Gå til innhold

bluezn2s

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bluezn2s

  1. Takk for bilde Eremal!

     

    De ML'ene i Oslo er nokså nye ja, men det finnes noen eldre som enda er i tjeneste, man kunne se en forrige generasjons ml som var senka noe heftig på nrk i forbindelse med mullar krekar skytingen. Den jeg så hadde en klar og fullstappa liberty bøyle, 1000 metere og de små lin3 som den der osgå har på siden. fikk ikke med meg om den had led i grillen men tror ikke det, men jeg har sett ml med led i grillen, det har jeg bilde av. BTW det er en vanlig edge 9M strobe på den ml'en der, man ser stroberørene tydelig ;) Det jeg syntes at man skal slutte med her til lands, er de forbanna 48 tommerne, de er alt for brede, spesielt for volvoene, veldig unødvening, både aerodynamisk sett og prismessig - politiet bruker sjelden mer en totalt 8 moduler i bøylene sine (4 hjørner 4 inni), 44 tommerne som akkurat passer en vanlig personbil har plass til 5 i lengden, akkurat passe! Det britiske politiet bruker disse 44, de selger nesten ikke noen annen dimensjon der :O

     

    Det er litt rart ja, det med edgen, libertyen er jo nesten halvparten så billig :O, velvel ferno skulle sikkert få solgt unna alle strobeedgene slik som simarud gjør med ass-422 og 4000 bøyla nå.

     

    Sist men ikke minst - det er helt greit for meg at man snakker om sivilbiler her, men dropp å skriv ned skiltnummer og vis bilder av føreren eller politifolk i siviltjeneste det er ikke helt på den lyse siden av loven... La politet få det som de vil at skal være hemmelig forbli hemmelig.

     

    EDIT: hva er de små runde greiene nede på sidespeilene? De ser ikke ut som vertexer i det hele tatt! Hva er de for noe?! :O

  2. Fant ikke noen bilder på den linken, men det har sikkert med at jeg kun kan se iPhone versjonen. Forresten så så jeg en tamlans abulanse på utrykning her forleden, og når de skrudde på yelp tonen så var det en spesiel frekvens på den, lik den de bruker i Finland! (tamlans er finsk :p) søk på "vantaa 295" for å høre tonen, som var særdeles effektiv. Btw kan den også sammenlignes med den nye ambulanse tonen i Nederland (2008 utover) som

    også har denne spesielle frekvensen. En slays howler (rumbler) hybrid. ;)

  3. takk for raskt svar, svartemarja ser jeg hele tiden, men ML er sjelden vare, det er en del e-klasser øst i oslo, men her på vestkanten kjører de nesten bare rundt i volvoer og passater, og de trauste mondeone xD (untatt gl som kommandobil da, men de er nesten aldri ute å kjører) :(

     

    Jeg mener a de ikke har noen glk'er, det er den del folk som har påstått dette på nettet, men da har det vært en gelandewagen de har sett, ikke noen glk. Har du kilder på at politiet har noen glker eller, alt annet har du rett i, men glk teorien er litt tynn spør du meg :p

     

    btw wtf er miljøpatruljen, du mener vel ikke militærpolitiet? (det er litt vanskelig og vite om man er sarkastisk eller ikke på nett, skjønner? ;) er du politi eller? (ettersom du omtaler e-klasse som "vi har") :O

  4. Jeg bare lurer, er det noen som har noe bilder av NORSKE MERCEDES politibiler? Så en ML for første gang i virkeligheten i dag og fyttikatta for en dritfet og råkul bil! Den er så stilig i den norske politidekoren. (bilen var identisk med den som kjørte først i motoreskorten til obama, men det var ikke en kommandobil) jeg er et dårlig bilde av en ml som jeg fant på nettet, men hvis noen hadde noen bilder eller linker av e-klassen og ml (i polititjeneste) generelt hadde det vært veldig kult! :D Nå skal jeg kanskje få ordnet et besøk til ferno norden i år, og kanskje det står noe der da.

  5. Det svenskene damene var helt klokka i hodet da! Jeg husker jeg så for et par år siden, ganske syykt!

     

    Istereo - jeg har aldri hørt at politiet bruker dette systemet i Norge (og jeg hører mye på politiradio, rundt Oslo Vestfold) I USA bruker de systemet men motsatt rekkefølge. (Code 3 viktigts) ambulanse bruker dette men det med at politiet bruker det er jeg ikke så sikker på...

  6. Takk for svar :D

     

    bare lurer, hvor har du fått all den infoen om bergens tango enhet? Jobber du der?

     

    Det jeg mente med egen enhet er jo slik som opd har "trafikkkorpset" ettersom det ikke er noe up-distrikt i Oslo.

     

    Bergen er jo dekket av UP's distrikt 06 som dekker hele Hordaland og litt mer. Hva er poenget med egen tango enhet da?? Skjønte ikke helt det ;)

  7. Hei eremal.

     

    Hyggelig å høre om andre med samme interresse. Har ikke holdt på så mye er i det siste grunnet litt lite interesse for blålys akkurat nå og at jeg har mye å gjøre på YouTube (der ligger det forresten en legend demo video nå) med venner i england osv.

     

    Bra info du har, men eædet er noen litt "grove" feil om du lar meg være litt snobbete.

     

    Passat 3.2 har 225hk, politiet tuner som regel Aldri bilene sine, på grunn av toll, en etat gjorde det for noen år siden og det fikk de svi for...

     

    Det er heller ingen 4motion badge i grillen på Passat, kun bak. Ja jeg har en highline 4motion selv og ser på grillen hver dag (kromgrill) når jeg drar og kommer hjem. Ikke alle up har 225, når jeg var hos simarud var det kun 170 dsg der.

     

    Har bergen egen tango enhet, trodde bare opd hadde det?? :O

     

    det grillysene er "microled" og det er utrolig trangt i grillen med sirenen og alt!!!

     

    Som jeg nå har prøvd å si tidligere:

     

     

    DET KOMMER IKKE NY DEKOR FØR Midtveis 2011 TIDLIGST!!!!!

     

    Forøvrig har alt du svarte på til tidligere poster blitt svart på før, ikke for å være frekk men unngå helst å ta opp gamle spørsmal, og hvis du hadde lest slik du sa du hadde gjort hadde du sett at disse var svart på ;)

     

    har ikke peiling på hvordan man endrer tittel men jeg vet at det er stavefeil

  8. du har rett i det med støy forurensening ja, politiet blir fortalt at de skal være varsome med sirene om morgenen og kveldstid. Da er man gjerne litt sliten og sirenen kan skape farlige trafikksituasjoner (bilister skvetter, tråkker på gassen etc.)

     

    forøvrig kan jeg informere om at vi ikke kommer til å få se noen ny politidekor før 2011 TIDLIGST!! PDMT har utvidet sin avtale med vw og simarud til 2011. Først da vil man forhandle med volvo igjen. Volvo er også de som leder hele denne operasjonen med ny politidekor sammen med politiet. så passatene kommer til å se ut som vanlig (bortsett fra den UFYSELIGE r-line pakken som får de til å se ut en eller annen mislykka råner :( )

     

    man kan se de passatene på simarud sin yt profil. (.com/simarudfiremobil) ;)

  9. Hva er egentlig greia med å slå av sirena når man er "alene" på veien? Jeg kan skjønne det på bygda, men her i Oslo er det forferdelig irriterende. Sirena slås uansett på for hvert bidige kryss eller fotgjengerfelt og støymessig er det langt mer slitsomt å høre en sirene bli slått av og på 4-5 ganger enn en konstant sirene.

     

     

    Det er nøyaktig slik det skal være, irriterende.. Sirens oppgave er da fullført ettersom den gjør deg oppmerksom på at politiet er på vei :D

     

    nye simarud bøyla er bare en axixtech torrent mock-up med et nytt navn. Og ingen dual color funksjon!! Koster ca. Halvparten av legenden. Jeg tror jeg kunne få den fullt spekka med dual color for $899. Tipper da ca. $700 uten dc, noe som ikke produseres kommersielt. En dc led er omtrent 1.5x dyrere en en vanlig led. Simarud får alt rett fra fabrikken og ikke fra noen 2. Ledds Selger.

  10. Hva skjedde på E6 idag a? Jeg kjørte hjemover, fra Alnabru. Da kom det en politibil som stoppa meg og bilene som skulle ut på E6. Deretter kom det en haug av politibiler, sivilpurk osv. i full fart forbi... Var i ett-tiden cirka?

     

    som sagt tidligere, det er i forbindelse med motorkortesjen til Obama. De øver på å kjøre han. E6 skal nemlig muligens stenges i ca. 15 min hvis han kjører. Dette står på Aftenposten, der er det sånn kart med hva han skal gjøre og hvor han skal være til de forskjellige tider under besøket, det var der det sto om E6. Skjekk selv, det er en liste med veier som stenges der og ;)

     

    Det Må ha vært et ganske fett syn da, alle de bilene :D

  11. Da kan jeg komme og åpne posten igjen :)

    Jeg spør nå ikke etter favoritt L.E.D, men den STERKESTE, KRAFTIGSTE, og BLÅESTE du noen gang har sett..

    Forslag?

     

    Må innrømme at dette tok kaka:

    Her på natten:

     

    Så igjen, hvem er den kraftigste? Tenker selvsagt på de opptil moderat størrelse.

     

    - Mikehawk

     

    heisann, beste frittstående led lampe må vel være code/premier hazard ledx. Den er utrolig god. liten og compact, omtrent like stor som en tir6. Quadraflare er også et bra lys hvis man skal litt opp i størresle (brannbil). Axixtech har jo noen som er dual-color (whelen kommer med dette til libertyen Q1 2010), men jeg vet ikke noe om off-axix outputet. :D

  12. Hei igjen, virker som diskusjon.no var litt bugga i går siden jeg posta dette i går men men.

     

    Ja det er simarud på langhus ja, morsomt at du leverer pizza der :D! lol. Hvis du har sett bil med den nye dekoren har du vært heldig, det finnes kun 2 i norge! men de er jo ganske ofte ute på veiene rundt oslo/østfold /nuf har hq i moss) de trener også på områdene rundt gardermoen.

     

    Edit: Faktaopplysning- politiet i Bergen bruker 9-5 aero! Sett flere bilder av dem på nett! ;)

  13. Takk for konstruktivt innlegg, bluezn2s! Kan du si noe om hvilke kriterier politiet ser på når de kjøper inn nye biler?

     

    Tja, jeg er vet at hovedkriteriene er følgende

     

    -god pris (pakkepris, inkl alt utstyr, godkjent av PDMT)

    -god oppfølgning (service, lease oppgradering osv.)

    -praktisk (bagasjeplass, motor osv.)

    -Ferdig bil må være kvalitetsskjekket av PDMT

    -bilen må være av en viss standard (ikke noe sør-koreansk dritt, ok chassis, motor osv.)

     

    Jeg kan ikke alle kriteriene på rams, det kan være noen jeg har glemt. Men det som er, er at det er opp til hvert enkelt Politidistrikt og bestemme seg for motor og spek av bilene. Hundeetaten har for eksempel ikke vært fornøyde i det hele tatt med passat som hundebil grunnet usikkert hundebur, derfor har de nå en ny avtale med Volvo Special Vehicles med v70 & xc70.

     

    Her er forresten en link til en side om passat politibilene fra simarud: http://www.simarud.no/Bilbygging/Påbygg05_...assat_2007.html

     

    Her er standardbilene i Norge fra forrige avtale (ca. 4 år siden)

     

    Standard patruljebil - VW Passat

     

    Terreng og landeveisbil - MB ML og E klasse (270 cdi) Mye Toyota hiluxer her og selv om de ikke var nevnt i den originale avtalen

     

    Cellebil/Marje - MB Viano

     

    Sivilbiler er b.l.a. Audi a4 2.0 tfsi, MB c320 cdi og Toyota avensis, disse finnes ikke som uniformerte enheter.

     

    Så hvorfor ble passat valgt over Volvo? Vel først fant man en chassis og fjæringssvakhet på alle v70'er som gjorde at den krenget og gynget kraftig i høy fart, de ble meget ustabile og det er veldig farlig under bremsing. Volvo tilbydde så og oppgradere disse, noe som ble gjort i noen grad, men det ble slik at det ble mye kjas og mas med alle oppgraderingene. Passat er også en ganske så mye billigere bil, men som er desto bra. Min familie eier selv en 2008 passat med 2.0tdi og 4motion og sportsunderstell. det er en god bil, men det hadde ikke skadet med mer motor.

     

    Det fleste nye passatene leveres med 2.0tdi 170hk og dsg, dette er ca 20 lapper billigere ne tilsvarende 200hk bensin tror jeg. Jeg har hørt blanede meniger om bilen fra tjenestemen, men på det punktet kan jeg ikke uttale meg.

     

    Forresten, med forrige avtale mener jeg sist gang det ble gjort en større avtale om nye biler, altså passatene, nå er den avtalen teknisk sett løpt ut men leveringene forsetter. Når jeg var hos simarud i Juni så sto det 4 unf. biler og 2 sivile der. Når vi er inne på dette med distriktene, så har for eksempel UP en annen lysbøyle med gule lys bak (full bøyle) mens standard har 2 blå moduler bak. Oslo-PD hadde for eksempel en sivil bil stående hos simarud med ekstra LED lys i grillen, utenom vanlig spek. altså. Jeg så også en uniformert enhet (passat) med ekstra led i grill og dashbord, HØYST uvanlig, det har jeg kun sett en gang, altså bilene varier.

     

    håper det hjelper :D

     

    NB: jeg har ikke funnet noen kilder på det jeg skrevet akkurat nå, men alt har en jo lest et sted, så jeg tar forbehold om småfeil her!

     

    EDIT: profilbildet mitt viser prototypen av den nye dekoren, og det var på v70 fra før 04 som hadde div. svakheter. Noen distrikter får et par nye biler i uka, andre kjører rundt med primeraer som har gått over 400.000 fra 1998...

  14. Heisann

     

    Ville bare først si noe om den lamboen i italia, den bruker som regel kun som en slags "motorvei-ambulanse" altså kommer først til ulykkesstedet osv. Frakter også organer ja, det er kun ved untakstilstand to den brukes til å stoppe fartsyndere, en gang ble den brukt til å stoppe en lastebil fra mafiaen. I italia vet de det sa ingen kødder sa veldig med de (2 gallardoet, fikk en lp560-40 for litt siden) det er iallefall det jeg har hørt fra sikre kilder.

     

    Nr.2- jeg syntes dere sammenligner politiet i nore ALT for mye med snuten over dammen. Politipraksis i norge er helt annerledes. F.eks nevnes PIT manøveren- den blir aldri brukt her til lands, her ville de brukt noe som heter TPAC (Tactical Pursuit And Containment) 4 biler omringer "offeret" og stopper sakte mens det tetter seg innpå. Ikke noe annet en veisperringer og spikermatter.

     

    Vi har bare et politihelikopter med ordentlig utstyr, ir kamera osv, men de har flere, ca 5 tror jeg. Det orntlige er basert på gardermoen og er et EC 135.

     

    Politibilene i norge funker, men kunne vært bedre, dere bruker kun etterfølgning som eks. På hva fart brukes til, hva med de som blir angrepet, voldtatt, ranet? Derfor funker ikke rs6-veier 2 tonn og understyrer som bare rakkern, da hjelper det ikke med 500+ hk, skjønner? Jeg kan en god del om politibiler for å si det sånn, jeg har til og med vært på invitert besøk hos norges største pabygger av utrykningskjøretøy, simarud.

     

    Noe som hjelper kraftig med vet kriminalitet er ANPR, noe som kommer til lands nå snart, 43 (eller 53, husker ikke helt :p) enheter er bestilt. Det gå ut på kameraer som leser alle bilskilt sånn som de automatiske bomstasjonene gjør, bare at vert smerte skilt skjekkes opp mot politiets database, entn bilen har vårt med i ran, stukket fra politet, you name it, hvis forsikringen er utgått, hvis politet leter etter eiren vil den si ifra, nå kommer bare stasjonære kameraer, men mobile in-car systemet kommer nok.

     

    Jeg gidder ikke en gang nevne hva slags biler politiet bør bruke, det blir det bare masse bråk av. Men det kommer en ny politidekot på bilene snart, og NUF A/S har en 2009 v70 og xc70 med denne dekoren.

     

    Da var det.

  15. Er tråden i ferd med å dø ut ? :O

     

    Tror nok dessverre det ja. Sa en avensis sivil med noen neon strips lignende blålys på onsdag monter langs siden og fronten av bilen, og når jeg kjørte forbi tusenfryd i dag, sa sto et par ambulanser og en sivil avensis eller xtrail med blålys oppe ved ingangen, fikk ikke sett det så nøye for det er langt vekk fra motorveien.

     

    Ny bøyle kommer fra whelen, snakket med woodway i england og de sa at de skulle ta den inn til neste år. Den elheter 2100 liberty og har sanne moduler som kan "bytte" farger (sannheten er at det er 12 led per modul istendet for 6, altså 6 røde og 6 blå) se sirennet.com på youtube for mer. Ellers sa jeg også en uniformet passat med et uvanlig lysoppset her forleden, der var axixtech-4 led lys i nedre grill under tusenmeterene, også var det sputnik led montert under og ikke på innsiden av speilet, skal kanskje spørre simarud om mer info, tror bilen tilhørte trafikk-korpset.

     

    Ellers ikke mye nytt, utenom at jeg fant ut at etter 5 år i california highway patrol sa kan du tjene godt over $100,000 som vanlig betjent! I tillegg kan man søke direkte for å komme inn og du trenger ikke våre politi fra før! Synet er heller ikke sa viktig! Sykt fett i forhold til hva de tjener her til lands... Jeg tror startlønnen endre opp på 70 det første året, artig. Søk på california highway patrol sa finner man ut mer :)

     

    Tror jeg snart avslutter denne tråden, den er liksom litt som lyn for tida, ikke død, men. Ikke sa veldig langt fra å hoppe utfor stupet heller...

  16. Heisann

     

    Ser ut som en veldig bra tråd dette, så jeg kommer med 2 spm.

     

    For om lag ca 10 år siden så ble det lagd en musikk video med 4 stykker (tror jeg) som står oppå en flat tog vogn med en vokalist og resten spiller hvert sitt instrument. Toget kjører forbi og knuser masse steiner og bakgrunnen ligner litt på klippene i dover (uk) de står i svarte dresser. Jeg tror toget er et damplok, og musikkvideon er garantert britisk ettersom jeg så den på bbc. Det var også litt sånn preire landskap. Mer husker jeg ikke dessverre.

     

    Spørsmål 2, i den nye elkjøp reklamen splirrer de en litt annen versjon med raskere tempo en originalen med sheen euston (midnight train) vet noen hvor man får tak i denne? Finner bare originalen som er en del annerledes.

     

    Håper på svar!

  17. Hei igjen til alle sammen!

     

    I dag var jeg hos Simarud, og det første jeg må si at det var utrolig hyggelige folk som jobbet der! Veldig fine fasiliteter og et showroom som hadde alt! Noe av det beste var også at jg fikk prøve absolutt alt jeg ville! Og at jeg endelig fant ut hvor blalysene sitter pa sivile passater... En velykket dag og en stor takk til Simarud! Det var som juleaften midt på sommeren lol.

     

    I showroomet hadde de alle lysene sine og de hadde en legend med action controlleren som jeg "lekte" en del med. Og så hadde de en traffikdirector fra axitech med tilsvarende kontrollpanel der man kunne ha varsel blink, venstre-høyre-inn/ut. Og bytte blinkemønster, de var en av favorittene mine sammen med den etterlengtede action controlleren og legenden! Masse små led lys som var helt sinnsykt kraftige! Jeg fikk også se meg rundt i produksjonshallen men hva som var der inne skal jeg ikke kommentere på. Arjenten var også der, sammen med de små sputnik lysene som

    Også er ekstemt kraftige! Noen av Lysene lagde noen litt morsomme rare lyder og.

     

    En veldig hyggelig dag og takk igjen til Simarud, Jeg bare må tilbake der en gang! :D :D :D

  18. Blålys til €3.75 stykk! www.slsl.nl €20 for 2 tir3 lignende led og kontollboks! Funker ogsa pa 9V. Sikkert ikke de beste som finnes men artige å ha hvis man som meg ikke skal montere dem og bare "leke" og ha dem på rommet lol. Masse kina led der til latterlige priser. Tror det er €2.50 billigste i frakt. Da sendes de som et "postkort" ikke no svær pakke eller transport forsikring.

     

    Så en Toyota RAV4 legebil mandag i kristansand. Så den to ganger. Kun en Liberty bøhle med 2 led moduler bak og full bøyle foran tror jeg. Ambulanse og helsetjensesten slipper jo avgift på bilene sine.

  19. Dere, jeg var i sørkedalsveien idag og så norges ENESTE nye v70 (2008modell) utrykningsbil. Den er den eneste av sitt slag og har den nye politidekoren, det er det bare den og en xc70 som har i hele norge!!! I tillegg så var den på utrykning! Den var helt rå å se på, lys på speil, dash og fronten, og lysbøyle da.

     

    Vet at det var en whelen liberty bøyle med 4 led foran og to bak, i tillegg til hjørnemodulene. Dash lyset var et standby slim dash lys.

     

    Levert av volvo car special vehicles i Göteborg og eies av NUF

     

    Mer på: www.nuf.as/?idx=8 (det er den bilen jeg så som det er bilde av)

     

    :D

     

    Jeg sa også to ambulanser og en politibil. Den ene Ambulansen var på utrykning og hadde verdens merkeligste sirene :O

     

    Her er forresten 3 gode websider:

     

    www.standby.eu

     

    www.varningsljusteknik.se (haztec og ideatec)

     

    www.anaspecialbilar.com

     

    Her fått litt svenskedilla lol.

×
×
  • Opprett ny...