Gå til innhold

FullFrame

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FullFrame

  1. Ser at det er mitt bilde du sikter til. Når jeg lagrer til webpublikasjoner forsvinner automatisk exifdata. Kan ikke n oe for det.

    Joda, det kan du.

     

    Enten kan du bruke et program som ikke fjerner EXIF-data, eller hvis du bruker Photoshop, så kan du velge.

     

    Det er ikke fryktelig komplisert.

     

    For å få fram de riktige fargene på web må en for det første jobbe på en kalibrert skjerm, så 'assigne' sRGB profil, så 'save for web and devices'. Da blir fargene som de er ment å være. Desverre forsvinner exif da.

    Jo, enn kan bruke vanlig 'save as' og la være hukke av 'icc profil', da beholder man all exif. Men da har man ingen kontroll på fargene og det blir ikke så bra som det kunne ha blitt.

    For meg er kvaliteten på bildet mitt viktigere enn om andre får lese exif altså!

    PS! De som vil vite exif eller noe annet om et bilde, kan jo spørre om det? Å tro at noen jukser bare fordi exif ikke er synlig, synes jeg er ganske barnslig opførsel egentlig.

  2. Ser forøvrig at noen av bildene er uten EXIF. Et av de har jeg sett som illustrasjonsfoto for månedens konkurranse på foto.no. Illustrasjonsfotoet skifter for hver gang du åpner (eller relaster) siden, så jeg har ikke sett det igjen. Jeg har heller ikke funnet ut hvor det eventuelt ligger på foto.no, skal derfor ikke påstå at det er tatt utenfor perioden.

     

    Ser at det er mitt bilde du sikter til. Når jeg lagrer til webpublikasjoner forsvinner automatisk exifdata. Kan ikke n oe for det. Her er data fra oroginal RAW-filen:

    Exif: Shooting Date/Time 08.03.2009 10:38:14

     

    Forresten er det sant at du kan endre på exif på jpg. Ingen problem. Jeg kom forleden over et bilde som visst var tatt etter at det var lagt ut. Snodig...

     

    Jeg regner med at organisatorene av denne konkurransen krever en form for bevis at originalfilen til alle vinnerbildene er tatt i denne konkurransperioden? Regler er jo ingentig uten kontroll.

×
×
  • Opprett ny...