Gå til innhold

DiderikFrom

Medlemmer
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DiderikFrom

  1. Ved 3V skal du da ha 7,2/3 = 2,4A

     

    Det er noe slikt jeg også mener at det blir (for de andre i serien kan man ikke bare regne seg frem til mA med Ohms lov): men ifølge spesifikasjonen på siden og innpakningen gir strømforsyningen 0.6A også ved 3V.

    Jeg sendte også en mail til kundeservervice og fikk et halveis intetsigende svar der de skrev at de hadde sjekket inpakningen, og at det også der sto at den "leverer opptil 600 mA."

     

    Det er for lite for mitt bruk, og jeg kan ikke forstå at det fysisk sett kan være riktig.

  2. Jeg kjøpte en strømforsyning med variabel utgangsspenning på Kjell:

    https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/stromforsyning/stromforsyning/ac-dc/justerbar-utgangsspenning/justerbar-stromadapter-3-12-v-(dc)-7-2-w-p44252#ProductDetailedInformation

     

    Den skal gi 7.2W og 600 mA ved 12V.

     

    Jeg skal bruke den på 3V for å drive en LED leselampe som er på 700mA/4.5/3W (ifølge lappen under lampen). Den lyser altfor kraftig, og derfor tenkte jeg mate den med 3V i stedet. Det funker utmerket.

     

    Men: strømforsyningen kan bare gi 600mA ifølge spesifikasjonene ved både 3 og 12V. Det høres veldig rart ut. Hvordan går det an? Alle andre strømforsyninger i samme serie kan levere flere mA ved lavere spenning, f.eks: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/stromforsyning/stromforsyning/ac-dc/justerbar-utgangsspenning/justerbar-stromadapter-3-12-v-(dc)-3-6-w-p44108

     

    LED-chipen trekker 700mA. Nå begynner jeg å lure på om strømforsyningen ev. kan ryke grunnet overbelastning, men jeg er vel nesten overbevist om at kjell/produsenten ikke har gjort hjemmeleksen og at min strømforsyning gir 600mA ved 12V og >700mA ved 3V. Det er ikke en gang antydning til at den blir varm.

     

    Er det noen som kan/husker mer elektrofysikk enn det jeg sitter igjen med fra videregående?

  3.  

    Så i praksis vil det med den løsningen som Qubino skisserer bety at driverne til enhver tid vil trekke strøm siden man ikke vil ha mulighet til å "kutte strømmen"? Jeg har jo per i dag et klikkhjul for å dimme opp/ned.

     

     

    Det gjør det vel i dag også? Klikkhjul av blir vel det samme som å slå av qubino-dingsen?

  4. Jeg har en Fibaro FGS221 2x1.5kW switch av den aller eldste typen (v1.4). Den har fra tid til annen mistet assosiasjonene (både til andre moduler og rapportering til kontroller), men dette har alltid løst seg ved å kutte strømmen (ta sikringen), og så har det funket i mange måneder. (Problemet var der også da jeg brukte Fibaro Home Center Lite, nå HS3 med UZB1.)

     

    Problemet nå er at dette trikset ikke hjelper, ev. at det kun hjelper en kort stund. Jeg har forsøkt rescan, og å sette assoiasjonene på nytt uten at det hjelper. Det rare er at hver gang jeg forsøker å laste inn assoiasjoner, endres assosiasjonene (slik de vises i HS). Jeg kan fortsatt styre den fra HS, men status oppdateres ikke når jeg bruker bryteren, og de assosierte devicene trigges ikke.

     

    Er den gåen?

    • Liker 1
  5. Prøvde rescan nå - det hjalp ikke. Hadde foretatt exclude/include tidligere, men prøvde likevel igjen nå - også dette uten hell..

    Kan du ikke bare sette parametrene manuelt? Det burde funke like bra (om ikke bedre), men er sikkert litt mer tungvint. Jeg gjorde det. Tror de europeiske versjonene er litt forskjellig fra de amerikanske, og da blir det rot med templatene.

  6. Er det mulig å finne ut av hvilken firmware UZB1 har via HS3, eller må man da også bruke Z-WAY? jeg mener jeg oppgraderte firmware førjeg begynte, men husker ikke helt. Jeg vil helst slippe styret med å sette opp Z-Way dersom jeg ikke trenger.

     

    Kan man oppgradere firmware uten å miste informasjonen man har på stick'en?

     

    Det du sier er altså, at dersom man har 5.06 på begge UZB1, kan man kopiere over fra den ene til den andre og ha en som sikkerthetskopi?

  7.  

    Ved å lage en gruppe med bare den ene device'n, kan du også gi device'n et nytt navn hos Alexa. Det har jeg gjort i mange tilfeller

    Gruppen er definert er i Echo-oppsettet et sted, og ikke HomeSeer/whatever?

     

    Du kan definere grupper i Echo-oppsettet, ja. Da bare velger du ut så mange eller så få devicer (med navn fra HS) du vil, og gir dem et Echo-gruppenavn. Jeg har f.eks. laget en gruppe for hvert rom slik at jeg sier turn on/off kitchen/study/living room &c. I noen tilfeller gir jeg en HS-device et nytt navn i Echo ved å lage en gruppe der bare den devicen er med. (Dette gjelder jo for direkte integrasjon, jamfør første post i denne tråden.)

  8. Jeg fikk meg akkurat en ubehagelig overraskelse. Min Fibaro dørsensor gikk fra 35% batteri i går til "Battery Low Warning" i løpet av natten, og status på inngangsdøren ble stående åpen etter at leiligheten ble forlatt i dag tidlig. Heldigvis utløste ikke dette noe alarm eller panikk.

    Batteriet har dog holdt i drøye to år (på inngangsdøren), men man skulle jo forvente at man fikk litt mer tid til å bytte batteri enn dette.

     

    Jeg kjøpte for øvrig også akkurat Fibaro Smoke Sensor. Jeg testet den, og måtte justere opp sensitiviteten. Tenkte ikke på at den ikke kunne seriekobles, men det er greit for meg da den bare skulle være et supplement til brannvarslingssystemet koblet direkte til brannsentralen.

  9. Ved å lage en gruppe med bare den ene device'n, kan du også gi device'n et nytt navn hos Alexa. Det har jeg gjort i mange tilfeller. Utover språket er det veldig få "norske" begrensninger. TuneIn Radio fungerer (likeså Pandora, Amazon prime Music og Spotify for de som måtte bruke slikt). Man må altså sette "location" til en amerikansk zip-code.

     

    Man får ikke uten videre installert alexa-appen, men kan fint bruke alexa.amazon.com. På iOS vet jeg ikke hvordan man gjør (min iPhone er uansett alt for gammel til Alexa-appen så jeg har ikke forsøkt), men på android kan du bare finne en apk på nettet (ikke i app-butikken eller hva de kaller det) fra en kilde du stoler på, og så installere den. (Funket fint på min samboers jobb-Galaxy S-ett-eller-annet.)

     

    Jeg har forresten fått bestilt en Dot! (Men den er 'out of stock' og kommer ikke før i juni...)

     

    Edit: For å få en Pandora-KONTO må du sette den opp via VPN til USA, men har du først en konto, fungerer den fint på echo uten VPN.

     

    Man må også tenke på at device-navnene ikke må ligne for mye på Alexas egne kommandoer. F.eks. funker ikke min (virtual) device "sonos volume up" (eller increase) fordi Alexa da bare tror jeg vil at volumet på selve Echo'en skal økes.

  10.  

    De andre typerne beholder sin opprinnelige modus, men pussig nok ikke led-stripene.

     

    Har ikke led-strip så det kan jeg ikke svare på men for meg så går pærene mine til varmt lys 100% etter strømbrudd og ikke tilbake til siste modus..

     

    Kanskje det er en innstilling?

     

     

    Det er ikke en innstilling på pærene (LED-stripsene vet jeg ikke). Philips har sagt at de ikke kommer til å endre dette i en firmwareoppdatering. De påstår det er pga. sikkerhet(!).

     

    JowiHue-plugin'en til HomeSeer har derimot en opsjon som kan restore når pæren komme online igjen.

    Osrams Lightify har mulighet for å fortsette der den slapp, men jeg mistenker sterkt at du mister denne funksjonen dersom du bruker den med en annen bridge enn den fra Osram (som du må dersom du skal kunne integrere med smarthus).

     

    Ellers har Philips Hue det beste lyset jeg har vært borti bortsett fra glødepærer. En stor fordel er jo at du kan justere fargetemperatur, og at den dimmer perfekt helt ned. Det har jeg aldri sett på annet enn halogen/glødepærer. Selve pærene er jo relativt store og klumpete, så det kommer jo an på om de passer og ser ok ut i lampen du skal ha dem i.

    • Liker 1
  11. Da har vi forskjellig erfaring med batteri multisensorer, jeg har ikke prøvd de du nevner, kun Aeotec ZW-074. Hvor ofte har du satt de til å sende temperatur og fuktighet?

     

    Jeg har nok satt ganske langt intervall (mener det er en gang per time), men også satt sensorene opp til å rapportere ved endringer over 10%.

    Lokale forhold i nettverket har nok mye å si for batterilevetiden. Min wallc-2 spiste batteri i et rom slik at den ble ubrukelig. Jeg har nå forsøkt å flytte den, så får vi se.

     

    Sensorene ønsker jeg å koble til strøm så jeg slipper å krype ned for å skifte batteri. Er det noen som har en Z-wave-sensor de kan anbefale til formålet?

     

    Tja. Tror ikke du har så mange alternativer(?). Aeotec zw-100 (https://www.tronika.no/no/zwave-sikkerhet/837-multisensor-zw100.html) fungerer bra synes jeg, og det følger med USB-kabel som strømforsyning. Dersom du bruker USB som strømkilde, kan du jo sette sensoren til å rapportere så ofte du vil uten å bekymre deg for batteriskifter. Det er også mye lettere å konfigurere og administrere utstyr som er koblet til strøm kontinuerlig.

    Jeg har hørt mange som har slitt med den gamle multisensoren til Aeotec (altså forgjengeren til zw-100), så jeg tror jeg ville unngått den. Jeg liker Fibaros multisensor veldig godt, men den måler ikke fukt og støtter kun batteridrift.

  12. For meg er det et poeng å blande færrest mulig protokoller.

     

    Ikke det at jeg nødvendigvis er uenig (til det vet jeg for lite om Oregon), men hvorfor er Oregon-sensorer for fuktmåling bedre en z-wave?

    Jeg kvittet meg med alt jeg hadde av 433 Mhz (kun rfxcom og nexa) fordi jeg syntes det var dillete med flere protokoller og fordi rekkevidden var dårlig.

     

    Aeotec zw-100 fungerer greit. Da får du bevegelse, lys, UV, fukt og temperatur i en sensor. (Dog passe teit er det jo at du ikke kan justere lyset som blinker når den registrerer bevegelse, men så er det jo ganske så inobtrusive.)

  13. Disken din er nok korrupt, dessverre. Dersom du får I/O error er enten selve disken fysisk ødelagt eller formateringen er korrupt slik at maskinen ikke klarer å skrive til den. Du kan prøve å reformatere og reinstallere, men det er en tidkrevende affære så jeg ville kanskje bare spandert på meg en ny disk.

     

    Mest sannsynlig får ikke domoticz lagret at du har logget inn.

     

    Jeg ser jo nå at du kjører VMware. Da har du vel en sikkerhetskopi en eller et "snapshot" (eller hva det nå heter i VMware). OS-installasjonen din er uansett mest sannsynlig gone.

  14. Men vil ikke lysbryteren overstyre den trådløse bryteren ved "av"?

     

     

    Det kommer jo helt an på.

     

    1) Dersom du f.eks. kobler en bordlampe med «vanlig» ledningsbryter inn i en plugg-inn bryter (som f.eks. denne: https://www.tronika.no/no/zwave-apparatstyring/835-bryter-fgwpf-102.html) vil du jo ikke kunne slå på lampen sentralt dersom den «vanlige» ledningsbryteren er av.

     

    2) Dersom du derimot putter en mikromodul (f.eks. https://www.tronika.no/no/lysstyring/846-dimmer-fgd-212.html) bak en standard veggbryter, vil du kunne styre lyset eller hva det nå er med veggbryteren eller fra en fjernkontroll.

     

    For alternativ 1 kan du enten bare slutte å bruke ledningsbryteren eller, skifte til denne: https://www.tronika.no/no/zwave-apparatstyring/768-bryter-swiidinter.html?search_query=swiid&results=2

     

    Jeg har ikke byttet til smarte ledningsbrytere fordi de har et irriterende blått ledelys på seg som man av en uforstpelig grunn ikke kan slå av. (Så vidt jeg vet fins bare denne ene typen.)

     

    Edit: Jeg har gjort det slik at bord- og gulvlamper typisk har en plug-inn switch og slås automatisk på når rommets hovedbryter brukes. Da er det plutselig ingen som bruker ledningsbryteren lenger.

  15. Hm. Jeg kan ikke nok om vb til å synse så mye om hvorfor det ikke funker. Alt er plain installasjon av HS3 standard på en pi2 som kjører raspbian Jessie. Jeg har passet på holde pi'en ren, dvs. jeg bruker den ikke til noe annet enn HS3.

     

    Jeg har nå skrevet et eget bash-skript inspirert av og som fungerer som ditt DeviceState.vb. Det kjøres med to argumenter $1 : hvilken preset jeg vil ha, og $2: 'store' eller 'restore'. Man kan ha så mange presets man vil, man må bare gi det et navn (i skriptet) og definere devices. Jeg har foreløpig bare dummytestet det, men det ser ut som om det funker fint.

    #!/bin/bash
    
    # $1 denotes preset. $2 denotes store/restore
    
    [ "$2" != "store" -a  "$2" != "restore" ] && echo "Script must be run with two arguments. Exiting." && exit
    
    # Declare presets
    [ "$1" = "preset1" ] && configfile="/home/pi/scripts/ANY_UNIQUE_NAME.cnf" && devices="660 661 662 663"
    [ "$1" = "preset2" ] && configfile="/home/pi/scripts/ANY_UNIQUE_NAME2.cnf" && devices="660 661 662 663"
    
    if [ "$2" = "store" ]
    then echo "conf" > ${configfile}
     for device in $( echo ${devices} )
     do eval "status_${device}"=`curl -s "http://localhost/JSON?request=getstatus&ref=${device}" | \
     awk -v FS=',"value":' '{print $2}' |awk -v FS=',' '{print $1}'`
     var=`echo "status_${device}"`
     echo "${device} ${!var}" >> ${configfile}
     done
    fi
    
    if [ "$2" = "restore" ]
    then
     sed 1d ${configfile} | while read line
     do device=`echo ${line} | awk '{print $1}'`
        state=`echo ${line} | awk '{print $2}'`
     curl -s "http://localhost/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=${device}&value=${state}" >/dev/null 2>&1
     done
    fi
    
    

    For de som kjører linux og vil prøve. Lagre skriptet et sted, gjør det kjørbart (chmod ug+x skriptnavn). I HS3, i stedet for 'Run a script', velg 'Run another Program or Process', klikk 'Edit' og velg skriptet. Skriv så inn argument $1 og $2 under 'Enter any command parameters...'. (F.eks. preset1 store)

     

    Edit: Fikset en liten typo i skriptet. Nå kan jeg bekrefte at det funker.

  16. Jeg har tidligere testet og modifisert flere skript, og når jeg nå roter i arkivet og tester på nytt, fungerer det fint. Det er nok ikke noe generelt problem. Du husker kanskje SMS-skriptet? Der var det mono som ikke hadde sertfifikater, men det lot seg fikse uten å endre på skriptet.

    Jeg kan jo skrive et eget bash-skript, men kjipt at det skal være så trøblete å låne skript på tvers av HS3-installasjoner.

×
×
  • Opprett ny...