Gå til innhold

Pingu47

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pingu47

  1. Det er slik at jeg reagerer på strømprisen. Husleien er 5300, fikk dette spesifisert fra huseier - 4000 er husleie og 1300 er strøm. Men dette er slått sammen i kontrakten. Jeg synes dette er en høy pris for her er det tak på strøm, ca 0.50. I dag er prisen 0.32. jeg har snakket med sprømleverandør i dag, de synes også at jeg betaler for høy pris. De ambefalte at jeg snakket med huseier om siste års utgifter på eiendommen slik at det blir klarhet i hvor stor andel av strømrekningen jeg betaler. Jeg leier ca 1/3 av huset. Jeg synes ikke at det er riktig om jeg skal betale 50% av de totale utgiftene. Det er en del variasjon i strømforbruk om det er en enslig eller om det er en famile på fem.

  2. Jeg har regnet ut at ny husleie etter konsumprisindeksen vil bli på 5300 + 235.85 inkl. størm.

     

    Jeg holder på å lage et skriftelig svar til huseier med mine synspunkter ( ut fra lover)

     

    Har skjønt at jeg ikke kan gjøre noe sælig med strømmen men jeg ønsker å gi uttrykk at jeg mener jeg betaler for mye ( bor i en kraftkommune med billig strøm) huseier har vannbåren varme i hele huset noe som skal gi billigere oppvarming.

  3. I kontrakten står det: Husleieprisen forutsetter at pris på dagens strøm og off. avgifter harmonerer med dagens priser. All oppvarming og strøm inkl. frutsetter normal lufting, ingen åpne dører eller vinduer over lengre tid. Forutsetter normal bruk av motorvarmer, ikke kupevarmer.

     

    I forhold til strøm: Jeg er en person. Inne temp 23 grader, spiser varme måltider på jobb og har dermed i komfyr i bruk. Lite klesvask, ikke oppvarming på soverommene, bruker ikke motorvarmer, og er påpasselig med å slå av lys.

     

    Kan jeg kreve måler instalert i leiligheten? slik at jeg betaler for den strømmen jeg bruker.

  4. Jeg har fått krav om økning av huleie (inkl. strøm) fra kr. 5300 til kr 5800. Dette er ikke en stor økning men i følge konsumprisindeksen skal økningen bli kr. 235,85. Kravet kom 2. februar med virkning fra denne måned. ut fra husleieloven tolker jeg at kravet først kan tre i kraft tidligst etter 6 måneder. Har jeg tolket riktig ?

     

    Strøm er inkludert i husleie og utgjør kr 1300 pr måned. Jeg synes dette er høyt sammenlignet med tidligere bopel som krevde mer strøm. Kan jeg kreve å få instalert strømmåler i leiligheten?

×
×
  • Opprett ny...