Gå til innhold

Schader

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Schader

  1. Hei godtfolk!

     

    Har anskaffet meg en mac mini av billigste sort, mye fordi tiden jeg ville brukt på å få til en kurant hackintosh på PC ville i timer kostet meg mer enn om jeg hadde fakturert samme tiden. Kjøpte denne av to grunner - app-programmering mot iOS samt fjernstyring av avspilling via iPad. Orker ikke noe religiøs diskusjon rundt akkurat dette (jeg ser, som dataingeniør under utdanning på tredjeåret, styrker og svakheter både ved OSX, Windows, Linux, BSD på datamaskinsiden, Android, Windows Phone og iOS på padde/mobil-siden (og hva enn måtte finnes av ting jeg ikke har nevnt: jeg ser styrker og svakheter med de også)).

     

    Anyway.

     

    I den anledning har jeg et gammelt USB-tastatur av god gammeldags Windows-oppsett, noe som er ganske plagsomt siden Steve Jobs (hvil i fred) har hatt sine sære meninger om hvordan tastaturoppsett skal være.

     

    Det jeg lurer på er:

    1. Tredjeparts programvare for å få OSX til å bite i det sure eplet og la meg benytte det som er av taster og spesielt spesialtegn slik at input blir som på Windows. For min del er \ {} [] <> veldig greit og i fingrene på Windowstastatur.
    2. Programmerertastatur satt opp mot OSX om punkt 1 ikke lar seg gjennomføre. Apple-tastaturene er litt for stilrene for meg, jo flere symboler pr. tast jo bedre.

    Håper noen har noen gode innspill her, og på forhånd takk for svar.

     

    *edit: Manglet en parantes, ville ikke kompilért.

  2. Det er ikke mulig å bruke motstander her, strømtrekket er ikke konstant.

    Eneste måten å begrense strøm er å legge inn en sikring.

    Så om jeg får tak i en 1,3mm jack og en 900mA 5V sikring er jeg good to go, ikke mer magi enn det? Takker for kjapt svar!

     

    Redigert: 900mA selvfølgelig, eksamenstid, hodet er ikke helt der det skal være.

  3. Hei, jeg kjøpte i høst følgende http://www.komplett....aspx?sku=579260 - USB3.0 ExpressCard, som har støtte for +5V/900mA strømforsyning http://www.komplett....aspx?sku=619613 - noe jeg ikke fikk med meg da jeg kjøpte den, da ville jeg bestilt den i tillegg.

     

    Har dog montert en 350W PSU til skrivebordet mitt ( http://www.ikea.com/...ducts/40180061/ ), for å koble til vifter/lys/etc, og bli kvitt en halv milliard batterieliminatorer som tar opp 220V-skinneplass. Har alt montert utdragbart veggfeste med forsterkning til min 23" skjerm med god hell (men det er byggteknikk).

     

    Det jeg lurer på er, jeg går dataingeniør men mine elektrofysikk-kunnskaper er rimelig under pár, om jeg får tak i en plugg som passer til USB3.0 ExpressCard-et, kan jeg kjøre den rett på en molex (selvfølgelig påpasselig jord til jord og +5V til +5V), (se vedlagt bilde post-185867-0-39816600-1354294859_thumb.png) eller må jeg inn med resistorer og hele pakken for å være sikker på at den ikke drar mer enn 900mA - jeg har lite lyst til å svi av et kort til 250,- ikke minst svi av laptopen min som hittil med alt tilbehør ligger mellom 20 - 25 000,-

     

    Tips, råd? Er helt blank hva gjelder elektro.

     

    PS: Har også en 7-ports USB2.0-HUB som også liker strøm, kan jeg gjøre det samme med den, i så fall?

     

    Veldig takknemlig om noen med peiling har noen innspill her.

     

    På forhånd takk!

  4. Systemering er tross alt det lekmannen kaller "systemutvikling", som går på å designe, programmere, utvikle nettopp systemer, i motsetning til å drifte de. Misforstå meg rett, jeg har stor respekt for gode driftere, men jeg ville ikke gitt dem et sekund med Visual Studio / NetBeans / Eclipse, fordi fagområdet deres går ut på noe helt annet enn å programmere.

  5. "Etterspørselen er spesielt sterk etter tyngre kompetanse som programmering og systemering."Systemdrift kanskje? Føler ikke at systemering er ett legit fag.

     

    At "Systemdrift" er et mer legit fag enn "Systemering" utfordres kanskje av at jeg, som 2. årig dataingeniør har vært mentor for nettopp drift, selv om jeg ikke velger systemering, men har valgt nettverksteknologi som valgfag i min ingeniørutdannelse? Lavmål!

  6. Intel-kort har jeg også hatt best erfaring med, men mine ankepunkter mot netbook har til nå vært skjermutgang og oppløsning på skjerm. Broadcom/Atheros "går greit" til mitt bruk når det er snakk om en sånn liten maskin man skal drasse med seg.

     

    Satt sammen en sånn på web'en til Dell med mine systemkrav, den kom på $658, noe dyrt til å være en netbook, men men, går vel an å barbere litt vekk - 3 500 er smertegrensa hva gjelder hva jeg vil betale for en sånn.

     

    Edit: Får den pressa ned i $564 med 160GB harddisk istedet. Er det verdt å bruke $94 på en 32GB SSD istedet?

  7. Tidlig på moringen for deg idag skjønner eg.

     

    160Gb, 5400RPM SATA Harddisk.

     

    Dvs, Den er 160GB stor, og kjører på 5400rpm.

     

    Jepp, litt morragretten, ikke fått i meg nok kaffe, og eksamenstid. :yes:

    Er nok derfor jeg lar meg irritere av at artikkelforfatter ikke skiller mellom bits og Bytes. Det burde også tas med at maskina har HDMI, og at større oppløsning på skjermen (1366x768 - krøpling-HD) er en konfigurasjonsopsjon.

     

    Ellers fin artikkel, har venta lenge på at noen skulle lansere en netbook med HDMI eller DVI istedet for den eldgamle D-SUB'en. Takker for tipset :)

  8. Er det flere som har problemer med system-check-programvaren?

     

    Det irriterer meg grenseløst at Blizzard ikke fikser på dette. Er tjokk fullt av bugs, mange av de showstoppers (som at det sier at man ikke har tilkopling til internett). Det eneste Blizzard sier er at man må fjerne brannmur, noe som overhodet ikke stemmer (alle som har problemet har testet å fjerne brannmur, ingen forskjell).

     

     

    1 høyreklikk

    2 kjør som administrator

    3 send info

    4 ?

    5 profit

×
×
  • Opprett ny...