Gå til innhold

AlunFoto

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AlunFoto

  1. Bare for å spikke litt flis, så er det ikke Fovi som er importøren lenger. Men Pål Vangsøy som har vært mr. Pentax Service i en mannsalder, har nå "fusjonert" med Kamera & Videoteknikk A/S, som etablert Oslo-kontor for det samme.

     

    Han har verksted i samme lokaler som Fovi, på Kjelsås. Du kan dermed nå ham via to kanaler, enten via K&V i Bergen: http://www.camera.no/

    eller via Fovi: http://www.fovi.no

     

    Jeg hadde en like klønete ulykke med et MZ-S en gang. Skulle hale kameraet ut av sekken, plantet tommelen i søkeren og hørte det knaste da jeg løfta kameraet... Nå er det 8 år siden, men hvis jeg husker riktig kom reparasjonen på ca. tusenlappen. Jeg hadde knust dekk-glasset og skjøvet dioptri-elementet ut av stilling, så det ble en del arbeid for Pål å skru det opp og få alt på plass igjen. Han måtte sjekke at prismet var OK også. tror jeg.

     

    mvh,

    Jostein

  2. Hvorfor ikke? Noen må bestemme. Det er bare å sette en dato fordi jeg tror det uansett blir vanskelig å treffe en der alle kan uansett hva du velger. Anbefaler at du velger en dag med solskinn :new_woot:

    Helt enig.

    En sjefsavgjørelse er lurt så alle vet hva de skal forholde seg til. For noen kan det kanskje til og med være et alternativ å flytte andre avtaler hvis denne er spikra. :)

  3. Jeg mener at Alunfoto har skrevet noe om sine erfaringer med Mets 58 i bloggen sin. Er i hvert fall rimelig sikker på at han kjøpte en sånn til Antarktisturen sin.

     

    Heisann,

     

    Joda, jeg måtte ha meg en blits i høst, for min Pentax 540FGZ begynte å eksponere utilregnelig. Først prøvde jeg en Sigma EF-530 DG Super fordi den var billigere enn Metz og Pentax. Det var ikke noe lurt, og jeg skrev om erfaringene i bloggen. Det er nok den artikkelen FotoTim tenker på. (Link her). Kort fortalt sjekker ikke Sigmaen at den har strøm nok til to like blink med P-TTL. Jeg kom fort opp i en situasjon der blitsen ga "ok" til kameraet, målte lyset med det første blinket, og forble mørk da lukkeren gikk.

     

    Så da ble det Metz. 58'en er et godt stykke arbeid. Første oppgaven var et bryllup. Den ekstra blitsen midt på enheten ble brukt med hell til kontrast-kontroll; med hovedlyset mot taket. Var ikke offisiell fotograf, altså, bare så det er sagt... men fikk knipset mange fine portretter av gjestene og paret utover kvelden.

     

    Til Antarktis hadde jeg håpet å ha med meg to blitser, men Pentax'en kom ikke tilbake fra reparasjon før jeg reiste. Metz'en fungerte imidlertid plettfritt; også i snøstorm. :-)

     

    Foreløpig siste utfordring var fotografering av snøkrystaller i Oslos deilige vær i går. Da hadde jeg blitsen på manuell og 1/64-dels blink-styrke. Med andre blitser har jeg vært plaget med at den faktiske lysstyrken på blinket går ned når blitsen blir kald, men Metz'en var meget konsistent i over 4 timer i 12 grader minus. Synes det var veldig bra.

  4. kan da avhjelpe deg med den vekta da :) , men arti å å vite at slikt finnes her i landet da..

     

    Det finnes i hvert fall 3 eksemplarer. Min, kaffilars sin, og en til.

     

    Min ønskedrøm er at Pentax produserer en DA*500/4 SDM. De har en uspesifisert lang tele på Lens Roadmap, så det er von i hangande snøre enn så lenge. I så fall blir det fort en 600 til salgs!

     

    mvh,

    Jostein

  5. Synest det er litt merkelig at han framhevar størrelse, vekt og pris som bakdelar med dei linsene. Dette er vel sånt som ein likevel må rekna med når ein skal ha seg den type linser, så det er vel ikkje så spesielt at det må kommenterast i ein sånn samanheng.

     

    FotoTim tipset meg akkurat om denne tråden. Det er jeg som eier den nevnte 600'en, og akkurat har vært i Antarktis med den.

     

    Det er svært mange, uansett merke, som foretrekker 500/4 eller 4,5 framfor 600/4 nettopp på grunn av vekt. Vekta nesten dobles av dette "lille" spranget i brennvidde.

     

    Jeg kan i hvert fall skrive under på at 600/4 er bæltung å drasse med seg på fly... Og at den er for tung til å håndtere smidig på en monopod.

     

    mvh,

    Jostein

  6. Jeg tror SR allerede fungerer slik du etterspør.

     

    På side 66 i den dansk-språklige utgaven av brukermanualen til K20D heter det i en "caution"-boks:

    • Husk at slukke for antirystefunktionen, når der anvendes et stativ sammen med kameraet
    • Antirystefunktionen slukkes automatisk i følgende situationer,
      Ved anvendelse af selvudløser, selvudløser med 2 sekundsers forsinkelse, fjernbetjeningsfunktion, optagelse med 3 sekunders forsinkelse, bulb-optagelse eller trådløs funktion sammen med en ekstern flash.

  7. Jeg er kjempe glad for at de har fjernet den. Min erfaring er at den knappen bare gjør at SR blir skrudd av med uhell (at man kommer borti knappen). Er jo ikke noe stort problem om den er aktivert på stativ heller.

     

    Det sies at SR har blitt oppdatert også. Med lange brennvidder hadde det vært greit med en SR som funka på stativ og. Noen som vet om SR er blitt oppgradert med tanke på dette?

×
×
  • Opprett ny...