Gå til innhold

Fjordmonkey

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjordmonkey

  1. Jeg biter meg merke i at det virker som om det i artikkelen legges mer vekt på selve søknaden enn CV'en. Og det er jo egentlig CV'en som er interessant, ikke selve søknaden.

     

    Selv har jeg hatt bedre napp i IT-bransjen med en kort søknad hvor jeg legger inn hvilken jobb jeg søker på samt veldig kort info om meg selv, og heller viser til en fyldigere CV. Det er VELDIG lett for en potensiell arbeidsgiver å se på en søknad og gå "...meh, TL:DR" og så hive søknaden ut i bunken som får avslag om han/hun må spa seg igjennom ørten linjer med tekst om alt mulig svada som i bunn og grunn er irrelevant.

     

    Legg heller mer tid ned i CV'en enn i selve søknaden, og forbered deg ufattelig grundig før et eventuellt intervju.

  2. Her var det mye rart, må jeg si...

     

    Ja, sosial intelligens teller. Om man er ufattelig dyktig faglig sett men totalt ubrukelig sosialt (i det henseende mener jeg personer som ikke klarer å sette seg inn i den sosiale dynamikken i bedriften de er innleid i, spesielt med tanke på språk, væremåte og det å tolke reaksjonene på ting man legger frem og ikke minst HVORDAN man legger ting frem), så kommer man neppe til å bli innleid til samme bedrift igjen. Om man er sertifisert i hodet & hekken aldri så mye kommer ikke til å hjelpe deg om du oppfører deg som en total drittsekk.

     

    Å kunne prate om interessante ting i en sosial setting slik som lunch er absolutt ingen forutsetning. Såklart, det spørs veldig på nivået av/type konsulent (en prosjektleder kan ha mer nytte av sosial intelligens en teknisk forståelse), men en bedrift som får en konsulent på besøk har som oftest kun ett mål med å leie inn en person: Å få maksimal utnyttelse av konsulentens tid. Å sitte i "Wienerbrødmøter"/lunchen og prate piss/om Birken, unger, vin, øl, ferieturer og annet tull er ikke forenelig med dette, noe enhver bedriftsleder vet (eller ihvertfall burde vite) veldig godt.

     

    Spørsmålet her er vel egentlig hva slags type konsulent Larssen snakker om her. Er det en tekniker, en Helpdeskperson eller en prosjektleder det er snakk om? Ulike roller har ulike krav til teknisk nivå/sosial intelligens, og dette sier artikkelen ingenting om. Det virker som om artikkelen er skrevet mer ut ifra en setting der man skal selge inn en konsulent, ikke om hva som faktisk er viktig for at konsulenten skal kunne funke og bli "akseptert" i bedriften han/hun er leid inn i.

×
×
  • Opprett ny...