Gå til innhold

olemykle

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av olemykle

  1.  

    Uten W1 blir nok alt annet bare billige etterligninger. Skulle gjerne sett at andre produsenter fikk tilgang til den chippen, tror det kunne blitt noen veldig bra produkter av det....

     

    W1 chippen er bra, men ikke noe hokus pokus. Det er mange andre gode produkter som ikke har W1, om ikke bedre (smak og behag). Noen er opptatt av bl.a. lydkvalitet, utseende eller mulighet til å bruke de under en joggetur.. noe airpod ikke er best i.

    Å kalle alt annet enn airpods for etterligninger er idiotisk og tullete når airpods ikke var først ute med trådløse øreplugger. I tillegg så er det nesten ingen konkurrenter som har lik design som airpods.

    Ser at «billige etterligninger» var å sette det litt vel på spissen, men poenget mitt er omtrent det samme som ditt; Airpods passer definitivt ikke for alt og alle (langt derifra), men om noen som kan å lage kvalitetslydprodukter hadde fått lov å legge inn W1 i sine produkter kunne resultatet blitt veldig bra. Tror jeg.

  2.  

    Klart vil skal ha selvkjørende biler - om kun kort tid vil de kjøre mye bedre enn hva du klarer, og om 100 år vil vi alle være enige om at det å kjøre bil selv er like teit som å vaske skjortene i elva for hånd..

     

    For flertallet av bilreiser ja. Men det er da mange som faktisk liker å kjøre bil. Hvorfor selges det sportsbiler? For å fraktes automatisk fra A til B? Å sammenlikne med å vaske klær i elva blir litt meningsløst. Hvorfor spiller folk bilspill, og kjøper ratt og pedaler til? Husker ikke sist jeg så en klesvasksimulator. :p

     

    Håper ikke det blir forbudt å kjøre egen bil i framtiden, men at man kan velge selv. Det gir heller ingen mening å drømme om 100% selvkjørende trafikk på vanlige veier, da det uansett vil være milliarder av mennesker involvert i trafikken i form av fotgjengere, syklister, elsyklister, motorsykler osv.

     

     

    Til slutt: Jeg er ikke i mot framgang, og flertallet av bilreiser blir sikkert autonome en gang i framtiden. Det må jo være genialt til pendling osv. Men ja takk begge deler :new_woot:

    Når folk flest innser at autonome biler er tryggere for oss alle enn "manuelle" biler kommer det til å bli et folkekrav å forby dette på offentlig vei. Er det noe hvermannsen er opptatt av er det at deres egne barn og familie skal være trygge og vi kommer ikke til å godta at "farlige" sjåfører kjører fritt rundt på veiene våre. Når et stort flertall av befolkingen mener dette kommer forbudet til å komme faderlig fort.

    Tror jeg.

  3. Jeg merker at Dunning-Kruger er i full sving i denne tråden. Jeg skjønner at dere er skeptiske når man bare kan øke kreativiteten på kjøreforholdene og fordumme selvkjørende biler til å bli "Me car, me drive you, me avoid obstacle". Er det en ting sofistikert regulering og maskinintelligens er bedre på enn oss mennesker, så er det presisjon, rasjonell vurdering av bilens egne egenskaper og kontroll på uventede situasjoner. Er det en ting maskiner ikke er gode på, så er det deduktiv logikk og forutsigbarhet i lang tid fremover, og jeg kan ikke se hvordan det er relevant på veier med mye snø.

     

    100% enig. Ingen har medfødte kunnskaper om bilkjøring. Alt er basert på læring og erfaring og når vi kjører bil er all input basert på det vi ser (to optiske sensorer) og erfaring opparbeidet gjennom noen få tusen timer bak rattet. Bilkjøring er stort sett veldig regelstyrt; man får noe input, analyserer dette og utfører noen handlinger basert på regler og erfaringer. Dette er noe en datamaskin er mye bedre egnet til enn et menneske og når den kombinerte erfaringen til tusenvis av biler er tilgjengelig ila. nanosekunder er ingen ting en autonom bil ikke vil klare som du og jeg klarer i dag.

    • Liker 2
  4. Noen som har greie på det som kan si noe om det er noe som helst med teknologien brukt i disse skriverene som tilsier at de skal være så dyre?

    Skulle ikke typiske 3D skrivere, når/om de etterhvert blir produsert i store volum, kunne produseres til en like lav, om ikke enda lavere, som blekkskrivere?

    Teknologien bak er jo relativt enkle greier?

    • Liker 1
  5. Noen som har rukket å sette seg inn i denne nye w1-chippen? Hva slags overføringsteknologi brukes, rekkevidde, båndbredde, strømforbruk osv.? Planlegger Apple å gjøre denne prorprietær, lisensiere ut (og da i tilfelle bare til bruk i hodetelefoner (mottagere) eller også til andre sendere (stereoanlegg, PC'er og kanskje også andre mobiltelefoner)), eller kanskje i beste fall tilby den fritt til alle som vil bruke den (not very likely siden det tross alt er Apple vi snakker om......)?

     

    Forøvrig regner jeg med, om jeg kjøper en iPhone7, å skaffe meg noe i denne gaten og da er ivertfall jeg happy. Regner også med det kommer lightning til 3.5 mm hann-plugg ledninger på markedet så kan jeg bytte ledning i de hodesettene jeg foretrekker å bruke kablet (og joda, jeg vet det ikke er alle hodetelefoner som kan bytte kabel).

  6.  

    Retail skal jo ikke være knyttet til en bestemt maskin (f.ex. hovedkort) og bør vel derfor kunne flyttes fra rigg til rigg uten problemer?

     

     

    Ja. Jeg antar at Windows 10 på dette punktet vil oppføre seg mer eller mindre som Windows 7 (og der har jeg aldri hatt noen problemer med det; men har aldri flyttet det mer enn to-tre ganger; dvs. innom 3-4 PC'er), men jeg har altså ingen praktisk erfaring med dette på Windows 10 ennå.

     

    edit: frykkleit

    Takk for svar Sundan og Nebrew. Jeg får vel bare forsøke og se hvor mange HK jeg får installert på før det evt. blir noe krøll

  7.  

    Noen som vet om det finnes noen "harde" begrensinger i Windows 10 Home Retail versjonen eller vil man kunne reinstallere den på så mange PC'er man vil uten å få problemer med aktivering?

     

    (Og ja, jeg vet at jeg kun har lov til å ha den på en maskin til enhver tid)

    Tipper du får problemer ved aktivering på maskin nummer 2.

     

    Takk for svar men hvorfor tror du det? Retail skal jo ikke være knyttet til en bestemt maskin (f.ex. hovedkort) og bør vel derfor kunne flyttes fra rigg til rigg uten problemer?

  8. Er det noen komponenter i en tradisjonell FDM skriver som er så komplekse at det ikke skulle være mulig å masseprodusere dem til noen få hundrelapper? Så vidt jeg kan forstå er dette i prinsippet relativt enkel teknologi (en dyse med litt varme og et par veldig nøyaktige stepmotorer) så man burde vel se en prisutvikling tilsvarende vanlige blekkskrivere ila. noen år?

  9.  

     

    Moms fra første krone. Få bort fortollingsgebyret. Støtt norske (nett)butikker.

    Nettopp hva skal dette bety for folk som vil kjøpe ting som IKKE er og ALDRI vil være tilgjengelig i noen Norske nettbutikker?

    Det er jo ingen som skal nekte deg å handle fra utlandet? Om man får bort fortollingsgebyret vil det jo tvert imot gjøre det enklere å handle der du vil?

     

    Problemet med regjeringens forslag er jo at komplett.se skal kunne selge deg den samme varen 20% billigere enn komplett.no kun fordi de sender den fra Sverige og det blir jo litt feil, blir det ikke?

  10.  

     

    Moms fra første krone. Få bort fortollingsgebyret. Støtt norske (nett)butikker.

    Ikke uendig, men ville ikke dette på lik linje sette norske nettbutikker i fare?

     

    For det er nettopp dette forpesta gebyret som virkelig setter en showstopper for handel utland i 200-500kr-klassen.

    Da konkurerrer butikkene ivertfall på like vilkår. Om norske nettbutikker da ikke klarer å konkurrere får de heller bare ha det så godt.

    • Liker 1
  11.  

    Og HBO-nordic glimrer ennå med sitt fravær på ATV...

     

    Og på PS3...

    og PS4...

    og Xbox One...

    og Chromecast støtte...

     

    Utifra http://hbonordic.com/how-to-watch-hbo er det fremdeles bare tilgjengelig på Xbox 360 og smart TVer fra Samsung.

    HBO Nordic sin platformstøtte er håpløs. Jeg har delvis tilgitt dem fordi de tross alt er en liten aktør (globalt) og sikkert sliter med å komme inn på platformer som Apple TV, men denne dealen til Sumo viser jo at det er bare vas....

  12. Det var egentlig et ganske merkelig problem. For noen kilder, f.eks. en WD TV Live jeg har, funka det helt fint. For andre, f.eks. TV tuneren, kunne det ta opptil et minutt før bildet kom frem, og da oftest i 4:3 format. For andre, f.eks min Wii U konsoll, fikk jeg ikke frem noe bilde i det hele tatt.

     

    Om jeg koblet switchen til en TV fungerte imidlertid alt helt fint.

     

    Mitt beste tips er at det er noe med kompabiliteten mellom switch og projektor ift. HDCP, men dette er ting jeg egentlig ikke vet noe om....

     

     

    Sendte som sagt switchen tilbake til butikken og fikk da beskjed om at de mener det var en feil på den og de ville sende en ny når de fikk den inn igjen til lager. Har egentlig ikke store trua men siden det ikke finnes noen alternative produkter (som jeg vet om) tilgjengelig i norske butikker så gir jeg den en sjanse til.

  13. Til min "mini" hjemmekino trenger jeg en HDMI switch med 4 stk DHDMI inn (for å veksle mellom tuner, mediespiller, konsoll og PC) og som har både HDMI ut (til projektor) og TOSLINK ut (til Sonos Playbar).

     

    Har forsøkt med denne fra König som på papiret skulle løse alle mine behov. Det viste seg imidlertid at den funka dårlig så den er returnert.

     

    Har søkt litt på nettet og har m.a. funnet denne boksen fra Elector som også ser ut til å ha de funksjonene jeg har behov for.

     

    Tenkte imidlertid før jeg bestiller denne (fra en for meg ukjent prdusent) å sjekke med forumet om noen har erfaringer med dette produktet eller har andre forslag til hvordan jeg kan løse dette behovet?

×
×
  • Opprett ny...