Gå til innhold

keepdreaming

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av keepdreaming

  1. KL-vitnemål kreves hvis du:

     

    * har gått i R94, men ikke fått utstedt vitnemål, og ønsker generell studiekompetanse på grunnlag av 3-årig videregående skole. Du må da ta fagene du mangler og få skrevet ut KL-vitnemål, der fagene fra R94 konverteres til KL-fag.

    * har R94-vitnemål, men ønsker å stryke ett eller flere fag og få disse erstattet med andre fag i KL.

     

    http://www.samordnaopptak.no/info/aktuelt/reform94-kunnskapsloftet.html

     

    Takk for svar, finkk! Jeg fikk med meg denne setningen, MEN jeg ønsker ikke å erstatte fagene. Dvs. stryke etter eller flere fag MEN ikke få de erstattet med andre fag. Er det noen i skoleverket jeg kan ringe for å få svar på sånt?

     

    Det er et visst timekrav du må oppfylle, så man kan jo ikke bare stryke fag uten at man da har flere timer enn fagsammensetningen krever. Men kan jo hende du har tatt fag utover det obligatoriske :)

    Jeg strøk noen valgfag på mitt vitnemål, men de måtte likevel erstattes av noe annet for at vitnemålet fortsatt skulle ha stort nok timeomfang.

     

    Du må uansett konvertere hvis du skal stryke fag, da det stemmer som nienna sier, at det ikke skrives ut RF94-vitnemål lenger.

     

    Er redd eneste måten for deg å stryke fag på er å erstatte dem med nye fra KL.

     

     

    Takk for svar, begge to. Hadde en telefonkonferanse med rådgiver på Bjørknes og han anbefalte å søke etter 23/5 regelen siden jeg er så stein gammel. Alternativt må jeg konvertere til KL og sette sammen et nytt vitnemål. Jippi...

  2. Uff, jeg håper ikke du ble fornærmet nienna89...

     

    Grunnen til at jeg lurte på det er fordi jeg selv har et veldig sterkt ønske om å studere medisin. Men livet går ikke alltid på skinner, og dersom jeg skal studere, vil jeg nok være 25+ før jeg får startet:)

    Og da er det jo greit å vite at jeg evt. ikke blir alene som "gammal"... :thumbup:

     

    Jeg er 30+ så da er vi tre som er litt eldre enn de i primærvitnemålkvoten :D

  3. KL-vitnemål kreves hvis du:

     

    * har gått i R94, men ikke fått utstedt vitnemål, og ønsker generell studiekompetanse på grunnlag av 3-årig videregående skole. Du må da ta fagene du mangler og få skrevet ut KL-vitnemål, der fagene fra R94 konverteres til KL-fag.

    * har R94-vitnemål, men ønsker å stryke ett eller flere fag og få disse erstattet med andre fag i KL.

     

    http://www.samordnaopptak.no/info/aktuelt/reform94-kunnskapsloftet.html

     

    Takk for svar, finkk! Jeg fikk med meg denne setningen, MEN jeg ønsker ikke å erstatte fagene. Dvs. stryke etter eller flere fag MEN ikke få de erstattet med andre fag. Er det noen i skoleverket jeg kan ringe for å få svar på sånt?

  4. Hei,

     

    Jeg håper noen kan hjelpe meg med en ting. Jeg har havnet i gapet mellom R94 og KL og jeg har i lengre tid trodd at jeg må sette sammen et nytt KL-vitnemål for å søke medisin. Da må jeg ta geografi og "2 år" med historie, og det er ikke fristende. Nå leste jeg derimot på samordnet opptak at det fortsatt er mulig å levere inn R94-vitnemål med KL-kompetansebevis: http://www.samordnaopptak.no/info/aktuelt/reform94-kunnskapsloftet.html. Er det noen her som har inngående kjennskap til disse reglene? Det står at en kan forbedre R94-fag ved å ta KL-fag og at en kan ta nye fag for å dekke spesielle tilleggskrav, men det står lite om stryking av fag (merk: stryking av fag og IKKE få de erstattet av andre fag i KL).

     

    Takk for evt. svar!

  5. Hvis man tar opp fag, er det de nye karakterene da som gjelder. For eksempel, hvis man har en femmer i, la oss si, kjemi, og får en firer når man tar opp faget på nytt, er det da fireren som gjelder? Eller blir det tatt som 4 ekstra poeng?

     

    Jeg tror du kan velge om du vil bytte ut den nye karakteren med den gamle, eller bare "gjemme bort" den nye karakteren. Det vil si: Hvis du gjør det bedre, øker snittet ditt. Hvis du gjør det dårligere, så skjer ingenting.

     

     

    Jeg sier dette med forbehold om at det kan ha kommet nye regler siden jeg søkte meg inn :)

     

    Jeg kan bekrefte at det er riktig. Er den nye karakteren bedre så kan du stryke den gamle karakteren. Er den gamle karakteren bedre kan du la vær å sende inn kompetansebeviset med den nye karakteren (eller hvis du har tatt opp flere fag og den nye karakteren er kun den som ikke skal gjelde på kompetansebeviset så stryker du karakteren). Stryking utføres på baksiden av vitnemålet/kompetansebeviset.

     

    Dersom du skal ta opp mange fag, stryke noen fag her, stryke litt her, sende inn 1 vitnemål og 10 kompetansemål med endret studieretning osv. så kan det være en ide å gå innom nærmeste videregående skole og få skrevet ut et nytt vitnemål med kun de karakterene som du vil ha med. Det er ikke sikkert alle videregående skoler er så interessert i å gjøre dette for deg, men de er faktisk pliktige til det.

     

    off topic...kind of:

    Har forresten kjøpt meg "Menneskets funksjonelle anatomi" i tillegg til læreboka på engelsk, samt et Engelsk - Norsk/Norsk - Engelsk medisinsk ordbok, masse spennende ord å finne der ja ;)

     

    Jeg har nettopp kjøpt "Menneskekroppen - anatomi og fysiologi". Skal hente den på posten i dag :D

  6. Da har jeg meldt meg opp til matematikk 1T + R1 samt Biologi 1 (tidligere 2BI) og 3BI på Sonans :D

    Kjemi kommer fra og med høsten 2010 ;D

     

     

    Kanskje jeg bør ta et fysikkfag i tillegg til kjemien??

    Noen som har noen innspill mh. til dette?

     

     

    :)

     

    Tar du matematikken som privatist? Jeg har hørt at eksamen for privatister er 1T+2T eller 1P+2P, dvs. at en ikke kun kan ta 1T eller 1P eksamen som privatist. Vet du noe om dette? Jeg har også tenkt til å ta opp matematikk fra videregående (som privatist).

  7. Innkomstjournalen er den fullstendige anamnesen OG status presens som tas når en pasient legges inn på sykehuset, elektivt eller akutt.

     

    Epikrise er sammendraget som sendes til henvisende fastlege og andre i behandlingsteamet etter at pasienten er skrevet ut. Det er et slags sammenfatning av hva som er skjedd, hva som er funnet, hvilke tiltak som er iverksatt, oppfølging etc.

     

    Jeg antar at vakthavende lege på akuttmottak tar innkomstjournalen, men pleier det å være turnusleger, assistentleger eller overleger? Og hvem pleier å skrive epikrise? Det høres ut som en typisk jobb for de med kortest fartstid på sykehuset (turnuslegene)...

  8. Du kan ikke hoppe over FY2.

     

    Å? Det står i opptakskravene at man bare trenger FY1...

     

    Nå er vel FY1 det samme som det gamle 2FY ? Vaio (og jeg forsåvidt) er av den gamle skolen.

    Sikker en miks up... jeg mente 2FY...

    Nei, medisin trenger strengtatt ikke Relativitetsteori.. Det går ikke så raskt på sykehuset. :wee:

    Politikk er absolutt et bra valg... Mye snakk om det på post iallfall.

     

    Politikk høres kjempeflott ut. Dessuten er astronomi flyttet i fra FY2(3FY) ned til FY1, så vi har hatt en god del om relativitetsteorien.

     

    Med kunnskapsløftet har fagene fått nye navn:

    2FY i reform 94 heter Fysikk 1 i kunnskapsløftet.

    3FY i reform 94 heter Fysikk 2 i kunnskapsløftet.

    Det er tilsvarende for kjemi, biologi og en del andre fag.

     

    I og med at kunnskapsløftet skal være et løft i kunnskap (herlig ordspill) så har det generelt blitt slik at deler av penum i VK3 blitt pensum i VK2 og deler av pensum på bachelornivå på universitetet (grunnfag) blitt pensum i VK3. Om dette er et løft i kunnskapet kan selvsagt diskuteres.

  9. Bare for å avklart en ting Reipar. Forbinder du kommunikasjonskvalitet med antall innkomstjournaler?

     

    Dette var vel ikke poenget i innlegget til Reipar.

     

    Men siden du stiller spørsmålet så er det vel ikke å se bort i fra at det kan være en viss korrelasjon mellom kommunikasjonsferdigheter og antall innkomstjournaler en har tatt opp. For å bedre kommunikasjonsferdighetene sine så er en nødt til å praktisere kommunikasjonen med pasientene, og det skjer blant annet gjennom å ta opp journaler. Så klart burde en øve med hverandre, videofilme, få kommentarer fra veileder eller medstudenter ved gjennomgang av video osv., men man trenger også kontakt med "ekte" pasienter.

     

    Vaio, hva slags kommunikasjonskurs er det på ditt studiested? Jeg studerer som sagt ikke medisin, men jeg har en bror som har tenkt å flytte til utlandet for å studere medisin. Det hadde vært interessant å høre hva slags opplegg dere har på dette feltet.

     

    Edit: Der svarte Reipar selv. Jeg lar innlegget bli stående alikevel.

  10. Jeg vil ikke forvirre deg nå, men istedenfor å tegne et fortegnsskjema kan du bare dobbelderivere ligningen:

    f(x)=-0,01x2+0,3x+2,20

    f'(x)=-0,02x+0,3

    f'(x)=0 -> x=15

    f''(x)=-0,02 -> f''(x)<0

     

    Regelen er:

    Når f'(x)>0 og f''(x)<0 så er kurven konkav, noe som innebærer at punktet du finner er et maksimumspunkt.

     

    Kort sagt:

    Dobbeltderiver ligningen. Får du at f''(x)<0 så er f'(x)=0 et toppunkt.

  11. Huff, så flaut :blush:

     

    Nesten dårlig gjort at du hjelper meg Fredrikern når jeg ikke skjønner elementære ting engang. Når jeg ganger nevneren med teller så flyttes den over på høyre siden og ganges med 0. Da får jeg jo en andregradslikning som jeg kan løse i EQUA.

     

    X1 = -30 ^ x2 = 30

     

    Svaret er 30.

     

    Tusen takk :)

     

    Har du klart å regne det ut da? Må du ikke gjøre det?

  12. Jeg er UiO-student og kan bekrefte at det er slik på medisinstudiet her også. I fjor var det tirsdagene "fri", og nå, i 2.semester, har jeg studiedager på onsdager. Jeg vet ikke om det vil være slik alle årene. ;)

     

    Flott! I alle fall så lenge det varer :thumbup: Har skummet gjennom (denne utrolige lange) tråden og sett at de fleste av dere har klart å karre til dere litt fritid ved siden av studiet. Ikke værst!

  13. Hei! Første melding på forumet :!: Det er spennende å lese om medisinstudiet (både her og utenlands), og betraktninger fra folk som ønsker/holder på å bli leger.

     

    Litt om meg: Jeg går inn i rekken av de som vurderer å studere medisin. Må fikse litt på vitnemålet og forsøke meg på fysikk og kjemi før jeg evt. kan søke. Jeg stiller dog i en annen kategori enn primærvitnemålgjengen ettersom jeg har allerede har en mastergrad og stiftet familie. For tiden holder jeg på med doktorgrad innen samme fagfelt.

     

    Et lite spørsmål til Oslo-studentene: Har dere studiedag (dvs. en dag til "fri" disposisjon) hver uke? Jeg vet at det er slik i Bergen (alle semestre), men jeg kjenner lite til studiet i Oslo. Det er bra at dere har litt tid til overs etter studiet- jeg må både ha en jobb ved siden av og oppdra ett par unger :w00t:

×
×
  • Opprett ny...