Gå til innhold

Blouberg

Medlemmer
  • Innlegg

    453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blouberg

  1. Nokon som veit kvar ein skal søke etter for å finne info om mindre motoriserte mekanismer som ein f.eks. kan styre frå ein Rasberry Pi? Eg veit ikkje om detter er noko som eksisterer, men eg lever I håpet.

     

    Eg hamnar stadig i ein situasjon der det hadde vore nyttig å kunne styre ein liten arm som trykker på ein knapp eller eit eller anna, men eg veit ikkje helt kva eg søker etter!

    Finnes masse om dette.

    Her er google din venn som vanlig.

    https://www.google.com/search?q=control+motor+from+raspberry&rlz=1C1SQJL_noNO787NO787&oq=control+motor+from+raspberry&aqs=chrome..69i57.18136j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  2. Ikke lest artikkelen, men er nok ikke like optimistisk som Atea sjefen her (:Det er jo rett at de tidligere industrielle resolusjoner har skapt flere arbeidsplasser enn de har fjernet. Men det spørs om det skjer ved den fjerde..

     

    Det blir helt sikkert skapt nye jobber, men evner de som mister jobbene til automasjon å omskolere seg til å fylle de nye jobbene?

     

    Sett fra en bedriftseiers retrospektiv er jo den ideelle situasjonen at men ikke trenger ansatte for å produsere.. Roboter har ingen rettigheter, krav, ferier dårlige dager etc. De fleste bedriftseiere vil jo maksimere profitt (:

     

    Det skumle blir jo om ingen har råd til å kjøpe produktene, fordi de er arbeidsløse ..

  3. Du har slått på Folder Access control i Windows. Dette vil forhindre alle applikasjoner som IKKE er kjent å aksessere filene dine. Dette vil f.eks hindre kryptovirus i å kryptere filene.

     

    Ulempen er det du opplever, det er mange programmer som ikke står på listen, men som allikavel er helt ok.

     

    Jeg testet dette litt men skrudde det av igjen.

    Les litt mer her:

     

    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/threat-protection/windows-defender-exploit-guard/enable-controlled-folders-exploit-guard

  4. Bruker du Cloud key? Trenger man egentlig denne?

    Cloudkey er kontroller som du administrerer nettet via. Denne er "plug & Play, bare koble til og tut og kjør. Du kan også laste ned programvare for å kjøre kontroller på windows eller linux.

     

    Enig i AC-Pro, det jeg mente med overkill er antall. Jeg har tre, men hadde klart meg med to.

  5. Ettersom jeg har lagt kabel til alle etasjene har jeg forstått at det er bedre å gå for et pro-system som Ubiquiti enn forbrukermesh.

    Dette er riktig, mye bedre å ha aksesspunktene på kablet forbindelse.

    Bruker selv AC-Pro i hver etasje i et hus over tre etasjer. Egentlig litt overkill i alle fall hos meg.

     

    Jeg har ikke erfaring med å ta fiber fra Altibox rett inn i USG pro, men ser flere her gjør det slik. Jeg har GET fiber, satte fiber boksen i bridge og koblet inn i USG3.

     

    Jeg tar TV fra Getboksen inn på en switchport, tagger med et VLAN for TV. Dette settes opp under Network, lag et nytt nett, VLAN only. Dette legger du på de switchportene som du skal ha tv dekoder på.

    Husk å slå på IGMP snooping

     

    Jeg ville brukt Unifi switcher, spesielt siden du har controller, da er alt fint og flott i konsollen.

    Jeg ville kjøpt i Norge, ikke veldig mye å spare på utlandet tror jeg.

    • Liker 1
  6. Eventuelt kan du jo vurdere å oppgradere xComfort-systemet ditt til Sensio, så får du støtte for både xComfort og z-wave ilag, men dog uten Home Assistant. Programmeringsmuligheter ligger da i sensio.

    Mvh.

    Da bør du heller vurdere Eaton sin Smart Home Controller (SHC) Samme HW som sensio, men med Eaton system på. Her er det ikke noe abonnement slik som på Sensio.SHC har mye funksonalitet og en Android/IOS APP som fungerer fint.. Har hatt SHC i noen år og er kjempefornøyd.

     

    En SHC kjøper du for 4-5000 på EIB MArtkt (Inkl MVA).

    Du finner mye info om dette på forumet på Byggebolig

×
×
  • Opprett ny...