Gå til innhold

Effon

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Effon

  1. Dere som allerede er i jobb, hvordan er deres arbeidstider. Mange jobber jo skift, hvordan er det dagene fordelt? Selv jobber jeg nå 5-skift. Noen fordeler og noen ulemper, f.eks. jobber jeg 3 av 5 helger. Dagene er fordelt f.eks. 3 netter (mandag-onsdag), 2 dager fri (torsdag-fredag) så 4 formiddager (lør-tirsd) osv.. Men den 5 uken så har jeg 6 dager fri sammenhengende.

     

    For noen så høres dette kanskje en grei ordning, men å jobbe 5-skift blir tyngre opp gjennom årene og man mister MYE av det sosiale blandt venner og familie.

     

    Jeg vil anta og har hørt at som lokfører f.eks NSB har en mye bedre ordning og fordeling av vakter/arbeidstider. Er jo ikkke like stor pågang om natta f.eks. Det er vel også sikkert noen regler om hviletid slik som trailersjåfører? Mulig jeg spør dumt nå, men slikt informasjonen står jo ikke lett tilgjengelig.

    Kan noen komme med noen inputs på dette og nevn gjerne hvem dere jobber for.

    Jeg har vært autorisert lokfører, ansatt i NSB, i drøye 2 år.

    Som noen tidligere har nevnt, så søker vi turnus i desember hvert år. De med lengst ansinitet blir plassert inn først, også videre nedover listen. Jeg er stasjonert i Oslo, og har nesten 190 stykker før meg. Likevel fikk jeg 2. valget mitt da vi søkte nå sist. Så folk velger, og ønsker veldig forskjellige ting.

    Når det kommer til arbeidstid, så jobber vi veldig variert. Noen ganger VELDIG tidlig, andre ganger seint. Jeg har en fast 6-ukers turnus, der alle tidene og turene står. Noen av dagene er jeg ikke satt opp med annet enn start og sluttid, og er da reserve i tilfelle noen blir syke. De fleste turnusene i NSB er 6 ukere med jobb annenhver helg. Den turen med minst nattjobbing har 2 netter på 6 uker, mens den med mest har 13. Når det kommer til kjøre- og hviletid, så er det regulert gjennom overenskomsten. Vi kan ikke kjøre mer enn 5.5 timer i ett strekk (4,5t i "innerlokalen") før vi skal ha pause. De fleste dagsverkene har lange og opptil flere pauser. :)

    Grunnlønna er ikke noe å juble over, men med tillegg for ugunstig arbeidstid, så er det ikke ille.

  2. Jeg er utflyttet Steinkjergutt.

    Byen er forsåvidt grei nok. Grå og kjedelig, og ikke all verdens av utesteder å velge mellom. Når det er sagt så har aldri jeg tilhørt studentmiljøet der, men det går for å være intimt og bra.

    En fordel er at det ikke er spesielt dyrt å bo i Steinkjer, så der sparer du MYE kontra de som velger Oslo, Trondheim og Bergen.

  3. Er det en fordel å søke til skolen når man er 20 eller er det bedre å vente et par år?

    Takker for svar

    De fleste som begynner er nok 25+, men det er ingen hindring å være såpass ung heller. Men du må være forberedt på å jobbe steinhardt, ogg du har i utganspunktet bare 1 sjanse. Hvis du kommer inn, men ikke fullfører så vil du ikke kunne søke igjen seinere. Unntatt hvis det er helt ekstreme årsaker.
  4. Jeg har et samsung-anlegg, men det tilfredsstiller ikke kravene dine, i og med at det er kabler til høyttalerne, og at bakhøyttalerne er små og skrudd i veggen.

    Jeg har dette -> http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=610831

    Godt fornøyd med det, og fjernkontrollen styrer både tv og anlegg siden jeg også har samsung tv.

     

    Et tips kan være -> http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=592163#extra

    Det er også kablede bakhøyttalere dog...

  5. Ikke begynn å lese i de bøkene før du starter.

    Hold deg til det temaet som undervises i, og ikke årøv å ligg mye i forkant.

    De bøkene er rævva (Fant ikke noe ord som beskrev dem ille nok...).

     

    PS: Jeg er nylig autorisert forresten. Gratulasjoner mottas med takk. :p

  6. Nå er det kun få dager gjen til autorisering for min del.

    Blir 4 spennende dager, men først er det siste lokledertur med "Strykejernet"... :p

    Da kan vi vel gratulere deg med autorisasjone tenker jeg:)

    Håper at savnet av eksamenspress ikke blir for stort;)

    Jeg begynner om en uke ca. :)

  7. Er det noen som kan forhøre seg om, eller eventuelt sitter på noe kunnskap om hvor mye en trafikkleder i snittet tjener.

    Slik jeg har forstått det kommer det an på hva slags turnus stasjonen man jobber på har - men om man utelukkende skulle jobbe dagtid gjennom hele året - vil lønningen da være veldig mager - i og med at man ikke får noe særlig med tillegg.

    Turnus vil nok ha en god del å si ja.

    Men en trafikkstyrer/txp tjener vel ca 350k+, mens en togleder tjener 500k+.

    Jeg fant tallene i en artikkel om lønn under utdanning, så det kan hende de tjener noe mer siden den artikkelen var et par år gammel.

  8. Da er både typekurs på 69 og 72 bestått, og jeg starter på 40-turene på tirsdag! :)

    Høres bra ut det:) Sikkert en viss lettelse å være gjennom skolen.

    Er man ferdig i Drammen når typekursene er gjennomført?

    Og disse 40-turene, går de ganske radig unna? Har hørt at lærerresursene på lokalkjøringa er temmelig pressa.

    Det er utrolig deilig å være ferdig med eksamener og stress ja.

    Litt usikker på hva du mener med "ferdig i Drammen". Jeg har hatt begge mine typekurs på Fillipstad i Oslo, dvs på 72-kurset skulle vi egentlig være der, men endte opp med 3-4 dager i Moss. Dette på grunn av bedre tilgang til sett i Moss. Før Typekurs så var det 3 uker i Drammen med opplæring i NSBs del av Førers Regelbok.

    Det er veldig stort press på kjørelærere i Oslo-området, og vi har fått beskjed om å forvente en del kjøring med kort varsel. Det er forsåvidt greit, siden kort varsling gir 100% overtidsbetalt.

    Før autorisering skal jeg ha 2 kjøringer med lokleder på hver type materiell jeg har typekurs på, også skal vi gjennom 3 dager sentral etteropplæring på NSB-skolen i Drammen.

    Autorisering blir vel i februar/mars/april ellerno slikt.

  9. Det står i jobbinstruksen til konduktørene at de skal sjekke billetter i Ubetjent vogn når de har tid og mulighet til det.

    Transportvilkårene er godkjent, og det er også Samferdselsdep. som har bestemt at det koster den nette sum av NOK 960,- å ikke vise gyldig billett på oppfordring.

    Det vil samtidig si at du kan måtte betale 960 kroner selv om du har gyldig billett, men nekter å vise den fram.

×
×
  • Opprett ny...