Gå til innhold

Lisa-Mari

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lisa-Mari

  1. Delikat, og mye skarpere og livligere enn mitt forsøk på vannglassbilde i går :pHva med å bruke ett eller annet til å reflektere blitslys fra venstre side, evt. bare øke avstanden mellom glasset og bakgrunnen, så blir ikke skyggen fra plasket så tydelig?

    Jeg må ta meg en titt på bilde da :)

    Ja, skyggen i bakgrunnen er litt forstyrrende, på de andre bildene rettet jeg biltsen litt mer opp så skyggen ikke ble så framtredende, men dette bildet hadde den beste splashen! Hadde det ikke vært skråtak (i hele leiligheten) hadde det nok vert lettere med tanke på skyggen.. Men men, man får gjøre det beste med det man har :)

  2. 5072049423_5ee0cc9f19.jpg

    Symmetry by Lisa-Mari, on Flickr

    Exif: 1/125, f/5.0, ISO 100

     

    Tenkte jeg skulle prøve 50mm'en til et vanndråpe bilde, det funker jo helt greit, men mitt 60mm makro objektiv er nok det som passer best til slike bilder. 50mm'en har en for fjern nærgrense, så jeg måtte beskjære dette bildet en del for å få frem vanndråpen. Men da vet jeg hvertfall det :)

  3. 5064692303_a70c7f67fb.jpg

    Bad student = Good photographer by Lisa-Mari, on Flickr

    Exif: f/1.4, ISO 100, forskjellige eksponeringer; HDR

     

    Klarte ikke konsentrere meg om lesingen i dag, så tok en tur ut og fotograferte litt istedet. Dette gjorde seg godt i HDR siden det var så store forskjeller mellom lys og mørke. Ser i ettertid at en litt mindre blender kanskje hadde gjort seg, for å få bedre dybdeskarphet slik at stien i bakgrunnen ble mer tydelig. Det får bli neste gang :)

     

    Og nå som jeg trodde at du kun tok bilder innendørs. Jeg likte veldig godt cookies and milk og også det første av koppen, men du kan tydeligvis ta bilder ute også. Jeg liker veldig godt fargene du får frem i det siste bildet som gir et litt røft men også stemningsfullt preg. Det eneste jeg har å utsette er veimarkøren i bakgrunnen som kunne vært fjernet og at bilen i bakgrunnen kanskje kunne vært litt tøffere for å stå til den røffe mannen ;)

    Hehe, det hadde bare regnet fryktelig mye i Bergen siste tiden ;) Jeg la faktisk ikke merke til veimarkøren en gang, detaljer som jeg ikke har lært meg å tenke over enda. Godt tips :)

  4. 5062684906_bfc6497684.jpg

    You learn by trying new things by Lisa-Mari, on Flickr

    Exif: 1/30, f/2.0, ISO 400

     

    Gårsdagens bilde. Her prøvde jeg meg på noe helt nytt. Er ikke så dreven på foto av mennesker, men fikk plutselig litt inspirasjon og bestemte meg for å prøve! Er ganske fornøyd med tanke på at dette er mitt første forsøk. Eneste er at komposisjonen er noe på villspor. Bildet føles litt i ubalanse og jeg burde plassert modellen min litt mer til venstre... Men men, greit fornøyd fordi :)

     

    Visste ikke at melk kan se så lekkert ut!Ble vel litt opprydding på deg etter bildetakingen... ;)

    Det ble det! Bord med nedfelt glassplate med en skuff under var ikke det lureste å bruke som underlag.. Måtte ta ut både glassplaten og skuffen for å vaske etterpå ;)

     

    Meget god timing her da. Tør ikke spørre hvor mange forsøk du hadde (med påfølgende opptørking for hver gang). Lekkert presentert.

    Det var faktisk ikke så skremmende mange, fire tror jeg :) Men nok arbeid med opptørking til at jeg ikke orket å ta flere bilder.

     

    Natta i Bergen må da være photoshoppet - her er det kaldt og ikke tropenatt! Men - er i et annet land, da.For en timing på melk og småkaker - likte plasket! Bravo!Liker også de duse pastelltonene - din foretrukne personlige stil?

    For øyeblikket er jeg veldig i det duse hjørnet ja, eller, har vel vært det en stund nå... :)

  5. 5052172262_d60c70dd8f.jpg

    Cookies and milk by Lisa-Mari, on Flickr

    Exif: f/2.5, 1/100, ISO 100

     

    Dots og melk og Humorkvelden 2010 på TV Norge, i dag har jeg blitt UNICEF fadder og kan spise Dots med god samvittighet ;)

     

    Jøss, var det så varmt? En stund siden det har vært noe som likner på varme her. Overdådig strødd med mangefargede OOF-sirkler. Det er de samme litt duse fargetonene her. Er det på grunn av lavere kontrast i objektivet på full blender tro (noe som ikke er ukjent på lyssterke objektiver), eller er det redigert frem med vilje? Ikke at det trekker noe ned på disse bildene, tvert i mot.

     

    De duse fargene er redigert fram med vilje. Er i et "dust" humør for tiden ;)

    • Liker 1
  6. Snasne bokehsirkler :) men kan det være at termometeret ikke er 100% i fokus (ikke at jeg skal snakke så høyt om det, men likevel...)?

     

    Det er nok godt mulig ;) Jeg holdt termometeret med ene hånden og kameraet med den andre og jeg er plaget med (mer eller mindre) konstante skjelvinger i hendene, så sånn sett er jeg ikke akkurat den fødte fotograf :p

    Det er også *kremt* ganske støvete såg jeg når jeg åpnet bilde i photoshop... På tide med en nedvask kanskje?

  7. Glemte helt av at Oktober begynte i går! :blush: Kom på det i dag og fikk tatt fire bilder før batteriet ble tom for strøm og jeg ikke orket å vente på at det ble ferdig ladet for å ta et bedre, så her er dagens bilde! Som sagt, fire bilder å velge mellom, så komposisjon, vinkel og fokus er kanskje ikke helt som ønsket, men det får gå for i dag ;)

     

    post-186124-1286055924,2815_thumb.jpg

    Exif: 1/125, f/1.4, ISO 100

    • Liker 2
  8. Er ikke sikker på om dette er rette plassen å spørre men...

     

    Jeg har fått en foresprøsel fra en venn om å bruke et av minde bilder i en markedsføringskampanje for et firma han jobber i på nettet. Det skal brukes på bannere på sider som vg.no etc. Så det jeg lurer på er hvor mye jeg skal ta for det?

    Og hva som egentlig skjer når jeg "selger" bildet? Må jeg skrive en kontrakt om deres rettigheter til bildet?

     

    (Det aktuelle bildet: http://www.flickr.com/photos/fragilelisa/3...57611688228931/ )

×
×
  • Opprett ny...