Gå til innhold

suxes

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av suxes

  1. Tok teorikurset for masseforflyttningsmaskiner (derunder hjullaster) i november og kravet for å kunne bruke en hjullaster med pallegaffel er maskinførerbevis for hjullaster og typeopplæring på pallegaffelen. Sistnevnte kan gjennomføres så enkelt som at noen som har brukt den før og har kunnskap om det forteller deg hvordan du kan og ikke kan brukes og dere dokumenterer at dette har skjedd. Skriv ned at det har skjedd, så signerer begge (eleven (du) og instruktøren) på at det har skjedd.

  2. Topp denne!

    Jeg var ute og tok bilder en dag for ca et år siden, da hadde jeg et kamera og to objektiv.

    Kameraet var et EOS 400D m/18-55mm og et 75-300mm objektiv. Jeg brukte først 75-300mm men måtte bytte til 18-55mm. jeg la 75-300mm i jakkelomma som jeg selvfølgelig glemte å lukke igjenn. Da jeg bøyde meg frammover for å ta et bilde falt objektivet ut av lommen og ned i vannet, dette var i salt vann. Jeg tok opp objektivet, tørket det eksternt og satte det på kameraet, og fikk beskjed om feil med objektivet. :(

    Etter en dag med tørking ved ovnen så var det så godt som nytt og jeg har tatt flere hundre bilder med det... :love:

    Konklusjon: har du et EOS 400D kamera og et 75-300mm objektiv og objektivet har fått seg en dukkert så er det bare å sette det på igjenn, det vil fungere. :!:

  3. Jeg har gått igjennom et par kamera selv om jeg er 16 år og jeg har funnet ut at det er lurt å kjøpe seg noe som er ganske enkelt og greit, lære seg alt om det å oppgradere etter hvert. Jeg startet med et EOS 350D kamera, oppgraderte til EOS 400D kamera og er nå oppe på et 40D kamera. Optikken har blitt oppgradert også og jeg fikk kostnadene spredd utover tid istedet for å ta alt med en gang.

    Jeg mener at du burde ha kjøpt deg noe som du kan ta bilder med å lære utover det...

    Men det er nå bare min mening... :p

  4. Men de nye skjermene ser du det ute i felten. Det er ganske greit at du slipper å oppdage feil når du er kommet hjem :)

    Joda, du har et poeng der...

    Selvsagt ville jeg også hatt en bedre skjerm men du trenger ikke det med mindre du MÅ se bildet helt klart, jeg klarer meg godt med skjermen min.

    Jeg skal ikke krangle, 50D ER bedre en 40D men det kommer an på hva du trenger.

    Jeg bruker heller penger på å investere i optikk senere...

  5. Jeg har akkurat kjøpt meg et 40D og er kjempefornøyd. Skjermen plager meg ikke, ganske enkelt fordi du uansett må vente til du får bildet på en større skjerm som 19" eller 22" før du ser resultatet bra. Jeg har ofte syntes at bildet ble litt dårlig ute i "felten", men når jeg kom hjem ble det faktisk bra. :cool:

    Flere MP trenger du ikke med mindre du skal croppe mye.

    AF i livewiew er ikke tull men det finnes på 40D også, men du må sette på det i menyen.

    Hvis du kjøper 40D så kan jeg hjelpe deg med det.

    Jeg er en 16åring som ikke har flere millioner å bruke på utstyr så for meg passet 40D helt perfekt, nå er det bare optikken som mangler kvaliteten... :ermm:

    Jeg mener at hvis du klarer deg uten det lille ekstra som 50D har over 40D så bør du kjøpe 40D og heller bruke de ekstra 3000kr du sparte på ny optikk.

  6. Hvis du skal drive med sportsfotografering trenger du ikke IS, ganske enkelt fordi objektet du skal ta bilde av er ikke i ro. Jeg ville ha gått for et 2,8 objektiv fordi da har du mulighet til å ta bilder om kvelden også. Jeg vet om en drøss av situasjoner jeg skulle ønske jeg hadde hatt et 2,8 objektiv så det kan være lurt.

    Hvis du må gå for sigmaen så kan det være lurt å kjøpe seg en monopod (enfots stativ) med det samme. På sigmaen får du med et stativfeste på objektivet så da er det bare å feste det der.

    Uansett hva du velger så tror jeg du vil kunne ha det morsomt.

    Vil du ha orginal optikk så bør du gå for 4,0 objektivet men klarer du deg med tredjeparts så er sigma sin 2,8 et godt valg.

  7. hvor stort rom skal subben stå i og hvilken type musikk hører faren din på?

    kom ikke her å si at brukerne av diskusjon.no ikke følger med... :!:

    Han spiller gode, gamle rock-slagere og også litt blues osv. "Gammelmannsmusikk" vil vel noen si. :) Uansett mye eldre rock og mannlige vokalister - om det skulle bety noe. Noen få:

    Springsteen, Clapton, Creedence Clearwater Revival, John Lee Hooker mm.

    Han spiller i en 50 kvadratmeter stor utestue med god takhøyde.

    Jeg mener ikke å være frekk eller noe men det finnes et hjul på musen din som kalles scroll, hadde du brukt den så hadde du kunne sett på det FØRSTE han skrev...

    Jeez... :whistle:

  8. Tenkte det kunne være greit å ha en egen tråd for blitz-bruk, hvor man kan komme med spørsmål, tips\triks og forskjellige innstillinger rundt det å bruke blitz.

     

    Virker som de fleste anbefaler å rette blitzen opp i taket og brukt TTL når man tar bruker blitz innendørs. Finnes det flere teknikker\innstillinger for innendørsbruk? Hvordan og når burde man bruke blitz utendørs, f.eks til portretter?

     

    Fyr løs :thumbup:

    Vel, utendørs bør man undereksponere med ca et halvt stopp.

    Jeg har ikke så mye erfaring men utendørs bør man bare bruke blitsen til å lyse opp skygene.

  9. Vel, jeg jobber for å komme meg til M. :)

     

    Men bruker nå Acdsee for å vise bilder og her ser de helt normale ut.

     

    Men litt off-topic: Er det best å lære seg M (100% manuell) med en gang? Er det noe vits i å bruke de andre programmene om jeg lærer meg manuell skikkelig?

     

    Skyter forøvrig i jpeg, høyeste kvalitet.

    Jeg brukte M en stund men jeg gikk tilbake til P fordi jeg trenger brae bilder fort og med M så må du stille inn blender og lukkertid manuelt og det tar tid så det kommer an på hvilke situasjoner du skal ta bilder.

    Uansett så kan det være bra å bruke noen av de andre programmene selv om du kan å bruke M fordi du sparer tid men har du god tid og vil ha max kontroll så bør du selvføgelig bruke M. Jeg bruker selv M i slike tilfeller men som sagt P til vanelig familie/venne fotografering.

  10. Vil bare påpeke at Canon 20D er praktisk talt samme kamera som 30D, ikke store forskjellene i praksis.

    20D har nesten ikke forskjell fra 30D.

    40D er så godt som samme som 30D.

    5D har omtrent samme bildekvalitet som 40D.

    50D er også vanskelig å skille fra 40D.

     

    Basert på erfaringer fra forumet.

    Ser ut til at 20D er det beste valget rent kostnadsmessig :)

    Ifølge det du sier så er en 50D og en 5D egentlig kliss lik en 20D? neeh..

    Det finnes et par forskjeller. Megapixeler og FPS og en drøss andre småting.

     

    Jeg tror at en 30D med lyssterk optikk sammen med en mulig ekstern blits er et godt valg.

    Prøver du å finne dette brukt er sjansene gode for at du får det billig.

    Lykke til!

  11. Nikon har et stort minus og det er at du må kjøpe programmvaren til kameraet ...

    Que? Jeg har Nikon D40 og har ikke hatt behov for å kjøpe noe programvare som helst. Det fulgte med en CD, uten at jeg noengang har lurt på hva som er på den. Jeg fotograferer både raw og jpeg, helt uten Nikon-programvare.

    siden jeg har et Canon kamera vet jeg ingen ting om det faktisk er noen programmvare med nikon men jeg baserer det på hva jeg har lest her inne på forumet og andre steder.

    beklager hvis dette er feil men som sagt er det hva jeg har lest.

  12. Jeg har 400D og har vært kjempefornøyd. Jeg har tatt bilder at nesten alt det går an å ta bilder av for en 15 åring, snowboard, venner, sport og kreativt.

    400D er et allsidig kamera som kommer til å tjene deg bra, det har iallefall tjent meg bra :thumbup:

    Nikon har et stort minus og det er at du må kjøpe programmvaren til kameraet, noe du får med hos canon. Jeg hadde gått for Canon hvis jeg måtte ha tatt dette valget nå men selvsagt, smaken er som baken, den er delt i to. :yes:

    Et lite minus på 400D er grepet, det er litt lite men ikke noe du egentlig merker med mindre du har hender på størrelse som hulken.

    Lykke til med fotograferingen

  13. Har Canon kameraer en lik funksjon?

    Da tenker jeg på 1D3 og 50D

    Mener å ha hørt at Canon ikke har intervall funksjonalitet i kamera (kan gjøres via ekstern boks som kobles til kamera). Muligens noen som vet kan klargjøre dette?

    er en film som viser noen som bruker intervall på canon, de bruker ekstra utstyr men uansett så går det an.

    Legg merke til hvor mange FPS de får ved å bruke 3 kamera.

×
×
  • Opprett ny...