Gå til innhold

jos

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jos

  1. Fint at hw.no har kommet med en oppklaring og forklaring av deres syn. Det kommer jo tydelig frem at de ønsker å fjerne reklameeffekten av "logofiserte" merkenavn. At de velger å gjøre det er et helt legalt standpunkt men å bruke lesevennlighet som argument for dette blir helt feil.

     

    Alle som er ferdig med 3.klasse leser ikke ved å stave seg gjennom ord men gjenkjenner disse ved å se mønsteret. Når da alle andre i verden bruker iPod for å beskrive et spesifikt produkt er det dette man gjenkjenner og ikke bare bokstavene som er satt samen. Slik at Ipod vil derfor ikke bli gjenkjent og man stopper opp og tenker hva dette skal bety og dermed vil lesevennligheten drastisk forverres. Faktisk ville det vært mye bedre og bare skrive det med små bokstaver og i tilfellet ipod som ikke bare er et produkt men en fellesbetegnelse for en MP3spiller fra Apple være helt legitimt ut fra norsk rettskrivning. Og når hw.no ikke egentlig bryr seg om normer for hvordan produkt navn skrives likevel kan de jo likegodt gå over til å skrive alt med smått hvis det er lesbarheten som gjelder.

     

    Om nå hw.no fortsetter med denne praksisen så kommer ikke jeg til å boycotte de, men hvis jeg må stoppe opp i annen hver setning for å tenke meg om hva et ord er så sier det seg selv at bryet med å lese hw.nos artikler blir større en nytten og at man fort bytter til en annen kilde.

  2. Vel, hvis man skal skrive det på "norsk" som i hw.no så blir det jo Mcdonalds :)

     

    Morsomme er at dette ikke har noe å gjøre med "norsk" i det hele tatt. Har med å normalisere bokstaver. Det er ingen språk som grammatisk tillater å bruke sTOre oG smÅ bokstaver om hverandre. ;)

     

    Det var ikke bare store og små jeg ville poengtere, men også bruken av ' før s-genitiv.

  3. Interessant at hardware.no og andre argumentere for å bruke norsk rettskriving når de velger å skrive iPod med stor i fordi de mener dette er et egennavn.

     

    Men ettersom dette er en betegnelse på en serie av produkter så må man vel kunne argumentere for at det er et fellesnavn og skal således skrives med små bokstaver. Samme for GeForce o.l. ref. http://www.korrekturavdelingen.no/K4EgennavnFellesnavn.htm for nærmere forklaring.

     

    Utover dette er det jo som mange har nevnt et vareregistrert merkenavn hvor da skrivemåten er en del av kravet for dette.

  4. Først NVidia har allerede konkuranse i dette markedet fra IBM med sin Cell løsning. De holder nå på med Roadrunner (http://news.zdnet.com/2100-9584_22-6112439.html) som er et kluster med blanding av standard CPU og Cell prosessorer.

     

    Videre så er virke måten til CPU og GPU/Cell (og tidliger Crays supercomputer chiper) helt forskjellige og egner seg til andre typer oppgaver. Der CPU er bra på logikk/søk mens "shadere" er gode tallknusere.

     

    Dette sier og Folding@Home hvor man har 10 doblet kraften fra rundt 100GFlops til over 1Terra etter at PS3 (med Cell) er kommet med i bildet med bare en brøkdel av antallet enheter. Likevel henstiller FoAH om å fortsette med CPU cores fordi de kan løse helt andre oppgaver på disse enn det som er tilfellet med PS3/GPU cores.

  5. Hmm, blir ikke helt klok på disse testene som er postet. Flere har jo sitert ATI kortet som dårligere enn 8800GTS, mens leser man denne

    <URL: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39580 >

     

    så får man inntrykk av at det slår GTX i mange tilfeller? Og det er til og med et "ultra" overklokket kort.

     

    En ting som ihvertfall er sikkert er at ytelsen ikke er linær så hvis man kjører "feil" oppløsning/AA så vil det ha mye å si for hvordan man dømmer.

     

    Tro om det bare er umodne drivere dette skyldes eller om arkitekturen ofrer ytelse på lavere oppløsninger for å gjøre det bedre på høyere?

  6. Ok, takker for svarene så langt jos.

     

    Men regner også med at 1.840v er rett på dem hvis jeg klarer å kjøre både 3DMark 2005 og 2006 uten problemer.

     

    Men håper noen finner ut det endelige svaret på dette spørsmålet uansett :)

    7112050[/snapback]

     

    Har aldri hørt om at kort som kommer fra en produsent har vært konfigurert med feil spenning så jeg tror du bør la de stå på det de er satt til.

     

    Det som kan være en mulig forklaring er at Asus har brukt andre minne brikker (med annen latency f.eks) en det som referanse designet bruker og derfor også andre v.settinger.

  7.  

    Mulig jeg har en nyere versjon av skjermkortet som ikke trenger så mye som 2.086v på MVDDC og MVDDQ?

     

     

    Hilsen Terminator 3

    7109856[/snapback]

     

     

    Vet ikke helt hvordan dette slår ut på spenningene på kortet, men leste noe (tror det var på extremeTech) om at ATI hadde problemer med å levere gamle XT kjernen så de ny XT kortene hadde en annen klokkefrekvens på både GPU (litt laver) og minne (litt høyere).

     

    Hvis du har fått et av disse nye kortene er det nok ikke utenkelig at det er en annen spenning enn det andre rapporterer.

  8. Problemet er at X1950 Pro koster litt mer enn jeg tenkte (1999kr fra Komplett), men hvis det er stor forskjell i ytelse fra X1900GT går jeg nok for det. Da får jeg heller kjøpe mindre/billigere RAM, eller kutte ned på noen av de andre delene i PCen. Tross alt kommer jeg til å bruke dataen til mye spilling så det er fint med et bra skjermkort som holder lenge.

    7105767[/snapback]

     

    Ser at Komplett nå får innn et PRO kort fra Saphire til 1695,- så da er vel problemet løst. :D

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=326957

  9. PowerColor Radeon X1900GT virker bra og prisen er grei (1699kr). Vil dette kortet virke bra i Vista, eller bør jeg oppgradere? Ser at Gainward GeForce 7600GT er "Vista ready". Ellers var det masse utganger og medfølgende kabler på X19000GT som kan være veldig greit. Er det noen som har erfaringer med kortet, noen som har brukt det med Vista?

    7099511[/snapback]

     

    Dette kortet vil fungere fint i Vista, på lik linje med alle andre Dx9 kort ute nå. Men det vil ikke støtte Dx10 når det kommer for Vista (men det gjør heller ingen andre kort i salg).

     

    X1900GT er vel et greit kort, men X1950PRO kortet yter bedre (på linje med X1900XT) og koster bare en drøy 100 lapp mer og det bråker mindre.

    Kommer til å kjøpe et 1950PRO kort selv for å oppgradere til DX10 kort neste sommer når oppdateringer til G80/R600 antagli slippes.

  10. Godt spørsmål. Dvs. jeg antar neste generasjon kort (G80 og R600) vil ha støtte for dette og de er vel beregnet å komme neste halvår?

     

    I så fall, hvor lurt er det å kjøpe et X1950 kort nå?

     

    Det er jo ikke sikkert det betyr så mye siden det er kun Vista som vil ha Dx10 (D3D10) og det tar vel en stund for produsenter vil bruke det når de likevel må legge inn Dx9 støtte for å få solgt til XP brukere.

  11. Jeg er ingen hw-dude så med fare for å rote til noen begreper prøver jeg meg likevel på en forenklet forklaring:

     

    Composit er et "sammensatt" (som navnet tilsier) signal av både intensitet og farge. I S-video (eller Y/C) har man skilt dette i to for å øke fargeoppløsningen noe som gir et bedre bilde.

    Det har seg slik at intesistet delen av s-video (Y) kan tolkes som en composit signal men da får man ikke farger, et svart hvis signal.

    Problemet når man får svart-hvit S-video er derfor som oftest relatert til en av de følgende:

    1) Mottaker(TV) er satt til å "se etter" composit og dermed ignorer farge © delen av s-video signalet. Sjekk instilling på TV'en (F.eks Sony har en Bosk med en pil som indikerer ekstern input, når denne er satt til S-video har den en S i tillegg S->[]).

    2) Det mangler en (eller flere) ledere i kabelen. Mange SCART kabler har bare et fåtall av pinnene koblet til (typisk, composit, audio og mulig RGB). Dermed kommer bare Y signalet frem og man får svart hvit. Sørg for å ha en kabel med 21 ledere.

    3) Mottaker er satt til S-video men avsender er satt til composit. Da tolker mottaker signalet bare composit signalet som intensitet (Y) og mangler farge ©.

     

     

    Så, til han som hadde problemet så ville jeg forsikret meg om at kabel har full oppsett, og at TV er riktig innstilt.

  12. Problemet er at javascript egentlig ikke støtter sockets programmering.

     

    Det eksemplet du har, benytter seg av en feature i Netscape sine browsere som kalles LiveConnect. Dette er en kobling mellom javascript og Java, slik at du kan bruke Java sitt bibliotek i javascript.

     

    Eksemplet bruker dette for å åpne sockets gjennom java koden.

  13. Quote:


    Den 2002-09-29 17:49, skrev andrees:

    La oss si vi har to rullgardinlister.


    I den øverste (1) har du f.eks valgene Ford, Volvo, Toyota. Rullegardinisten(2) har verdier alt etter hva du velger i (1).


    Noen som har et enkelt kode-eksempel på dette?


    :smile:


     

    Det du trenger å gjøre er å oppdatere options arrayet til den andre rullgardin. Dette er en array av Option() objekter.

     

    Det er to ting å passe på.

    1) At arrayet er stort nok til å holde alle elementene.

    2) Når antallet elementer skal reduseres må lengden settes "tilbake".

     

    Koden under viser to select lister, hvor valg i den første får innholdet i andre til å endre seg.

     

    Den setmodell() funksjonen først gjør er å hente ut listen av nye elementer. Så sørger den for at rullgardin2' options er av riktig lengde, og kopierer så inn nye verdier i den.

     

    <HTML>

    <HEAD>

    <SCRIPT>

    // Data list. Object (hash array) indexed on first select-lists values.

    modeller = {"none": ["---- Velg Merke ---"],

    "ford": ["--- Velg Modell ---", "Mondeo", "Focus", "Escort"],

    "lotus": ["--- Velg Modell ---", "Elan", "Elise"]

    };

    function setmodell(form) {

    var modelliste;

    var selindx = form.merke.options.selectedIndex;

    modelliste = modeller[form.merke.options[selindx].value];

    if (modelliste != undefined) {

    var i;

    // Make sure there is enough Option elements

    if (form.model.options.length < modelliste.length) {

    // Add the missing Option elements to array.

    for (i = form.model.options.length; i < modelliste.length; i++)

    form.model.options = new Option();

    } else if (form.model.options.length > modelliste.length) {

    // Delete the extranouse elements

    for (i = form.model.options.length - 1; i > modelliste.length; i++){

    delete form.model.options;

    }

    }

    // Make sure the options array length is correct.

    form.model.options.length = modelliste.length;

     

    // Copy the new values/selectiongs into options list.

    for (i = 0; i < modelliste.length; i++) {

    form.model.options.value = modelliste;

    form.model.options.text = modelliste;

    }

    // Select first element in list.

    form.model.options.selectedIndex = 0;

    }

    }

    </SCRIPT>

    </HEAD>

    <BODY>

    <FORM id=myform>

    <SELECT name="merke" onchange="setmodell(this.form);">

    <OPTION value="none">---- Velg Merke ---</OPTION>

    <OPTION value="ford">Ford</OPTION>

    <OPTION value="lotus">Lotus</OPTION>

    </SELECT>

    <SELECT name="model">

    <OPTION value="-1">---- Velg Modell ----</OPTION>

    </SELECT>

    </BODY>

    </HTML>

×
×
  • Opprett ny...