Gå til innhold

NPV

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NPV

  1. Jeg har ingen interesser i Jottacloud, men vil uansett påpeke at devsier ubegrenset lagring ikke overføring så de holder egentlig detbde lovervselv om de struper hastigheten, ja det er absolutt ikke optimalt Men hva skal Jottacloud gjøre npr bånbredde kostnadene økeruten at intektene øker vel de kan

     

    1: droppe ubegrenset lagring

    2: Begrense hastigheten til di sum overfører mest

     

    Det er i seg selv helt greit. Problemet er at de endrer betingelsene for eksisterende kunder, ikke bare på kort varsel, men de hevder at det ikke er en endring som løser kundene fra binding.

  2.  

    Nei, nei og atter nei.

    Og hvorfor I allverden skal udi automatisere først?

    Altså, avgjørelsene der kan bety liv eller død.

    Burde heller automatisere andre systemer og øke bemanningen hos feks udi.

     

    En av grunnene er at mange som søker seg til og jobber i UDI slettes ikke er objektive i sine avgjørelser.

    Så bruk AI til å finne avgjørelser som trenger å sjekkes av ett ekstra menneske.

  3. Enig. Her er enten tittelen misvisende eller innholdet feil.

     

    Og hvis man følger linken til Wired og leser så er heller ikke sikkerhetshullet i nærheten av så dramatisk som det fremstilles. For å utnyttes må brukeren åpne ett infisert excel ark, og trykke ok på flere advarsler.

     

    "a victim would need to be socially engineered to bypass multiple security prompts"

     

    Har du brukere som faller for dette så er eneste måten å lukke alle sikkerhetshull å ta maskinen fra dem.

    • Liker 1
  4. https://youtu.be/ip3lGksA4X4?t=15

     

    https://youtu.be/ip3lGksA4X4

     

    Kanskje ikkje vore så dumt det. Har kommet bak mange som ikkje høyrer elbilen. 

    Frekt og tute også, da er det bare og vente. 

    Sjangsen for at folk har propper langt inni øyrene så dei ikkje høyrer lyden av bilen er vel heller stor også. 

     

    Da synes jeg det hadde vært bedre å ha ett mindre "aggressivt" alternativ til tuting som kan brukes ved behov, f.eks ett lite pling som en sykkelklokke, heller enn en kontinuerlig lyd.

    • Liker 1
  5. Du må selvfølgelig holde deg innenfor lovens rammer. Du kan ikke starte med dopsalg AS og forvente bedriftskonto.

     

    Sturle som denne artikkelen handler om har en bedrift som er regulert og driver med lovlig virksomhet. Han har tiltak for å forhindre blant annet hvitvasking og annen finansiell kriminalitet.

     

    Ser att eksempelet mitt ble litt for på kanten, siden dyreplaging er ulovlig.

     

    Sett da att "dyreplagingsverktøy" er helt lovlige å selge og anskaffe (men ikke å bruke til dyreplaging) og dette kun er en bedrift som banken av hensyn til sitt eget omdømme ikke ønsker å ha knyttet til navnet sitt. Er da banken faktisk pålagt å selge sine tjenester til alle bedrifter, bare de ikke driver med ulovlige ting?

  6. Det var da en voldsom klassifisering. Det at elevene bare endret fraver tyder vel ganske klart på at de IKKE ville jukse, men evnt fikse det slik at de kunne skulke.

     

    Om man skulker eller ikke er en formsak, ikke en kunnskapssak. I et annet land ville det vært som om elevene ikke ville brukt skoleuniform.

     

    Jeg synes folk i tråden overdriver dennen saken. Ja det er selvfølgelig ille at elever kommer seg inn på "sikre" systemer, men at elever skulker er ikke verdens undergang.

     

    Ville du sagt det samme hvis du var en personen som mister lærlingeplass eller plass på videre utdanning til noen som ikke ville fått plassen uten å jukse med fravær? Det disse elevene har gjort påvirker potensielt hele resten av livet til noen tilfeldige andre elever.

    • Liker 2
  7.  

     

     Fram til 2012 så over 80 prosent av befolkningen på lineær TV hver dag. Siden den gang har trenden vært nedadgående. I 2018 var det 55 prosent som så lineær-TV en gjennomsnittsdag.

     

    Da tenker ihvertfall jeg at Nrk ikke har livets rett lengre. Klipp navlestrengen jo før jo heller. Fjerne TV-mottaker lisensen. La være å innføre en liknende innsamling over skatteseddelen for Nrk.

    Da tenker jeg at det er på tide du vurderer å lese litt mer nyheter. Da ville du visst at dette allerede er i ferd med å skje.

    • Liker 2
  8. Tono skjønner vist ikke verdien av jungeltelegrafen...

    Sjelden har vel følgende frase vært mer passende, når det gjelder våre politikere som aksepterer dette:

    "Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør".

     

    Politikerne vet nøyaktig hva det gjør: Uten å ha satt seg inn i en sak stemmer de slik diverse lobbyister har fortalt dem.

     

    Hadde noen andre enn politikere tatt avgjørelser på denne måten ville det i beste fall blitt sett på som grovt uaktsomt, eller avhengig av hvordan har "presentert" sitt synspunkt: korrupsjon.

    • Liker 1
  9. Hva med løsningsdesignere? Arkitekter?

     

    Her kommer du med eksempel på to roller hvor det absolutt er påkrevd med programmeringskunnskap. Og disse tingene er begge noe du ikke kan utdanne deg til, du trenger ett par år med praktisk erfaring i tillegg.

     

    For å ta lege eksemplet ditt blir det som å argumentere for at den som skal drive sykehusene ikke behøver å inneha noe medisinsk kunnskap, noe de har gjennomført og vi vet jo hva den gjengse oppfatningen om det er.

  10. Med informasjonen over, så kan man lage en kodeknekker som hopper over 2 tall for vært tall den prøver, siden safen godtar at man bommer på et tall.

     

    Så hvis det er 100 tall med 3 kombinasjoner som man kan dele på 3 fordi 1 tall er verdt 3 :), så er det 333.333 ulike kombinasjoner man må teste, kansje minus noen til siden jeg tipper man neppe kan bruke samme tallet? men det skal jeg ikke si med sikkerhet :)

     

    Det gir i praksis 33.3 tall. Runde opp til 34. Med 3 tall i hver kombinasjon får vi 39304 mulige kombinasjoner.

  11. Men hvorfor ser alle bort fra alle tusen passordene som denne gutten utsatte for enda større spredningsfare?

    Er det greit at kanskje dine opplysninger ble lastet ned på PCen til en 13 åring?

     

    Nei. Men jeg ville fokusert på dem som tillot det å skje ved å ignorere varselet fra gutten.

     

    Sett at det ikke var guttungen, men noen med onde hensikter, som brukte hullet etter at det var varslet, så burde kommunen straffes enda hardere enn de allerede har blitt. Ved å bruke sikkerhetshullet slik han har ble resultatet en liten "skade" som skaper oppmerksomhet nok til at en stor "skade" blir forebygget. Regn ut forskjellen mellom boten kommunen fikk, og den de ville fått hvis noen hadde lagt disse dataene åpent på nettet. Så mye har han spart Bergen kommune for, og burde belønnes utifra.

     

    Det som er hårreisende er at gutten også får skylden for den tapte omdømmet Bergen fikk når de selv brøt loven.. Does not compute...

     

    Her er vi ihvertfall enige.

    • Liker 1
  12. Når ingenting ble gjort da det ble varslet kommuniserte kommunen i praksis at "dette er ikke viktige data som er verdt å sikre".

     

    Så guttungen oppfører seg deretter og "har det gøy" med disse dataene, som var så lite verdt at de like gjerne kunne vert offentliggjort, og ingen burde laste ham for det.

     

    De som fortjener en smekk sitter alle i kommune og politi, og å se på om de er skikket for stillingene de innehar er på sin plass.

    • Liker 4
  13. Og alle disse "erfaring kravene" de skriver opp, er som regel bare ønsker. Søk uansett, aldri blitt tatt opp på intervju engang at jeg ikke hadde 7 års erfaring i en aller annen rar teknologi.

     

    Dette er min erfaring også. Det er kanskje et par ting i en utlyst stilling som er absolutte krav, resten er stort sett "Jo flere av disse du har jo større er sjansen for at vi ber deg på intervju".

  14. "Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef hos Vipps"

     

    " informasjonsdirektør Even Westerveld"

     

    Hvis disse organisasjonene forventer at vi skal tro på dem når de sier noe om sikkerheten i løsningene deres bør de la uttalelsene komme fra noen som har grunnlag for å si noe om den. Kommunikasjonsjef og informasjonsdirektør leser jeg som MARKEDSFØRING ansatte, noe jeg har rimelig lav tillit til. Om de mot formodning skulle ha teknisk kompetanse på sikkerhet burde de justere tittlen sin litt.

     

    Hva med å la et par arkitekter eller utviklere uttale seg? Eller er de ikke gode nok skuespillere til å holde maska, eller såpass uvante med å bli intervjuet at de kanskje glipper ut en sannhet?

×
×
  • Opprett ny...