Gå til innhold

Sondring

Medlemmer
  • Innlegg

    1 094
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sondring

  1. Jeg prater selvsagt om de lange tynne linsekikkertene man får kjøpt, ikke de litt dyrere tykke korte speilkikkertene.

     

    Newton reflektoren min har også "fokus" - jeg bruker den når jeg bytter linser, da de har litt forskjellig fokusområde; jeg bruker den også når venner med briller skal bruke teleskopet.

     

    For linsekikkert faller jo linse-greia vekk, men det er fremdeles en fordel å ikke bruke briller når man ser i kikkert, så fokus for den grunnen gjelder enda.

  2. Kråke er lovlig å jakte med hagle mellom 15/7 og 31/3 - det er hekketid nå, så da er de fredet (det er sannsynligvis også derfor kråkene er så pass aggressive mot katten din).

    Ellers mener jeg at det er lov å jakte nær bebyggelse, men husk at du alltid skal opptre forsvarlig med våpen - og dermed ha et klart skuddfelt. Noe som du ikke har midt i et boligfelt :)

     

    Det beste er nok å være tidlig ute neste år. Identifiser steder de får mat, og steder de legger rede; og begrens tilgangen til disse.

    Slange trikset har jeg også hørt funker, så det kan du prøve i sommer.

  3. Forskjellige tradisjoner i forskjellige land.

     

    Storbritannia har ikke kronprinser, de har "Prince of Wales" istedet som tittelen til den prinsen som vil arve kronen.

    Storbritannia praktiserer også at kun regenten blir Konge/Dronning, den som er gift med regenten får ikke en lik regent tittel, men en hertug(inne) tittel. De blir først dronning/konge hvis de blir enker.

  4. Føler jeg er på bærtur, men var ikke idell gass lov noe ala p1/T1 = p2/T2 ?

    Slik at T2=p2*T1/p1 - og med p2=1 atm og T1=295K, så får man:

    T2=295K/p1?

     

    Slik at i en boks med 2 bars trykk, så vil utluft være 148 kelvin (dvs -160 grader)?

    Når ventilen på dykkertanken min feila, så føltes det ikke så kaldt ut dog.

     

    Når det gjelder sprayboks; så drives disse vanligvis av veske med kokepunkt rett under romtemperatur; så ideell gass lov går rett ut vinduet der.

    + nedkjølingen fra dekompresjonen vil kjøle ned vesken, som dermed vil bremse fordampningen, som så vil bremse dekompresjonen.

  5. Burde gå nokså greit det. Mine flytter jevnlig fra landsbyliv til høyblokk i byen uten noe større problem.

    Mine bodde også innendørs det første året (3dje etasje...) - når jeg så flyttet ut i naturen hadde jeg en måned med langsom utendørs-tilvenning før de fikk egen kattedør.

     

    Hvis du har en del trafikk utenfor dog, så hadde jeg vurdert situasjonen litt - ingen av kattene mine er særlig redde for biler :|

  6. Jeg hadde satset på telt/campingplass istedet for å kjøre kassabil. Prøvde å sove på madrass i en transit i russetiden - kan ikke akkurat si at det var en høydar.

    Prismessig, så er det vel snakk om en 2-300,- per natt for en bil med telt, så ikke allverdens avskrekkende. Og er du i frimark, så er det jo bare å sette opp telt der du føler for.

    Eventuelt, så kan du jo også vurdere et medlemskap i turistforeningen. De har hytter i nærheten av mange av de stedene du har lyst til å se på, så kanskje du kan bruke de som overnattingsted: http://ut.no/hytte?&facility.1=sommerbil

    For en 50 lapp så får du i all fall dusj, kjøkken og teltplass ordnet der.

     

    Skal du kjøre langt, så er det jo også mye kjekkere å kjøre i en Carina enn i en kassabil da :)

     

    For lading av kamera og slikt, så kan du jo undersøke hva du greier å utnytte med sigarett-tenneren; eventuelt, så kan du vurdere å overnatte på turisthytte/kjipahotell hver fjerde natt for å fylle batterier og for å få seg en grundig vask :p

     

    Mat burde vel gå greit med primus?

  7. Når jeg hadde innekatter, så kjøpte jeg et lite smalt tre til de, som jeg satte ved siden av en hylle - slik at de øveste bitene av hyllen var kattene's sove og spiseplass - og så tok den ikke så stor plass heller (forholdsvis liten leilighet).

     

    Noe ala denne:

    343-250x250.jpg

    Edit; ved nærmere ettertanke, så tror jeg at det er C8 på din link som jeg har. Det er ikke mye i bruk nå som kattene mine går utendørs (bortsett fra "håv" soveplassen) - men det fungerer fremdeles bra som foretrukket kloreplass og transportetappe mellom første og andre etasje.

     

     

    Men se det gjerne ann. Hvis du tror kattene kommer til å sitte i vinduet mye (utkikk til fugler og annet som rører på seg?) - så se om du kan sette katte treet i nærheten av det.

    Du får og vurdere om du skal ha et som er selvstående, eller et som du kan feste i taket.

  8. Nå vil Statoil stenge Statfjord-A feltet. Hvem kan benekte nedgangen/kollapsen nå?

     

    Midlertidig stenging for å kunne bore og utvinne mer.

    IIRC, så har SFA ikke boreutstyr ombord, så toppside må rigges om for å sette igang boring - og da må produksjonsutstyr stenges ned og/eller flyttes.

  9. Dette koster mellom 5-10 millioner å lage.

     

     

    Det er helt klart tiden i bruk som driver kostnaden til bunkeren; til dels forventet levestandard også. Gjør du det enkelt nok, så kan du lett få en 15 kvadrat bunker til rundt 50,000 - en brukt 20' container for 25k, og en dag gravemaskin leie for 20k.

     

    Rent mentalt sett, så tror jeg det måtte ha vært forjevelig utendørs om jeg skulle tolerere å bo i en bunker et helt år. Hvilket trusselbilde ser du for deg behøver så pass lang isolasjonstid som ett år? Det mest aktuelle jeg kommer på er at byen din blir truffet av et atomvåpen, og i så fall snakker vi om maksimum en uke i bunker før det er helt ok å gå utendørs - men med all sannsynlighet ville jeg heller brukt dag 3 og utover på å reise fra byen, i tilfelle fienden ønsker å bombe byen igjen.

  10. Det er nokså relevant, da det ikke inkluderer migration, grinding eller annet herk.

    Å spille sammen en gang i uken gjør man for det sosiale; de resterende 6 dagene kan en bruke på å skrape bunnen av mmo tønnen og grinde factions an mass.

     

    Så hvorfor i huleste har du lagt til venner i wow når du ikke ønsker å spille med dem likevel?

    • Liker 1
  11. Prøv å samle noen titalls venner og bekjente på samme server, får du det til er du enestående.

     

    "Hei grabbar, hva med et reroll-eksperiment der vi spiller sammen hver lørdag?"

     

    Det gikk nokså greit for min del i vanilla/tBC. Fin avslappning der en kan spille casually en gang i uken. Hvis de ikke har lyst så er det kansje fordi de er bekjente, og ikke venner?

  12. Det var det "morsomme" med shaman'en min. Forlot ham på en annen server rundt level 40 og flyttet over til Argent Dawn der jeg begynte druiding'a for fullt.

    3 år eller deromkring senere logger jeg inn shamanen igjen og ser at spirit er høyeste stat.

     

    Ikke rart jeg syntes enhancement shammies sugde.

×
×
  • Opprett ny...