Gå til innhold

Ribtinitus

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ribtinitus

  1. DAS (Direct Attached Storage) kan være så mangt, en USB-disk koblet til en maskin vil for eksempel gå under definisjonen DAS. Tror ikke det er det du er på jakt etter da det ikke vil gi deg noen fordeler kontra oppsettet du har i dag. Sett litt banalt så kan du egentlig si at PC-en din er en form for DAS.

     

    Hvis du er ute etter en enkel boks som du kan lagre data på som du kan aksessere via nettverket ditt er det NAS du er ute etter. Det finnes et hav av forskjellige varianter og priser. Sjekk ut QNAP og Synology som sagt. De har alt fra 2 bay og oppover.

    Ok, da blir det altså NAS likevel, hehe. Var bare litt i overkant dyrt synes jeg. Derfor jeg titta etter noe som var litt strippa ned for å gjøre det billigst mulig.

  2. Hva mener du med ikke fullverdig NAS? Du har DAS-løsninger men da er du avhengig av at maskinvaren den er koblet til står på for å aksessere diskene. NAS er NAS, du har ikke noe "ikke-fullverdig", et NAS er per definisjon tilgjengelig via nettverket ditt. Det finnes massevis av små fire-diskers NAS tilgjengelig, sjekk ut QNAP, Synology for eksempel. Som alt annet så får du det du betaler for, de laveste prisede har gjerne atom-CPU og lite RAM. Skal det bare være ren servering av filer via nettverk holder det sikkert, men til alt annet vil det bli tregt. Dagens NAS kan gjøre mye annet enn å dele ut filer. Eksempelvis kjører jeg virtuelle maskiner, containere og native apper (Plex f.eks) rett på min QNAP.

    Aha! Beklager surr i begrepene. Jeg var ikke klar over at det var noe som het DAS, men det var nok heller det jeg var på utkikk etter da ja. Regner med at dette er vesentlig billigere enn NAS?

     

    Og hva skal jeg isåfall lete etter for å finne DAS-alternativer? Et søk etter "DAS" på komplett gir bare linker til tyske bøker ;P

  3. Jeg har en stasjonær PC stappa full av harddisker, som er kobla til min projector og brukes til å se filmer og serier i KODI. Jeg lurer nå på om jeg skal ta ut 4 disker med og heller sette dem i en NAS, eller evt. en DAS, som jeg så kan koble til det lokale nettverket. Poenget er at jeg da vil kunne bruke denne NAS-en til å spille av ting i KODI, uten at det trenger å gå gjennom PCen.

     

    Jeg har altså egentlig ikke bruk for noen avanserte nettfunksjoner, siden det ikke er noe innhold som skal lastes opp eller ned fra internet, men den bare skal brukes som en lagrings-hub på mitt lokale LAN.

     

    Er det noen som har erfaring med slik lokal bruk av DAS/NAS og evt. har noen råd om modeller jeg burde gå for?

  4. Godt poeng. Pleier kjøre Massive Attack - Angel og Holly Cole - Train Song for dypbass selv. Hvordan stemme og detaljer i høyere frekvenser agerer når bassen slår kan være avslørende hvis systemet ikke holder følge.

     

    Ja, nettopp. Massive Attack krever sitt anlegg! For bassen skal være melodisk og ren, ikke grumsete og/eller døll, slik den alt for ofte er. =)

    • Liker 1
  5. Fin test, og jeg liker at du nevner hvordan lyden var på spesifikke låter =)

     

    Dog en liten ting jeg nesten alltid savner i slike anmeldelser, er test av lyden i sjangre med skikkelig dyyyyyyyp bass. Altså, ikke kick-bassen som er å finne i techno eller hip-hop, men den ULTRADYPE bass-linjelyden du finner i f.eks. dub og psybient. Det vil si sjangre hvor bassen står for selve melodien.

     

    Min go-to låt for å sjekke alt av lydutstyr er:

    Hallucinogen - The Herb Garden

    Hvis høytalerne/hodetelefonene klarer å spille basslinja som begynner ved 2:30, og lyden er så dyp og deilig at det får hjernebarken til å krible, da blir jeg imponert. Dessverre hender det ikke så ofte, og de aller fleste gjengir denne basslinja bare som en tam bakrunnsstøy langt borte et sted.

    • Liker 1
  6. Jeg har brukt RPi til Kodi-stasjon i flere år, men mangel på hardware støtte for h.265 og litt annet diverse fikk meg til å droppe RPi.

     

    Jeg gikk for en NVIDIA Shield TV istedet, superfornøyd for å si det mildt :)

     

    https://prisguiden.no/produkt/nvidia-shield-tv-16gb-fjernkontroll-312506

     

    Ja, den Shield'en ser fin ut, men prisen er jo en del strammere da. Men er det noen andre forskjeller man må tenke på i forhold til Rpi, når den bare skal brukes til å kjøre Kodi?

  7.  

     

    Men hvordan i all verden skal staten finne ut hvor mye cryptocoins du måtte eie, hvis du ikke opplyser om dette selv?

     

     

    De kan ha like store vansker med dette som om jeg hadde hatt masse penger i en Sveitsisk bank. Problemet er når du ønsker å bruke pengene til noe. Myndighetene kan fort bli interisert vist du plutselig bruker mere penger enn du skulle ha hatt i følget ligningen.....

     

    Ønsker du å bruke de kan du jo bare betale direkte, da ser ikke myndighetene noe. Men skal du konvertere de til fiat, er det klart at du må skatte på eventuelle gevinsten.

    Hmmm... Så hvis vi helt hypotetisk sier at du har bitcoins til en verdi av 10 millioner nok. Hvordan kan man få brukt disse til å f.eks. kjøpe et hus, uten å måtte ut med 2.8 mill i skatt?

  8.  

     

     

    Så man må hvert år skatte på verdien av man har av Bitcoin? Virker da veldig urimelig.

    Du skatter jo på penger du har i banken også, så er det så urimelig at det blir likt for kryptovaluta? Husk at formueskatt ikke slår inn fra første krone, man må ha ca. 1,5 mill. kr i nettoformue før man må begynne å betale formueskatt.
    Men da er det jo greit, hehe. Virker bare urimelig da bitcoin verdien varierer veldig og egentlig er en currency.

    I likhet med norske kroner.

     

    Men hvordan i all verden skal staten finne ut hvor mye cryptocoins du måtte eie, hvis du ikke opplyser om dette selv?

  9. Hvordan kjøpte du det? Evt minet. Du har kanskje kvittering på epost? Evt kan du sende bitcoinene til meg så kan jeg ta en titt hvor de kommer fra og gi deg en kvittering.

     

     

    Haha, trukke det gitt =)

     

    Men hvis vi kan se bort ifra mine bitcoins, så er spørsmålet fortsatt: Hva gjør Skatteetaten når man ikke klarer å fremskaffe dokumentasjonen de ber om?

    • Liker 1
  10. Det holder vel med verdien når du kjøpte og verdien når du solgte?

    Det står på hjemmesidene deres at du først må oppgi verdien når du kjøpte og solgte, men at de kan kreve dokumentasjon på dette. Hva skjer hvis man ikke klarer å levere det?

     

    Regner med at manglende dokumentasjon er ganske vanlig problem i skatteforhold? Så skatteetaten har vel noen rutiner for hvordan de håndterer sånt?

  11. Men jeg tenkte mer på hvis jeg en gang skal selge. Da ønsker skatteetaten dokumentasjon som viser når jeg opprinnelig kjøpte, for å regne ut fortjeneste. Det blir som å be om dokumentasjon som viser hvor mye penger du satt inn på din aller første bankkonto noen sinne. Selv om det er teknisk mulig å finne det ut, vil det være en massiv jobb å forsøke spore pengene tilbake, siden det har gått gjennom masse ledd, og ikke er sikkert man i det hele tatt husker hvilken bank man opprinnelig brukte.

     

    Så igjen: Hva gjør skatteetaten når papirene de ber om er umulig å fremskaffe?

  12.  

    Joda, det regnes som formue og må meldes inn. Fra denne linken:

     

    Jeg har lest gjennom linken nå, og ser at Skatteetaten kan kreve:

    Dokumentasjon som viser dato for når de solgte bitcoins er anskaffet, minet eller kjøpt inkludert bitcoin adresser for disse og inngangsverdien.

     

    Nå har jeg hatt mine bitcoins noen år, og ville ikke klare å frembringe denne dokumentasjonen hvis jeg ble spurt om det. Hvordan blir det isåfall håndtert av Skatteetaten når du rett og slett ikke har papirene de ber om?

  13. Jeg har også skrevet ned alt jeg gjør på både en fersk windows maskin og en mac:

     

    WINDOWS:

     

    First update graphics driver

     

    Then install the following:

    --------

    Eset
    Firefox
    Chrome
    Classic Shell - classicshell.net
    Ear Trumpet - github.com/File-New-Project/EarTrumpet/releases
    VoiceMeeter - vb-audio.pagesperso-orange.fr/Voicemeeter/
    VLC - videolan.org/vlc/download-windows.html
    Private Internet Access - privateinternetaccess.com
    uTorrent
    Foobar2000
    Everything - voidtools.com
    Final Draft
    GoodSync
    MKVToolNix
    Kodi
    NFODiz
    RainLendar
    Word
    Audacity
    VLC Remote - hobbyistsoftware.com/vlc
    Foobar Remote
    Google drive
    WinRar
    Better File Rename
    CDisplay Ex - cdisplayex.com
    iTunes
    JDownloader - jdownloader.org/jdownloader2
    WinDirStat - sourceforge.net/projects/windirstat/
    Google Music Manager - play.google.com/music/listen?u=0#/manager
    Google Music Desktop - googleplaymusicdesktopplayer.com
    BeaTunes
    Skype
    Mp3Tag - mp3tag.de/en/download.html
    SolveigMM Video Splitter
    DVDFab

    Fix the following:
    ----------------------
    Turn off system sounds
    Disable wi-fi
    Configure Everything - to include all HDDS, exclude storage, exclude *.lnk
    Hide iTunes sidebar - discussions.apple.com/thread/6601696?tstart=0
    Show hidden files in explorer
    Show file extensions in explorer
    Turn off grouping in Taskbar
    Set HDMI to 5.1
    Set default VIDEO app to VLC
    Set default AUDIO app to Foobar
    Remove Pictures/Documents/Etc. from Explorer - howtogeek.com/222057/how-to-remove-the-folders-from-%E2%80%9Cthis-pc%E2%80%9D-on-windows-10/
    Remove drives from Explorer - askvg.com/fix-drives-appearing-twice-in-navigation-pane-of-windows-10-explorer-this-pc/
    Explorer - Set navigation pane to: Expand to open folder
    Fix notification area - tenforums.com/tutorials/5313-notification-area-icons-hide-show-windows-10-a.html
    Sett dropbox screenshot location
    Sett VLC to passthrough
    Word - Set startup on blank page, and save options to dropbox folder
    Fix Rainlendar alarm sound
    Disable automatic updates - howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/
    Enable indexing of all hdds
    Setup windows restore points
    Configure Explorer default views - howtogeek.com/228076/how-to-configure-folder-options-in-windows-10/
    Log in Chrome
    Setup Sharing folder between Win and Mac: sysprobs.com/allow-windows-10-share-files-with-mac-os-x-el-capitan

     

    ---------------------------------------------------------------------------------------------

     

    OSX:

    Remove “This app has been downloaded…”-warning:

              Open Terminal.

              Type: “defaults write com.apple.LaunchServices LSQuarantine -bool NO”

              Reboot

     

    Install Firefox

    Install Moom

    Install VLC

    Configure VLC arrow buttons

    Install LibreOffice - libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/

    Install MPEG Streamclip

    Install Dropbox

    Install Disk Inventory X - derlien.com/downloads/index.html

     

    Start iTunes and press agree & continue

    Remove dock icons

    Show status bar in Finder

    Configure dock to hide and zoom

    Disable play sound when volume change

    Disable interface sounds

    Change alert sound to bottle

    Set alert sound to low

    Setup hot corners

    Settings - Mission Control - Dashboard set to As Overlay

    Open MPEG Streamclip with CTR to enable it for batch convert

    Finder - preferences - advanced - Show all file extensions

    Set apps to keep in dock: Firefox, VLC, LibreOffice

    Open LibreOffice and close (så den er klar for seinere bruk)

    Firefox - “Choose what I share” - Disable everything

    Firefox - Customize “Show Tabs” on taskbar

    Enable Quick Look text selection:

        Open Terminal.

        Type “defaults write com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool TRUE” and press return.

        Type “killall Finder” and press return.

        Close Terminal

×
×
  • Opprett ny...