Gå til innhold

oleff

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oleff

  1. I min php-kode søker jeg i en database, og ønsker at gjesten skal kunne søke etter

    a) navn på person

    b) hvilket fylke personen bor i

    c) hvilken utdanning personen har

     

    Jeg har forsøkt meg på denne:

     

    $result = mysql_query("SELECT * FROM database WHERE (navn = '$finn_navn') OR (fylke = '$finn_fylke') OR (fylke = '$finn_fylke' AND utdanning = '$finn_utdanning')");

     

    Men dette fungerer slettes ikke etter planen. Jeg forstår at det ikke gjør det, men ikke helt hvorfor, og finner dermed ingen løsning selv = denne hjelpetråden :) Kan noen gi meg noen hint om hva jeg må gjøre?

  2. Heisann!

     

    Har akkurat laget en database i mysql og registreringsskjema i php som sender data inn til databasen. Så langt så vel.

     

    Nå jobber jeg med å få ut data på en søkervennlig måte. Jeg behøver hjelp med å finne et script jeg kan ta utgangspunkt i for å få til dette. Har noen et godt tips?

     

    PHP-søket skal for ordens skyld forholde seg til brukerens avkryssede checkboxer/menylister i et html form, så jeg håper å finne et script som kan ligge nært opp til dette.

     

    Alle tips tas imot med takk (jo takk, har forsøkt å google og lete på diverse baser - men har ikke funnet hva jeg er ute etter - derfor vil et tips være gull verdt)!

  3. Et annet alternativ er å bruke en bloggmotor som grunnlag for hele nettstedet, f.eks. er Wordpress.org lett anvendelig og installeres på 5 minutter på ditt eget domene (forutsetter mysql database på serveren din).

     

    Hvis du ikke har domene/server kan du gå til wordpress.com og opprette en blogg der. WP-bloggen lar deg endre layouten ganske mye, og har en rekke maler m.v.

     

    Du kan også lenke en blogg på wordpress.com til ditt eget domene. WP tilbyr å gjøre det for deg (koster ikke mye).

  4. I tabellen 'test' har jeg kolonnen 'type'. Denne kolonnen skal samle inn ett eller flere alternativer fra et php-script. Jeg har forsøkt å sette opp posten slik (MySQL Administrator):

     

    SET('Alternativ1','Alternativ2','Alternativ3')

     

    Jeg får imidlertid trøbbel når jeg skal legge inn data i tabellen med php-script. Tilkobling og lagring av andre data er ok, men jeg får kun lagt inn 1 og 1 variabel på tross av bruken av SET. Trodde det skulle være mulig å få lagret flere alternativer ved å bruke SET.

     

    Jeg har forsøkt å legge inn data både ved hjelp av 'list' og 'checkbox' i Dreamweaver, men begge deler gjør at bare den sist valgte variabelen registreres i databasen.

     

    Slik ser Dreamweaver koden ut for 'list':

     

    <form action="registrer.php" method="post">

    <select name="type" size="8" multiple="multiple" id="type">

    <option>Alternativ 1</option>

    <option>Alternativ 2</option>

    <option>Alternativ 3</option>

     

    ... og slik for 'checkbox':

     

    <input type="checkbox" name="type" value="Alternativ1" id="type" />

    Alternativ1

    <input type="checkbox" name="type" value="Alternativ2" id="type" />

    Alternativ2

    <input type="checkbox" name="type" value="Alternativ3" id="type" />

    Alternativ3

     

     

    Hva i huleste har jeg misforstått?

  5. Selvsagt kan du svare det du "tror" er rett. Men testen synliggjør en del av helheten i det å være lærer, og slik sett synes jeg den er ganske god.

     

    Det behøves gode lærere, så jeg håper kampanjen fungerer. Økt lønn kommer garantert som ett av flere virkemidler. Gode mattelærere er superviktig - vi får for skolens del håpe du havner den veien da .Lagrange. :)

  6. Jo, etter å ha skummet litt, finner jeg mange slike - og har da også kommet dithen at jeg har valgt ett jeg synes fungerer etter formålet.

     

    Nå er neste spørsmål hvordan jeg får hentet ut data f.eks. etter hvilket fylke de ulike holder til i. Antar det er like mye templates å gå i her, så jeg får bare begynne å lete. Tar fortsatt gjerne imot tips!

     

    Datatilsynet er ok - fint du minner om den :)

  7. Ikke seint i det hele tatt - dette kommer til å ta et par år antakelig :p

     

    Vel, har kommet litt videre: Jeg har funnet en lenke som fungerte et godt stykke på veien til mitt formål.

     

    Her fikk jeg nemlig php som lar meg legge inn databaseopplysninger via nettleseren, og få de skrevet tilbake i listeform. Jeg har tilpasset denne til mine formål, og er nokså fornøyd med det så langt.

     

    Nå arbeider jeg med hvordan jeg får koblet leverandører opp mot fylker og skrevet ut resultater basert på dette. Det går framover!

     

    Takk for boktipset - skal rett og slett kjøpe meg den!

  8. Som noen kanskje har fått (eller kommer til å få) med deg, pågår nå en av de største kampanjene noensinne for å rekruttere til offentlige stillinger. Dette er en del av GNIST - den store lærerkampanjen.

     

    Selv må jeg si en slik satsing er etterlengtet, og jeg håper at den vil fungere både i forhold til økt status for læreryrket, økt rekruttering av de virkelig DYKTIGE lærerne, og også helt konkret i forhold til kroner og øre i kommende lønnsoppgjør.

     

    Først og fremst er det godt å se at regjeringen har det mer enn i ord, når de nå iverksetter konkrete tiltak.

     

    Kan du tenke deg læreryrket? Det er faktisk hele 1 av 6 som kan tenke seg å bli lærer, i følge en ny undersøkelse.

     

    Tips 1: Les mer om GNIST og info om læreryrket på hardudetideg.no

     

    Tips 2: Ta testen og finn ut om du "har det i deg".

     

    Hva synes dere om kampanjen og sidene? Kommer det til å fungere?

  9. Ja, gruppere etter fylke. Dette får jeg til - men jeg vil gjerne gjøre det på en slik måte at kun leverandører i det valgte fylket dukker opp i resultatet. Slik jeg får det til nå, havner alle postene bare alfabetisk etter fylkesnavn. Det kan godt tenkes jeg bare må lese mer og spørre mindre - det er kanskje ikke noe enkelt svar på dette.

     

    Optimalt sett skulle jeg ønsket meg en søkeløsning hvor den som søkte først velger fylke og deretter også har mulighet til å velge kommune innen valgt fylke. Her har jeg fullstendig vann over hodet...

     

    Oki - burde sett det med boktipset. Men jeg kan antakelig ha godt av å skaffe meg opptil flere bøker om temaet. Noen spesielle du kan anbefale?

     

    postgresql ser veldig bra ut for et utrenet øye. For nå er jeg nok allikevel "stuck" med løsningen mysql pga domeneshop som webhost, med mindre dette kan omgås?

  10. Jeg har en mysql database med oversikt og kontaktinfo over en rekke leverandører. Nå ønsker jeg å gjøre det mulig for folk som besøker en nettside å få oversikt over leverandører etter fylke og ev. også kommune.

     

    Dvs. at jeg som gjest skal kunne besøke nettsiden og velge mitt eget fylke/kommune og så få en oversikt over leverandører akkurat på mitt hjemsted.

     

    Er det noen som vet om noen tutorials/programmer/php-scripts/gratis eksempeldatabaser som kan hjelpe meg å få til dette?

     

    Er som folk antakelig forstår av innlegget selvlært men med store huller i mysql og php. Syrlige bemerkninger om at jeg bør betale nærmeste programmerer eller søke på samordna opptak oversees - jeg vil knote og forhåpentligvis lære selv, også om det tar 10x tiden og blir dobbelt så dyrt :)

  11. Hei! Har behov for å lage et søkbart register på nettet. Registeret må fungere slik at besøkende skal kunne legge inn forskjellige poster. I tillegg må det være mulig å søke etter postene for alle besøkende.

     

    Litt mer utdypende forklart med et eksempel: Dette kunne vært et medlemsregister, hvor en la inn navn, bosted osv. Deretter må det være mulig via nettsiden å søke fram alle navnene som bor i f.eks. Oslo.

     

    Jeg sitter på nettstedet og tilgang på MySql-database, men der stopper det. Har ikke nok peil på AJAX, PHP eller noe annet til å lage noe slik selv.

     

    Hvordan kan jeg få til noe slikt? Finnes det noen freesource/maler/templates/programmer jeg kan ta i bruk?

     

    Alle tips tas mot med takk!!!

  12. Med fare for å provosere:

     

    Jeg har også opplevd å være god på enkelte fag, for så å stagnere eller ikke utvikle meg slik som jeg skulle ønsket i dag.

     

    Ja, jeg kan peke på lærerne og forklare det med dårlige lærere. Hver gang. Men ser jeg veldig godt inn i meg selv, finner jeg også mye som går på egeninnsats, pubertet, andre interesser osv. Med utgangspunkt i mine egne erfaringer og det jeg ser hos andre, må jeg si at veldig mye nok må forklares ut fra ens eget ståsted og ikke nødvendigvis lærerens eller skolens. Still spørsmålet: Kunne jeg ha gjort mer selv? Svaret blir som oftest ja! Jo, hvis du ser godt nok etter.

     

    Som sagt, med fare for å provosere. Jeg tror allikevel at slike skoledebatter må modereres noe og egeninnsatsen (og forsåvidt motivasjon - fordi denne kan du jobbe med og forbedre selv) må tas med i bildet. Når det er sagt, er jeg veldig enig i mange av synspunktene i denne tråden, og at skolen generelt har en jobb å gjøre.

  13. Det er bare et tidsspørsmål før dette spørsmålet dukker opp på et intervju - det er virkelig en av "klassikerne". Likte godt nr. 1 hvis den presenteres seriøst. Nr. 3 bør du IKKE dra. Å ha vansker med å finne 3 negative sider ved seg selv er for intervjueren ensbetydende med dårlig selvinnsikt, og det er et dårlig utgangspunkt for å lykkes i en hvilken som helst jobb. Ta en natt til, så kommer du sikkert på noe mer bra (eller dårlig alt ettersom) :)

    • Liker 1
  14. LOL - dette var en artig diskusjon. Kanskje hvis vi hadde slått oss sammen med Sverige, Danmark og Finland i et nordisk samarbeid, så kunne vi bygget et hangarskip med plass til et par små propellfly. Alternativt så kan vi bygge om et hurtigruteskip hvis de går konk.

     

    Hei! Et hangarskip er et hangarskip!!! Vi har ikke noen B-stempel bare fordi det er et lite hangarskip! Det er ikke størrelsen det kommer an på, men hvordan du bruker det!

  15. Ikke lett å si. Ta utgangspunkt i interessene dine, er du god på noe innen et felt det går an å jobbe med? Bruk de du kjenner og spør om de vet om noe som kunne passet for deg. Arbeidsmarkedet i dag begrenser jo mulighetene noe, men står du på finner du sikkert noe!

  16. IKKE si at du har lett for å forsove deg. Er det tilfellet får du kjøpe deg et lite arsenal med vekkerklokker og fikse problemet uten at arbeidsgiveren får vite om det!

     

    Intervjueren er nysgjerrig på dine egenskaper, men også hvor reflektert du er om egen utvikling. Tenk ordentlig etter hva du ikke er så god på - eller ennå bedre noe du skulle ønske du var flinkere til. Du må være oppriktig, en god intervjuer vil avsløre deg hvis ikke, og da får du sannsynligvis heller ikke jobben!

     

    En "god" negativ egenskap kan for eksempel være å ikke trives med ensformig detaljarbeid. Søker du jobb i et kreativt yrke er dette egentlig ingen negativ egenskap. Du bør allikevel påpeke at du utfører detaljarbeidet pliktoppfyllende (hvis du gjør det da), men at du egentlig behøver mer rom for å være kreativ.

     

    Uansett hvilke negative egenskaper du oppgir, bør du være reflektert over hva disse innebærer. Det betyr å vite hvordan egenskapene passer inn i jobben du har søkt, og hva du kan gjøre for å arbeide med deg selv og utvikle deg på de områdene du nevner.

     

    Bloggartikkel: Skal du søke jobb eller gå på jobbintervju bør du lese denne...

×
×
  • Opprett ny...