Gå til innhold

kommers

Medlemmer
  • Innlegg

    1 136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kommers

  1. XBMC var opprinnelig kjent som Xbox Media Center, og ble utviklet av Microsofts egne utviklere.
    .

     

    XBMC ble ikke utviklet av microsoft nei, det startet som xbmp, xbox media player og ble senere til xbox mediacenter. Det ble utviklet av en gruppe i homebrew-miljøet.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_Media_Player

     

    Jeg og ble overrasket over at artikkelen påstod dette -- for det var i så fall overraskende nytt for min del. Det fikk meg til å forsøke å finne søke informasjon om historien til XBMC som kunne bekrefte dette, men jeg har jeg har ikke funnet noe som tyder på at det var Microsoft(-ansatte) som stod bak. Dersom man påstår det hadde det vært fint med en kildehenvisning.

     

    Folk har jo utviklet dette på egen hånd uten Microsofts hjelp. Jeg ser forøvrig at det er minst en nordmann involvert i XBMC Foundation som støtter og promoterer utvikling og bruk av XBMC. Det er kult.

  2. Denne artikkelen (jeg har sett andre media har presentert stoffet på cirka samme måten, så det er vel relatert til at man kopierer nyheter av hverandre, osv) er litt misvisende. Det er ikke en ny protokoll som heter "Bluetooth 4.0". Det kom en ny versjon av en diger blekke av en spesifikasjon (versjon 4.0 av spek'en), som beskriver en ny "lettvekts"-protokoll kalt "Bluetooth Low Energy" (BLE).

     

    Dette kan ses på en som Bluetooth "Light" i forhold til "dagens" klassiske Bluetooth (v2.x eller 3.0). Den gir lavere overføringskapasitet, men til gjengjeld gjør den at devicer kan bli mye mer strømgjerrige, slik at man kan ha små duppedingser med BLE-tilkobling som kan operere i lang tid (f.eks. år) på et lite knappecellebatteri før det må byttes.

     

    Man venter at det vil dukke opp såkalte dual-mode Bluetooth-chiper som støtte både klassisk Bluetooth og den nye Bluetooth Low Energy. Disse vil typisk forkomme i gatewayer (loggesentraler) som f.eks en mobiltelefon eller en PC. Den kan så "snakke" eller motta korte datapakker med f.eks. kort statusinfo fra en hel rekke små duppedinger med BLE-radioer. Man venter at dette skal kunne integreres i svært mange dingser (alt fra intelligent sportsutstyr, medisinske sensorer, osv -- sikkert flere bruksområder enn jeg klarer å begripe) rundt oss.

     

    I enkelte bruksområder vil det trolig kunne koste mer i vedlikeholdsarbeid i form av å bytte batteri i BLE-dingsen, enn det blir å bare kaste den og erstatte den med en ny. Så billig håper man at denne BLE-teknologien vil bli.

     

    Man finner bl.a. en sammenligning av klassisk Bluetooth og Bluetooth Low Energy på wikipedia. Det gjør det litt mer forståelig enn kun "Wow! Bluetooth 4.0 kommer snart. Får mye lenger rekkevidde!"

     

    PS: Bluetooth Low Energy er det endelige resultatet av den protokollen som Nokia for en gang lang tid tilbake foreslo for mobiltelefonene sine, som de da kalte Wibree (hvis det gjør at det ringer noen flere bjeller?). Protokollen har siden endret navn et par ganger og blitt adoptert av Bluetooth SIG.

  3. Og kan Linux-partisjonen være NTFS?
    Det går muligens, men jeg vil absolutt ikke anbefale det.

    For en normal GNU/Linux-installasjon så er det enkle svaret: "nei, den kan ikke være NTFS". NTFS er et Microsoft-konstruert filsystem og det finnes bedre, veldokumenterte alternativer som kan brukes i stedet. De mest vanlige filsystemene for Linux-systemer på snurrende harddisker på private maskiner er filsystmet "ext3" (jeg vet ikke om Linux Mint har tatt inn støtte for det nyere filsystemet "ext4" ennå -- har ikke testet det selv ennå).

     

    Du kan fikse slik at du kan lese/aksessere filer på NTFS-partisjoner fra GNU/Linux (jeg tipper det funker automatisk med Linux Mint), og du kan installere en slags plug-in for Microsoft Windows som gjør at Windows også klarer å forstå partisjoner av ext2 og ext3 (se http://fs-driver.org ).

  4. Morsomt nok hadde ikke det defekte batteriet mitt et av FRU# som var listet opp. Jeg er tydeligvis ikke den eneste, sjekk forumet hos Lenovo.

     

    Og det ser ut som diagnose-verktøyet også sjekker om det er innenfor garantiperioden på 12 mnd for at du skal kunne få erstatning. Skikkelig kult med maks 1 års garanti og tilsynelatende ganske skjøre smart-batterier som bare dør på seg.

     

    Jeg vet ikke om denne batterikvaliteten er lik for andre leverandører?

  5. Hah!

    Jeg har et 9-cellers batteri som bare døde på en veldig mistenkelig måte (nektet plutselig å lade seg opp igjen) og har bare ligget i kjøleskapet siden. Jeg tipper at modell-/serienummer på det batteriet passer med nummerne listet opp av Lenovo (har ikke sjekket ennå).

     

    Men det blir nok litt utfordring å klare å få kjørt diagnostiseringverktøyet til Lenovo for få søke om erstatningsbatteri uten å måtte (re)installere Windows, da ... hmmm. :-S

     

    (Et nytt et koster vel ca 1300 kr, om jeg husker rett, så hadde jo vært fint med et nytt helt gratis)

  6. Skulle akkurat til å si det samme. Et program skal ikke kunne fryse et helt operativsystem. I hvertfall ikke når operativsystemet heter Linux?! Men nå har jeg i alle fall oppdatert Firefox, så vil morgendagen vise om det hadde noen virkning.

    Nå går jeg litt off-topic, men jo, det er mulig, avhengig av hvordan systemet er konfigurert. Uten at jeg kjenner den angivelige buggen i Fx, så er f.eks. en fork-bombe en klassiker, slik som denne i bash (test på eget ansvar - maskinen din vil trolig henge):

    :(){ :|:& };:

    (til de som ikke skjønner syntaksen, kan se på en forklaring her - har også eksempler på fork-bomber i andre språk)

  7. Okay. Så betyr det nå som et detaljert roadmap med datoer frem til endelig lanseringen av Windows 7 (som forøvrig har v6.1-kjerne) er blitt annonsert at vi ikke vil se mer skriverier om Windows 7 i media før ca 22. oktober når Windows 7 lanseres?

     

    (bortsett fra alle 12-siders forbrukertestene 2 uker i forveien og alle sammenligningene med Vista, OS X og de ulike GNU/linux-distroene og klagene over at Microsoft har kopiert ditt og datt av den og den osv?)

     

    Jeg bare spør...

  8. Dere glemmer det som er viktig her... microsoft har gått fra å kalle gpl usikker og farlig (og å holde trusler med søksmål over firmaer) til å nå bruke den selv og å kalle det en bra lisens.

     

    Selvfølgelig er det i egen interesse, men de kunne lett kommet unna med å holde den delen lukket, og det de sier med å bruke lisensen selv... det er viktig.

    Vel, Microsoft valgte ikke å frigi koden under GPLv2-koden fordi de syntes det er den beste lisensen. Hvis du f.eks. leser denne kommentaren ser man at Microsoft faktisk brukte GPLv2-kode i sin egen kode, og da de ble gjort oppmerksomme på at om dette ble distribuert i binærform til andre uten å gi med kildekoden så ville det være lisensbrudd og de ble nødt til å frigi koden for å rydde opp (mye takket være Greg K-H som hjalp MS med å løse problemet). Så de kunne ikke holde den delen lukket: enten måtte de frigi koden , eller så måtte de kaste koden (dvs aldri inkludere den i noen produkter).

     

    [...]
    Ikke akkurat merkelig at MS slipper drivere til linux, som gjør slik at linux går fortere under MS..! Da får de bedrifter over på MS sine løsninger mye enklere.
    ...

     

    Disse to mener jeg var unødvendige og forsøkte å kritisere MS når de faktisk hadde gjort noe bra. Hvor du har dine utsagn fra vet jeg ikke, da jeg ikke finner de i tråden selv, men de to over var utsagnene jeg kritiserte.

     

    Er det ikke lov å vise kritisk sans fordi du mener at noe er bra?

     

    Den øverste her er jo et forsøk på å analysere det hele, for å svare på hva motivasjonen til Microsoft for å gjøre dette? hw.no-artikkelen er en renspikket videreformidling av Microsoft-pressemelding (se nederst: kilde==Microsoft) uten særlig egen kritisk analyse eller avansert tenkning. Det er jo derfor folk reagerer på at hw.no også skriver at de "donerer" kode.

     

    At noen i kommentarfeltet prøver å tilføre artikkelen litt dybde i form av analyser er en veldig bra ting. Jeg synes ikke du bør klage over slike kommentarer, da bør du heller bidra med alternative analyser som har andre konklusjoner.

     

    Det er sjeldnere og sjeldnere at man ser hw.no-skribenten demonstrere innsikt og kritisk tenkning i artiklene sine, og det håper jeg er et problem som opptar redaktøren her. Heldigvis for hw.no har man smarte folk i forumet som kan kompensere for de triste artiklene som serveres. Ja, det er litt trist at skribenter ikke klarer å tilføre artiklene sine noe av egenverdi -- men opptrer snarere som primitive roboter som kun behersker nyhetsaggregering og oversettelse til norsk.

     

    Edit:

    Nå er det visst flere som har fått det med seg.

    The Register: Microsoft opened Linux-driver code after 'violating' GPL.

    Det er jo bra at Hemminger og K-H fikk løst problemet da, slik at GPLv2-lisensen ble respektert skikkelig, men litt besynderlig av MS prøvde å dekke over det hele og late som de gjorde det på eget initiativ.

  9. Fin artikkel!

    Vet egentlig ikke helt hvor jeg skal være imot fildeling eller for det. [...]

    Er enig med Head-Hunter i at det er vanskelig å vite om man skal være for eller imot fildeling.
    Jeg er imot. [...]

    Ikke vær egoister, vær for fildeling, slik som jeg! Husk at fildeling trenger ikke å være ulovlig :-P

     

    Så kan vi diskutere hvorvidt man liker dagens åndsverklov eller ikke. Spør du meg er dagens regler for opphavsrett blitt litt gammeldags og burde reformeres (dagens vernetid med opphavsmannens levetid + 70 år, opptil maksimalt 95 år må da være et anti-produktiv incitament).

     

    Maroder_S: Forøvrig var det enda en interessant artikkel-bit. Jeg liker at hw.no setter fokus på temaet, og det er godt å se at dere fortsatt kan by på (noen) artikler med mer dybde enn oversettelse av pressemeldinger. Takk.

  10. Bare en liten oppfordring, for å heve nivået på debatten: Det vil hjelpe om man kaller ting ved det rette navnet. Om man ikke liker KDE 4.x bør man skrive «KDE 4.x» og ikke «Linux». Mange kaller «alt» for «Linux» selv om de ikke mener OS-kjernen, og det er etter min mening en uheldig generalisering (på kanten til usaklig). Det vil hjelpe veldig om man henviser til programvarekomponenten man faktisk omtaler eller den spesifikke (GNU/)Linux-distribusjonen man mener i stedet. Takk :-)

     

    Selv bruker jeg mest GNOME, men jeg tror KDE 4.x vil blomstre voldsomt så snart de verste problemene er luket bort. For et par måneder siden testet jeg KDE på Windows (jeg trengte et godt UML-verktøy på jobben) og for den applikasjonen som jeg testet fungerte det uten problemer, selv om det da var karakterisert som beta/unstable. Det blir spennende når Windows-brukere får smaken på gode KDE-applikasjoner etterhvert.

  11. Legg nå ut hele artikkelen med en gang da..mengden flid som ligger nede i den første delen tilsier at produktet antageligvis er ferdigprodusert allerede..

    Ja, men tenk på hva som da skjer med antall sidevisninger og klikk ;-) Det er vel ikke gjort uten grunn.

     

    Jeg vil også tro at det er flere som leser den når man får den servert i tre porsjoner. Altså folk som hadde snudd i døra dersom de hadde skjønt hvor mange ord hele artikkelen har. Uansett, dette kan fort bli litt off-topic, så jeg stopper der.

     

    Det pågår i hvert fall mye dramatikk hva angår reformer/forsterkning av åndsverklover i verden/EU for tiden -- og det ser ut ikke ut til at den blir noe _mer_ liberal, akkurat. Det kunne vært interessant å sett flere fordypende og mer fremtidsrettede artikler. Det bør være mye stoff å skrive om. (Spørsmålet er vel om Maroder_S / hw.no-redaksjonen har båndbredde til det. Noen vil kanskje også mene at fildeling og åndsveklovgivning ikke direkte har særlig med hardware.no å gjøre... Selv ønsker jeg det velkommen!)

  12. [...]

    Hva jeg TROR kommer til å skje i denne saken er følgende: TPB kommer til å vinne, helt opp til høyesterett. Også klager IFPI og SonyBMG (som er på fisketur i rettsalen) på at loven er feil og at den må endres.

     

    Loven i Sverige har allerede blitt endret. Der ble det denne uken vedtatt en lov som kalles IPRED-loven. Denne loven kom til Sverige gjennom et EØS-direktiv. Du finner mye dekning om IPRED i svensk media.

     

    Videre, så jobbes det med en enda «strengere» lov, som kalles ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) som også er svært lite attraktiv.

     

    I Sverige har det pågått en forholdsvis stor debatt på dette området i en god stund nå. Det hele startet med FRA-loven.

     

    I Norge var det litt offentlig debatt om Datalagringsdirektivet (og noe bekymring mot svenskenes FRA-lov). Jeg håper noe slikt som IPRED eller ACTA ikke bare blir banket igjennom av uopplyste politikere uten at vi får en offentlig debatt med mulighet for å innvendinger.

     

     

    Med andre ord: fremtiden ser mørk ut. Men så har vi jo visst at dersom vi ikke kjemper hardt, så ender vi opp i et 1984-samfunn med svært begrensede friheter.

  13. Jeg håper ikke folk stoler på disse partitestene.

     

    Understreker også at dette er en "pekepinn". Ikke at jeg har noen grunn til å fatte mistro til disse testene. Mange har fått det svaret de mener stemmer også. Dette fikk også undertegnede.

     

    Jeg ville ikke latt meg styre av en slik test, man trenger vel ikke være professor for å skjønne det. Dette er kanskje et tilstrekkelig eksempel? Man finner flere artikler om andre tester som også var "ustabile". Testene kan i bestefall være nyttige som en veileder for å peke deg på rett spor dersom du er politisk uvitende eller har fullstendig mistet partiorienteringen, så man kan se hvor man kan lete videre på egen hånd for å finne et partiprogram man kanskje sympatiserer med. Men i så fall bør man for all del ta flere tester, og ikke bare én. Det er jo nevnt eksempler her i tråden også at enkelte f.eks. på høyresiden blir foreslått partier på venstresiden.

     

    Noen har likegyldige meninger overfor gasskraftspørsmålet, andre er uengasjerte i spørsmålet om EØS, EU, kollektivtransport, skolemat eller eldreomsorg. Partitestene tar ikke høyde for slikt. Politikk kan være komplekst, og handler også om identitet og/eller samvittighet.

     

    Alternativt kan man ta de for moro skyld, bare for å sjekke hvor misvisende de kan være.

     

    Roberthe: det er fint om du i post #1 legger inn lenker til flere tester enn kun de som er laget av Nettavisen, og evt. gir råd om å teste flere dersom man er politisk usikker.

     

     

    Altså: for all del, tenk selv. Ikke la en dårlig "automat" avgjøre for deg. (Jeg beklager om du ble fornærmet av min mistrohet.)

  14. Nettverkseffekter kan være no dritt, at en lukket voip standard får så godt fotfeste er ikke direkte konkurransevennlig :/

    Enig.

     

    Jeg er nok med i statistikken til Skype, tipper jeg, uten at jeg kan påstås å være en Skype-bruker. Jeg har vel en "død" konto fra en gang jeg testet det ut. Skal jeg voip'e over nettet vil jeg heller insistere på åpne protokoller f.eks. SIP (med Ekiga eller andre klienter), og helst en åpen(/fri) kodek.

  15. Hey, jeg skal si tråden våknet.

     

    marsan: Takk for fin FSO-anmeldelse.

     

    cyclo: Det blir interessant å høre mer om prosjektet ditt. I mellomtiden har noen kanskje sett på CellHunter (se også websiden til programmet).

     

    Såvidt jeg har skjønt er det et program for kollaborativ innsamling av lokasjonsdata om GSM-celler, hvor man skal motiveres av konkurranse-preget som det er lagt opp til: jo flere man samler, desto flere poeng får man. Jeg har ikke funnet noen nærmere utfyllende info om hvem som står bak, og hvem og hvordan de innsamlede kartdataene vil forvaltes (f.eks. vil de bli allment tilgjengelige, og hva slags lisens?). Inntil jeg finner ut mer forblir jeg litt skeptisk.

     

    Om dette avklares derimot og det viser seg at dataene blir tilgjengelige under en OK lisens, så kunne det vært kult å laget et "Team Norway".

  16. Sorry å måtte si det, men jeg mistenker filmen blir et gjesp i forhold til hvor mye oppmerksomhet den har fått. Jeg tror ikke vi får se Marthe Torsby i IFPI skifte mening, eller at den anonyme fildeleren som er intervjuet i filmen be om tilgivelse. I så måte tror jeg vi har hørt det meste før.

     

    Men det er nok fint for de som ikke kjenner til problemstillingen å få det i et mer lettspiselig format (film), så de kanskje kan ta stilling i debatten. Frem til i dag kan det virke som f.eks. politikere er litt feige og pga uvitenhet og lettpåvirkelighet fra lobbyister lar de rettighetshaverne i stor grad påvirke lovgivningen. På det området tror jeg filmen kan ha en effekt, som vil dra igang en dypere debatt om temaet.

     

    Jaja, vi får vente og se. Jeg får spare meg til etter at man har sett filmen.

  17. Gratulerer med avgjørelsen, nye gamer.no!

     

    Dette ser jeg fram til, jeg er sikker på at dere kan levere også uten tek.no/Edda i ryggen. Ved å fortsatt satse på kvalitet beholder dere nok de fleste leserne.

     

    Jeg venter i spenning, det blir nok bra fremover. Lykke til!

     

    --

    PS: På bakgrunn av alle klagene om at gode hardware/overklokkingsartikler som går i dybden ikke lenger finnes på hw.no, så bør dere kanskje notere dere at det er et marked for dette, dersom gamer.no/noen andre vil starte opp en hw.no-konkurrent. *hint hint*

×
×
  • Opprett ny...