Gå til innhold

nynytt

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nynytt

  1. Har sjekkket. Har også sett etter noe annet som kan være galt, samt tømt viften for støv.

     

    Har omsider kommet inn i Acer eRecovery Management (ved hjelp av ALT+F10 ved oppstart). Der får jeg mulighet til å gjenopprette fabrikkinnstillingene. Dvs, jeg får muligheten til å starte prosessen (som trolig henter sikkerhetskopien fra den skjulte partisjonen og prøver å overskrive C: og sletter de dataene som ligger på partisjonen - noe som ikke er noe problem, har fått hentet ut dataene fra disken). Men når jeg prøver å få dette til å virke, så virker det selvsagt ikke.

     

    Gjenopprettingen starter, men stopper etter 2-3 minutter ved 16 % fremdrift og blir hengende. Første gangen det hang der genererte disken ganske høye og raske (og like) bankelyder. På andre forsøket lager disken noen knirkelyder, disken jobber mye senere og knirkelydene kommer ikke jevnt heller. Lydene kan muligens sammenlignes med gynge seg sakte frem og tilbake i en sofa med fjærer.

     

    Jeg synes det jeg hører er lyden av en harddisk som er døende, eller?

     

     

    har du sjekka alle kablene inne i maskina? i følge denne linken skal den stopkoden gennereres grunnet feilinstillinger på s-ata kontolleren. Det kan godt hende at en reinstal vil funke. eventeuelt en ny hardisk. Husk at du mister alt som ligger på hdd ved formatering (noe jeg tror den maskina trenger)
  2. Har fått maskinen til å scanne seg selv og forsøkt å reparere feilene, uten hell. Det har oppstått registerfeil (CorruptRegistry). Er det noen måte å fikse dette på? Vil en CD fra Acer for gjenoppretting av Vista være det eneste som hjelper?

     

    Har testet minnet nå. Ingen feil.

     

    Sliter med å finne et program som diagnostiserer HD til maskinen. Er det Hitachi som produserer HD til Acer?

  3. Takk for rådet, men jeg trenger det nok med en liten t-skje og ikke en stor spade. :-)

     

    Skal jeg laste ned programmet på en CD og kjøre det i maskinen som ikke fungerer? Hvilke valg skal jeg gjøre når jeg evt. kjører programmet? Og hva vil dette programmet gjøre, kan det løse problemet eller bare finner det ut hva problemet er?

     

    Takknemlig for ytterligere instrukser!

     

     

    En god hjelper her vil være Ultimate Boot CD

     

    #1; Sjekk Ram for feil med Memtest86+ eller Windows Memory Diagnostic *

    #2; Kjør diagnose over Harddisk produsentens diagnoseverktøy som du finner på CDen **

     

    * Kjør Minnetest i minst 2 runder.

    ** Kjør en full diagnose på HDD, hvor du også inkluderer kontroll over diskoverflaten.

     

    PS: En slik kontroll/diagnose er svært tidskrevende, du er med andre ord ikke ferdig på fem minutter. Her vil nok fem timer være bortimot mer riktig tid, så det er bare å smøre seg med tålmodighet mens maskinen/programmet arbeider.

  4. Hei

     

    Jeg tenkte jeg skulle gi min Acer 5100 en siste sjanse før den går på dynga. Operativsystemet er Vista Home Premium. Problemene oppstod da jeg avinstallerte F-secure sin sikkerhetspakke (tror jeg). Nokså samtidig (før jeg avinstallerte og restartet maskina) var maskina også i bakken, relativt kraftig, men vet ikke hva som egentlig utløste problemet.

     

    Vel. Dette er ståa akkurat nå:

     

    Maskinen greier ikke å starte Windows. Enten dør den rett etter Acer-logoen kommer opp, eller så greier den å jobbe seg litt videre. Dvs, den jobber igang og jeg får opp en meny som forteller meg at "Windows kunne ikke starte opp. En maskin- eller programvareendring som nylig er utført kan være årsaken" osv. Dette er hvit tekst på svart bakgrunn. Jeg får deretter et valg om å starte Windows på vanlig måte eller ved "oppstartsreperasjonsverktøyet (anbefales)". Begge alternativene er prøvd mange ganger uten hell.

     

    Maskinen starter da å laste Windows, men enten slår maskinen seg av med et lavt pip eller så går den i bluescrenn. Denne bluescrenn-teksten starter med "A problem has been detected and windows har been shut down to prevent damage to your computer". Den anbefaler oppstart på nytt om dette er første gang maskinen har oppstartsfeil. Dersom ikke skal jeg sjekke for virus og fjerne alle nylig installert programvare. Stoppkoden er 0x0000007b (og så en parantess på fire klynger med tall i samme format, ulike siffer og adskilt med komma).

     

    Dette har jeg gjort foreløpig: Prøvd å ta ut noen av RAM-brikkene og stokke om på dem. Det står nå én av to brikker i maskinen.

     

    Hardisken fikk jeg en feilmelding på som tyder på at det er brudd i SATA-kabelen. Det var noe om Eternet Controller og check cable. (Mens den greia pågikk gikk maskinen i svart like etter Acer-logoen kom opp, eller den gikk i svart etter feilmeldingen kom opp.) Får ikke denne feilmeldingen etter jeg la HD i et harddisk-kabinett. Jeg har også sjekket harddisken, og filene som ligger der er tilgjengelig på en annen PC. Jeg kommer ellers inn i de mappenen jeg prøver å komme meg inn på. Hardisken er partisert fra ACER og windows og slikt ligger på den ene partisjonene mens filene ligger på den andre.

     

    Jeg har dessverre ikke gjenopprettings CDer eller DVDer.

     

    Er det noen her som har en anelse om hva som kan være galt og hva som kan være løsningen? Eller er det noen som har behov for mer informasjon for å kunne styre meg i retning av en løsning?

     

    Er hovedkortet dødt? Er det en feil i BIOS? Er hardisken skadet? Eller er det bare Vista som har blitt rotet til ved avinstalleringen av sikkerhetspakken?

     

    Er det håp for denne maskinen eller bør den leveres til Elretur først som sist?

  5. Takk for innspill, Bjarnemann. Tror det vil plage meg, så da får jeg velge mellom de tre andre alternativene. :-) Får prøve å søke meg frem til hvordan silke-finish ser ut...

     

    Er det noen forskjell mellom disse skjermene - ser bare at den ene er CCFL og den andre er WLED? Hva i så fall er forskjellen og hvordan merkes den (om den er merkbar)?

     

    15,6-tommers WXGA CCFL (1366 x 768) TFT-skjerm i bredskjermformat med TrueLife™ [inkludert i prisen]

     

    15,6-tommers WXGA WLED (1366 x 768) TFT-skjerm i bredskjermformat med TrueLife™ [legg til 180.00 kr eller 9,-/måned-1]

  6. Jeg ser etter en ny PC, ettersom den forrige har takket for seg (sannsynligvis for godt). Har ikke lyst på Toshiba (hadde en dårlig en tidligere), HP (dårlige erfaringer) eller Acer (viften på min forrige drev meg nesten til vanvidd!).

     

    Mine behov er å ha en ok maskin for tekstbehanling, surfing, avspilling av video og musikk, og avspilling av DVD. I tillegg bør den se noenlunde bra ut og ha en widescreen-skjerm på ca 15 tommer. Den bør heller ikke koste noe veldig mye over 5000.

     

    Har funnet denne, men lurer på om den dekker mine behov: http://configure.euro.dell.com/dellstore/c...54503&s=dhs

     

    1) Jeg er særlig bekymret for skjermkortet/grafikkortet, ettersom jeg har fanget opp noen negative kommentarer om det. Jeg har ikke spilt et spill siden C64 var på moten, så jeg trenger ikke noe veldig kraftig og har absolutt ikke behov for en gamer-sak. Men vil denne maskinen spille av videoer og DVD-er uten problemer?

     

    2)Videre: Vil det være mulig å koble denne maskinen opp på en tv-skjerm?

     

    3)Finnes det noen større bilder av denne maskinen enn de som ligger på Dell sine sider? Prøver blant annet å finne ut om det er en luke eller om det er et hjul som er plassert i fronten.

     

    4) Dessuten. Kunne tenke med noe annet enn en helt svart maskin. Her vil det visst være muligheter for oppgradering til noe blått i stedet. Finnes det noen bilder av hvordan disse versjonene ser ut?

     

    Blå med silke-finish [legg til 340.00 kr eller 18,-/måned-1]

    Pacific Blue-farge med egen høyglans-finish legg til 0.00 kr

     

    5) Vil en høyglans-finish gi problemer med fingreavtrykk?

     

     

    Takknemlig for all hjelp og innspill i valget av min nye maskin!

×
×
  • Opprett ny...