Gå til innhold

esp111

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av esp111

  1. Alt er jo relativt, men Møller/VW er faktisk ikke så fryktelig ille på slike ting, og de har svært mye på lager i Norge.

     

    Vet ikke akkurat prisen på din, men støtfanger bak til en 2010 Golf koster ca 3500, og forrige type Polo var ca 2900. (inkludert moms).

    Men husk at dette kommer ulakkert, så lakkering er en betydelig andel av prisen for å få den skiftet hos Møller, eller andre. :)

     

    Takk for svar dere!

     

    Kommer alt ullakkert?

    Ikke mulig å få i reflex silver?

  2. Om den virkelig går greit med litt bakbrems tror jeg nok jeg ville sett over det elektriske igjen - kan være problem med jording eller noe slikt.

     

    Om det virker med brems når du står stille med giret i fri er det elektrisk - da er det jo ikke noen belastning å bremse.

     

    Vet ikke helt hvordan denne symaskinsmotoren er bygd opp, men det er jo også en mulighet for at noe sitter løst, og at litt belastning flytter på f.eks tenningspunkt.

    Sjekk at givere, svinghjul etc sitter som det skal.

     

    Uansett brems hjelper dårlig på gåene stempelringer, så det er nok noe annet...

     

    Takk for svar!

    Er det noen enkel måte jeg kan måle tenningspunktet på? kan det justeres?

    Det er jo en sånn kile på svinghjulet, så det passer jo bare på en måte.

    Tips til ting jeg kan skjekke?

     

    Edit: Jeg kan jo legge til at det er et bestemt punkt jeg må holde bakbremse-hendelen på for at den skal gå rent. Og vis ikke jeg gjør det begynner den bare å hoste når jeg gir gass. Du er nok inne på noe med tenningspunktet altså, men jeg er ingen ekspert på feltet så kunne ha bruk for litt real hjlp, hva er det eksakt jeg kan gjøre?

  3. Hei!

     

    Har en peugeot speedfight 2 AC 2000-modell som jeg nylig har overhalt. Jeg byttet veivlagere, honet sylinderen og byttet stempel fordi den var skjært. Jeg kjørte den inn litt, men jeg er redd for at jeg kanskje kjørte den litt for hardt, for tidlig. Men saken er den, at scooteren fungerte helt fint i ca 3 uker. startet på første kicket hver gang og det var ingenting som tydet på at noe var galt.

     

    Men så en dag begynte den å hoste (dobbelttenne?), det smalt i eksosen osv. før den døde ut.

    Når jeg prøver å starte den igjen, starter den.. men går veldig tungt. Men det som er så rart er at hvis jeg presser litt forsiktig på bakbremsen, så kommer den opp på turtall med en gang, og det går ann å kjøre på den, hvis en trykker såvidt på bakbremsen. Tror ikke det har noe med elektrisiteten å gjøre fordi jeg har prøvd å bare koble sammen ledningene til bakbremsen, men da går den like tungt. Er det da noe med motstanden som gjør at den går bedre?

     

    En kamerat av meg sa at han trodde stempelringene var dårlige, kan jeg få bekreftet dette av noen her på forumet uten at jeg trenger å skru opp igjen hele røkla?

  4. Hei!

     

    Kjøpte akkurat scooter, det eneste problemet med den er at når jeg holder inne bremsa og trykker på start knappen, begynner olje-lampen å lyse.. og jeg hører en klikkelyd nede ved batteriet. Men den starter ikke. Og oljetanken er full.

     

    Når jeg setter den på støtta og kicker.. starter den på første tråkk.

     

    noen som kan hjelpe?

    takker for svar:)

  5. Kom opp i syrer og baser selv, bortsett fra at jeg har kjem 1 i i vg2 da. Men du burde vell ha med:

    - Egenskapene til syrer og baser.

    - Brønsted's definisjon: " Syre kan avgi H+ ioner. Baser kan motta H+ ioner."

    - Sterke og svake baser og syrer (eksempler og forksjeller)

    - pH begrepet og målinger

    - Indikatorer

    - Korresponderende syrer og baser, titrering, syrekonstanter og basekonstanter (er ikke sikkert det går under ditt pensum, men kan være greit å vite litt om)

     

    fant en PP som kanskje kan hjelpe deg litt: http://www.daria.no/skole/?tekst=8366

     

    Takk skal du ha. Har med en del av det fra før, men fikk noen nye ideer. :D

  6. Jeg tok ut bremsestempelet (det som presser på bremseklossen). Fylte bremsevæske inn der stempelet sitter (helt fullt) og trykka stempelet inn igjen. Da ble det pressa væske fra kaliperen, opp slangen og ut i reservoaret.

     

    Noe luft vil det uansett være i kaliperen. Jeg holdt kaliperen høyere enn bremsa (luft stiger til høyeste punkt) og lufta på vanlig måte.

     

    Lufting: Trykk på bremsa et par ganger til det blir motstand. Hold så bremsa inne mens du hurtig åpner og lukker lufteskruen. IKKE slipp eller lett på trykket på bremsa før du har stengt lufteskruen! Gjenta til det kun kommer væske ut av lufteskruen.

     

    Og sørg for at det ALLTID er væske i reservoaret! Går det tomt så får du inn luft og må gjøre alt på ny.

     

    Takker.

  7. har du luft i slangen kan det være et sant he#¤%! å få den ut! Vanlig lufting vil bare flytte denne luften fram og tilbake i det uendelige. Jeg måtte skru av hele bremsesystemet (kaliper, slange og hovedsylinder (den på styret). Tok ut bremsestempelet og fylte på med bremsevæske før jegtrykka det på plass igjen. Pressa da væske opp igjennom hele slangen slik at luftingen gikk lettere.

     

    Når du sier bremsestempelt hva mener du da:P? kan du gi meg en short guide :D?

    Trenger bremser!:D

    Takk for svar...

     

    Edit: fra Grimstad du og ja, tøft:D

  8. Artikkel 19-146 hos Biltema, eller en tilsvarende fra en annen leverandør, er veldig tidsbesparende, særlig på en moped eller mc, fordi det er så små mengder væske og luft det er snakk om. Husk bare å fylle lufteren med væske før du setter i gang, så er jobben gjort på ganske kort tid.

     

    Beklager alle skrivefeilene, men denne maskinen har et delvis defekt tastatur.. :)

     

    Tror jeg kjøper meg en slik jeg:P Tusen takk for hjelpa:D

  9. Jeg tenker på den pakningen i hovedsylinderen som man bygger opp trykk med. Klemmer du håndtaket lenger inn enn det man klarer når det er trykk på systemet, kan denne gå i stykker. Derfor skal du ikke klemme lenger inn enn "normalt", selv om det lar seg gjøre når det er luft i systemet. Har du allerede gjort det, så er dette slik at mange ganger går det bra, mens noen ganger gjør det ikke det..

     

    Grunnen til pumpingen er at man skal få ut luften fra bremsesystemet. Det har kommet luft inn i slangen/stempel osv, og det er denne luften du skal ha vekk. Dette gjør du slik:

     

    Klem inn håndtaket til "normalt". Åpne lufteskruen, fort eller sakte spiller liten rolle. Steng lufteskruen. Slipp ut håndtaket. Gjenta til du får et fast og godt trykk. Hundre ganger er ikke uvanlig hvis du ar godt med luft i systemet. Fyll på med fersk bremsevæske ved behov.

     

    Du bør ha et luftevertøy, eller en plastslange og et syltetøyglass med litt bremsevæske i. Har du ikke det, blir du aldri ferdig.

     

    Mer kan du lese her- prinsippet er det samme på biler, selv om de ar bremseforsterker o mere mikk med i systemet. http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/b...brake-lines.htm

     

    Igjen takk for svar :D Hva skal jeg gjøre med Plastslangen og syltetøyglasset?

  10. Det er ikke slik dette fungerer.

    Man skal trykke inn en gang, (ikke langt inn, for da kan membranen ryke), og mens man holder håndtaket inne, løsner man lufteskruen og stenger den igjen. Et lufteverktøy som blir brukt riktig er til god hjelp.

     

    Husk at du ikke må slippe ut håndtaket før du lukker lufteskruen.

     

    Er det mye luft i systemet, er det ikke umulig at du må holde på en stund før du får ut nok luft slik at du kjenner motstand.

     

    Ok, takker. forrseten hva/hvilke membran:P?

     

    Edit: Var akkurat ute og forsøkte det du fortalte CastorFiber og holdt på i 10 min, men det er fortsatt ingen motstand og ikke tegn på det heller. Kan jeg ha ødelagt noe da jeg demoterte kalipperen? Har også trykket hendelen helt inn, kan jeg ha ødelagt membrananen? Hva gjør membranen og hvor er den :D ?

×
×
  • Opprett ny...