Gå til innhold

Sigralix

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sigralix

  1. Hei,

    Det skal gå fint å koble to skjermer til via DVI, gjør det selv.
    Forskjellen på DVI-D og DVI-I er hvor mye informasjon som blir sendt mener jeg å huske, DVI-I sender mer informasjon og trenger flere tilkoblingspunkter i kontakten.
    Selv bruker jeg vel en DVI-I til DVI-D kable, men jeg er ganske sikker på at du kan bruke DVI-D - DVI-D i en standard DVI-inngang (men ikke omvendt).

    Du kan fint koble til en skjerm med HDMI og en med DVI

    Edit:
    Her kan du se forskjellen på DVI-I og DVI-D:
    d62b2dd9_7801.dvid.gif

  2. Jeg er også litt spent på hvor du/de har 320,- timen fra, dette høres svært urealistisk ut i mine øyne (som har jobbet som bartender).

    Husk at det alltid er folk som kommer til å søke på bartenderjobber, og det er i grunn en jobb som tar relativt kort tid å lære folk nok til å kunne prestere godt nok i de aller fleste barer.
    Her i Oslo er det f.eks. plenty med folk som søker på bartenderjobber, mange av disse kommer i tillegg fra andre steder enn Norge (typisk Sverige) og er villig til å jobbe for "lav" lønn (sett i forhold til hva nordmenn er vant med), disse presser lønningene nedover.

    Du nevner også man får tillegg fordi man jobber kveld/natt. Tror dessverre jeg må skuffe deg litt her, ingen av bartenderne jeg kjenner får noe ekstra for dette.

    Samme gjelder overtidsbetaling, dessverre er det slik at de aller fleste aktørene i utelivsbransjen ikke følger normen (og lov) til punkt og prikke her.

    Det beste jeg har fått betalt er 290 kr i timen, men dette var første juledag og jeg hadde 100% overtid.


    Nå har jeg fått sagt alt det kjipe, kan godt si mer om det positive.
    Å jobbe som bartender er kjempegøy! Du møter mange interessante folk og får utfordret deg selv i et til tider svært hektisk arbeidsmiljø. Jeg har lært mye om meg selv etter jeg begynte som bartender!
    I tillegg får du briljert ovenfor vennene dine når det kommer til å lage drinker, du blir fort "the go to guy" når noen vil ha noe godt eller bare vil ha tips om diverse.

    Fordelen med å ha bakgrunn som bartender er at du også i bunn og grunn kan jobbe over hele verden, det er ikke altfor store forskjeller fra land til land, så jeg ser for meg at det er fint å ha på CVen hvis du f.eks. skal backpacke.

    Når det kommer til å søke jobber så er mitt inntrykk av at et kurs/en skole ikke har altfor mye å si, her er det ansiennitet som gjelder! Men det er klart at du stiller sterkere med et kurs enn hvis du ikke har noe erfaring fra før.

    I mine øyne vil jeg nesten se på dette kurset som en ferie med tilhørende opplæring, å se på det som en fagskole som garanterer deg jobb vil nok fort bli skuffende

    • Liker 1
  3. Jeg var på Skjold fra 2008 til 2009 og kan bekrefte at det kan være ganske depressivt til tider. Siden det er nord for polarsirkelen har du jo mørketid på vinteren, noe som definitivt påvirker humøret ditt.
    Naturen er fantastisk! Men det er det de fleste stedene der oppe har jeg inntrykk av, vær innstilt på å oppleve mye natur ;) Særlig i rekrutten hvor dere kommer til å stifte et godt bekjentskap med Mauken!

     

    Om det bare er gutter der kommer litt an på innrykket ditt, Øverbygd (stedet hvor Skjold ligger) er et ganske lite sted, så det er så og si kun militæret som er der. Er det mange jenter som drar inn i 2. bataljon eller Ingeniørbataljonen så er det mange jenter der :)

    Man kan si at det er sentrum, men det vil være en sterk overdrivelse. Da jeg var inne var det 1 matbutikk, 2 bensinstasjoner, 1 utested, 1 Mix (mener jeg å huske), 1 bank and that was it.
    Det skal dog legges til at det var en veldig bra velferdstjeneste der oppe, med tilgang til alt av spillkonsoller, mange bøker, filmer, PC med spill, sykkelutlån, paintballbane +++
    I tillegg er det en kiosk inne i leir som vet å ta seg betalt.

    • Liker 1
  4. Som Magnisx sier så er det ikke noen utdannelse du direkte kan ta med deg videre fra førstegangstjenesten, da må du bli i Forsvaret i en del år, først Krigsskole og så påfølgende pliktår (er vel snakk om dobbelt så mange hvis de sponser den sivile utdannelsen din).

    Det du derimot kan gjøre er å få deg en stilling innenfor sanitet, som du har nevnt. Prøv å få et sanitet nivå 3-kurs, der vil du lære mye nyttig om avansert førstehjelp som kan hjelpe deg med å få oversikt og innsikt i sykepleiefaget når du begynner på høyere utdannelse etter førstegangstjenesten.
    Kjenner selv folk som har gått fra nivå 3-sanitet til medisin (både befal med utenlandserfaring og vanlig vernepliktig), og jeg tror de syntes at bakgrunnen fra sanitet har hjulpet på!

     

    Edit:
    Litt mer om punkt 4.
    Du har som du nevner Sanitetsbataljonen, som naturlig nok har mest med sanitet i hele Forsvaret å gjøre, men de fleste andre avdelinger har egne sanitetsstillinger, enten i en sanitetstropp eller som sanitetssoldat i et lag.

  5. Det finnes veldig mange enkle drinker å lage seg. Det har ikke blitt nevnt eksplisitt, men screwdriver er en veldig enkel "drink" å drikke.

    Screwdriver består kun av vodka og appelsinjuice, som maskerer spritsmaken veldig bra!

    Fordelen med de fleste vodkabaserte drinkene er at du lett kan få tak i ingrediensene du trenger, siden det som regel finnes svaksprit varianter av vodka.

    En drink jeg stadig vekk lager til folk på jobb er en som kalles Aloe vera, den er litt mer jobb, men aldeles ikke vanskelig å lage! Dra frem den på fest og du kan fort ansees som en drinkekspert, da de fleste under 20 ikke mikser vanskeligere ting enn vodka+Red Bull.

     

    Aloe vera:

    2 cl vodka (enten "voksen"- eller "barnevodka")

    2 cl bananlikør

    Resten består av 50% sourmix og 50% Sprite.

    Vil du være ekstra fancy garnerer du drinken med lime.

     

    Sourmix kan enten kjøpes ferdigblandet på enkelte butikker med godt utvalg, kjøpes i pulverform for så å blande ut med vann eller lages selv.

    Sourmix består i grunn av to deler og er ganske lett å lage, hvis du gidder!

    Kjøp inn sitron eller lime, skvis ut saften av disse, vips så har du den delen som er sur. For å kontre surheten så lager du sukkerlake, som består av... sukker.. og vann... Disse to sammen blir en form for sourmix!

     

    Bananlikør

    "Barnevodka"

    Oppskrift på sourmix

    Sourmix

     

     

    Ellers kan du jo også gå for klassikeren black russian, som består av vodka og kaffelikør (veldig ofte Kahlua). Legg til melk/helmelk/fløte for å gjøre den om til en white russian.

     

    Begge disse to er drinker som tradisjonelt bygges, det vil si at du ikke shaker eller mikser ingrediensene sammen, du bare starter på begynnelsen av oppskriften og heller oppi etter hva som står der (type først vodka, så bananlikør, så sourmix/sprite).

    • Liker 1
  6. Nå skal det sies at jeg ikke har spesielt mye peiling på hverken gode luft- eller vannkjølere, men jeg kjøpte en H100 (altså ikke den nyeste versjonen som du linket til) og jeg har vært storfornøyd! Jeg klokket min 2500K til 4.3 ghz og fikk aldri temperaturer på over 60 grader da jeg stresstestet CPUen min i en Fractal Design Define R4.

    Jeg tror dog at jeg kan få bedre temperaturer hvis jeg fjerner og legger på ny kjølepasta.

     

    Noe av det som gjorde at jeg likte H100 veldig godt er hvor enkelt det var å montere den i kabinettet, det var en drøm!

    Du har også muligheter for å montere to ekstra vifter på radiatoren slik at du får en push-pull-effekt og da bør få en bedre kjøling, det er dog ikke alle kabinetter som har plass til dette. Husk å kjøpe lengre skruer hvis du går for push-pull!

  7. Jeg hadde lenge tenkt på å ta en Prince Albert, men det har alltid vært noe som kom opp, om det så var pga.jeg var redd eller om det var økonomien som sa nei så var det alltid et eller annet.

    Til slutt bestemte jeg meg for at nok var nok, jeg skulle ta en Prince Albert, og etter litt tid klarte jeg å manne meg opp til å ringe Pinpoint for å bestille time.

     

    På telefonen var Christiane hyggelig og lett å ha med å gjøre, jeg er i grunn veldig lite glad i å prate med fremmede på telefon, men dette gikk kjempefint :)

    Vi avtalte en time et par dager senere og jeg tenkte ikke så mye over saken før dagen før.

     

    Dagen før ble jeg ferdig med eksamen ganske tidlig og satte meg ned for å lese litt ekstra om å ta en Prince Albert.

    De fleste som delte sine erfaringer sa at det ikke var noe spesielt vondt, bare et lite stikk og så var det over, men selvfølgelig var jeg småskeptisk til andres uttalelser, særlig etter å ha sett video av noen som tok den.

     

    Dagen kom og jeg dro ned for å møte personalet, jeg var ikke helt sikker på hvor det var, så jeg dro litt tidlig. Det var ikke vanskelig å finne frem i det hele tatt, så det endte opp med at jeg kom dit ~8-9 minutter før de åpnet, men jeg fikk komme inn og sette meg ned.

    Etter et par minutter ble jeg bedt om å fylle ut et skjema og vise legitimasjon (Pinpoint har legitimasjonsplikt).

     

    Etter det ventet jeg et par minutter mens Sala gjorde rommet klart.

    Da jeg kom inn i piercingrommet fortalte han om hva som kom til å skje, hva som var vanlig og litt om etterbehandling.

    Mens han målte opp og gjorde alt klart fløt praten fint, vi pratet om hvor lenge han hadde jobbet som piercer og om hvorfor han bestemte seg for å komme til Norge.

     

    Så kom turen til selve piercingen, Sala fortalte at han vanligvis gjør dette frihånd, det vil si at han stikker nålen inn i urinrøret og ut derfra, men at han av og til brukte et mottakerrør hvis kunden virket veldig nervøs.

    Ved bruk av mottakerrør stikker man mottakerrøret ned i urinrøret og stikker nålen inn utenfra og inn i mottakerrøret, i mitt tilfelle brukte han bare nålen.

     

    Jeg valgte å ta en 3.2mm piercing og nålen var da på 3.5mm, og det merket jeg da den gikk ned urinrøret, det var ikke vondt, men det var heller ikke behagelig. Jeg har lest at det er mange som syntes at dette er

    den verste delen av selve piercingen (ved bruk av mottakerrør så er mottakerrøret større enn nåla, og dermed også litt mindre beghagelig), og jeg kan til dels forstå hvorfor.

    Sala ba meg puste dypt inn for så å puste ut, i det jeg puster ut stikker han nålen igjennom, og jeg skal ikke lyve, det var vondt, men jeg er ikke helt sikker på om det var vondere enn jeg hadde forventet.

    Det som dog overrasket meg var at det ikke gjorde noe særlig vondt etter selve stikket, 10-20 sekunder senere var det nesten som om det ikke hadde skjedd, noe som var helt forskjellig fra da jeg piercet brystvortene mine.

     

    Litt shaky, men fornøyd pratet jeg litt med Sala, som også var hyggelig nok til å hente litt vann til meg, som var veldig greit, for jeg var veldig tørr i munnen etter piercingen (nervøs much?).

    Jeg fikk på litt gassbind rundt penis med beskjed om at det er veldig greit siden jeg kom til å blø når jeg reiste meg opp, men at jeg kunne ta den av når jeg kom hjem.

     

    Når vi så var ferdige betalte jeg samtidig som jeg fikk beskjed om at jeg gjerne kunne komme innom litt etter jul for en liten check-up, sjekke at alt har gått som det skal og at ringen ikke var for liten, siden dette er vanskelig å bedømme på en slapp penis.

     

    Vel hjemme tok jeg av gassbindet, nysgjerrig på hvordan piercingen så ut, det hadde blødd igjennom og blødde fremdeles ganske greit.

    Jeg lot det være og sjekket et par timer senere, det blødde fremdeles da, men det sluttet i løpet av kvelden (tok piercingen rundt 12:00).

     

    Alt i alt er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen, personalet på Pinpoint var kjempegreie å ha med å gjøre, og jeg har ingen problemer med å anbefale de videre!

     

    Skal komme med oppdateringer når det har gått lenger tid.

     

    Nysgjerrig på scarification? Les L4r5 sin tråd om sin opplevelse med å ta scarification, også på Pinpoint.

    • Liker 2
  8. Nå er det en stund siden jeg har programmert, men man bruker vel hovedsaklig == når man skal sammenligne noe og = når man skal sette en verdi til noe.

    Hvis du endrer til:

    if (card_name[0] == 'K') {
     val = 10;
    } else if (card_name[0] == 'Q') {
     val = 10;
    } else if (card_name[0] == 'J') {
     val = 10;
    } else if (card_name[0] == 'A') {
     val = 11;
    

     

    så burde det vel funke?

  9. Må innrømme at det frister å dra ned med pølser, marshmallows og grillspyd. L4r5 sponser meg med 100 kr hvis jeg gjør det... Kjipt at jeg hverken har pølser, marshmallows eller grillspyd, og det ville kostet meg mer enn 100 kr å få tak i :(

×
×
  • Opprett ny...