Gå til innhold

Pilkern

Medlemmer
  • Innlegg

    314
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pilkern

  1. Har 70.000,- jeg tenkte å investere i fond, med 3.000,- i månedlig sparing.

    Sparehorisont på 7 år eller lengre.

    Er det noen som har tips til fond? Har sett på KLP framtid.

     

    Jeg har Sparebank1. Kan jeg opprette aksjesparekonto her og kjøpe i f.eks Klp framtid gjennom den kontoen? Eller må jeg opprette konto hos Klp?

  2. Det jeg syns er bittelitt bakvendt, er at hvis man betaler for avgiftene, så er det helt greit at man forurenser. For meg så blir det paradoksalt og dobbeltstandard fra MDG. Jeg skjønner poenget, man tvinger folk vekk, men mange vil fortsatt være klin nødt til å gjøre det slik man alltid har gjort det, nettopp fordi de ikke har noen andre valg - og disse vil jo bli sittende igjen med svarteper, jeg mener - en snekker kan ikke drasse med seg utstyret på buss eller tog og tungtransport f.eks har ikke bra alternativer for elektrisk enda, selvom det kan komme om noen år

     

    Fyring burde være elektrisk, så dette kan folk gjøre noe med derimot, kanskje kan det ordnes en rabatt her?

     

    Håndverkere og varetransport får unntak fra dieselforbudet hvis de kan bekrefte at de er ute på oppdrag.

  3.  

    Såvidt jeg vet er det ikke noe krav at man skal følge med på avis, radio eller tv (?). Med andre ord burde de sendt ut direktemelding (sms/post/digipost) til alle potensielt berørte. Når det ikke er gjort, kan man ikke ilegge bot på første overtramp. Hvis de beviser at de har stoppet deg en gang før og gitt deg beskjeden kan de gi deg bot ved andre gang.

     

    Det har vel også blitt gitt beskjed på diverse skjermer/infotavler ved veier i/rundt Oslo.

    Det finnes sikkert mennesker der ute som ikke sjekker sms/post/digipost hver eneste dag.

     

    At du skal måtte bli tatt to ganger for et lovbrudd før du kan få straff er nok lite sannsynlig.

  4. Har kjøpt en leilighet som jeg vil leie ut. Regner med å få inn ca. 15.000,- i mnd på leieinntekter (180.000,- på ett år).

    Blir regnestykket som viser hvor mye jeg sitter igjen med etter skatt så enkelt som det jeg har satt opp nedenfor?

    Har googlet litt og ser at de fleste tar utgangspunkt i 28% skatt på leieinntekter, bare korriger meg hvis dette er feil.

     

    180.000 * 28% = 50.400 i skatt

     

    180.000 - 50.400 = 129.600

     

    Vil jeg altså kunne sitte igjen med nesten 130.000,- i leieinntekter etter skatt? Eller er det noe jeg overser her?

    Er klar over at det vil komme kostnader til internett, strøm osv, men tenker her på bare leieinntekter og skatt av dette.

  5. Nordea svarer følgende i et intervju i Aftenposten om deres kontakt med Mossack Fonseca (advokatfirmaet på Seychellene).

    Spørsmål: Vil dere fortsette kontakten med advokatfirmaet?

    Svar: Ja, vi håndterer administrative oppgaver på vegne av våre kunder. Det er imidlertid viktig
    å presisere at dette skjer kun i tilfeller der alt skjer i henhold til lover og forskrifter, og
    at alt innrapporteres til skattemyndighetene.



    Hva kan andre hensikter enn å skjule penger for skattemyndighetene være?

  6. Det er avtalt egne regler for undervisningspersonalt. Fellesbestemmelsene i Hovedtarififfavtalen med  KS,  § 7.3 sier at :

    "Undervisningspersonalet utbetales full lønn i ferietiden første yrkesår forutsatt at samlet opptjente feriepenger vil gi lavere utbetaling. Med første yrkesår menes 1. gangs tiltredelse i skoleverket etter fullført faglig og pedagogisk utdanning, og forutsatt at vedkommende er ansatt for minst ett år. Bestemmelsen omfatter også tilsatte på vilkår iht. forskrift til Opplæringsloven § 14.5"

     

     

    Vil jeg komme inn under denne bestemmelsen? Og hvis jeg har forstått det riktig, få utbetalt feriepenger allerede i år? Jeg ble ansatt som lektor 01.08.15 (Fast stilling). 

     

    E: Tror jeg fant løsningen selv. Jeg vil få utbetalt full lønn i ferietiden, da mine opptjente feriepenger for 2015 vil være lavere enn en vanlig månedslønn. Fortsatt litt usikker, så hvis noen kan komme med fasiten hadde det vært flott :)

  7. Kultur vil nok være en sentral del av det. Sammenligne med moderne kulturer, samt se på likheter og ulikheter mellom forskjellige urfolk.

    Ellers har jo urfolk spesielle rettigheter, det kan jo være verdt å ta en titt på.

    Utfordringer urfolk står ovenfor kan også være interessant, f.eks at områdene deres blir tatt over av store internasjonale selskap.

  8. Hei,

     

    Om et par dager skal jeg kjøre Lillehammer - Tromsø. Jeg har googlet litt å ser at de aller fleste sier at det går mye kjappere å legge ruten innom Sverige og Finland før man kommer inn i Norge igjen.

     

    Men jeg finner ikke noe informasjon om hvor mye tid man faktisk sparer.

     

    I tillegg viser alle karttjenester jeg har sjekket ut at både kjørestrekning og kjøretid er kortest om man kjører gjennom Norge. Er det noen som kan forklare dette for meg? Er det noe jeg har oversett, eller er det faktisk best å kjøre gjennom Norge?

     

    (Ser nå at spørsmålet kanskje passer bedre inn i Fritid - Ferie og reise, beklager det)

  9. I intervjuet Eilertsen & Stanghelle: 2 mot 1 sier Hareide følgende om KrF sin kamp mot selvbestemt abort:

     

    Spørsmål: Viser ikke striden om reservasjonsretten i fjor at kvinner er opptatt av alt som kan minne om motstand mot selvbestemt abort. Er ikke dette en tapt sak for KrF?

     

    Hareide: Debatten om reservasjon viste hvor sterk saken står. Men det var aldri en debatt om abortloven. En av grunnene til at det ble en så sterk mobilisering mot reservasjonsmuligheten, var at mange kvinner trodde at det var et angrep på deres rettigheter.

     

    Tror han virkelig at en kamp mot selvbestemt abort vil generere mindre mobilisering?

  10. Du kunne prøvd å tatt kontakt med foreldrene til disse jentene som mobber?

    For å unngå mobbing, spesielt når de er så unge, tror jeg gode rollemodeller er utrolig viktig.

    Jeg tror det mest effektive i dette tilfellet vil være at foreldrene til disse jentene tar seg en prat med dem hvor de er helt klare på hva som er riktig og galt.

  11. Passer alltid på å invitere til nachspiel hjemme hos meg hvis det er mange fine damer som vil være med. Som regel ikke noe problem å få en av dem til å innse at det er mye enklere å bare overnatte enn å begynne styret med å ordne seg skyss klokken fire-fem om morningen, spesielt hvis det er ei du har flørta med den kvelden. Så fort de er under dyna er det bare å kjøre på :)

  12. Det er nok litt forskjell på kvaliteten på drivstoffet også. Er det nokon som veit om pristabellane er omrekna slik at ein er sikre på at 1 liter bensin i eit land inneheld like mykje energi som 1 liter bensin i eit anna land?

    Under 'info'-tabben står det bare at de tar utgangspunkt i den billigste og mest utbredte bensinen i hvert land pga varierende innhold av oktan.

     

    Men f.eks under Indonesia viser grafen at prisen er 3.73$ per gallon (ca 3.7 liter), mens i teksten ved siden av grafen informerer de om at de fleste i Indonesia kjøper drivstoff subsidiert av staten som inneholder et lavere oktannivå. Den koster 2.18$ per gallon.

  13. Ta en prat med ham hvor du forklarer at du ikke liker det? Hvis du ikke reagerer på det blir det vanskelig for han å skjønne at du ikke liker det.

     

    Dere er 28 og 32 år og har vært sammen i sju år, det tar jeg som et tegn på at dere er glad i hverandre. Jeg ser for meg at dette er noe han ikke kommer til å ha store problemer med å slutte med for at du skal ha det bra :)

    • Liker 3
  14. Dette er noe jeg har tenkt over i det siste. Når man snakker om at Norge har nådd toppen, og at oljeprisene synker, så holder bensinprisene seg på samme nivå. Er ikke det.. ulogisk?

     

    Det er tre forhold som bestemmer bensinprisen ute ved pumpene:

    1) Innkjøpsprisen for bensinen.

    2) Drivstoffavgiftene til staten.

    3) Forhandlernes avanse.

     

    Råoljen faller inn under innkjøpsprisen, her finner du også dollarkursen og kostnaden ved å lage bensin. Rundt 60% av pumpeprisen på bensin er avgifter. Råoljeprisen vil dermed bare ha en liten innvirkning på bensinprisen.

    • Liker 1
  15. Håper Casper er borte for godt, det er vel ikke vanlig å sende inn deltagere som ryker ut så tidlig i gamet inn igjen senere er det? Han steller jo i stand mye faenskap da så skal vel ikke se bort ifra at han dukker opp igjen.

     

    E: Haha det klippet hvor Ann Mariell skal skyte med pil og bue, lovet ikke særlig bra.

×
×
  • Opprett ny...