Gå til innhold

daghb

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av daghb

  1. Atlanterhavsveien litt lenger sør var da vitterlig bemannet den også, da jeg kjørte over den i sommer. I tillegg til meg selv og bilen måtte jeg betale for passasjeren. Det er ganske teit.

     

    Der betalte du nok ingenting og husker helt feil. Det har ikke vært noen bom på Atlanterhavsveien på flere år. Jeg kjører der daglig og har ikke funnet noen.

  2. Canon  har nå lansert et meget godt kamera EOS 1D Mark III, og EOS 1 DS Mark III er på trappene med FF 21 MPix bildebrikke av høy kvalitet.

    Lansert er dessverre noe helt annet enn levert. Bortsett fra noen titalls kameraer som ble levert før sommeren her i landet er det full stopp i leveringen av 1D3 - og ifølge mine kilder vil det sannsynligvis ikke bli levert noe betydelig antall på denne siden av nyttår - worldwide.

    Med andre ord: Det spørs om ikke 1Ds3 får en leveringsdato for de fleste tidligst i mai/juni neste år...

  3. Har noextras - og i de siste månedene har jeg opplev at jeg ikke får fylt på ringekontoen via websidene deres fordi betalingsløsningen er ute av drift. Selvsagt skjer dette alltid på et tidspunkt når jeg er hjemme og når kundesenteret ikke tar telefonen.

     

    Noen som vet hvorfor dette skjer? Rimelig irriterende å gå tom og aldri få betalt så jeg kommer nok til å bytte leverandør etterhvert... Av og til klarer jeg å komme meg langt i prosessen men så kommer det ikke svar fra Payex. Andre ganger er det serverne til Agder Energi som er nede ("tjenester.ae.no"). Rimelig håpløs arkitektur...

  4. Hvis du har bittelitt tid til å vente kan du vente på de nye kortene og ruterne med 802.11n-standarden. Belkin Pre-N er en slags "for-de-som-ikke-klarer-å-vente" og virker kun med Belkins egne Pre-N kort eller eldre standarder som 801.11b og 802.11g. Hvis du drøyer kjøpet litt får du svært mye bedre rekkevidde. De første leverandørene har nå utstyr til testing og sertifisering på 802.11n.

  5. Jepp - bør vel få med:

     

    WLAN

    Rekkevidde økes stadig - dagens grense ligger på ca. 100 meter

    Kapasitet økes stadig - dagens vanlige hastigheter er 11 og 54 Mb/s

    Flere standarder - de vanlige er 802.11b, 802.11g og etterhvert 802.11n

     

    WiMax (De første prøveprosjektene bygges ut i løpet av kort tid)

    Teoretisk rekkevidde 50 km fra base (mye uenighet her)

    Teoretisk kapasitet 75 Mb/s (reellt sett fra mobil regner man med 1-4 Mb/s)

     

    Begge de siste er aktuelle for mobil. Flere Pocket PC'er har i dag WLAN-støtte.

  6. Har ikke helt de samme erfaringer som deg her...

    - Lang ventetid på kundeservice-telefonen er det ikke. De gangene jeg har ringt har jeg fått svar umiddelbart.

    - Bindingstid på 12 mnd. på kortene. Hva venter du ? NetCom har vel intet ønske om å subsidiere deg hvis du ikke ønsker å gi noe tilbake i form av bindingstid. Helt greit, spør du meg.

    - Utenlandsprisene er helt utenfor NetCom og Telenor's kontroll. Her er det den utenlandske operatøren som styrer prisene.

    - Skrekkelig dårlig dekning utenom byene. Dette er nok også tildels riktig. Men UMTS er ikke ment å dekke hele landet, til det er det for dyrt å bygge ut. Men det kan sies at NetCom fremdeles har vesentlig bedre dekning enn Telenor på UMTS.

    - De andre punktene du tar opp har jeg ikke erfaring med, og dermed intet grunnlag for å kommentere.

    5458929[/snapback]

     

    - Har ringt 7-8 ganger de siste månedene, gjennomsnittlig ventetid har vært 5-10 minutter. Har også Telenor-abo og der svarer de stort sett umiddelbart. Merker uansett vesentlig forskjell mellom NetCom og "tanta" - helt gjennomført. Og tro ikke jeg liker Telenor...

    - Hva har NetCom subsidiert meg med?! Kortet til 2.990? Abonnementet til 500?

    - Utenlandsprisene har vært ute av kontroll - dette har de selv innrømmet: http://forbruker.no/digital/nyheter/mobil/article1197700.ece

    - Jupp, når det gjelder dekning er vi nok enige - har ikke sagt at NetCom er dårligere enn Telenor - men derimot at dekningen er dårlig generelt

  7. Det enkleste for deg er antakelig å kjøpe et Netcom Connect datakort til 399/måned (kortet koster 2390,-) med fri bruk. Om du er i UMTS-dekning benyttes UMTS, ellers EDGE/GPRS. EDGE gir deg teoretisk 384 kbs hastighet, ISDN 128 kbs, men i praksis kan det godt hende du vil oppleve ISDN som kjappere. Uansett har du fri bruk med Netcom Connect, mens du med ISDN vil måtte betale tellerskritt.

     

    Lykke til!  :thumbup:

    5427496[/snapback]

     

    Husk på at prisene er eks. mva. Legg på pene 25% dersom du skal ha dette privat eller dersom bedriften din ikke har fratrekk for mva.

  8. Pass på NetCom (noe av dette gjelder også for Telenor):

     

    - Svarer ikke på kundeservice-henvendelser gjennom web-skjemaet på sine hjemmesider

    - Lang ventetid på kundeservice-telefonen

    - Ringer ikke tilbake fra kundeservice-telefonen om det er ting de må sjekke opp

    - Bindingstid på 12 måneder for 3G-kortene

    - Har prøvd å få oppgradert mitt UMTS/GPRS/GSM-kort til et nyere UMTS/EDGE/GPRS-kort men det skal de ha full pris for (2.990,-)

    - Tjenesten er RÅDYR når du skal bruke den i utlandet. Å hente ned forsiden på VG fra kontinentet koster flere hundre kroner! (Se egen sak i f.eks. Digi)

    - Skrekkelig dårlig UMTS-dekning utover de største byene - se netcom.no/3g for dekningskart. Husk også på at dekningskartet viser utendørsforholdene - erfaringsmessig er det en langt annen historie å bruke nettet innomhus.

  9. Bestilte 4mbit Firstmile idag. Hvor lang tid må jeg regne med å vente? Tipper det ikke er under 1mnd? Noen erfaringer? :ermm:

    Tja, noen av oss har ventet halvannet år...

     

    Med de 50-60 brukerne de har fått i løpet av denne tiden så tar det ca. 18.000 år før de har nådd alle 1.500.000 husstandene i Norge.

     

    Spør du meg, så legger de ned hele prosjektet snart. Kan ikke skjønne at de kan få lønnsomhet i noe som er så tregt å bygge ut som bredbånd.

  10. Sette ri gang Pandora Tomorrow med påskrudd CloneCD CD-emuleringssoftware på. SCPM vil dermed ikke starte. Prøver å skru av (disable) CloneCD og fjerne CD Tray fra tray-menyen i XP, men SCPM klager fremdeles på installert software.

     

    Synes dette er en dårlig spøk / kopisperre. Skal jeg ikke få kjøre SCPM selv om jeg har en Linux-partisjon som er avhengig av CD-em-software?

     

    DagH

  11. Det virker som om det er en slags "caching" i Exploreren til Windows XP som gjør at konsekvensen av endringer som gjøres ikke vises før etter en viss tid eller f.eks. etter en reboot av pc'en. Har opplevd dette stadig vekk i forbindelse med "kamerat-spillekvelder" hvor hver har hatt med seg egen PC og det alltid er en som ikke får kontakt - før etter en stund, uten at han egentlig har gjort noe.

×
×
  • Opprett ny...