Gå til innhold

keir

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av keir

  1. Er ute etter tips til beste backupløsning.

    Situasjon:

    En enkelt bruker har en laptop som han ønsker å ta backup av. Han har en ekstern disk som han vil legge backup på. Han vil at det hele skal være så automatisert som mulig.

     

    Problem:

    Han drar mye inn og ut av kontoret med sin bærbare så det er vanskelig å sette et fast tidspunkt hvor backup skal kjøres automatisk.

     

    Mine tanker om løsning:

    Et enkelt og gjerne gratis backupprogram som man kan sette opp slik at man kan starte backup enkelt når det passer, gjerne ved hjelp av å dobbeltklikke et ikon som ligger på skrivebordet. (Kanskje en bat-fil el.)

     

    Er det noen som har noen gode tips til applikasjoner som passer fint til dette formålet?

    Eventuelt om det er lettere å gjøre det på noen andre måter.

     

    Jeg har i utgangspunktet kun tenkt å ta backup av private filer og ikke systemfiler for å få det hele til å gå så raskt som mulig.

     

    På forhånd takk!

  2. Jeg har en HP dc 5100 Small Form Factor. Denne har jeg tenkt å gi til noen unger og dermed blir den nok brukt til litt spill. Jeg sitter derfor og lurer på om det er vits i å sette inn et bedre skjermkort enn det innebygde. Problemet er at denne pc'en bare har pci og pci-e 1x spor. Slik at det er ikke mange skjermkortene å velge mellom. Hva er det som er kjappest av PCI-e 1x og gode gamle PCI? Er det neo vits i å sette inn et ekstra skjermkort med tanke på den trege bus-hastigheten til disse portene?

     

    Så til slutt, har dere noen anbefalinger? (OBS - det må være et low-profile skjermkort)

     

    Her er to alternativer jeg ser på:

    1. HiSdigital HIS Radeon X1550 256MB DDR2, iFan, PCI, 2xDVI/ Tv-Out, "low-profile", Retail

    2. ATI FireMV 2250 256MB DDR2, Low-profile, PCI-Express 1x, 2xDVI, Retail

     

    ATI-kortet er dobbelt så dyrt. Er det verdt prisforskjellen?

  3. Men det dumme er at jeg er litt lat, og har lite lyst til å legge inn ny windows fra den cd'en. Så er det noe jeg kan gjøre for å fikse det her uten å formatere?

    5233525[/snapback]

     

    Ingen som vet svaret på dette? :dontgetit:

    Jeg har skaffet meg en unik XP men lurer på hvordan jeg kan legge inn kun den nye produktnøkkelen uten å måtte legge inn XP på nytt?

    5235500[/snapback]

     

    Hivs du har en piratversjon av XP på din pc og du har en oem-nøkkel som er gylding må du faktisk installere winxp på nytt... :( Jeg sjekket dette med Microsoft da det var installert en piratversjon av winxp på en maskin som hadde en oem-versjon av XP som fulgte med maskinen. Prøver man å bytte produktnøkkel går ikke dette. Dette gjelder visst kun OEM-versjoner.

  4. Jeg har satt en ny win2003 server opp med et nytt domene. Denne skal erstatte en nt4.0 som ligger i et gammelt nt4-domene.

     

    Jeg har ingen grunn for å oppgradere fra nt4.0 (Den gamle serveren, klarer ikke hardware-kravene til win2000 el win2003.

     

    I det gamle domenet ligger ca 20 brukere. Når disse kobles opp mot den nye serveren blir det selvfølgelig generert nye brukerprofiler på klientene. Fins det noen lett måte og kopiere den gamle brukerkontoen over i den nye som tilhører det nye domenet. Det jeg er ute etter er e-postene (outlook/outlook express), favoritter, mine dokumenter og skrivebordet. Det er mye arbeid og kopiere disse over manuellt.

     

    På forhånd takk for alle tips.

  5. Jeg kaster meg også på bølgen og sier at dette blir for dumt.

    Jeg mener at har man interesse eller hvis man har tenkt å jobbe med servere så burde man ta litt initiativ. Det eneste man trenger er å kjøpe seg en lærebok om en server. En slik får du kjøpt brukt for en billig penge. Gjerne en bok som er ment for å kunne ta en MCP for f.eks win2003 eller win2000 server. Ved å lese gjennom en slik vil man kunne danne seg et basis ordforråd i server/nettverksmiljø. Når dette er gjort kan man benytte et forum for å få klarhet i emner man er usikker på. Da vil du i alle fall ha en grunnlag til å forstå det som blir forklart deg. Man kan ikke forvente at man skal lære alt fra scratch ved å spørre folk på et forum... Det blir for dumt.

    Det er ingenting i veien med å være selvlært, men da må man også være villig til å lese en bok slik at man har basis-kunnskapene...

     

    Jeg er ingen ekspert selv, på ingen måte. Men blir forumet overøst med for dumme spørsmål vil man jage vekk de som virkelig kan noe og man ender opp med et elendig forum.

     

    Det var i alle fall mine tanker om emnet... :hmm:

  6. Problemet er at vi er kommet i en slik situasjon hvor vi ikke kan ignorere Microsoft. Selv om jeg gjerne skulle satt av tid til å lære meg linux skikkelig godt så må jeg disponere tiden min til å holde meg oppdatert på Microsofts plattform og tilhørende programmer. Da kan det fort bli lite tid til Linux og Unix... Dessverre... :no:

  7. Det har vært mye frem og tilbake. Til slutt fant jeg et HK som hadde alle mulighetene jeg ønskte. Det endte opp med dette hk'et: Tyan Thunder Pro (s2882g3nr)

     

    Det blir dette pluss en single Opteron 246, 2GB reg/ecc ram (DDR PC3200), to 160GB S-ata disker som speiles og et Chieftec-kabinett med EPS psu.

     

    Noen som har en formening om hvilken ram som er best av Crucial og Apacer, hvilke har best kvalitet?

     

    Jeg har ett problem igjen.

    I en gammel server har jeg en HP Surestore DAT 40i tapestreamer som er tilkoblet et Adaptec 2940 SCSI-kort. Problemet er SCSI-kortet. Jeg får bare lastet ned drivere til w2000 på adaptec's nettsider. Vil dette fungere på win2003? Blir det automatisk gjenkjent og installert av win2003? (Tenkte jeg skulle flytte kortet i en test-maskin som kjører 2003 i helgen for å prøve...)

     

    Noen som har tips til billige SCSI-kort som støtter win2003 og HP DAT'en? (HP'en støtter Ultra og LVD)

  8. Jeg blir nok å kutte ut Raid 5 og heller sette opp speiling mellom to disker. På denne måten sparer jeg inn en ekstra Raid-kontroller.

     

    Når jeg har sett på hk har jeg vært veldig kjapp og tatt ut et hk med formfaktor EEB 3.0 og et ATX-kabinett.

     

    Vil jeg kunne montere et EEB 3.0 kort i en ATX/EATX kabinett. (Jeg skal selvføkgelig bytte ut strømforsyningen i Chieftec-kabinettet med en større EPS-strømforsyning.

     

    Det blir også bare en CPU. Serveren får ikke store oppgavene, men jeg har lyst å se litt fremover også.

    Serveren er heller ikke driftskritisk og jeg tåler en nededag skulle det skje.

  9. Du trenger ikke å være redd for at jeg skal tro at du er noen idiot. Jeg er veldig enig med deg. Og er heller redd for å bli oppfattet som "useriøs" selv, når man tenker på et slikt oppsett. Jeg vet at dette er et "farlig sjangsespill".

     

    Det sikreste er uten tvil å kjøpe et ferdig oppsett. Men jeg må innrømme at jeg tror ikke det skal være så veldig vanskelig å få en server til å kjøre stabilt hardware-messig så lenge man benytter gode komponenter. Det eneste jeg er usikker på er hvor godt s-ata diskene er på utholdenhet, spesiellt i forhold til SCSI. Dette var grunnen til at jeg valgte de dyrere raptor-diskene for å få noe som var solid bygd.

     

    Jeg har tatt en liten vending og sett på produkter som er laget for å kjøre som servere... Men, jeg har fremdeles vært veldig prisbevisst og har derfor byttet til et oppsett som ligner veldig det rozon har satt opp.

     

    Slik ser det nå ut:

    Msi Mainboard Dual Opteron VGA 2xGbLAN PCI-X 4xUSB 2.0 Retail, K8D MASTER3-FA4R

    2-stk AMD CPU Opteron 244 1.8GHz S-940 2 Ways CPU 1M L2 Cache 128k L1 Cache PIB, OSA244BOX

    4 stk Apacer 512MB PC-400 PC3200 Reg / ECC, 512MB PC-400 REG./ECC

    Promise RAID 0 / 1 / 0+1 / 5 + JBOD PCI 32Bit-33 / 66Mhz.SATA150 4 Channel Bulk, FASTTRAK S150 SX4-BULK

    3 stk WD Harddisk 160.0GB 7200RPM SATA 3.5" 8MB Caviar RAID Edition SATA FDB, WD1600SD

    Chieftec Case Midi ATX Tower 410W PFC Black, BX-01B-B-B

    Chieftec Fan 8cm 3 Pin For Frontmounting, AF-08-3P

    3com OfficeConnect VPN Firewall, 3CR870-95-ME

    Samsung DVD Recorder +R / +RW -R / -RW 16X / 12X / 4X / 4X / 48X / 32X Black Bulk With Software, TS-H552B/WBIH

     

    Hva synes dere om dette?

     

    Jeg er enda usikker med tanke på hk-feil el lignende, da er det utrolig godt med en ordentlig support løsning, men prisene blir deretter og man har alltids bedriftspakke over natt... :roll:

     

    Har ikke helt bestemt meg enda...

  10. :roll:

    Jeg skal bygge en liten server. Den skal brukes i et miljø med 20 brukere og skal brukes som filserver og kanskje exchange-server.

     

    Kostnader spiller en stor rolle her, noe dere ser på specs'ene.

     

    Jeg tenkte å gå for en Raid 5 - løsning, men software-basert. Er det stor ytelsesforskjell mellom soft og hardwarebasert raid? For i tillegg å holde kostandene nede har jeg tenkt på å bruke s-ata disker istedet for SCSI.

    Er det stor ytelsesforskjell mellom mirroring og software Raid 5?

     

    Jeg er enda ikke sikker på om det blir win2000 eller w2003 + Exchange 2003.

     

    Jeg mottar gjerne noen tips/anbefalinger til nevnte oppsett.

     

    Mitt oppsett: (hentet fra Hattelco)

    Chieftec Case Midi ATX Tower 410W PFC Black, BX-01B-B-B

    Chieftec Fan 8cm 3 Pin For Frontmounting, AF-08-3P

     

    Msi Mainboard S-939 nForce 4 Ultra ATX PCI-E Audio 2xGbLAN 1394 SATA Retail, K8N NEO4 PLATINUM

     

    Geil 1.0GB (2x512MB) DDR PC3200 400MHz ULD CL2 5ns CHSDual Channel 2,6-2,9,

     

    AMD CPU ATHLON-64 XP3800+ S-939 Newcastle 2.4GHz 512KB Cache Retail Boxed

     

    WD Harddisk 73.4GB SATA 10000RPM 3.5" 8MB "Raptor", WD740GD

     

    Samsung DVD Recorder +R / +RW -R / -RW 16X / 12X / 4X / 4X / 48X / 32X Black Bulk With Software, TS-H552B/WBIH

     

    Msi VGA-Card Radeon X300SE 128MB PCI-E DVI TV-Out Retail, RX300SE-TD128E

     

    CC IDE Cable SATA-150 0.5m, SATA-05

     

    3com OfficeConnect VPN Firewall, 3CR870-95-ME

     

    Til sist. Noen som har erfaringer med 3Com's brannmur? Kommer ikke å sette opp noen VPN med det første så det er egentlig ikke et krav. Kun sikkerthet mot internett.

     

    Alle svar mottas med takk! :thumbup:

    linker.doc

  11. Jeg skal sette opp en pc på min bod. Problemet her er at det står en fin tykk murvegg mellom boden og routeren.

     

    Jeg tenkte derfor jeg skulle spørre dere om dere hadde noen tips til nettverkskort som gir meg best mulig signalstyrke.

     

    Først og fremst er det pris det står på. Ellers kan jeg benytte pci eller usb-utgave av nic. For å få gode signalforhold vil det også kanskje vær praktisk med ekstern antenne.

     

    Jeg har hatt en pc på boden med et CNet Wireless G

    Dette fungerte, men det var avhenging av plasseing av antenne. Er det noen kort som er bedre? Eller burde jeg gå for en "hjemmelaget" antenne.

     

    Min router er en 3Com Wireless G router

     

    Takker på forhånd for alle tips!!

     

    Mvh

  12. Akkurat nå har Komplett lagt ut Eizo 550 for kun 2295 under ukens tilbud. Er ikke dette er kupp? Noen som har noen innspill om vi kan forvente enda lavere priser enn dette etter jul?

    Virker på meg som årets julegave fra komplett... :thumbup:

  13. Tenker på å bygge en gaming pc. Hva gir best ytelse spill-messig:

    1. Amd-system med AGP 8x

    2. Intel-system med PCIe

     

    Hadde tenkt en pris på 12000-15000 på pc.

     

    Jeg er usikker på hvor mye PCIe har å si i forhold til AGP8x

  14. Kanskje vi bør prøve å rydde litt opp her. (jeg blir jo selv forvirret... :roll: )

     

    Din router (D-link 624) er en router som har en innebygd switch. Derfor har du alt du trenger! (en switch er en boks som lar deg koble flere pc'en sammen - og det er derfor du har flere inngang på din router/switch) (en router er en boks som lar deg dele en internettforbindelse mellom flere pc'er - enkelt fortalt)

    Og ja, det er ingen forskjell på om pc'ene er koblet til LAN-portene på routeren eller om de er koblet til trådløst.

     

    Det eneste du trenger å gjøre for å begynne å dele filer og skrivere mellom pc'ene og pda'ene er å aktivere disse funksjonene på hver pc/pda.

     

    Håper dette klarte det litt opp for deg.

  15. Andre ting som også kan forstyrre er disse:

    -ikke la routeren stå veldig nært lysrør

    -trådløse telefoner som operer på 2,4MHz

    -andre enheter som bruker samme kanal (nevnt tidligere)

    -microbølgeovn

     

    Det kan også være feil med routeren, så det beste er vel å ta kontakt med 3Com.

    Du kan også prøve å laste ned ny firmware til routeren.

  16. Dobbeltklikk på nettverkstilkoblingen. klikk så på arkfanen Støtte og knappen detaljer. Voila! og du har nå din mac-adresse øverst i listen.

     

    Det er mulig det fins lettere måter, men dette er i alle fall en.

     

    PS: De fleste aksesspunkt viser en liste over mac-adresser som den ser på nettet slik at du bare velger din og legger den til.

     

    Mvh

×
×
  • Opprett ny...