Gå til innhold

MillZ

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MillZ

  1. Hva er DDOS angrep og hvordan i huleste er det mulig å gjøre/utsette serverene til Blizzard for dette? Går det ikke an å beskytte seg mot slikt? :hmm:

     

    Silvermoon:

    Position in queue: 4467, 109min estimated waiting time. :dribble::dribble:

    Et DDOS-angrep er et distributed denial of service angrep.

    Enkelt forklart går det ut på å få alt fra hundre til millioner av datamaskiner infisert av virus til å sende enorme mengder data mot én tjeneste. I dette tilfellet WoW.

    Det kan sammenlignes med at jeg får 10 000 personer til å konstant ringe telefonen din, slik at ingen av dine venner har mulighet til å ringe deg.

     

    Det som gjør det så vanskelig å stoppe et DDOS-angrep er at de bruker akkurat samme serviceporter som vanlige klienter som kobler seg mot serverne, slik at det er umulig for serveren å skille mellom reelle forespørsler og DDOS-angrep.

     

    Du kan forøvring se et livekart av DDOS-angrep på http://map.ipviking.com/

  2. Typisk Norge. Bilbransjen og resten av verden satser på internettradio, mens Norge går sin egen vei med teknologi fra midten av 90-tallet.. Snakk om å kaste bort 3 mrd på noe som kommer til å være utkonkurrert veldig snart. Bruk heller pengene på å oppgradere 3/4G-dekninga i distriktene, og sats på internettradio som resten av verden.

    • Liker 6
  3.  

    Nå har det allerede blitt påpekt til deg at steg 1 er blitt gjennomført, problemet var at det hadde helt motsatt effekt av hva du mener det skulle ha.

     

    Det er lett for deg å si at "det finnes nok av annonsører i Norge" når TEK har gjort det svært klart at annonsørene ønsker en bestemt type annonser (de som brukerne ikke ønsker) og sitter på makten i forhold til annonsering. Jeg innstallerte f.eks ikke adblock pga. sider som TEK, jeg innstallerte det pga. sider med lyd og popup, men når jeg ble bedt om å fjerne det for TEK sin del gjorde jeg det. Problemet er at for hver person som fjerner det så er det tydeligvis 5 nye som legger det til.

     

    Steg 1 har blitt gjennomført? Derfor det finnes mange flash-reklamer og den største bannerreklamen jeg kan huske å ha sett på en nettside?

     

    Og om det er slik forhandlingene til Tek foregår så burde de definitivt bytte forhandlingsstrategi. I en vanlig situasjon er det Tek som sier "Hei. Vi har denne og denne plassen til reklame. Vi ønsker ikke flashreklame, den skal ikke ha større filstørrelse en x osvosv", hvorpå annonsøren sier "OK, vi betaler y kroner per view/per klikk, men om dere setter inn en blikkfangende flashannonse tjener dere z% mer".

     

    Det er her Tek ser sitt snitt til å (teoretisk sett) få mer fortjeneste. Resultatet er, som vi ser, at brukerne tyr til AdBlock for å kunne lese siden på en vettig måte. Jeg tror de er fullt klar over selv at dette er problemet, men dessverre nekter de visst å gjøre noe med det.

     

     

    Forøvrig kunne det ikke brydd meg mindre om Tek går ad undas. De er rett og slett ikke i en markedsposisjon hvor de har mulighet til å stille ultimatum til deler av kundemassen sin. Helt feil måte å takle det på.

  4. en PC på et år eller to har ofte en tettpakket "vegg" av støv på 2-3 cm som ligger fremfor vifta og senker luftgjennomstrømmingen betraktelig. Jo mer støvete omgivelser du er i, dess verre blir det. Det vil i mange tilfeller være best å åpne opp PC-en for å få alt ut. Det kan også fungere å bruke en støvsuger.

     

    Er du forsiktig og du systematisk tar vare på skruene er ikke det særlig vanskelig. Søk på "pc-modell service manual filetype:pdf" på Google. eks: "Acer Aspire 5930g service manual filetype:pdf" for servicemanual med alle opplysninger du trenger for å gjøre inngrepet.

     

    Vær obs på at garanti brytes om du åpner PC-en!

     

    Lykke til! :)

  5.  

    Hvilke prinsipielle årsaker er det til at du ikke vil se reklamen? Fordi du mener du har rett på gratis tilgang på innholdet hardware.no tilbyr?

    Jeg har nevnt flere ganger i denne tråden både hvorfor jeg bruker adblock på Tek sine sider, og hva som skal til for at jeg skal tillate reklame.

     

    Poenget mitt hele veien har vært at Tek har angrepet dette på helt feil måte, og gjør ikke annet enn å skyte seg selv i foten.

     

    For å gripe problemet ved roten; Hvorfor installerer folk AdBlock? Jo, fordi de ikke liker plagsomme annonser. Da spesielt flash- og lydbaserte annonser (heldigvis har ikke Tek sistnevnte).

     

    Derfor er min løsning at de har mindre irriterende reklame og informerer AdBlock-brukerne om dette, og ber de om å skru av AdBlock.

    Måten det har blitt håndtert på til nå er å skippe steg en og gå rett til steg to.

     

     

    Du burde også sette deg litt inn i hvordan tjenester som Google AdSense fungerer.

    Tek forteller Google hvor de vil ha annonsene, og hvilke typer annonser de ønsker på den plassen (flash, tekstbaserte etc).

    Deretter scanner Google teksten på siden brukeren besøker, og viser relevant reklame iforhold til denne teksten.

    Et eksempel kan være om du leser førsteinntrykket på Xbox One. Google AdSense skjønner at det er en artikkel om Xbox One, og kan vise en annonse fra Komplett.no for forhåndsbestilling av Xbox One.

     

    På denne måten tjener Tek mer penger da man som oftest har pay-per-click annonser fra Google, og brukerne tjener på at de får vist relevante reklamer istedenfor ting man ikke bryr seg om.

    Og ja, det finnes nok av annonsører i Norge.

     

    Sjekk for eksempel www.chelsea.no - Der brukes det Google AdSense. De har riktignok tilatt bruk av flashannonser, men det kan man bestemme selv.

    • Liker 2
  6. Hvor lenge måler du?

     

    La Prime95 stå å dure og gå i 15-20 minutter før du ser hva temperaturen er.

     

    CPU skal skru seg av rundt 90 grader. Det er dette jeg mistenker skjer med PCen din. Du får heller ikke blåskjerm da, men alt skrur seg umiddelbart av.

    Silikonet skal tåle 97 grader. Tror AMD anbefaler at man aldri ligger over 65 grader i lengre perioder.

    Selv vil jeg anbefale deg å holde deg under 80 grader på CPU.

     

    Prøv å fjern støv fra viften, så får du bedre luftgjennomstrømming.

  7. Last ned Prime95 og kjør stresstest av CPUen din mens du følger nøye med i HWMonitor.

     

    Fryser ikke PCen din da, så er det ikke noe feil med kjølinga til CPUen. Da må du videre på skjermkort og sjekke at ikke det overopphetes. Det burde komme litt forvrengning på skjermen din før den fryser om det er snakk om skjermkortet overopphetes.

     

    Du skal ha et slikt bilde å se på, right?

    1dekVSA.png

     

     

  8. Credit where credit is due!

    Takk for at dere har minimert det øverste banneret.

    Bytter dere ut flash med noe som ikke stammer fra 1800 og brødmangel så skrur jeg av AdBlock på deres sider. Det handler ikke så mye om irriterende bevegende annonser, men heller om unødvendig ressursbruk fra noe som burde vært avleggs for lengst.

     

    Jeg vil også foreslå å endre popupen som stenger all tilgang til Tek.no til å heller linke rett til en artikkel som i korte ord forklarer at dere har tonet ned reklamen, og hvordan reklameinntekter er deres inntektskilde. Gjerne komme med tall som viser til hvor stort problemet er.

     

    Gi brukeren to valg:

    En som sier 'Tillat bruk av reklame på våre nettsider' og en som sier 'Nei takk, jeg ønsker ikke reklame'. Trykker man på nummer to får man opp en ekstra popup som poengterer at man ikke bidrar til at Tek går rundt, og om man er sikker på at man vil gå videre. La disse fremdeles lese artikler, men kom gjerne med regelmessige meldinger til disse om at AdBlocken deres gjør at dere ikke tjener penger på de.

     

    tl;dr: Spill på folks samvittighet. Å spørre pent istedenfor å forlange når man vil ha folk til å disable AdBlock hjelper VELDIG på psykologisk sett.

    • Liker 1
  9. Hvordan vet du at PCen ikke blir varm?

    Kjenner du bare fysisk på ham eller overvåker du temperaturen?

     

    Last ned HardwareMonitor og sjekk temperatur på CPU og skjermkort.

     

    Sjekk også at du har de siste oppdateringene fra Windows Update og at du har siste versjoj av oppdateringer til skjermkortet ditt.

     

    Når PCen din fryser, får du blåskjerm? Isåfall hvilken error code får du?

    Er du usikker på hvor du finner den på en blåskjerm så kan du google "bsod error code".

  10.  

    Hvis jeg hadde drevet en butikk der eneste betingelse for å benytte seg av tjenesten var at man kikket på plakaten som var utenfor butikken i det man gikk inn og folk hadde funnet diverse løsninger slik at de kunne både benytte seg av tilbudet og samtidig unngå å "betale" ved å skjerme seg fra å kikke på plakaten. Så ville jeg også lagt skylden på kundene når de som betaler meg for plakaten ikke lengere ønsker å være en del av samarbeidet og butikken ligger ann til å gå under.

    Det kan vel heller sammenlignes med at det står svære skjermer rundtom i butikken din som står midt i veien der folk går og viser animasjonsfilmer.

     

    Det du beskriver ville tilsvart statiske annonser plassert sånn at de ikke er i veien.

     

    Det finnes forsåvidt en haug med annonsører. Hvorfor ikke bruke Google som kan levere annonser som ikke er basert på flash? Mest sannsynlig fordi Tek får bedre betalt for disse horrible flashannonsene, og resultatet er at folk går aktivt til verks for å fjerne de.

    Pisse i buksa for å holde seg varm....

  11. Fjern flashannonsene og sett inn statiske annonser.

    Spre budskapet til AdBlock-brukerne og be de pent om å skru av adblock på tek.no

     

    Jeg hadde skrudd det av på minuttet om dere kunne ta de enkle grepene.

     

    Istedenfor velger dere å skyte dere selv i foten, for så å legge skylden over på kundene deres?

     

    Eventuelt bruk ressurser på å lure adblock hver eneste dag og mist halve kundegrunnlaget deres.

    Jeg stiller virkelig spørsmålstegn ved noen av avgjørelsene til ledelsen i Tek...

    • Liker 3
  12. Faktum er fortsatt at måten det håndteres på nå er feil.

     

    Tek jobber i et sterkt konkurransepreget market, og kundene vil finne andre nettsider å konsumere innholdet på. Jeg tipper at 80% av de som nektes å bruke adblock blir å forlate siden.

     

    Resultatet blir at Tek mister sjansen til å "konvertere" disse.

     

     

    Som jeg alt har poengtert; gjør reklamen mindre irriterende og folk vil frivillig skru av AdBlock. Tek er ikke i en posisjon til å tvinge noen som helst til å gjøre det. Neste teknologinettsted er bare et par tastetrykk unna.

    • Liker 7
  13.  

     

    Å sammenlikne med google's nettsider er heilt irellevant ettersom dei har andre inntekter som holder for å drifte sitt imperium. Skal Tek leve på 1% av brukerne som er extra brukere? Korleis klarer dere ikkje å skjønne at dette ikkje går?

     

    Og foressten så styrer google store deler av reklame på nettet, derfor litt dumt å ha det på sinn eigen tjeneste?

    Google bygde sitt imperium på reklameinntekter, så om det er noen man skal strekke seg etter så er det vel de?

     

    Poenget mitt er at Google har implementert reklamen på sine nettsteder på en måte som ikke er irriterende for brukeren. Tek har gjort det totalt motsatte på sine sider.

     

    Hvor du får påstanden om at jeg mener de skal fjerne all reklame og basere inntekten på ekstra-abb. aner jeg ikke.. Les innlegget mitt på nytt så skjønner du at jeg mener de må gjøre reklamene mindre aggressive så folk ikke aktivt fjerner de.

    • Liker 1
  14. Jeg blokkerer ikke annonser på Google sine nettsider. Besøk de, så finner dere nok fort ut hvorfor.

     

    Det er enda ikke for sent å snu. Endre på reklamen på nettsidene. Gjør de mindre påtrengende og for all del ikke hindre brukerne fra å konsumere innholdet med samme effektivitet som ved bruk av adblock.

     

    Deretter lager dere en ny popup som AdBlock-folket får der det står at dere har redesignet reklamen til å ikke være påtrengende, og at dere får null inntekt fra halvparten av brukerne osv osv, så har dere to knapper hvor den ene sier "Prøv HW.no med reklame" og den andre siden "Fortsett å bruk adblock".

     

    Da viser dere at dere ser problemet, og samtidig spiller på folks samvittighet og forståelse for at deres inntektskilde er reklame.

    • Liker 4
  15. Det handler ikke nødvendigvis om banneren på toppen av siden.

    Det handler om prinsipp. Jeg er sterkt imot alt annet en statiske bannere som ikke er for aggressive. Derfor mener jeg heller ikke at noen skal tjene penger på sånt.

    Google har skjønt det, hvorfor kan ikke andre nettsted også skjønne det?

     

    Jeg har ingen problemer med å komme meg igjennom disse stopperne de setter for bruk av adblock. Det hadde vært enklere for meg å bla forbi annonsene enn å bruke 10 minutter på å finne ut hvordan jeg skal fjerne blokkeringen.

     

    De angriper problemet på helt feil måte, og uansett hvordan du vrir og vender på det kommer det til syvende og sist å skade besøkstallene til tek.no.

     

    Hva med å heller komme med en popup til AdBlock-brukerne som sier at redaksjonen har hørt på tilbakemeldingene og tonet ned annonsene, og be folk om å prøve å skru av adblock på tek.no ettersom det er pengegrunnlaget?

     

    Det er veldig enkel psykologi. Beordrer du noen du ikke har noen slags myndighet over til å gjøre noe for deg gjør han det mest sannsynlig ikke. Spør du pent er sjansen for at han gjør det betraktelig større. Beordrer du meg til å hente deg et glass vann ville jeg ledd av deg. Hadde du spurt pent og argumentert med hvorfor så hadde jeg hentet vannet til deg.

×
×
  • Opprett ny...