Gå til innhold

hjortron

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hjortron

  1. Hadde de satt seg inn i bibelens tilblivelse hadde de neppe trodd et ord av det....

     

     

    Men realiteten er at mange generasjoner hadde trodd på Bibeln, lest den, tenkt på den osv. Og på denne måten Bibeln hadde blitt en del av noe som Jung kalte for det kollektivt underbeviste. Iallfall gjelder det i Vesten. Dagens kultur fortsatt bygger på den selv om kristendommen er nesten død i siviliserte samfunnene. Lesing av Bibelen hjelper meg å forstå verden jeg lever i. Aldri tar den bokstavelig. Det er en samling av universelle symboler.

  2. Bibelen er en utrolig viktig del av den vestlige kultur. Den inneholder masse symboler og har gjennom årene vært inspirasjon til forfattere og mennesekr generelt. Jeg prøver å se på den som Carl Gustav Jung gjorde. Altså analysere den, tolke symboler, prøve å finne noe aktuelt.

    Hvorfor ikke plukke et og annet?

     

    Min favoritt er «Den av dere som er uten synd, kan kaste den første steinen på henne.»

  3. Jeg har sett denne paa tv og likte den veldig godt. Har proevd aa faa tak i den men det har jeg ikke klart. Umulig aa kjoepe ingen steder(jeg har soekt paa svenske nettbutikker) eller a se pa tv igjen(sjekker stadig paa tv 1000 nordic i allefall), synes jeg. Men jeg ikke gir opp. Filmen viser paa en fantastisk maate en moete av nordisk og russisk kultur. Regissoeren av "Break Even" er John Olsson fra Sverige.

     

    Kan noen hjelpe meg??

×
×
  • Opprett ny...