Gå til innhold

tina91

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tina91

  1. Hei!

    Sliter med en oppgave som går på termofysikkens 1.lov

    En gass avgir på 800j, mens volumet er konstant. Hva er endringen i gassens indre energi?

     

    når et stoff avgir energi avkjøles det (ikke sant?), i fysikk boka mi står det i allefall at temperaturen avtar proporjonalt med energien som blir avgitt når et stoff avkjøles. og siden volumet holdes konstant, er det vel bare temperaturen som synker, og som tilsvarer den energien som blir avgitt. (har jeg forstått det riktig? :roll: )

  2. jeg holder på å skrive en rapport i fysikk, om farten til en planpendel. siste punktet som skal være med står det: "vurder resultatene og diskuter nøyaktigheten i målingene. hvilken størrelse(hvilke størrelser) er vanskligst å måle nøyaktig? hvordan stemmer målt og beregnet verdi av v overens?"

     

    dette forsøke innebærer jo å måle farten til en planpendel ved hjelp av speedo, og ved beregninger ved hjelp av bevaringsloven.

     

    når de spør om størrelser, spør de da om ved hvilke høyder det er vanskelig å få nøyaktige målinger.

    må jeg snakke om absolutt og relativ usikkerhet her da eller?

    og hvordan regner man egentlig på usikkerheten og slikt, er det en enkel tommelregel for det?

     

    :ermm:

  3. mhm..må være noe der. men føler lissom at jeg ikke har helt tak på begrepene eller at jeg forstår dem helt. enda vanskligere er det når oppgaven er så vag, ikke noe jeg skal regne ut en gang..regner med den kanskje ikke er så rellevant da. jaja...nytter vel ikke å lære mer før i dag nå. må nok ta et skippertak med meg selv og ekstern hjelp for å få skikkelig grep om fysikken, kjekt å ha det før eksamen og har lissom tenkt å ta ingeniør utdannelse så da er det kjipt å ikke forstå fysikken i vg2 XP

     

     

    jaja, fortsatt takk for all hjelp

     

    regner med jeg får mer brukt for deres kunnskap etter hvert som jeg får jobbet med litt flere oppgaver.

     

    keep up the good work everyone. verden trenger flere matte/fysikk - sterke mennesker :thumbup:

     

    her er en illustrasjon læreren viste oss for å prøve å forklare det med innstråling og utstrålingstetthet litt bedre da, så har vel fått en viss bedre forståelse nå.

    se vedlegget

    ut_inn_str_lingstetthet.doc[

  4. mhm..må være noe der. men føler lissom at jeg ikke har helt tak på begrepene eller at jeg forstår dem helt. enda vanskligere er det når oppgaven er så vag, ikke noe jeg skal regne ut en gang..regner med den kanskje ikke er så rellevant da. jaja...nytter vel ikke å lære mer før i dag nå. må nok ta et skippertak med meg selv og ekstern hjelp for å få skikkelig grep om fysikken, kjekt å ha det før eksamen og har lissom tenkt å ta ingeniør utdannelse så da er det kjipt å ikke forstå fysikken i vg2 XP

     

     

    jaja, fortsatt takk for all hjelp

     

    regner med jeg får mer brukt for deres kunnskap etter hvert som jeg får jobbet med litt flere oppgaver.

     

    keep up the good work everyone. verden trenger flere matte/fysikk - sterke mennesker :thumbup:

  5. hei, jeg har prøve i fysikk i morgen. kap om arbeid og energi og termofysikk :( føler jeg ikke har lært så mye...så må vel lese litt mer før prøva.

     

    men trenger hjelp med noen oppgaver så kan jo se om jeg rekker å få noe respons her.

     

    Ved jordoverflata er innstrålingstettheten fra sola 235 W/m2. utstrålingstettheten fra jordoverflata er 390 W/m2. Hvordan kan dette henge sammen?

     

    i tipset til oppgaven på bokas nettsider sies det noe om at må huske på at det må gjennom atmosfæren e.l. men er det noen som kan forklare meg litt mer forskjellen på inn og utstrålingstetthet, si en enkel måte å forstå det på. læreren har prøvd å forklare litt om det, men hu er så elendig på å forklare...jeg er aldeles ikke av de svakeste knivene i skuffen, men trenger virkelig hjelp med fysikken. var syk en god periode før jul, og mistet en del av undervisningen pga av det.

     

    tar i mot all hjelp med takk

     

    hilsen Tina :blush:

×
×
  • Opprett ny...