Gå til innhold

BW89

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BW89

  1. Når du må stille alle disse spørsmålene, er du da HELT sikker på at du vil påta deg et slikt oppdrag?

     

    Jeg antar at du skal være den "offisielle" fotografen...

     

    hehe! :p Har nok en formening om hvordan eg skal gjøre det, er bare ute etter å høre hva andre mener. Kanskje eg får noen tips eg kan ta med meg.

     

    Eg skal ta alle bildene i selv bryllupet, men brudeparet skal til fotograf for å ta bilder også.

     

    Bilder skal eg nok klare å få til, og gode bilder også. Men mulig andre har tips som kan gjøre jobben min lettere.

     

    Eg kjenner brudeparet godt, og de vet hvordan bilder eg tar og hva eg kan.

     

    Jeg ser du er ung, men husk på et par ting, om du skal ta bilder i kirka (?) hold deg i bakgrund. Husk at kjolen er det viktigste, brenner du den ut er det ikke noe vits i å åpne PS engang.

     

    Bryllup er vanskelig, og etter å ha vært med som assistent i 3 år nå, (15-16 bryllup) føler jeg meg langt ifra sikker på om jeg kunne klart det sjefen gjør, selv om jeg vet hva han gjør. Der og da blir man så stressa at man glemmer opplagte ting, så eneste tipset jeg kan gi er: "stress ned"

     

    Takk for gode tips ;)

     

    Det er nok vanskelig ja, men en gang må jo være den første. Kommer nok til å bli stressa, ja, men eg skal prøve å "stresse ned" som du sier.

  2. Når du må stille alle disse spørsmålene, er du da HELT sikker på at du vil påta deg et slikt oppdrag?

     

    Jeg antar at du skal være den "offisielle" fotografen...

     

    hehe! :p Har nok en formening om hvordan eg skal gjøre det, er bare ute etter å høre hva andre mener. Kanskje eg får noen tips eg kan ta med meg.

     

    Eg skal ta alle bildene i selv bryllupet, men brudeparet skal til fotograf for å ta bilder også.

     

    Bilder skal eg nok klare å få til, og gode bilder også. Men mulig andre har tips som kan gjøre jobben min lettere.

     

    Eg kjenner brudeparet godt, og de vet hvordan bilder eg tar og hva eg kan.

  3. Jeg ville kjøpt/lånt ett ekstra kamerahus hvis jeg var deg....

    Hvis kamerahuset ryker så er du ille ute ved bryllupsfotografering.

     

    Hadde et ekstra hus, men solgte det. Vurderer å kjøpe med 5D mrk II, men det får mest sannsynlig vente :p Skal alltid klare å oppdrive et kamerahus hvis det eg har skulle ryke ;)

     

    Jeg ville prøvd 50/1.4 ved ƒ/4 eller 70-200 på 100mm og ƒ/4.

     

    70-200mm låst på 100mm selv på et crop-kamera? Hvorfor akkurat f/4 ?

  4. Skal være fotograf i et bryllup snart og lurer litt på hvilket av objektivene mine dere ville brukt til fotografering av brudeparet og forloverene. Ser for meg at mesteparten at bildene blir i helfigur og flest mulig blir tatt ute (håp om fint vær ;)).

    Kameraet eg bruker er en 40D og objektivene eg har er:

     

    Canon 18-200mm f/3,5-5,6 IS

    Canon 50mm f/1,4 USM

    Canon 70-200mm f/2,8 L IS USM

    Sigma 18-50mm f/2,8 EX

     

    Har også: 430EX

    580EX

    ST-E2 blits-sender

     

    Greit å høre litt hva andre tenker og mener ;) Vurderer også å kjøpe Canon EF 16-35mm f/2.8 L USM II.

  5. I stede for å kjøper originalreim ville jeg sett etter en i neopren eller et annet elastisk materiale. Jeg har selv denne fra dealextreme: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7026. Mye mer behagelig når du bærer litt tyngre utstyr. Samt hendig med med clipsene som gjør at den kan fjærnes relativt lett.

     

    Det har eg faktisk ikke tenkt noe på, men når du sier det og eg ser den du har, så må eg si den så genialt ut. Sikkert mye mer behagelig å bære kamera med. Hus,objektiv, batterigrep og blits blir fort litt tungt. Vet du om det er mulig å få tak i den remmen i butikker eller nettbutikker i norge??

  6. Har nettopp kjøpt meg en Eos 40D og lurer på om det er mulig å få tak i deler til det?? Mangler lokket til "plugg for utvedelsessystem" under kamerahuset, og klarer ikke å finne noe på nettet. Noen som vet?

     

    Skulle også hatt en ny skulderrem da den eg fikk med var ganske så slitt, hvor får eg kjøpt orginalrem??

     

    På forhånd takk! :D

  7. Kan ikke uttale meg om årsaken, da jeg aldrig har hatt den feilen selv om jeg har brukt EOS kamera siden 70 tallet,
    Imponerende, tatt i betraktning at EOS-systemet ble lansert i 1987 ;-)

     

     

    Joda jeg vet det og så feilen, men tenkte den kunne få stå til "kritikerne" så den :D

    Det riktige skulle være at jeg har brukt Canon siden 70 tallet og enda ikke opplevd verken nevnte feil eller andre feil på noen av mine kamera .

     

    PS: for ordens skyld så var dette mitt første Canon etter at jeg knverterte fra Minolta .

     

    Canon A1

     

    41640958_ca32b7da17.jpg

     

    Mener det var desember 1978 jeg kjøpte det

     

    Stilig!! Jeg hadde nesten lik , bare med Program , altså AE-1 Program.

    Mitt første speilrefleks , det var tider det :love:

     

    Men on-topic: jeg hadde samme problemet som trådstarter på mitt 50D , måtte levere det inn til JP som fikk det reparert av Serviceproffen.

    Men har ikke hatt problemet verken på mitt tidligere 10D eller 30D.

     

    Sa de noe om hva som faktisk var feilen??

  8. Tenkte med en gang at kanskje dette, som jeg leste i en annen tråd, kan være ditt problem. Du får sjekke det, og se om det kan være en slik tapp som ET beskriver.

     

    Hvis blitskoen har en liten tapp under det ene "båndet" så kan du forsiktig prøve å bøye dette litt opp slik at tappen ikke hele tiden er presset ned.

     

    Du må selvsagt huske å ta av strømmen på kameraet før du gjør dette (or go on and electrocute yourself)

     

    Takk for hjelpen! skal se om det kan være problemet, men har du linken til den tråden? slik at eg kan lese resten som står der!

  9. Du juster hvitbalanse og slik i etterbehandlig eller??

     

    korrekt. Rettere sagt, i og med at jeg har mulighet til å rette det opp i etterbehandling, kan jeg stole på automatisk hvitbalanse, eller den forhåndsdefinerte hvitbalansen som ligger nærmest, og så rette opp hvis nødvendig i etterkant.

     

    Skjønner! Hvilke program bruker du til RAW-filene? Er det photoshop det går i? konvertering osv.

  10. Har nettopp kjøpt en 40D, men sliter med å få intern blitz til å fungere. Når eg går inn på menyen under blitzkontroll, og skal gå inn på menyen for intern blitz, kommer det opp at menyen ikke kan vises pga at ekstern blitz er montert. Dette skjer selv om eg ikke har noen ekstern blitz på kameraet. Når eg trykker låseknappen for blitz (den som normalt får blitzen til å "poppe" opp) så skjer det ingen verdens ting. Med andre ord eg har aldri fått popup-blitzen til å fungere siden eg kjøpte kameraet.

     

    Noen som vet noe om dette? Er det noe eg gjør galt? eller er dette et vanlig problem? hva kan eventuelt gjøres for å fikse det?

     

    Har ekstern blitz så det er ikke et stort problem, MEN liker å ting på stell ;)

     

    Takk på forhånd! :D

  11. Men er det noen som vet noe om filter for å stille hvitbalansen?? Vet at de finnes, og har lest en del om de. Fungerer disse bra?? Ser på eg måte for meg at et slikt filter hadde vert lettere i mange tilfeller ...

     

    Jeg har ett sånt filter. Kosta 30 kroner på ebay. funker flott og gir gode resultater. Har ikke brukt det en eneste gang etter at jeg endelig tok steget over til å ta bilder i raw. Gir det bort gratis hvis noen vil ha (bor i Trondheim).

     

    Hvorfor har du ikke brukt det etter at du begynte å ta bilder i rå-format da?? Du juster hvitbalanse og slik i etterbehandlig eller??

  12. Takk for mange gode svar/tilbakemeldinger! :D

     

    Men er det noen som vet noe om filter for å stille hvitbalansen?? Vet at de finnes, og har lest en del om de. Fungerer disse bra?? Ser på eg måte for meg at et slikt filter hadde vert lettere i mange tilfeller ...

     

    hvit/grå/fargebalansekort

     

    Holder det å kortet dekker en liten det av bildet?? hvordan skal det gjøres i praksis??

  13. Lurer litt på dette med gråkort og filter for å stille inn hvitbalanse. Har som regel bare brukt et hvit ark eller lignende for å stille hvitbalansen, men det er ikke alltid det er så praktsik eller lett å bruke et hvitt ark. Har sett en type filter som brukes for å stille hvitbalansen. Setter det på objektivet, tar en eksponering og velger bildet som egendefinert hvitbalanse. Hva kalles disse filtrene?? Noen som vet noe om dette? Fungerer det bra?

     

    Så har vi dette med gråkort! Hvordan skal det egentlig gjøres? skjønner den delen med å ta bilde av det og velge bildet som egendefinert hvitbalanse, men hvordan skal bildet tas? skal gråfargen dekke hele bildet?? må eg bruke manuell fokus for å få dette til (kan være vanskelig å fokusere en hel flate av samme farge)

     

    Alle gode råd når det kommer til hvitbalanse tas i mot med stor takk! :D

  14. mja... støy og det gjør ikke så mye her. Stemningne er det som teller men kanskje bildet hadde blitt bedre om han såg ut vinduet? jaja, ikke lett å få det til nå :)

    Skal en tur til i løpet av våren :) Kanskje jeg kan få det til da :)

     

    Noe av det første eg tenkte angående komposisjonen i bildet, er nettop det at han skulle sett ut vinduet. Det gir liksom en annen stemning og sjel til bildet. (synes eg)

  15. Samtidig som den optiske kvaliteten forringes mye.

     

    Jo svakere objektivet er optisk i utgangspunktet, destod mer vil en telekonverter forringe den optiske kvaliteten. 18-200mm er sikkert et praktisk objektiv, men langt fra noe mer enn OK med tanke på optisk kvalitet.

     

    Et slikt objektiv tåler ingen telekonverter. Kvalitetsforringelsen vil bli for fremtredende. Det at det er et EF-S-objektiv gjør vel også at det heller ikke kan brukes med telekonvertere. Konstruksjonen bygger for langt inn bak.

     

    Det er kun særdeles skarpe objektiver som tåler den forringelsen en telekonverter gir, uten at den blir for fremtredende. Og da snakker jeg om 1,4x. En superzoom ville ikke vært god i kombinasjon med en telekonverter (hvis den hadde passet).

     

    Med 2x-telekonvertere bør du ha kremen av kremoptikk med fast brennvidde.

     

    Ja eg ser problematikken ;) Snakket med Japanphoto om dette, og de sa mye det samme. Ser ut som om eg heller får spare en stund ;)

     

    Takk for god hjelp ihvertfall! :D

  16. Exif informasjonen er lagret i bildet fortsatt, så hvis man f.eks. bruker opera eller en annen nettleser som kan hente ut exif informasjon (fant de ikke i firefox...) får du tak i informasjonen

     

    Bare høyreklikker på bildet og velger egenskap for bildet! Takk! :p Det visste eg ikke, og det var jo faktisk ganske så genialt!

    For de med premium versjonen av IsIU1.45 kan og se hvilken gate, tlf og fødselsnr registrert på kameraet når det ble kjøpt. Du vet sånn som kassadamen/mannen trykker inn når de selger ett produkt :)

     

    Det visste eg heller ikke. Det virker jo nesten litt skummel. Når en legger ut et bilde på nettet, så gir en altså i fra seg mye mer info enn hva en egentlig tror ...

  17. Exif informasjonen er lagret i bildet fortsatt, så hvis man f.eks. bruker opera eller en annen nettleser som kan hente ut exif informasjon (fant de ikke i firefox...) får du tak i informasjonen

     

    Bare høyreklikker på bildet og velger egenskap for bildet! Takk! :p Det visste eg ikke, og det var jo faktisk ganske så genialt!

  18. Iso 800 er benyttet. f/2.8, og 1/4000 sek lukkertid.

     

    Med andre ord kunne du helt uproblematisk gått kraftig ned på ISOen her. Regner med det er auto-iso på bærtur her.. Hehe.

     

    Jeg hadde nok foretrukket noe mer dybdeskarphet også.

     

    hehe! ... hvordan vet du iso, blender og lukker?? :p (ikke det at eg vet om det stemmer da)

     

    Det er nok ikke auto ISO, siden bildet er tatt med EOS 400D, så er ikke "auto-iso" en mulighet.

     

    Godt mulig at 800 stemmer, da har i så tilfellet glemt å stille ISO. Støy er det ihvertfall i dette bildet, så den saken er grei ;)

  19. Bortsett fra uhorvelige mengder med støy, og kanskje litt vel liten DOF, er du ganske nærmt med mix av farger/toner. Slike bilder gjør seg bra med duse farger som får øyet til å slappe av.

    Har litt å jobbe med mtp på komposisjon men alt i alt har du noe på gang. Keep em coming!

     

     

    Så selv det med støyen i bildet, det er tatt med eos 400D så det kan val forklare litt. Husker ikke hvilken iso eg brukte, men regner med at den er relativt lav siden bildet er tatt ute og det er godt med lys.

     

    Hvor dan burde et slik bilde være med tanke på komposisjon?? Er utrolig greit å høre andre sine meninger... kun øvelse gjør mester :p

     

    Takk for tilbakemelding ;)

×
×
  • Opprett ny...