster skjorta?

     

     

    Så, mine krav som jeg stiller, om noen har lyst til å komme opp med et forslag:

     

    • Alt-mulig pc
      • photoshop/flash
      • spill (ikke de tyngste)
      • Vanlig surfing
      • Skolebruk

    • En ikke alt for liten skjerm (22' -> 24')

    • Et budsjett på +- 6000 kr.

     

    Jeg har ingen spesielle krav i forhold til en AMD basert pc, eller en Intel basert pc. Jeg vil rett og slett ha mest mulig for pengene. Dette gjelder også for skjermkortet.

     

    Datamaskinen skal ikke overklokkes.

     

    Jeg har en venn som eventuelt kunne hjulpet meg med å sette opp pc'en. Jeg vet ikke om det er så mye lurere på kjøpe en datamaskin del for del?

     

    Takker for alle forslag og hjelp, på hvorhånd!

     

    - Themecreator

×
×
  • Opprett ny...