Gå til innhold

The_Saint

Medlemmer
  • Innlegg

    555
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The_Saint

  1.  

    Så trist, de må gjerne stå å klø seg for min del. Elbil folket er ikke spesielt miljøbeviste, de er snyltere og det må alle betale for. I tillegg så har vi nå helt oppegående Hydrogen biler, som er ett mye bedre alternativ. Selv skal jeg bruke opp min Diesel bil (euro 6 ) Innen den tid håper jeg at det er blitt bygget ut Hydrogen stasjoner og alle lade stasjoner står igjen, som ett gufs fra fortiden. Batterier er ikke milø vennlige eller bære kraftig. Matrialene kommer fra særdeles lite miljø vennlig gruve drift, stort sett gravd ut av slaver og kommer til å bli ett enormt miljø problem.

    For de som husker litt eller kan litt historie, så har vi gjort mye smart fø, som viste seg å ikke være så smart alikevel, el biler og batterier kommer til å bli en del av den historien.

    Den nærmeste historien burde være Hydrogen, produsert ved hjelp av hav vind møller, IKKE LAND MØLLER. Men det passer vel ikke inn i en så kaldt miljø bevisst hjerne, de går jo med sky lapper.

     

    Så mye tull du klarte å få inn her skal du være stolt av.. Ikke mange som klarer å skrive en hel kommentar basert på 0 fakta

    Tja, han er faktiskk inne på noe... El biler er ikke miljøvennelige å produsere. El biler er også "en del av historien" allerede. De første el bilene ble startet masse produsert på slutten av 1800 tallet. Verdens første bil som kjørte over 100 kmt var også el bil. (1899).

    • Liker 1
  2.  

    martin91 hvor mye av varmen drar du fra strømnettet før du kjører? Bruttern kjørte rundt 7 mil vær vei til jobb.

    Som jeg har sagt tidligere hadde jeg hatt råd/mulighet til el bil hadde jeg kjøpt det , med solcellepanel på taket og solfanger til varmevann hadde vell strømregningen min vært nærmere 0.

    Problemet er staten starter i feil ende, hadde de startet med solcelle/solfanger hadde vi hatt et overskudd som kunne vært solgt til elbiler.

     

    Vi har meir enn nok straum her i Norge, om vi ikkje hadde brukt all straumen på å rafinere ut bensin/diesel/olje. 

    Om du hadde settt på faktisk strømforbruk vi har i Norge, Til rafffinering av drivstoff. (Tatt i fra el nett). Så ville du sett att her i Norge hadde vi ikke hatt så mye mere strøm å rutte med. Vi har faktisk bare to raffinerier her i Norge. Slagentangen og Mognstad. De fleste oljeplattformer er selvforsynte med strøm, de produserer strøm ved hjep av gass som de utvinner selv. Petroleums industrien derimot, bruker MYE mere strøm til å produsere blandt annet plast og klor. (Ineos, Rafnes , Borealis og Herøya bruker vel ca 1% av Norges totale strømforbruk). Klor fabrikken alene ca 0,5% Videre så bruker vi også store mengder strøm til aluminium og magnesium produksjon. Produkter du finner mye av i elbiler...

  3. jeg har ikke en dvd spiller i maskina jeg heller, men man trenger bare å regge koden så laster man ned spillet slik som alle andre.

     

    grunnen for at jeg ønsker en fysisk kopi er fordi jeg samler litt på CE utgavene av favoritt spillene.

     

    dessuten får jo xbox og ps4 fysiske kopier, også med CE versjoner. så da var det extra surt at man ikke får til pc ;)

    Nice! Helt etter min smak. :dribble:

  4.  

     

     

    er det bare meg, eller får man ikke kjøpt dette spillet i fysisk form til pc?

    Er det fortsatt noen der ute som har utstyr for å spille av DVD\Blueray på pc'en?

    Hvorfor skulle ikke noen det? Gidder jo ikke kjøpe en ekstern blu-ray-spiller når PCen kan brukes til alt, og for ripping av CDer trenger man nesten en leser. Og ja, liker man musikk må man fremdeles kjøpe CDer for å finne det man vil ha i god kvalitet til odel og eie.

    Dere er nok ikke mange igjen.. :p

    Derfor kommer nok ikke spillet til pc på fysisk format.

     

    Lite vits å installere noe som sikker må oppdateres med filer fra netter med en gang.

     

    Litt som å installere windows fra en 3 år gammel plate. Maskinen må stå en hel dag å laste ned oppdateringer etterpå.

     

    Bedre å laste ned en fersk ISO som har siste oppdatering fra før av.

     

    Er faktisk noen (Jeg). som liker å ha en fysisk boks å ta på. Viktig med etiuer i samle hylla. Betaler gjerne litt ekstra for limited versjoner osv. Har litt med show faktor å gjøre.

  5. Fikkk ikke opp linken, men... For at de skal være godkjente må de være "E" merkede eller tilsvarende. (TUV godkjent ettermontert utstyr skal føres inn i vognkort). Er de ikke det så er de ikke godkjente for vei bruk. I Norge skal blinklys lyse gult. (Bestemt ved lov, untatt bevarings verdige / motorhistoriske kjøretøy som kan være fritatt dette). Men om du skulle bli stoppet er det ikke sikkert at politiet bryr seg eller kjenner reglene så lenge fargen / blink frekvens er riktig. Statens Vegvesen derimot er noe helt annet. :innocent:

  6. Tror ikke 230v motor/ kupevarmer har sikring. Defa?

     

    Dersom du har 10 tommeltotter bør du ikke gi deg i kast med feilsøking med multimeter. Få bilen på verksted.

    Vel, Defa sine produkter har faktisk sikringer. (Overopphetings vern i kupevarmeren). Men denne kan du ikke skifte selv. I tilleg til dette har den sikring om den har relee styring. (Vanligvis koblet inn på en av bilens kursjer). Så sjekk om noen av bilens ordinære sikringer er røket. Har du relee så kan du også prøve å følge den tynne to lederen fra relee til batteriet. (Rød/svart). Og sjekke om sikringen der er røket. Det er en så kalt henge sikring. (Skal sitte ca 10-15 cm fra batteriet om den er korekt montert).

  7. Siden du nevner motorvarmer så regner jeg med av det er en ekstra kupevarmer du sikter til. Ikke bilens egen varmer. Ta en vanlig lampe elller en annen 220v forbruker å prøv i støpselet i bilen. (Så sant den har "vanlig" kontakt). Om den lyser så ligger feilen i varmeren. Om den ikke lyser så er det feil på ledninger eller tidsur / relee. Om den har egen type kontakt, mini plugg eller lignende så kan du bruke ett multimeter for å mmåle om du har 220v ac i kontakten.

  8. Heltt idiotiskk vill pris ja, men han er ikke den eneste... Men han er i hvertfall "ærlig" nok til å skrive at det er blod pris. Men det værste er jo at det faktisk er folk som er gale nok til å kjøpe til slike priser bare fordi Nvidia ikke klarer å levere nok skjerm kort pga "mining". Denne er vel like ille bare andre veien?: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=113657311 eller denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=113386148

    • Liker 1
  9. Sikkert litt dumt spørsmål, men Har du fjernet de 2\3 viftene i fronten nå som du kjører cpu radiator\vifter i fronten?

    En må kanskje gjøre det eller ligger dem bak disse igjen?

     

    Hva er egentlig best å gjøre?

    Er ikke noe dumt spørsmål i det heletatt. :) Kabinettett kom bare med en vifte i front. Den byttet jeg ut med to Artic F14 pwm vifter. I tilleg til dette har jeg montert to bak radiatoren. Så maskinen har "push - pull" løsning. Var uten problem å montere vifter forran radiatoren i dette kabinettet. Grunnen til at jeg valgte denne løsningen var at jeg ville skape litt overtrykk i kabinettet for å hjelpe viften på GPU litt. I toppen har jeg to Artic F14 pwm og en Artic F12 pwm bak. Lar AI Suite 3 styre hele vifte oppsettet inkludert vifte på GPU. Har ikke rukket å stress teste noe særlig enda. Har spillt ca to timer på den. Men ser så langt ut til å gi fine tempraturer.  :innocent: 

  10. Noen her som har kjørt opp i Skien? Skal kjøre der 22. desember og gruer meg ganske mye. Noen feller jeg burde passe på osv?

    Hei, ser det er lenge siden du spurte. Håper du besto. Jeg kjørte opp i Skien. De har ganske mange forskjellige ruter å kjøre. Sensor vet ikke hvilken rute dere skal kjøre før rett før dere begyner. Jeg gruet meg også til oppkjøringen siden det var over 20 år siden jeg hadde tatt oppkjøring sist. Man får jo en del unoter når man har kjørt lenge. Men fikk verdens mest behagelige sensor. Glemte faktisk at jeg var på oppkjøring. Ble mere som en søndagstur. Bare ta det mmed ro, vær oppmerksom og kjør litt ekstra forsiktig der det er mye fotgjengere / skoler så går det nok bra. Anpass også farten etter føre. :)

    • Liker 1
  11. Håper virkelig PostNord har raske leverings tider. For maken til idiot kjøring på enkelte av trailerene de har skal man lete etter. Fikk en av dem bak meg for noen dager siden. Føret var glatt og ikke var det mye sikt heller. Men sjåføren som kjørte syntes tydligvis at det var en god ide å legge seg fem meter bak meg og blunke med lysene for at jeg skulle slippe ham forbi. Jeg lå i fartsgrensen på stedet som var 80 kmt. Hadde jeg bremset så hadde bilen min blitt trekkspill. Hadde han enda blunket med lysene når han lå i normal avstand bak meg. Så han ble liggende fem meter bak meg resten av veien.

  12. Beklager litt sen tilbakemelding. Men nå er valgene tatt. (Enn så lenge). Gikk for 32Gb Corsair DDR4 RAM fordelt på to brikker. Gikk for 3000Mhz siden jeg fikkk disse til en svært gunstig pris. (Gjorde ett lite kompromiss). Valgte å beholde kjøleren jeg hadde i fra før. (Enn så lenge). Kjøpte en Sammsung 960 PRO 512Gb. Takk til alle som kom med innspill! :innocent:

    post-185148-0-06241300-1518555441_thumb.jpg

     

    Sånn ble slutt resultatet.

    • Liker 2
  13. Corsair ML120 PRO og ML140 PRO vifter er bra, men med de så MÅ du ha viftestyring, ellers bråker de ved max rpm.

    Mente selvfølgelig Corsair ML. Jeg har tenkt å la viftene bli styrt av HK. Er nok av viftekontakter på det. Egen vifte styring utover den blir bare tull siden kabinettet mitt ikke har noen front brønner. På vann kjølingen har jeg lyst til å koble viftene til cpu_fan og cpu_opt_fan header. Pumpen vil jeg koblle til AIO_PUMP header. (Om jeg senere bygger custom vannkjøling har HK også muligheter for W_PUMP+, w_in, w_out, w_flow og thermal sensor header). Allt av belysning vil jeg også la HK ta seg av. Er 2 vanlige og en adresable led header.

  14. Jeg ville ikke tenkt så hardt på å skifte Nepton kjøleren hvis jeg var deg. Den har solide egenskaper som kjøler og kan etter det jeg leser meg til fremdeles måle seg med de bedre på markedet. Jeg ville latt den stå (forutsatt at den passer ditt nye oppsett) og heller spart pengene til andre komponenter i bygget. En gammel test fra Legitreviews, andre testet den også - som Tweaktown

     

    Alle kjølere jeg har kjøpt har jeg forøvrig skiftet til mer stillegående vifter på. Kanskje heller investere i vifter som avgir mindre støy?

     

    edit: link

    Joda, er forsåvidt fornøyd med kjøleren. Men frister å prøve noe nytt også. Bruker Artic Cooling PWM vifter, vurderer CoolerMaster ML vifter. :thumbup:

  15.  

     

    Må bare skyte inn gode ord rundt Kraken x62. Cam softwaren er ikke noe du trenger å bruke mye tid med, set & forget. Men med mindre du er purist og ikke tåler 3.parts software så :p

    Vell, jeg er nok litt "purist". Hater unødvendig software. Vet ikke hvor mange timer jeg har brukt for å fjerne software jeg ikke vil ha. :dremel:

    Legg inn x62 software. Sett pumpehastighet på max. Fjern softwaren. Styr viftene med hovedkortet eller egen viftekontroller. Done deal.

     

    Ja det er jo en absollutt mulighet. :thumbup:  Men vil ikke pumpa støye da? Hadde hatt llyst til å prøve en vannkjøler som jeg kunne ha latt HK styre. Egen vannkjølings kontakt på HK mitt. Lar alltid HK styre viftene. :thumbup:

  16.  

    AutoCad har nok ikke bruk for "så raske" disker. Men bruker det som en unskyldning oven for min samboer slik at jeg kan få best mulig load time i BF. ;) Først inn i spillet får velge våpen først. :whistle: Tenkte jeg skulle bruke mine "gamle" Intel disker til AutoCad. Nye SSD`r til BF og Windows. Lagrings plass får jeg derimot aldrig nok av. Så må bytte snurre diskene mine til større disker. Men vurderer også ekstern lagring i form av en lliten server. Grunnen til at jeg gjerne vil ha M2 grense snitt er at jeg vil ha best mulig "airflow" i kabinettet.

     

     

    BF spilla laster ikke noe merbart raskere med en slik SSD som f.eks Optane 900p. Jeg har testa selv. En Samsung SM961 M.2 på 1TB er mer enn rask nok, og har nok plass. Eventuellt en Samsung SM971 om den kommer snart.

     

     

    Hadde nok brukt luftkjøler om jeg ikke hadde vert ekstremt støy fokusert. Hater støyende vifter. Har 6 stk pwm vifter i kabinettet mitt nå bare for at det skal støye minst mulig. Desuten så fungerer vannkjøling best om sommeren når det er varmt. :thumbup:

     

    Samme her, men du vet at du kan lage vifte profiler i BIOS ikkesant...? En Noctua D15S med vifta satt til ~900 rpm bråker ikke ;)

     

    Da tenker jeg at jeg går for disker i fra Samsung. :thumbup:

    Kjører alle mine vifter med vifteprofiller i BIOS Liker alt med Noctua untagen fargene... :wallbash: Har ArticCoolling PWM vifter nå. (Kjøpte en hel haug av dem. Men vurderer å prøve Corsair sine ML vifter.

  17.  

    Må bare skyte inn gode ord rundt Kraken x62. Cam softwaren er ikke noe du trenger å bruke mye tid med, set & forget. Men med mindre du er purist og ikke tåler 3.parts software så :p

     

    Isåfall kan han bare bruke en luftkjøler ala Noctua D15/D15S.

     

    Hadde nok brukt luftkjøler om jeg ikke hadde vert ekstremt støy fokusert. Hater støyende vifter. Har 6 stk pwm vifter i kabinettet mitt nå bare for at det skal støye minst mulig. Desuten så fungerer vannkjøling best om sommeren når det er varmt. :thumbup:

  18. Samsung SM961 er billigere enn 960 PRO, men omtrent den samme ytelsen. Hvis AutoCad gjør nytte av rask SSD, så gå for det. Ellers har Kjetil rett her i det han sier.

    AutoCad har nok ikke bruk for "så raske" disker. Men bruker det som en unskyldning oven for min samboer slik at jeg kan få best mulig load time i BF. ;) Først inn i spillet får velge våpen først. :whistle: Tenkte jeg skulle bruke mine "gamle" Intel disker til AutoCad. Nye SSD`r til BF og Windows. Lagrings plass får jeg derimot aldrig nok av. Så må bytte snurre diskene mine til større disker. Men vurderer også ekstern lagring i form av en lliten server. Grunnen til at jeg gjerne vil ha M2 grense snitt er at jeg vil ha best mulig "airflow" i kabinettet.

  19.  

    Til spilling, så holder en MX500. Men hvis du vil betale det Samsung 960 PRO koster, så er jo det greit også. Forresten Samsung skal komme med noen nye versoner snart. 970 serien mener jeg.

    Hm, jeg leita etter den du snakket om. Eneste jeg fant var denne: Crucial MX500 1TB

    Samsung 850 EVO 1TB er også i den prisklassen.

     

    Pro versjonen er god del dyrere.

     

    Var denne SSD`n jeg kikket på: https://www.komplett.no/product/903118/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-960-pro-512gb-m2-pcie-ssd?offerId=KOMPLETT-310-903118#

     

    Eventuellt denne: https://www.komplett.no/product/903119/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-960-pro-1tb-m2-pcie-ssd?offerId=KOMPLETT-310-903119#

     

    Har to stk Intel 330 pr dagsdato, gir totallt 330Gb i RAID0. Klarer meg pr dags dato med ca 500Gb SSD. (I tillegg til de gamle SSD jeg har. Men liker tanken på å kunne kjøre dem i RAID0. :)

     

    For min del så handler det ikke så mye om pris. Men om funksjon og det estetiske aspektet. Men selvfølgelig så må jeg ha samboer godkjenning på det jeg handler. ;) Så må kunne begrunne hvorfor jeg "bare måtte" ha disken som er dobbelt så dyr. :whistle:

  20. G.Skill TridentZ DDR4-3600 C15 DC SR - 16GB disse er bra da.


     

    Når du setter SSD'er sammen i RAID 0, så forbedrer du bare den sekvensielle ytelsen. Intel Optane 900p er best på det meste annet, som jeg skrev. Fordelen med å heller ha 2 stk Samsung 960 PRO da, er at du får mer lagringsplass for pengene. Hva som er viktigst for deg, må nesten du finne ut av :)

     

    G.Skill Trident brikkene ser ok ut. Men de vil jo begrense meg til totalt 32Gb RAM. Heller litt til å bruke 16Gb brikker med tanke på senere oppgradering. Det vil si, 2 x 16Gb brikker. Men virker som om at hvor større mengde RAM pr brikken, jo høyere CL... Vurderer å øke til 64Gb RAM på sikt. Min gamle pc har 4x4Gb RAM. Merker at det er en liten flaskehals i AutoCad. AutoCad er glad i RAM.

     

    Intel Optane disken frister veldig. (Handler egentlig ikke så mye om pris, men om slutt resultatet). De jeg ikke liker med Intel disken er at den bruker PCIe granse snitt og ikke M2. Ser bedre ut med diskene montert på HK. I tillegg så tenkte jeg å bruke mine gamle Intel SSD`r i 2,5 plassene i kabinettet mitt og 2x 10 elller 12TB snurre disker til lagring. Så da er alle mine vanlige hd plasser opptatt. :(

×
×
  • Opprett ny...