Gå til innhold

IvyMike

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IvyMike

  1. Crashplan (Win, Mac, Linux) eller BackBlaze (Win, Mac).

    Begge tar automatisk backup (ubegrenset backup på Internett til <5 USD i mnd) til servere på Internett uten at brukeren trenger å bry seg.

    Av de to ville jeg personlig anbefalt CrashPlan, siden de støtter Linux-maskiner og tillater backup av nettverksdisker, samt at Crashplan i motsetning til BackBlaze også lar man kjøpe 'familiepakker' der du kan ta backup av ubegrenset antall maskiner (og ubegrenset lagringsplass på alle maskinene) i en og samme lisens, istedefor å ta 5USD per mnd per maskin slik som BackBlaze krever.

  2. På min Synology DS509+ så blir iallefall alle disker som settes i USB eller eSATA om til egne mapper. Altså ikke en del av raidet/volumet som de interne diskene består av, men som mapper som du kan sette rettigheter på, på lik linje med andre mapper i volumet/volumene.

     

    Disk jeg setter i eSATA blir by default satt til navnet "satashare" med at alle brukere har lese og skrivetilgang.

    Disk jeg setter i USB blir "usbshare" med samme rettigheter som eSATA.

  3. Jeg er elektriker, og dette problemet har jeg aldri hørt om før :O

     

    Når folk har problemer med slikt, så ringer de som regel leverandøren av elektronikken før de ringer en elektriker. Hvorfor gjør de det? "Fordi det meste av annen elektronikk som f.eks. kjøleskapet har jo ikke problemer"

    Folk flest skjønner ikke at visse typer elektronikk er mer følsom for variasjoner enn andre duppeditter.

  4. Skal du legge fiber helt inn til hver enkelt sluttbruker? Da bruker du mediaconverter, hvis ikke, glem mediaconverter og gå for en lag3-enhet (router eller lag3 switch) som har fiber-interface (moduler du får satt i haguevis med gode Cisco IOS enheter).

     

    Jeg gir vel blanke f*** i hvor du velger å kjøpe utstyret ditt, det var et eksempel på hva slikt koster, da du lurte på det.

     

    Begynner å få inntrykket av at du ikke har det som må til (verken av kunnskap eller muligheten for å ta til deg nødvendig kunnskap) for å i det hele tatt vurdere et slikt prosjekt. Melder meg derfor ut.

  5. Hva koster en god 10 gigabit/ 1 gigabit mediakonverter?

     

    Hvis det er fiberlinje og i god kvalitet?

     

    Hvis du kun skal ha en fiber inn (og så dele det til boligene) så kan du likegodt kjøpe en router med fiber-interface. Og kjøper du brukt så blir det ikke så alt for dyrt.

     

    Jeg hadde gjort det enkelt, kjøp en Cisco router med Gigabit-fibermodul, og så har du en switch med kun FastEthernet (100Mbps) til hver enkelt beboer. Uansett hva de da gjør så får de ikke abuset mer enn 100Mbps. Da må det ti stykk med full throughput for å helt bruke opp Gigabitlinja di.

     

    Hvis du først skal leie et fibersamband (og ikke mørk fiber) så får du som regel med termineringsutstyr (og trenger da ikke mediaconverter/router-med-fiber-interface med mindre du skal faktisk ha fiber inn til hver bolig).

    • Liker 1
  6. Hvis det i prinsippet hadde vært mulig å dele en 1 gigabit fiberlinje på 20 personer.

    Jeg vet ikke helt hva du mener med i prinsippet, men normalt er ikke det lov å dele en forbrukerlinje med andre husstander nei.

     

    Spørsmålet, da er hvis en av personene bruker uttorrent, da riskerer man nettverket blir ustabilt fordi det tar hele linjen.

    Nei, det vil normalt ikke skje.

     

    Man kan vel deaktivere portene til bittorent, men alikevel bruker den vel linjen?

    BitTorrent bruker normalt ikke et fast sett porter, klienten velger ut et par tilfeldige nummer og forteller trackeren hvilke som er i bruk.

     

    Kan noen si samtidig hva slag fiberinternet modem som er mest vanlig/compaktibel med (Altibox) telenor og lynet?

    Fiber bruker normalt ethernet og krever ikke modem.

     

    Tror muligens han mener mediaconverter når han skriver modem (altså, lys til elektrisk signal).

    • Liker 1
  7. Det jeg syns er underlig er hvordan vi i Norge nå plutselig synes Vågehval er kjempegodt kjøtt når det før i tiden kun var godt nok til å lage tran/olje som vi lagde såper, lys og kosmetikk ut av. For fucks sake, Vågehval brukte vi å fange med bakterieinfiserte piler nettopp fordi kjøttet uansett ikke var "godt kjøtt". Når du da tenker over hvor mye forurensing som ender opp i hval (Dioksin som er klorholdige giftstoffer, PCB som er en industrikjemikalie, og kvikksølv) så ser jeg ikke helt hvorfor vi på død og liv skal ødelegge vårt rykte som et godt utviklet land (sammenlignet med resten av verden).

     

    Først jakter vi (menneskeheten) Bardehvaler som galninger, og når de er nesten utrydda da er plutselig Vågehval godt nok.

  8. Ikke standard i en distro enda? Hva med Fedora 15 som allerede er deklarert Gold (med andre ord vil det ikke bli gjort endringer på Betaen før Fedora 15 slippes på tirsdag).

     

    Fortsatt ikke utgitt i endelig versjon er den vel? Og det står jo 2 - TO - steder i artikkelen at Fedora 15 er først ute når final slippes i slutten av måneden... Hva er det du griner etter? :p

     

    Som jeg nevnte så ble Fedora 15 Beta låst som Gold (igår), altså blir det ingen endringer ifra igår til lanseringsdagen som er 4-5 dager unna. Om du henter Fedora 15 idag eller på tirsdag blir altså akkurat det samme. Du syns virkelig det er nok til å hevde at "ingen distroer har tatt i bruk Gnome3 enda"?

  9. Min nåværende klokke er en 2009 modell som i 2009 kostet 4995 kr i Norge (og den har ikke gått ned i pris på to år), den fikk jeg for 2345 kr inkl. mva, toll, frakt og ekspedisjonsgebyr til usa-scandinavia (kunne ikke brute JetCarrier som er billigere, men treigere, da man måtte ha social security number for å i det hele tatt kunne få kjøpe den). Sparte altså nesten 2700 kr..

    • Liker 1
  10. Vil bare komme med en liten anekdote.

     

    Lederen for utdanningen Kommunikasjonsingeniør (studiet er bare 6 år gammelt, og finnes kun på Høgskolen i Bergen) begynte selv som Telemontør i Telenor.

    Han gikk så videre med forkurs i Bergen, så Høgskoleingeniør i Bergen, og så 2 år på NTNU og ble sivilingeniør (som nå heter Master), så tok han doktorgrad i Oslo. Nå er han professor på HiB. Og alt betalt av Telenor selv. Joda, dette var perioden der Telenor hadde 100% monopol og tjente mer penger enn de kunne bruke opp.

    Men selv om du idag mest sannsynlig ikke vil kunne få hele studiet betalt så sier det litt om hvilke muligheter du har som telemontør også.

    Etter Bachelor (Høgskoleingeniør) som Kommunikasjonsingeniør så kan du også ta Master (Sivilingeniør), og de to årene ekstra med studielån har du tjent inn igjen allerede første året i jobb.

  11. Jeg hadde skiftet ISP før de endrer KAPAKS, slik at den nye leverandører kan forholde seg til det KAPAKS sier og kreve at Telenor utbedrer feilen.

     

    De utbedrer ikke slikt hvis det er snakk om annet enn enkle grep, enkelt og greit.

    Det er ikke leveringsplik på xDSl.

    Kobbernettet er en håpeløs bærer nå som hastighetene øker.

     

    Det er ikke leveringsplikt nei, men avtalene imellom Telenor og WS-leverandørerene sier kort og greit at Kapaks er lov (selv om Telenor i desse dager holder på og teste sitt eget nye system for registrering). Sier Kapaks 14,4 så kan NGT kreve å få linjen feilmeldt og utbedret, er det derimot kabelbrudd eller feil på kabel som er kommet etter at Telenor målte linjen til 14,4, da er telenor fortsatt pålagt å utbedre feilen, men slik kan da ta flere måneder (og i visse tilfeller år), siden det ikke akkurat er prioritert hos Telenor utbygging når det kun er en eller to kunder involvert.

     

    Har selv sett kunder som har har ventet over flere år på å få fikset linjen sin som ble skadet ved legging av ny fiber, og de gikk da i over ett år med 200kb/s ned og 140kb/s opp.

     

    Om du ikke er villig til å skifte så ville iallefall jeg ha klagd noe helt enormt. En bedrift blir ikke bedre av å ha misfornøyde kunder når de kundene ikke sier ifra. Ta det gjerne så langt du bare kan, ofte kan de som håndterer såkalt Actionsaker få gjennom ting de ikke kan på 'gølvet' i Telenor KS.

  12. Jeg sier ikke at linja er bra nok til å klare 14,4Mb/s ned, men Telenor har selv målt hastigheten til å være stabil på den hastigheten (på ett eller annet tidspunkt), og når Kapaks sier den skal klare 14,4Mb/s, ja, så har de å holde den om du som kunde betaler for det.

     

    Enten må de levere de Kapaks lover og kunde betaler for og dermed utbedre feilen, eller så får de jammen det endre Kapaks slik at den sier det som linjen faktisk er stabil på. Å begynne å skylde på signalmarginer etter tre år fordi sentralen muligens er sprengt blir bare for dumt.

     

    Jeg hadde skiftet ISP før de endrer KAPAKS, slik at den nye leverandører kan forholde seg til det KAPAKS sier og kreve at Telenor utbedrer feilen.

  13. Surf-abonnement = De leverer via Telenor sitt utstyr, men om Kapaks sier 14,4 så vil nok NGT la deg bestille ADSL Surf2+ (opptil 16 siden det er Telenor sine profiler de må velge imellom), og du vil da kunne kreve å få stabilt nett helt opp til minst 14,4Mb/s, rett og slett siden NGT sin avtale med Telenor sier de må levere minst de som står i Kapaks, og Kapaks er faktisk nesten alltid streng på hva den lover).

     

    Det er en sannhet med modifikasjoner, ingen DSL leveranser har garantert hastighet (og i hvertfall ikke i dei hastighetene der)

     

    Men til trådstarter, det der skjer overalt i telenettet etterhvert som flere og flere kunder får raske linjer. Flere linjer med høye hastigheter og mye trafikk = mer støy i nettet som igjen gir lavere hastigheter. Pent lite å gjøre med igrunn.

     

    NGT forholder seg til Kapaks, sier kapaks 14,4 (velger å tro trådstarter, har ikke sjekket sambandsnummeret hans selv) så vil NGT gjøre det som er nødvendig for at Telenor selv skal fikse feilen (i henhold til avtalen imellom Telenor og NGT, eller hvilken som helst WS-ISP for den del). Har litt erfaring i NGT, og de feilmelder om hastigheten ikke kommer i nærheten av Kapaks maksgrense.

     

    Som kunde har du faktisk litt makt, selv om Telenor er nasjonal linjeeier.

×
×
  • Opprett ny...