Gå til innhold

biffo

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av biffo

  1. En annen sak er at det straks dukker opp 8-sockets opteron servere, sliter litt med OS'er dog, for det er vel bare Solaris x64 som klarer å skalere til 8 CPU'er av de OS'ene som kan kjøre på disse.

     

    Biffo

    5841671[/snapback]

    Linux burde vel kjøre greit, eller?

    5842015[/snapback]

     

    Det sies ikke så nei... Husk at med en dualcore 8 sockets så snakker vi 16 tråder. Skeptikerene sier at Linux vipper over ende før det... Og med 4-kjerners cpu'er så snakker vi 32 tråder.

     

    Det er mye rart linux ikke gjør når det begynner å bli REAL trøkk på systemet. Og da snakker jeg ikke om den trøkken man oppnår med en PC, men når det begynner å bli 4 dualcore Opteron, mot flere Fibrechannel disksystemer.... og den faktisk lastes tungt.

     

    Biffo

  2. AMD kan ikke produsere quad cores på 90nm, hvis Intel klarer å lansere quad core før amd så tar de tilbake server-tronen, hvor AMD tjener mest penger.

    5841488[/snapback]

    Det kommer an på hvilke opteron-modeller de klarer å lage med 4 kjerner. Klarer de en 8xx serie med 4 kjerner har de fremdeles grepet på Intel, husk at det er stor forskjell på Xeon DP og Xeon MP. Xeon MP ligger LANGT bak DP i "fancy features".

     

    En annen sak er at det straks dukker opp 8-sockets opteron servere, sliter litt med OS'er dog, for det er vel bare Solaris x64 som klarer å skalere til 8 CPU'er av de OS'ene som kan kjøre på disse.

     

    Biffo

  3. Hva er det du ble så irritert for nå da Biffo? Denne posten er for tilbakemeldinger og spørsmål til artikkelen "Terabyte-disker i løpet av 2007", og det meste i denne posten har handlet om akkurat det.

    hm. som et siste apropos så må jeg vel si at hvis man ser på antall innlegg om denne artikkelen (ca. 35 stk) så er ca. halvparten av typen "dette var bra", "dette er gammelt nytt", "det er mulig at det er gammelt nytt, men ikke for meg", "synes utviklingen går for fort", "synes utviklingen går for sakte", "påpeker feil i artikkel", "påpeker feil i 1000/1024 fortolkningene", påpeker at flashen var dårlig", "er ENIG i at flashen var dårlig", "er enige med de som er enige om at flashen var dårlig og at disken sikkert blir for dyr"....

     

    Det eneste som vel har hatt et snev å være interessant er innlegget fra Simen1 om artige ideer for å få diskene til å gå raskere.

     

    Og å lese 30 innlegg med søppel for å finne det ene som har noe verdi, se det gidder jeg ikke lenger... Har vel tenkt på det en stund, men dette var tråden som virkelig fikk meg skikkelig pissed!!

     

    AAARRRGGG!

     

    Håper kontoen min er slettet i morgen så slipper jeg å skrive flere svar, da dette jo heller ikke bidrar til å øke kvaliteten på forumet i det hele tatt, annet enn for at man kanskje kan bidra til positiv tenkning for å forbedre forumet. Slik det er nå så forvitrer det nemlig bort.

     

    Biffo

  4. arghh!

     

    Alle idiotsvarene på denne nyheten ble dråpen som fikk begeret til å flyte over for meg.... For en gjeng med saupskaller som ferdes her...

     

    Jeg velger å banne meg selv, og sletter min konto i trygg forvissning om at jeg ikke kommer til å savne en tøddel av forumet her!

     

    80% av postene er fullstendig meningsløse, og resten er vel ikke all verden det heller :-(

     

     

    Biffo

  5. Tidligere snakket man om 22KRPM disker men dette er skrinlagt fordi det ble så utrolig store krefter i sving at serverene måtte være nærmest skuddsikre. (I det hodet ryker av går det tvers gjennom chassiet...)

    Jaha, har de begynt å tenke så mye på sikkerhet?

     

    En bekjent ble engang "jaget" av et trommel-lager (dette var før diskenes tid) der lagrene skar seg mens trommelen gikk. Først rev den festet opp fra gulvet, bolter og alt, så slo den en salto før den kom skikkelig i gang. Fyren begynte å løpe, maskineriet etter, så tok han en rask sving, maskinen durte rett frem, tror den dro gjennom veggen før den stoppet. Det var utrolig mye energi i trommelen.

     

    Utskutte diskhoder er banalt i forhold.

    øh... ja...

     

    Jeg snakket med en teknisk direktør for Seagate i fjor, og han fortalte at de hadde forsøkt 3.5" med 25KRPM i lab. Ved simulering av hodekræsj forsvant partikler gjennom chassiet på disken, gjennom et par lag server og ut gjennom siden på racket den stod i... Det var da de skjønte at det ikke var veien å gå...

     

    Er jo ikke meningen å drepe folk heller!

     

    Biffo

  6. Dette lukter DYRT lang vei. Virker ikke som noe strategisk smart valg av HP (forruten å få ned varmen da).

    Dette gjøres av en grunn,det er for å få plass til flere driver på samme plass. Problemet er at man er på kanten av hva man kan få til av hastighetsøkninger på 3.5" plattformen. Tidligere snakket man om 22KRPM disker men dette er skrinlagt fordi det ble så utrolig store krefter i sving at serverene måtte være nærmest skuddsikre. (I det hodet ryker av går det tvers gjennom chassiet...)

     

    At HP er blant de første med dette er ikke unaturlig, det var egentlig lovet i fjor høst faktisk... I løpet av et år eller to kommer nok de aller fleste nye servere og SAN/NAS systemer til å være basert på 2.5" disker. Fordi man kan få et enormt antall disker på samme plass som før, som igjen gir høy throughput fordi hver disk har omtrent samme ytelse som i dag.

     

    Med SAS blir også integrasjon med SATA 2 veldig elegant da de kan dele samme buss, det elektriske er likt, det er bare protokollene som er forskjellig

     

    Biffo

     

    Ps:

    Med servere mener jeg seff. "proffe" varianter fra de store som HP, Dell, IBM, Fujitsu osv., ikke hjemmemekk stappet inn i et towerkabinett...

  7. Hei, jeg har problemer med at det er blitt avsetninger av tastaturet i skjermen på min nye laptop. Det er ganske skjemmende og vises tydelig hele tiden når jeg arbeider på pc`n. Noen som har tips til å få fjernet dette, og er det evt grunnlag for reklamasjon?

     

    Jarma

    Dette er ganske vanlig på de aller fleste laptoper som blir fraktet rundt. Spurte en gang en stor produsent om ikke man kunne lage skjermen (lokket) litt stivere for å unngå dette, men fikk til svar at lokkene ble designet med en viss fleks for ikke å bli ødelagt med en gang. Hvis lokket skulle være stivere måtte det være MYE mer solid enn det som er forenlig med lett vekt og beskjedne mål. Evt. mer plass mellom tastatur og mus lager jo også problem for den totale størrelsen. Men et ark eller liten klut mellom skjerm og tastatur gjør jo susen.

     

    Eller så kan man gjøre som meg - å ytterst sjelden bære med seg laptopen - men da forsvinner vel poenget med laptop for mange kanskje :whistle:

     

    Biffo

  8. hm 852 og 252 er på linje med Itanium priser (ikke 9M versjonen seff).. ikke extremt billig likevel.

    tja, 1500USD, dvs. ca. 10000 NOK, med "norsk påslag" ca. 20000, det er slett ikke ueffent for 852. Det som nå er forferdelig spennende er hvordan den nye Xeon MP som kommer hvert øyeblikk vil performe i forhold til Opteron.

     

    DET vil avgjøre endel for hvordan den videre prosessorkrigen vil bli, og ikke minst, hvordan vil en maskin med 8 stk Opteron 852 performe mot en med 4 stk Opteron 852. Xeon har jo tidligere vist at skaleringen dabber dramatisk av ved >4cpu.

     

    Biffo

  9. Hehe, fikk meg en liten overraskelse da jeg skulle bestille en skjerm fra dell i går.

     

    Snakket med dell i dag siden jeg skulle ønsket å bytte leveringsadresse på skjermen, og fikk da vite at kortet ikke var gyldig. Siden jeg vet at jeg har penger på kortet protestetrte jeg da på dette, og alt endte med at jeg ble satt over til en selger. Han kunne så fortelle meg at mitt DnbNor kort med startnr: 5404 går som et tyrkisk kort og jeg derfor er en tyrker i følge de. Dette gjelder visst utrolig mange av DnbNor sine kort og de prøver å fikse dette, dog brukt over 2 uker og enda skjønner de ikke et kvekk. Bra Dell!! 

     

    Noen andre som har opplevd dette? hehe

     

    Mvh

    Leben

    Hvis Dell ikke vil ha deg som kunde, så syns jeg egentlig ikke det skal få deg som kunde heller. Slikt sludder og piss hadde ikke jeg funnet meg i, for å si det sånn. Ikke bare er det fornærmende men det er jo total mangel på kundeservice og alt hva det måtte være.

    Dette er nok et like kjipt problem for Dell som for kunden... Feilen må jo ligge hos Visa som har feil opplysninger i sitt register.

     

    Man skal bare være glad for at firmaer stopper opp når slikt skjer. For det kunne jo vært motsatt - en tyrker i tyrkia hadde prøvd seg med ditt (stjålne) kort.

     

    Det er normal prosedyre fra alle firmaer som belaster på kort at "alarmen går" når kort-nasjon og nasjonalitet hos kunde ikke stemmer. Var i USA en tur i fjor, og planla å kjøpe endel på postordre. Ble da tipset fra noen om at det neppe ville gå hvis jeg ikke hadde avtalt det på forhånd. Sjekket med de aktuelle butikkene, og ja, det stemte, ikke noe problem å bestille fra norge for levering til norge, men å bestille med norsk visa med leveranse til usa, det måtte avtales på forhånd.

     

    En naturlig sperremekanisme for å hindre at stjålne kort blir brukt i andre land. Hvis firmaet likevel velger å levere så er det de som er ansvarlig for transaksjonen, ikke kortselskapet, og den risikoen er det naturligvis ingen som ønsker å ta.

     

    Men, når det er sagt, et vannvittig kjipt problem da! Er kortet med visa-del ville jeg tatt kontakt med visa norge også, de pleier å være svært hyggelige.

     

    Biffo

  10. Power 5 er dualcore, og du kan ikke kjøre Mac OS på denne.

     

    Og 35000 for en slik server, det er billig, begynner å nærme seg maskiner basert på Xeon DP.  Dell 2850 og HP DL380 starter vel på ca. 20000, og de er liksom ikke helt i samme sjanger.

     

     

    Når en server er billig?  tja, en Sun V40Z med 4xOpteron 850 og 32GB minne til nærmere en halv mill. er faktisk billig det også :-)

     

     

    Biffo

    ER det ikke slik at den kommer med opp til quadcore? Begynner på singel core. Men som nevn så er dette utrolig billig. Hadde vært greit å ha en slik som filserver, hvis du har alt for mye peng. Stabil som ingen annen, og ikke akkurat en farts sinke.

    Nix, P5 er fremdeles kun dualcore. De har dog vist frem noen fete chipper med quadcore, men denne er ikke tilgjengelig ennå. Er vel egentlig ikke "quadcore" heller, men flere cpuer montert sammen. Blir vel i og for seg 8-core når jeg tenker meg om...

     

    Å bruke en slik som filserver er nok rimelig bortkastet, for å utnytte noe som helst av P5's egenskaper så bør man nok kjøre en applikasjon og ikke bare fil/print...

     

    Stabil som ingen annen - vel de fleste av de store risc-plattformene er jo dønn stabile, men dog, litt "out of range" for de fleste brukere her prismessig...

     

    Biffo

  11. 35000 billig? ... hm, man får vel tak i billigere servere enn det. Men uansett,

    et steg i riktig retning. Power5-serien skal også leveres som dualkjerne?

    Du kan alltid få det billigere, men Power 5 er verdens beste cpu. Så billigere og dårligere. Operton er som en liten microskopisk dverg i forhold til Power 5.

     

    Power 5 blir levert med quadcore tror jeg. Hvis det ikke er mer. Det eneste jeg lurer litt på er som mac os x kan instaleres på den. Dette hadde vært interesangt.

    Power 5 er dualcore, og du kan ikke kjøre Mac OS på denne.

     

    Og 35000 for en slik server, det er billig, begynner å nærme seg maskiner basert på Xeon DP. Dell 2850 og HP DL380 starter vel på ca. 20000, og de er liksom ikke helt i samme sjanger.

     

     

    Når en server er billig? tja, en Sun V40Z med 4xOpteron 850 og 32GB minne til nærmere en halv mill. er faktisk billig det også :-)

     

     

    Biffo

  12. Som i topic, hva er en rettferdig bruktpris for denne type skjerm?

     

    er 19", CRT :)

    T67S er jo en del år gammel, så selv om det er en Eizoskjerm så vil nok neppe noen betale mer enn et par hundrelapper for denne.

     

    Hadde en T67S sjøl engang, og den var fin når den var ny... Da den ble byttet til en F78 så skjønte jeg jo at den ikke var SÅ fin... Og den ble byttet til en 19" LCD som var veldig mye bedre som har blitt byttet ut med en nyere 19" LCD som var ennå bedre osv...

     

    Så med mindre den er usedvanlig lite brukt ville jeg gitt max 200 for den...

     

     

    Biffo

  13. Det er nå helt tydelig at Dell sine kunder ønsker seg flere alternativer:

     

    Further evidence that Dell customers want AMD chips

    Dell appears to be in a state of denial about its customers and AMD chips.

     

    Merrill Lynch released a CIO survey that just so happens to back up a topic I blogged about yesterday.

     

    At its press conference yesterday outlining new Latitude notebooks, Dell officials responded to questions about whether or not the company will inject its systems with AMD chips by saying that the company gauges customer demand and will offer AMD chips when it feels customers want them.

     

    That company line is becoming increasingly thin given the number of Dell's competitors that sell servers with AMD chips.

     

    Even still, in an interview after the press conference, Dell execs reiterated that the company's posturing has always been to "evaluate the marketplace."

     

    Well, Dell, look no further.

     

    Merrill Lynch's survey says that while CIOs anticipate that Dell will gain market share faster than its rivals, many users would like to see Dell offer servers running AMD's Opteron.

     

    There is some hope, though, for those Dell customers who want AMD chips. CEO Kevin Rollins told InfoWorld in November that he believes Dell will use AMD chips at some point.

     

    "I am sure there will come a time when we are going to use AMD. We are going to want to add [AMD] to our product line in the future," Rollins said.

     

    Perhaps that time has come. Dell's customers want AMD chips, and those same customers also likely have hardware from Dell's competitors -- and almost all of them carry the Opteron.

    Så de har kanskje ikke en "super-ekslusiv avtale med Intel som ikke tåler dagens lys" likevel da, siden de nå vurderer å ta inn AMD-maskiner?

     

    :hmm:

     

    Biffo

  14. Dersom jeg er så jævlig dum, da må jeg spørre dere eksperter: Hadde dere syntes det var greit at den maskinen du mottar er sendt ut med en feil, som leverandøren kjenner til (netshop)? Jeg har aldri hørt om noen som synes at dette er greit. Når det første en ser når en slår på maskinen er en hvit prikk midt på skjermen, da har selvsagt netshop sett dette da de satt den opp! Hadde de vært ryddige da, så hadde de spurt kunden om dette var greit! Og da kan jo dere tullebukker som synes dette er greit, motta de maskinene med døde pixler, og så kan jeg som stiller litt større krav få en som er 100%

     

    Snakker om hvem som er dum her............

    Du vet INGEN TING som skulle tilsi at Netshop vet om denne feilen. Du kjenner neppe til hvordan Netshop laster opp sine PC'er. Det er neppe trolig at noen har sittet og nistirret på skjermen, hvis den ikke er satt opp med en eller annen form for automatisk verktøy så vil jeg ihvertfall tro at den er satt opp så raskt som mulig, med stor sannsynlighet samtidig med mange andre arbeidsoppgaver.

     

    Som "alle" her sier så er pixelfeil noe man risikerer når man kjøper LCD - det er noe alle vet om, og en stor grunn til at man gjerne kjøper LCD-skjermer på web'en for å kunne benytte seg av angreretten.

     

    Du skulle nok ha kjøpt en maskin med en eller annen form for "TotalCare" forsikring, så kunne du fått mamman din til å slenge en blomsterpotte på den så den knuste skikkelig. Da hadde du fått ny gratis.

     

    Egentlig burde slike tråder sperres, for du kritiserer Netshop for noe de ikke er ansvarlig for.

     

    Biffo

     

    ps:

    Sett at Netshop HADDE oppdaget feilen og gitt deg en annen maskin, hvem skulle dekket tapet til Netshop? De får jo ingen refusjon fra produsent med mindre antall feil er over det produsenten har fastlagt. Det vil si at du ønsker å påføre Netshop et stort tap fordi du ikke klarer å forholde deg til de betingelsene som gjelder for slikt utstyr. Bli voksen! Hadde du stilt "større krav ennn andre" så kunne du kjøpt maskinen på en annen måte.

  15. Jeg skal kjøpe meg en 3000 meter lang fiber patch nettverkskabel...

     

    Noen som vet hvor jeg får tak i en sååå lang kabel??

    Og hvor får jeg kjøpt en så lang kabel til billigst mulig pris?

     

    (jeg vet at 3000 meter er litt langt)

    Du kan sjekke med disse:

     

    FOSS

    Leteng as

     

    MEN, en ting skal være sagt, og det er at du her ryker inn i en verden av interessante problemer....

     

    3km er nemlig langt over hva spec'en på multimodekabel er god for. Ved gigabit hastighet er denne grensen 550m på 50/125 kabel. Du må derfor bruke 9/125 kabel (singlemode) Jeg kjenner ikke til hvorvidt selve kabelen er dyrere i 9/125 enn 50/125, men endeutstyret er iallefall dyrere. Første mediakonverter jeg fant fra 1000baseT til 1000baseLX kostet 6500.- For short-range (550m) koster de ca. 2000,-

     

    Utendørskabel skal tåle en trøkk, og er en god del dyrere enn innendørskabel. Jeg tviler også på at du får utendørskabel med bare ett par, noe som igjen vil fordyre prosjektet.

     

    Du vil også måtte kjøpe kabelen ferdig terminert da termineringsutstyret koster for mye.

     

    Jeg ville nok heller satset på en eller annen form for trådløslink...

     

    Biffo

  16. Korrupsjon og smøring foregår i alle næringer, men det bekymringsfulle er at flere godtar dette svineriet.  Noen klipp fra norske aviser idag:

     

    Påstander om korrupsjon

    Vinmonopolet bryter samarbeid med Ekjord etter anklager om at importfirmaet har smurt flere av Vinmonopolets butikksjefer. Ti ansatte i Vinmonopolet er suspendert.

     

    Næringslivet godtar juks

    Respekten for lover og forskrifter i næringslivet stuper. To av tre sjefer synes det er greit å kutte hjørner for mer smidig drift. Kompliserte regler får skylden. Primærnæringen og bygg- og anleggsbransjen har lavest terskel for å sette loven til side. – En uheldig og negativ utvikling, sier politiadvokat Morten Eriksen i Økokrim.

    Mens katten er borte danser musene på bordet? :hmm:

    Det er en viss forskjell her da... Å overbevise noen om at de skal ta inn et produkt i butikken sin er nok litt annerledes enn når Dell bestemmer seg for hvem som skal få produsere harddisker eller skjermkort til en range med maskiner. Dell er verdens største produsent av pc'er, og det er stor grunn til å tro at virksomheten drives noe annerledes enn et norsk lokalpol... (Dessuten - hvis det hadde vært en hvilken som helst annen bransje enn vinmonopolet hadde ingen engang hevet et øyebryn - å spandere varer på forhandlerene dine er nå temmelig vanlig for å få goodwill da - uansett om du leverer sokker eller knekkebrød)

     

    Du evner nå de snodigste sammenlikninger også da, så jeg blir bare ennå mer forundret over at du syntes min utledning om sammenhengen mellom Esso og Dell virket latterlig!

  17. DER tror jeg jammen at jeg fikk tak på hvordan din konspirasjonsteori er bygget opp!

    Latterlige påstander du kommer med der :roll:

     

     

    Nei, det vil jeg da ikke si, ikke noe mer latterlig enn at du mer stor tyngde VET at Dell har avtaler med leverandørene sine som "trolig ikke tåler dagens lys" :dribble:

     

    Biffo

     

    ps:

    Jeg glemte selvfølgelig en ting i min utredning! Fikk jo Avis1 på døra i går og der var det et ilegg fra Dell! Så det må for meg synes klart at grafikerene i Schibsted trolig jobber undercover med å sørge for at Dells blekke blir puttet inn i Avis1 og Aftenposten gratis fordi de får støtte til julebordet sitt fra Dell! Så jammen kutter Dell kostnader der og! :eek:

  18. Du må svare på hvem som smører hvem???

     

    Som du sier er marginene små - er det Dell som smører leverandørene sine eller er det leverandørene som smører Dell? 

     

    Innlegget ditt virker noe unyansert for å si det mildt...

    Det begynte vel med at det var leverandørene som smørte Dell, men etterhvert så har slik smøring blitt regelen fremfor unntaket og jeg vil tro at selskapet idag baserer brorparten av inntektene sine på slike "lojalitetsrabatter" eller korrupsjon om du vil. Hvem som leverer varer til Dell er godt kjent, så jeg tror jeg ikke trenger å si mer der ;)

     

    En anbefaling vil vel kanskje være å tenke over om Dell, til tross for at de har et sterkt fokus på utgifter internt likevel har noen advokater som interesserer seg for slike påstander.  Ikke vet jeg, men verdt en tanke kanskje før du offentlig beskylder firmaer for organisert korrupsjon...

    :!:

    Jeg går ut fra at denne er et resultat av "Dell & Intels hemmelige korrupsjonsavtaler" den også da... Elller kanskje Samsung har gitt Dell skjermene gratis bare fordi de er så glade for å kunne levere til Dell. (Jeg vet ikke om denne er produsert av Samsung, de har produsert flatskjermer for Dell tidligere, om det er akkurat Samsung eller noen andre som har levert denne er for denne debattens vedkommende uvesentlig uansett.) KLART at underleverandør tjener MASSE goodwill hos Dell på å gi bort flatskjermer for null og ingenting! Dessuten, kanskje Samsung lager PC'er med Intel-brikker i de også, og da er det sikkert Intel som har sponset dette, for ikke å snakke om muligheten for at Fujitsu som leverer disker til Dell en gang i tiden leverte to disker til Samsung før Samsung startet opp sin egen diskproduksjon, og derfor er de evig takknemmelige og velger å sponse Samsung. Fujitsu er jo dessuten OGSÅ en produsent som benytter Intel brikker, og det gjør OGSÅ at Dell blir sponset av Inetl for å kunne selge billige skjermer, for ikke å snakke om at Schenker som kjører Dells varer rundt i Europa har en avtale om billig driftstoff med Esso, som er amerikansk, og er venner med Intel fordi Esso's sjef en gang var sammen med viseadministrerende i Intel og derfor sponser Intels sponsing av Fujitsus sponsing av Samsung! Og dessuten, når man tar hensyn til at Wallace og Gromit fant ut at månen var laget av ost så KAN det være at Intel har stjålet den ekte månen fordi det var så mye silisium der, og så har de satt opp en ny måne som er laget av ost fra Wisconsin, som har en stor overproduksjon av ost, fordi de fikk nytt prosesstyringsanlegg drevet av Intel cpu'er, og derfor sponser de Intel med billig ost til månebyggingen!!

     

    DER tror jeg jammen at jeg fikk tak på hvordan din konspirasjonsteori er bygget opp!

     

     

    Husk at det er stor forskjell på å kritisere en produsents utstyr og vareutvalg i forhold til å beskylde de offentlig for korrupsjon...

     

    TROR du virkelig på at BRORPARTEN av inntektene til Dell kommer fra smøring fra underleverandører, ja da har du iallefall et interessant syn på forretningsøkonomi!

  19. Jeg registerer at man fortsatt kan tjene store penger på smøring også i databransjen, for Dell er neppe det eneste lavprisselskapet i verden som tjener penger som gress.  Det må være lov å spørre seg hvor alle pengene som disse selskapene tjener kommer fra når marginene er så små?  :hmm:

     

    Selv skyr jeg slik organisert korrupsjon som pesten og handler derfor andre steder så godt det lar seg gjøre, og det råder jeg også alle andre å gjøre som støtter etisk og rettferdig forretningsvirksomhet.

    Du må svare på hvem som smører hvem???

     

    Som du sier er marginene små - er det Dell som smører leverandørene sine eller er det leverandørene som smører Dell?

     

    Innlegget ditt virker noe unyansert for å si det mildt...

     

    En anbefaling vil vel kanskje være å tenke over om Dell, til tross for at de har et sterkt fokus på utgifter internt likevel har noen advokater som interesserer seg for slike påstander. Ikke vet jeg, men verdt en tanke kanskje før du offentlig beskylder firmaer for organisert korrupsjon...

  20. Tja, jobber selv i en bedrift med 19000 ansatte.. Og det kan tenkes det er 2 pc'er per person i denne bedrifta.. og det er kun Dell... Så jeg vil anta at Dell har tjent noen kroner hos oss =)

    Trolig har Dell tjent noen øre mer enn f.eks. HP ville gjort i samme situasjon. Når man snakker om slike antall maskiner blir jo prisen en helt annen enn det en privatperson må betale. Og konkurransen mellom de store, Dell, HP, (IBM) og Fujitsu Siemens er meget sterk. På store anbud er det bagateller som skiller disse på pris.

     

    Men det er jo helt klart at Dell hadde jo ikek solgt PC'er hvis de ikke hadde tjent penger på det... IBM tjente tydeligvis ikke nok på sine PC'er og gjorde noe med det. Man har ikke råd i dagens verden til å la forskjellige varegrupper sponse hverandre over tid.

     

    Biffo

  21. kundegruppen til Dell er vel i hovedsak privatpersoner som ikke skjønner en dritt av hva ting koster.

    Hovedkundegruppen til Dell er bedrifter, men de skjønner kanskje enda mindre av hva ting koster.

     

    Det er der Dell henter pengene sine. De taper faktisk på store deler av PC og Server salget, men tjener i bøtter og spann på kostbart ekstrautstyr og "tjenester".

    Bedriftene driter i hva det koster. Er ikke dems penger, ergo kan Dell ta seg betalt hva pokker de vil.

    HALLO!

     

    Dette var jammen noen modne og reflekterte uttalelser!

     

    Tror dere virkelig at bedrifter driter i hva utstyr koster? Bedrifter er sinnsykt mye mer kostnadsfokuserte enn privatpersoner! Alle jeg kjenner som driver firma er SVÆRT kostnadsbevisste på ting de skal kjøpe til bedriften, ikke så rart kanskje...

     

    Dessuten er service fra Dell latterlig billig også. Hva med "EASY PEACE OF MIND: 3 Years On-Site Service with 4 Hour Response (12x5) + 3 Year Gold Technical Support (+689 kr)" på standard GX280 stasjonære. 689 kroner! Det er jo ingenting!

     

    Kjøper du installasjonstjenester fra Dell er det heller ikke dyrt sammenliknet med andre.

     

    Men, jeg vet jo at 90% av de som bruker HW.no hater Intel og Dell, så det er vel ikke annet å vente enn slike uttalelser...

     

    Biffo

  22. hvorfor 1U? har ikke så mye peiling på servere osv, men hvorfor ikke velge en 4U feks ? er det pga pris pr størrelse eller noe ? :p

    Man betaler gjerne for en viss plass i et rack. Prisen er også ganske så stiv, så jo mindre jo bedre.

    Det skal dog bemerkes at om man ikke har plass-problemet å ta hensyn til så er for de aller fleste behov 2U serverene å fortrekke fremfor 1U, mest med tanke på at man ikke har måttet gå på så mange kompromisser i designet av spesielt power og kjøliing. Det så jo f.eks. ikke ut til å være redundant power på denne.

     

    1U støyer også gjerne mer enn 2U på grunn av at viftene er mindre og følgelig må gå på høyere turtall. Viftene blir derfor slitt ut fortere. Har vel ennå ikke støtt på noen 1U servere med redundante vifter (2 stk montert rett etter hverandre der kun 1 går) Igjen på grunn av plassproblemet.

     

    Det er dog ingen som har bemerket så vidt jeg kunne se at viftene på denne maskinen jo roet seg betraktelig før han slo den av (når han sier "der ja"). Alle servere fyrer opp viftene på maks turtall når du slår de på. Når den får våknet litt så dempes turtallet betraktelig til å matche temperaturen i maskinen. Øker temperaturen i rommet så øker også viftehastighet. Det er derfor det er veldig morsomt med aiconditionhavari, i tillegg til at det blir varmt blir det også usannsynlig bråkete hvis du har mange maskiner.

     

    Biffo

  23. Eksklusive avtaler er ikke noe nytt for Dell så dette bør ikke overraske noen.  Intel-avtalen er godt kjent, og de var de eneste som kunne levere P4EE-systemer en god stund.  Det er heller ikke nytt iforhold til ATI, da også Dell bare kan levere bærbare med Mobility Radeon 9800.  Slike avtaler er selvsagt meget ugunstige for oss forbrukere, men det bryr tydeligvis ikke Dell & co seg noe særlig om :thumbdown:

    Det har ikke falt deg inn at Dell kanskje produserer så mange maskiner at uten Dell så hadde de ikke vært noe 850 kort? Eller noen P4EE? Jeg regner det for sikkert at LENGE før ATI går i produksjon så har de forhandlet fram avtaler med sine største kunder på foventet vareuttak. Det sier seg selv at om det skal være interessant for Dell, HP, eller noen av de andre store å hoppe på et nytt produkt så MÅ de være sikret tilgang på produktet i det volumet de trenger! Ingen av de store produsentene er i en posisjon der de kan ringe til kunden og si at "øh, sorry, du får et annet skjermkort isteden fordi ATI eller Nvidia ikke kunne levere!"

     

    Sikre kilder sier at Dell har varer på fabrikken sin for de neste TO TIMENE! Da sier det seg selv at man må være istand til å levere...

     

    Det hersker en utrolig naiv holdning på dette forumet om at entusiastmarkedet er så utrolig viktig for produsentene. Dette er i beste fall navlebeskuende - hvor mange prosent av PC'ene som selges i Norge har et skjermkort som kan kvalifisere som et "entusiastkort"? Og på verdensbasis?

     

    Slutt og syte og bestill kortet når det er tilgjengelig!

     

     

    Biffo

×
×
  • Opprett ny...