Gå til innhold

Sweet Tooth

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sweet Tooth

  1. Heisann! 

    Min datter har hatt sin Switch siden 2017. Nå har lillebror også fått, og jeg har gått til innkjøp av familieabb. hos Nintendo. Men når jeg prøver å linke kontoen hans, så blir automatisk min datters konto installert (hennes ikon dukker opp øverst til venstre på hjem-skjermen). Min sønns profil forsvinner da og blir erstattet av hennes.

    Hva må jeg gjøre for å linke begge mine barns Switcher til familieabbonementet slik at de kan bruke onlinemulighetene?

  2. Hei godtfolk! 

    Jeg kjenner jeg er dritt lei! Har en 350m2 enebolig fra 1982. I denne har jeg prøvd å meshe så godt jeg kan. Huset består av tre etasjer: En underetasje, 1.etasje og 2.etasje. Huset er en typisk sveitservilla fra det glade 80-tall. Mange rom og litt rare løsninger. 

    Se hus-formen foran deg, altså en firkant med en trekant på toppen. I underetasje helt til høyre står en kablet Asus AC-AC5300. Rommet den står i er en sykkelbod, og veggene mot resten av huset er i leca. Fra denne routeren går cat5- kabel in i en hjemmekino midt i underetasjen. Her er det koblet til en Asus RT-AC66U. Denne mesher wireless til en Asus RT-AC68U som står i trappen midt i huset. 2.etasje har ingen router eller repeater.

    Jeg har hele veien opplevd mye trøbbel. Svært ofte opplever vi at nettilgangen faller ut, mac/pc leter opp ny connection som funker i fem min og så faller ut igjen. Har mange ganger måtte resette alle routerene og sette opp mesh på nytt. Det er et STORT hastighetstap mellom wireless meshet wouter i underetasje og meg sittende her i 1.etasje. Jeg har kablet inn 600mbit, men her jeg sitter nå i stue 1.etasje, har jeg 80mbit. Så et tap på 520mbit gjennom etasjeskilleren. Kablet nett har vært bunnsolid hele vien. Problemet er at det ikke er teknisk mulig å trekke kabler over hele dette gamle huset. Jeg må kjøre en del wifi, men ønsker samtidig ikke å miste 4/5-deler av hastigheten gjennom EN etasjeskiller...

    Er drittlei og har kastet mye penger ut av vinduet da dette føles veldig "lappete" og amatørmessig av meg. Asus-opplegget med app og interface virker veldig "gamer tacky". Jeg ønsker noe som er solid og som funker.

    Så har tenkt å ta konsekvensene av dette. Jeg har ok-IT kompetanse men er ingen racer på medium til avansert nettverksarbeid.

    Jeg har inntrykk av at Ubiquity er det råeste for hjemmebruk. Jeg har derfor lurt på om dere tror denne løsningen ville knekke problemene våre. Ser for meg å spre dette godt utover huset: https://www.kjell.com/no/varemerker/ubiquiti/nettverk/tradlost-nettverk/aksesspunkter/ubiquiti-unifi-nano-hd-roaming-aksesspunkt-ac2000-5-pk.-p61930 Eller er det slik at alle disse må være kablet? For jeg må ha to kablet og resten på wifi.

    Er Ubiquity en bunnsolid løsning?

  3. Hei flinke folk! 

    Jeg har begynt å snuse på tanken om å gå 4K.

    Per i dag har jeg en en Acer Predator X34A 34" buet fra november 2016. Denne har jeg vært svært fornøyd med.

    Men nå klør det litt og jeg tenker at det kanskje er på tide og gå 4K. Har akkurat kjørt inn et RTX 3080-kort i maskinen og drømmer om å kjøre denne sammen med en 4K-monitor i Battlefield 2042.

    Er det en spesiell 4K-gamingskjerm dere vil anbefale meg? Er veldig komfortabel med wide-skjerm, men kan selvsagt hoppe tilbake til standard skjerm om det ikke er å oppdrive gode 4K-wide skjermer.

    Tusen takk for alle tips!

  4. Serpentbane skrev (48 minutter siden):

    Nå kommer det en del nyvinninger innenfor maskinvare som har en del drastiske forbedringer, og det er fremdeles svært lite gunstig å handle utstyr nå generelt sett. Jeg ville ventet litt, men det er meg. I verste fall gjort som Sebastian skriver, kjøpt et nytt skjermkort. Men først etter å ha testet det du har på BF.

    Ja jeg vet det "alltid" kommer noe nytt. Men det er litt ekstra nå. Eksempelvis RAM. 

    Takker for tipset ja! Sikkert en god idé og se hvordan det jeg har yter :) 

  5. Hei flinke folk! 

    Kunne jeg bedt dere alle om litt hjelp til oppsett eller evt. upgrade av eksisterende pc for Battlefield 2042?

    I dag har jeg en fin custom pc med følgende oppsett:

    PCen ble kjøpt i januar 2017:
    (
    Ga vel en totalt 45.000,- komplett for alle delene den i sin tid mener jeg)

    CPU: Intel Core i7-7700K Kaby Lake Prosessor, LGA 1151
    GPU: EVGA GTX 1080 Hybrid
    RAM: Corsair Dominator DDR4 3200MHz 16GB, 2x8GB 3200MHz (PC4-25600) DDR4 CL16, XMP, Platinum Serie
    MB: ASUS ROG Maximus IX Formula, Socket-1151
    PSU: EVGA SuperNOVA 1300 G2, 1300W PSU
    Monitor: Predator X34A 34" buet 100hz G-sync
    Kabinett: NZXT S340 Elite Midi Tower Black/Red


    Så nå ønsker jeg å spille komfortabelt i 1440 100hz på max settings, og ønsker å beholde mest mulig av PCen. Forstår at MB ryker, sammen med prosessor og GPU, men elsker monitoren, PSUen er bombesolid, og RAMen har jeg ingenting å utsette på. Så vi snakker en upgrade om ikke dere tenker at jeg heller bør gå for en Komplett Epic gaming-PC? Delene som blir byttet ut vil bli resirkulert i min datters pc :)

    Tar ydmykt imot gode råd på hva dere ville valgt. Har grei økonomi, men vil også tenke litt bang for your buck. Det blir altså ikke spilt 4K-materiale da jeg ikke har monitor som støtter dette :) Det tar jeg ved neste veiskille.

    Tusen takk for alle gode svar fra flinke folk!

     

  6. Heisann! 

    Det som før var kontoret mitt er nå blitt et barnerom for sønnen vår. Tidligere har jeg hatt det som gaming rom (har fått nytt) men rommet er nå pusset opp og altså gjort om til barnerom.

    MEN rommet er der kablingen fra fibertermineringen og Altibox-boxen er plassert. Jeg har hatt en Asus AC5300 koblet til denne via bromodus. Problemet er at routeren er legendarisk stygg OG ikke kan festes på vegg uten noen stygge hjemmemekka 3D-printede oppheng. Derfor tenker jeg en ny veggmontert router som jeg sammen med Altibox-boxen kan skjule bak et hjemmesnekret 5mm MDF-kabinett med luftespalter osv. Rett og slett for å skjule alt dette utstyret i det som da altså nå er blitt et barnerom.

    Så jeg lurer på følgende:
    Vil det at jeg skifter ut AC5300 (2018) med en ny ASUS RT-AX58U (2020) bli en enorm nedtur ytelsesmessig? Det som skal kjøres på nettet er websurfing og Netflix +annen strømming. All PC-gaming foregår på kablet nett andre steder i huset. Alle routerene er ASUS og jeg ønsker å fortsette med dette da jeg nå er kjent med systemet deres. 

    (Huset vårt er en enebolg på 350m2. Jeg har en router midt plassert i huset som er wifi-meshet, resten er noder plassert rundtom med direkte kabeltilgang til hovedrouter (om man kan kalle den det) som da er på dette barnerommet og som skal skiftes.)

    Tusen takk for alle råd. 

  7. Hei godtfolk! 

    I ly av snarlig release av "Cyberpunk 2077" så gjør jeg mine tanker rundt oppgradering. Jeg ønsker meg RTX 3090, men lurer litt på om dette rett og slett er kompatibelt med det jeg har av utstyr fra før av. Altså, mitt spørsmål er, kan jeg bare dra ut 1080-kortet og så smokke inn RTX-3090-kortet, eller blir det en form for ubalanse her med tanke på at en del av komponentene er aldrende?

    CPU: Intel I7 7700OK
    GPU: (Som skal byttes) EVGA GTX1080 Hybrid
    HK: ASUS ROG Strix X99 Gaming, S-2011-3
    RAM: Corsair Dominator DDR4 3200MHz 16GB
    PSU: EVGA SuperNOVA 1300 G2, 1300W PSU
    Kabinett: NZXT S340 Elite Midi Tower Black/Red

  8. Det kommer og  an på hvor mye du ender opp med å betale for et Ti? Er prisen ala det man ser på finn.no så blir det nok en smule mer fornuftig å kjøpe tilsvarende ytelse nytt.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=e6FWiVwq1fI

    Ja, jeg ser at ting ligger på 5500,- for billigste på Finn.

     

    Ikke betal mere enn 4000kr for et 1080ti. Da er det like greitt å kjøpe et 2070super :)

    Godt tips Nizzen! Sjekker!!

     

    Hadde heller anbefalt å gå for en ordentlig oppgradering om du skal ha Nvidia, da er nok 2080 / ti den beste løsningen.

    Det vil koste, men verdt det frem til neste store gpu lansering.

    Ser det koster, men skal riste sparebøssen ;) Takker for tips!

  9. Hei godtfolk!

    Har en grei i7 7700K med 16Gb RAM og en EVGA GTX 1080 Hybrid. I går satt jeg meg ned med Borderlands 3 med Ultra settings. Jeg har en 32" wide Predator-skjerm (3440x1440) og fikk opp knappe 50 fps.

    Jeg skrek "This will not suffice!!!" og gikk i tenkemodus.

    Hva tenker dere om å gå fra 1080 Hybriden min til en 1080ti brukt? Vil det løfte fps over 60, eller har dere en annen kur?

    Tusen takk for alle tips!

  10. disse dørklokkene er noe av det mest upersonlige noensinne. hvis noen ringer på døren din så går du å åpner den. det er en grunn til at de er der! Hvis de skulle hatt en video chat med deg kunne de like godt bare brukt skype og blitt hjemme.

     

    Jeg har dette settet og du tar feil. Jeg er mye borte og når UPS, posten og andre kommer på døren så bruker jeg denne til å kommunisere med dem. Jeg gir dem da en besøkskode til min Yale Doorman slik at de kan sette varen innenfor døren min, eller jeg låser opp for svigerforeldre/foreldre osv. Dette er kjempepraktisk og såre enkelt.

     

    Når jeg er i huset og ikke hører ringeklokken, så får jeg melding på telefonen og går for å åpne. Jeg forstår hva du frykter, men tror ikke du har ikke satt deg inn i produktet og hva det tilbyr.

  11. Vet det, men var ment med en humoristisk undertone etter TS sin beskrivelse av ruteren... ;)

    Tusen takk for det gutter! Jeg tror jeg prøver det RRhoads foreslår! Lagt inn en bestilling på en 68 hos Komplett så få vi se.

    Har dere noen tips på avstand eller "streker" jeg bør legge den nye mesh-routeren på? Altså skal jeg plassere den der den knapt har kontakt, eller legge den tettere der den f.eks har to "streker" på connection? 

  12. Returner den harry-routeren din og bygg deg et ordentlig nett med Ubiquiti Unifi-serien.

    Jeg har hørt det navnet her og der.... Ja den jeg har er rimelig harry, men jeg har noen spørsmål da produktet du viser til ser veldig lovende ut!

     

    Fleksefjeset (genialt navn forresten) om jeg da setter en slik unit på kontoret der routeren min sto, så må jeg koble til kabling til pc og til NAS. Jeg ser at unitene ikke har særlig med nettverksutganger, men kan jeg da kjøre en nettkabel fra slik unit til en TP-Link TLSG105E-switch og fordele til pc og nas slik?

     

    Og er det bare å kjøpe/bridge med flere units og plassere rundt i huset for optimal dekning? Beklager helt basic spørsmål, men så er jeg også en ganske basic-bro...

  13. God dag alle flinke folk! 

    Jeg tenkte jeg skulle sparke ned døren med mitt nyeste kjøp av router. Jeg ville ha det kraftigste, sinteste jeg kunne finne. Altså, neste steg opp ville være grill fra Weber. Jeg ønsket en router som fikk smartmålerfrykt-klanen til å svette seg søvnløs gjennom natten, og endte opp med en Asus ROG Rapture Gaming router (AC 5300)

    Den er beskrivelig stygg, ekstremt plasskrevende, blodharry interface, men 8 antenner og nok kraft til å dekke vårt hus på 350m2. Huset består av tre etasjer med etasjeskillere i tre. Routeren står i øverste etasje i et kontor i vestlig ende. Den dekker da toppetasje samt to etasjer under med etasjeskillere i tre og sponplater i vegger.

    Hovedproblemet mitt nå er at jeg har kjøpt en RING-ringeklokke med video. Denne kjører på 2.4-nettet. Den har en RSSI (Recieved Signal Strength) på -75 og noen ganger høyere. Denne skalaen løper fra perfekt (0) til verst (-100). Jeg har også kjøpt en Ring Network extender, men denne viste seg å være helt håpløs og går i retur til Komplett any day now. Ringeklokken står i etasje 2 helt i østlig ende, altså motsatt side og en etasje ned i forhold til Rapture-routeren. 

    Jeg var så sikker på at denne routeren skulle dekke HELE huset, uten diskusjon. Men jeg opplever svært mye signaltap gjennom bygget.

    Det jeg ønsker å spørre dere dyktige folk om er følgende. Er det slik at selv om man bruker det sinteste av det sinte, så er man allikevel ikke garantert full dekning i huset? Jeg forstår at man har tap, men vi snakker her så og si 0 signal ved ringeklokke på vestlig side i etasje to (router står altså i etasje tre helt i vestlig ende). Avstand i luftlinje fra router til dør ca. 15 meter gjennom tre vegger av sponplater og en yttervegg.

    Og er et alternativ å meshe, eller er dette en ekstrem flaskehals?
    Isåfall, hva vil dere si er det mest solide Mesh-valget for øyeblikket?

    Tusen takk for kompetente svar!

    • Liker 1
  14.  

    Utrolig med tanke på hvor dårlig tesla gjør det med reprasjoner og vedlikehold og at fjerning av fordelene f.eks fjerne gratis lading alikevell gjør at salget på model X og S øker.

    Model 3 selges ikke i norge.

     

    Man skulle tro folk går på bruktmarkedet, hvis ikke selgerne gir rabatt på vinterdekk eller bruker andre argumenter for tesla er bedre.

     

    Er enig at dette beviser folk har mye penger eller at de andre elbilene ikke er i nærheten av model X.

     

    Mine fire grunner:

    #1: Et skikkelig utbygd ladenettverk, som riktignok ikke er gratis for nye biler men som vel er likt i pris som Fortum og Grønn kontakt. Lader uansett mest hjemme, superladeren brukes stort sett bare på langturer

     

    #2: Service på Tesla; første gang jeg ikke har måttet krangle for å rette opp feil på garanti. Joda, det tar tid men de har rettet opp alt uten å mukke. MILEVIS unna min erfaring med andre bilmerker, spesielt våre venner i Møller

     

    #3: Mye penger? Billånet koster meg et par tusen mer enn jeg ville betalt i diesel på min gamle bil(vi kjører rett nok 3,5 mil hver dag tur/retur jobb), trekk ifra at jeg egentlig skulle betalt 4700 for denne så sparer jeg penger

     

    #4: En Tesla erstatter for mitt bruk (kone, 3 unger og hund) en fossilbil på alt. En liten pause hver tredje time på langtur må vi påregne uansett

    Jeg er 100% enig. Jeg har i dag en eGolf og er så hinsides missfornøyd med Møller og behandlingen derfra. Om jeg klarer det så blir det Tesla på oss også!

  15. Jeg fikk min Vero 4k+ i dag og har strevd og strevd med å få det til. Burde kanskje gått for en Shield da jeg ser at det meste av forumhjelp er kryptisk IT-prat om log´er og annet ;)

    Jeg har følgende: NAS koblet til PC og router (ROG Rapture GT-AC5300) på kontoret vårt i andre etg. med etasjeskiller i tre. Avstand mellom Vero og router er ca.5 meter inkl etasjeskiller. Tanken var at denne routeren skulle mate TVene i huset med signal.

    Jeg får ikke kontakt mellom Vero 4k+en og NASen, men får med pcen og kan browse documents (Filmer, foto osv) Jeg ønsker å kjøre 4K materiale og ting går nå via wifi grunnet at den enslige nettverkskabelen som går ned bare mater Huawei (Altiboks) med tv-signal da jeg kjører Altiboks HPV i bromodus til ROG Rapturen.

    Kjørte nettopp Deadpool2 fil på ca 50Gb og den glir helt fint, MEN jeg ser i overganger der man ser himmel og skyer så er det rimelig mye overganger/lav bitrate artifacts. Klarte å laste ned add on for tekst og det funker bra, men Veroen er nok litt for "pro" for meg merker jeg ;)

    Tanken var å streame 4K direkte fra NAS, men har nå 4K med so-so bitrate fra PC. Lurer på om det kanskje ville vært best å kjøpt en ekstern harddisk som jeg fyller opp med filmer og så plugger i Veroen for å være sikker på 100% qual?

    Hva tenker dere om opplegget over?

     
  16. Hei godtfolk.

    Jeg skal prøve å forklare mitt problem så ryddigt som mulig.

    Vi har et nyinnkjøpt 65" LG Oled-TV. Dette TV står i 1. Etg, stue.
    Altibox FMG står i 2.Etg. Denne har en kabel ut fra M2M som går ned gjennom etasjeskiller til ny Altibox Dekoder ved TV. Utenom denne så tar TV tar inn Netflix og lignende via wifi, og det er her problemet ligger. Hastigheter viser 1-4Mbit på 5Ghz. Skiftet i går til 2.4Ghz og fikk 45Mbit. Problemet er at i dag er hastigheten elendig til og med på 2.4. ALT annet utstyr løper på 300Mbit trådløst på 5Ghz. Vi har 500Mbit fiber.

    Internett går fra LAN3 fra FMG i 2.Etg (i og med at FMG står i bromodus) til en Asus Rog Rapture (Ny) router. Alt dette står i andre etasje mens tv da er i første som nevnt.

    Jeg VET jeg burde kjøre alt kablet, MEN jeg har bare en kabel ned til tv, og M2M-kontakten som mater ut TV-signal fra Altibox M2M tar slik jeg har forstått ikke med seg nett, bare TV.

    Så min tanke er som følge (som på skisse) Hva om jeg tar en kort kabel ut fra M2M, og en ut fra LAN3. Disse to plugger jeg inn i en TP-Link TLSG105E GB Media Switch Altibox fra Komplett.no. Så kobler jeg i kabel som går ned til stue. 

    Deretter tar jeg kabelen i stuen og plugger inn i en ny TP-Link TLSG105E GB Media Switch Altibox, og trekker kabler ut til tv og til dekoder.

    Vil det fungere?

    post-18520-0-24418200-1533474584_thumb.png

  17. Forgjengerene var strålende, og gir absolutt mer enn man skulle tro. Strålende historie, troverdig cast og mye herlig humor. Det er derfor jeg ser så frem til The New Collossus!

     

    Jeg er 38 år og har fått med meg det meste siden midten av 80-tallet. Jeg finner det svært befriende at vi fortsatt har spill som Wolfenstein og Doom som en del av en vår moderne spill-bukett. Jeg føler ofte at dagens spill har en tendens til å fremstå som en smule pretensiøse. Når denne sjangeren behandles med intelligens og godt håndverk så kan resultatet være ren skjær magi. Og svenske Machine Games er så laaaaaatterlig flinke til å lage slike tøysete kvalitetsspill ;)

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...