Gå til innhold

ingemartin

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ingemartin

  1.  

     

     

    Enda en som er helt motsatt av mine erfaringer i butikk.

    Hvor henter AKAM disse tallene fra?

    Det står i første avsnitt hvor de henter tallene fra.

     

    AtW

    Se der, ja. Så fort gjort er det å overse noe.

    Men jeg står på mitt. Listen stemmer langt fra det jeg opplever i butikk. Kan hende prisguiden har en annen kundegruppe enn oss. Det er vel kanskje slik at de som sjekker prisguide på nett også handler på nett.

    Det som folk som handler på nettet har behov for er å,

    ta, føle, sjå, kneppe, opne, lukke og kjenne i handen før dei tar sjansen på,å handle viss det er eit litt dyrere ting det er snakk om. :thumbup:

  2. Om artikkel forfatter har rett, vil vell vise seg om par år, uansett så er eit stort utvalg i apper som heile tiden blir oppgradert like om ikkjr meir viktig som oppgradering av oprativ systemet.

    Sølv hadde eg Nokia heilt frå niti-taler, men kjøpte Iphone 5 for snart to år tilbak uten å angra ein dag, og på grunn av stadig vekk nye apper som gjere "telefone" meir anvendelig etter som tiden går. :hmm:

  3. Kult at dykk viser interesse, får ekstra motivasjon av den slags :)

     

    Vart akkurat obs på eit moment eg ikkje har tenkt over enda, når ein utvidar/komprimerar belgen ved fokusering vil ein jo også forandre det indre lufttrykket i kamera, så for å lette trykket har eg i prinsippet 3 valg,

    1. Å kutte av hjørna på mattskiva(enkelt, men vil miste delar av synsfeltet ved fokusering/komponering)

    2. Drille flere små hull i mattskiva(litt vanskelegare, lett for at glaset brestar, minimal påverknad på komponering)

    3. Bygge inn ein lystett ventil i sjølve kamera (vanskeleg), ingen påverknad på komponering)

     

    Usikker på kva løysning eg skal gå for, men står nok mellom 2 og 3.

     

    Elles har eg etter at eg såg denne tråden på apug bestemt meg for å lage mattskiva sjølv: http://www.apug.org/forums/forum216/78392-making-ground-glass-focus-screen-4.html

     

     

    Lim på svart fløyel der du har film kasetten/matt skjeva, som ein lystett pakning.

    • Liker 1
  4. Det som eg ser som ei bruker gruppe, er der det er ansatt i ulike firmaer eller foretninger som skal redigere bilder uten faglig kompetanse eller erfaring.

     

    Enn annen ting er at når eg redigerer bilder så har eg som regel god tid, og bruker hovedsaklig musa til å bla i menyen i Photoshop med.

    Men ein annen sak er med touch skjerm, der kan gjerne eit utall av snarvei taster fungere bedre.:hmm:

  5. Pentax har levert akkurat samme patentet i laaang tid.

    Jeg vil også anbefale Akam å legge til en notis om ikke å bruke dem på kameraer med bildestabilisator i sensoren, som f.eks Olympus sine MFT kameraer. Idet du skal dra av gummien der, drar du med deg hele sensoren. Jeg er rimelig sikker på at det ikke kan være bra i lengden.

     

    Når det gjelder Olympus sine FT og MFT kamera å eg trur eg og kan trykkt ta med Panasonic sine også, skal du være ekstremt uhelkdig om du får støv på bilde brikken, det er nemlig eit "super sonisk wave filter "(SSWF) som fjerner denslags svært effektivt, om du allikevell må bruke bilde brikke rens så skal ein ikkje være redd for å dra av noke som helst med meir enn har drukt TEC7 eller Aralditt. :omg:

    Har brukt ca ti tals ulike FT og MFT kamera med fleire hundre tussen bilder siden eg kjøpte mitt første E-330 i 2006, og eg har aldri hatt støv på bilde brikken som eg har sett til tross for eg har skiftet objektiv stadig vekk i både væer og vind, så leverer dette støv fjerning system dag ut og dag inn.

  6. Et par flere ting som er spennende også;

     

    Ny og mindre kitzoom, 9mm f/8 fisheye bodycap, og endelig; 25mm f/1.8

     

    I tillegg så har de kommet med ny firmware til E-M5 som gir "low ISO" og mindre AF-points - noe folk har savnet. :-)

     

    E-M10 ser rimelig fornuftig ut også - markedssegmentmessig. Skulle bare hatt litt mer værtetting..., men men.

     

    Olympus kommer også med MCON-P02 i dag, ein forbedret versjon av front adaperen MCON-P01 som kun kunne brukes på 37mm filter gjenger, denn nye er 46 mm og har ein step down ring til 37mm.

  7. Skulle ønske at produsentene kunne legge inn en 'weak-link' i fatning-skruene i kamera, slik at ved uhell er det fatningen i kamera som ryker, og ikke objektivet.

    Gode objektiv har jeg livet ut forhåpentligvis, mens kamera som regel er utdatert etter et par år.

    Så skulle fatningen i kamera ryke er det ikke sikkert jeg hadde brydd meg med å reparere...

     

    Så kan ein fatning som har falt av ein kamera hus eit godt argument for å oppgrade til eit nytt kamera også. :rofl:

  8.  

     

    Så sannelig, synes det var en litt rar kommentar, men da var det ikke kommentaren som var rar.

    Det var kanskje noe rart i glasset? ;)

     

    Jeg er aktiv på et annet forum der en del ihuga E-5 brukere er; og de er i ferd med å gå over til E-M1. De fleste er meget fornøyd, men fuglefotografene sitter foreløpig litt på gjerdet.

    Olympus President for Imaging corp Mr. Haruo Ogawa utalte til Imging Resource, at Olympus orienterer seg bort frå sport og action og til reportasje og presse foto, då kan eg også tenke meg at Olympus kommer til å sattse mest på kamera utsyr for dei som skal opp på fjelltopper og padle elva på langs, og ikkje dei som ligger i eit kamuflasjetelt time etter time.

    Så det kan tenkes at det blir annen type Proff fotografer dei henvener seg til i tiden som kommer.

  9. Digger våtplate fotografier av mennesker. Vet ikke hva som forårsaker det, men det er noe spesielt som skjer med huden og øynene.

     

    Dei fleste gamle foto teknikker respondererer velig mykje på UV lys, det er det som gir denne spesielle foto effekten.

    Ein av grunne til at det er så stor interesse for gamle foto teknikker der borte, er at i Nord Amerika har dei sett på foto som ein kunst art på lik linje med annen kunst heilt side den før mellom krikstiden.

    Mens her i Norge har foto blitt akseptert som kunst dei to-tre sitte tiårene.

  10. Så ingen av kamerene kollapset i kulden!

    Ein av grunnen til at E-M1 bruker forhalds messig mykje strøm er at den nye EVF bruker neste like mykje strøm så skjermen gjere.

    Det er litt merkelig at Olympus ikkje satser på større batterier i eit "proff kamera", men ein av grunne kan være som utalesene til, Mr. Haruo Ogawa der han seier Olympus slutter å "fokusere" på sport og action foto,

    men meir på jornalist og repotasje foto. :hmm:

×
×
  • Opprett ny...