Gå til innhold

Q.Q

Medlemmer
  • Innlegg

    223
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Q.Q

  1. Apple vil slippe en oppgradert versjon av Apple TV, som nå vil støtte 4K og HDR. Dette virker svært sannsynlig, da Apples konkurrenter for lengst har fått støtte for høyoppløst innhold.

     

    Hvilke konkurrenter har egentlig Apple TV? :p

     

    Ehh. Uttalige mange? Dog det bare virker som Nvidia Shield TV er hovedkonkurrenten i Norge, som også gruser Apple TV langt ned. Akkurat som med telefonene. Apple henger som regel alltid 2 år etter Android.

  2. En dag men ikke i år, vil du ikke ha HDR og 3D mens du er i gang ? :p

     

    Ultrawide er det største som har skjedd på den fronten nå nylig for min del.

     

    Hvorfor ikke 35" ?

     

    35" går det også. Tenkte bare 34" da det virker som det er mest populært blant "store" størrelser på skjermer ved gaming fronten. 

  3. Ja, som tittelen sier er jeg på jakt etter en skjerm som inneholder det meste jeg ønsker meg. Det jeg ønsker i en skjerm er 4k, 240hz, og g-sync. Foreløpig har jeg ikke funnet en slik skjerm, å håper det er noen som vet om en. Det jeg også i all hovedsak lurer på er, hvor mye forskjell er det på 140hz og 240hz? Selv når jeg gikk fra 60 til 140hz var det det beste som hadde skjedd meg innen PC gaming på lang tid. Å hvor imponerende er faktisk 4k? Hvordan er G-sync? Er det en bonus som virkelig er verdt å ha?

     

    Når det gjelder størrelsen på skjermen er det 27-34" jeg er på leting etter, og pris ligger på maks 10k.

     

    EDIT: Gjelder for gaming.

  4. Hei.

    Har noe problem med å gjøre ASUS RT-N66U om til hovedruter på ZyXEL P2812 multimodem, men har funnet litt hjelp i denne tråden, også er mitt spørsmål litt annerledes. Jeg lurer ganske simpelt på om det skal koble det opp som "access point(AP)" eller som ruter? Jeg skal jo ha den som ruter så jeg vil vel tro det er som ruter, men ble veldig usikker da jeg slet mye med det.

    Også leser jeg i den andre postet som er linket på det første svaret "Husk å forwarde portene i Asus routeren til PC-en(e) som portene skal forwardes til." Betyr dette at alle PC-ene i huset må koblet til manuelt med port forward?

    Jeg har veldig lite peiling på dette som man sikkert kan se, så om det er noen som har en lett forklaring for meg så setter jeg pris på det  :)

  5. Som det står så er det headsettet ment for mobiltelefoner, bærbare pcer, og tablets. Også virker det som at det kun er bluetooth tilgang på det. Noe som jeg selv mener ikke fungerer bra med gaming. Hvis det er snakk om playstation eller xbox så tror jeg ikke du kan bruke dette i det hele tatt. Å hvor bra det er med et bluetooth headset for å spille på pc vet jeg ikke noe om, men jeg ville definitivt ikke gått for det. Da ville jeg heller gått for noe som er mer ment for pc gaming(hvis det er pc det er snakk om) som f.eks: 

    https://www.komplett.no/hyperx-cloud-ii-gaming-headset/835972

    https://www.komplett.no/steelseries-siberia-v3-prism-grey/825008

    https://www.komplett.no/razer-kraken-pro-neon-yellow/816944

    Hvis du har et budsjett så kan jeg godt hjelpe deg å finne et headset. Har erfaring med en del headset.

  6. Idealet er vel å velge en framgangsmåte for analysen som er tilpasset det en skal analysere. Det er antagelig ingen oppskrifter som er "riktigere" enn andre. Hvis du har krav om et maks antall sider, så bør en jo begynne med det viktigste og heller bruke "Bakgrunn" og slike perifere ting som fyllstoff hvis du ikke greier å fylle oppgaven med analysestoff. Hovedvekten bør vel være på å finne virkemidler og si noe om samspillet mellom dem. 

    Ok. Takk for et bra forklart svar!

  7. Hei!

    Har en oppgave hvor jeg skal skrive en litterær analyse av diktet "Til ungdommen". Har sjekket på denne siden - http://notatene.no/?p=706om hvordan man skal skrive en litterær analyse, men når jeg ser på andre som har skrevet en analyse så er oppsettet helt annerledes. 

    F.eks - http://nordahlg.blogg.no/1399360732_analyse_av_til_ungdom.html
    http://www.skoleforum.com/stiler/tekst/det.aspx?id=5930
     

    De har skrevet Innledning, bakrunn, osv, men på den første linken jeg linket så viser det at oppsettet skal være helt annerledes en de andre som jeg har linket.

    Noen som har noe svar på hvorfor de er skrevet med forskjellig oppsett enn det notatene.no sier?

  8. Hei.

    Går på påbygg nå å begynner å lure på hva jeg skal studere videre. IT er selvfølgelig noe jeg alltid har drømt om så det blir noe innen det. Har lyst til å ta nettstudie på Noroff og der er det to linjer som jeg har sett mest på. Den ene er 2 årig fagskole i Nettverk og IT-sikkerhet og den andre er Nettverks- og systemadministrasjon 1 årig fagskole. Kan legge ved link nederst i innlegget. Så det jeg lurer på er hva som er mest nyttig å studere av disse linjene? Hva kan man eventuelt bli på de forskjellige linjene? Kan jeg studere begge deler etter hverandre? Ville det vært en bra plan? Er egentlig veldig mye jeg lurer på angående dette, men dette er vertfall noen av spørsmålene.

    Nettverk og IT-sikkerhet - http://www.noroff.no/studier/fagskole/nettverk-it-sikkerhet

    Nettverks- og systemadministrasjon - http://www.noroff.no/studier/fagskole/nettverks-systemadministrasjon

  9. Hei Danix, låner tråden din litt.

     

    Hvordan ble lyden med de nye høyttaleren og sub'en kontra originalt?

     

    Foran i bilen så merka jeg at lyden ble mye bedre, men bak så var det akkurat slik det var før og jeg har ikke klart å finne ut hvorfor det er slik. Med suben så merket jeg at det ble bedre "kick", men mindre "pang". Litt rotete forklart, men det er sånn jeg ser det. Om du vil bytte foran f.eks så kan det være en mulighet for å få litt bedre lyd, men om du ikke har tenkt til å skaffe deg ny spiller, forsterker osv så ville jeg ikke byttet ut mer en høyttalere foran(min mening). For det er såpass lett jobb og høyttalerne koster ikke all verdens.

    • Liker 1
  10. Du må ha adapter for rattkontrollene. Finnes til de fleste store merkene som bl.a. Pioneer. Spilleren min har inngang for ryggekamera og det er stort sett bare plug'n play.

     

    Skal du bytte spiller må du ha en ISO-adapter. Enten aktiv eller passiv. Med passiv adapter må du finne styrestrøm selv fra sikringsboksen e.l. Sigarettenneren er et mulig punkt.

    Ok. Takk skal du ha for hjelpen!

  11. Jeg har samme pluss http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=5967&katid=35&id=og en Pioneer-spiller.

     

    Pluss at jeg droppa høyttalere bak. Det var bare bortkasta penger.

    Hvordan er det med funksjonene på rattet? Hørt det at man trenger noe ekstra for å bruke funksjonene på rattet og dette med ryggesensor osv.. Finnes det noen tutorials på nettet for å få litt forståelse på dette og å koble opp anlegg i en nyere bil? Takk for svaret!

  12. Hei.

    Vil oppgradere og har allerede skaffet meg høyttalere og sub som er under setene foran, men har forstått at han vil bli bedre med en ny spiller og forsterker. Jeg har ikke peiling på hvordan dette gjøres sånn egentlig, men vil gi det et forsøk.

    Dette er det jeg har:

    http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=16230&katid=1303&id= - 2 bak og 2 foran

    http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=16233&katid=1303&id= - 1 under hvert sete foran


    Så det jeg rett og slett lurer på er hva slags forsterker, spiller, og kabler som trengs til dette? Tar gjerne i mot tips til hvordan dette burde gjøres og hva som ikke burde gjøres.

  13. Gikk selv bygg og anlegg første året på videregående og byggteknikk på andre året. Første året husker jeg vi drev en del med arkitekt tegning å du trenger absolutt ikke å være flink til å tegne for å være en arkitekt, det har ingen ting å si i det hele tatt. Så og si all tegningen gjøres med hjelpemidler som f.eks linjal. Etter det jeg vet så er opptakskravene for de fleste arkitektstudiene generell studiekompetanse som du sikkert vet er det man kaller for påbygg og er tredje året på videregående skole. Som sagt så er det forskjellige fra skole til skole hva kravene er så du kan kanskje prøve å lese litt rundt på nettet om dette.

  14. Hvis det er plassering i rundkjøring du er usikker på, så er det det du må øve mer på. Slike ting er helt typiske for en oppkjøring. Har du hatt noen kjøretimer i det siste? Ta gjerne en veiledningstime eller to kort tid før oppkjøring, og snakk med kjørelæreren om han mener du er klar. Mengdetrening (øvelseskjøring) er egentlig det eneste som hjelper for å få god flyt i kjøringen.

     

    Så lenge du ikke gjør noen grunnleggende, dumme feil, er ikke oppkjøringen noe vanskelig. Jeg hadde nettopp oppkjøring til BE etter å ha hatt B-lappen i 12,5 år, og det var en lek.

    Har ikke hatt noen kjøretimer nå i det siste, men har hatt en del. Er det jeg bekymrer meg for, å gjøre noe veldig feil. Takk for svar!

  15. Hei.

    Har ikke bestilt oppkjøring enda, men tiden nærmer seg og jeg gruer meg veldig.Føler egentlig at jeg gruer meg mer en jeg burde. Jeg har øvd VELDIG mye. Mye mer en kameratene mine, men fortsatt så føler jeg meg ikke klar og begynner å bli usikker på om jeg noen gang kommer til å gjøre det. Noen tips ang. det tar jeg vel i mot.

    Føler jeg også må bli mer bestemt på det jeg gjør, men har vanskeligheter med det, men det jeg kanskje syntes er vanskeligst er å finne ut hvor man skal i en rundkjøring samtidig som man må finne ut hvilket felt man skal ligge i, samtidig som å få oversikt om det er trygt/klart for å skifte til det feltet man må ligge i før en rundkjøring. Føler man har så liten tid for å kunne gjøre alle disse tingene. Så jeg lurer rett og slett om det er bare å øve på det på ukjente steder så blir det lettere eller finnes det noe "magisk" triks for at det blir lettere?

  16. Som du sikkert vet så har det du spiser veldig mye å si, men siden du har kosthold i boks så skal jeg ikke fortelle noe om dette.

    Det beste vil være en kombinasjon av styrketrening, kardio, og kondisjonstrening. Dette er også de beste treningsmetodene for å miste fett. Når det gjelder styrketreningen, så må du starte rolig å bygge det oppover. Ikke starte rett med styrketrening 7 ganger i uka. Dette vil bare slite deg helt ut og du vil miste motivasjonen med en gang. Start med å trene styrke 3 ganger uka. F.eks, mandag, onsdag og fredag. Det som er viktig med styrketrening er å trene alle de forskjellige muskelgruppene, men IKKE samme dager. Du kan f.eks trene biceps, mage, nedre rygg på mandager. Underkroppen(ben, rumpe, lår) på onsdager. Triceps, bryst, skuldere, øvre rygg på fredager. Det sies også at lårøvelser er det beste for å miste fett fordi lår muskelen er så stor at det er den muskelen som tar mest energi fra fettet ditt.

    Når det kommer til kardio så ville jeg fått presset det inn i de andre dagene. F.eks tirsdag, torsdag og lørdag. Hvis du har veldig dårlig kondisjon så kan det å starte rett på jogging bli veldig vanskelig så jeg ville startet med å gå turer eller sykle om du har mulighet til det. 40-60 minutter er en grei tid å holde på. Etter 3-4 uker så ville jeg fått inn litt kardio på de samme dagene som du har styrketrening Kardio på morgenen hvis du har mulighet til det og styrke senere på dagen. Treningsforum skrev en artikkel om hvorfor styrke og kardio samme dag kan ha en positiv virkning på det å slanke seg, men klarer ikke å finne artikkel akkurat nå.

    Når det kommer til kondisjonstrening så er det hovedsaklig så det kan bli lettere for deg å trene kardio osv, men det forbrenner godt det også. Problemet er at det kan bli veldig vanskelig i starten hvis du har veldig dårlig kondisjon fra før av, men en grei start er å bokse. Hvis du kan få kjøpt deg boksesekk og boksehansker så er det veldig bra. Boksing skal visst være en av de beste kondisjonsøvelsene. En annen bra øvelse er bringe det inn i joggingen. Du jogger i 5-10 minutter så starter du å løpe alt du kan helt til du føler at du ikke klarer å løpe mer så fortsetter du med joggingen også repeterer du dette.

    Så en ganske heftig start vil være styrke mandag, onsdag og fredag. Kardio tirsdag, torsdag og lørdag. Å da litt kondisjonstrening samme dager som du har styrke, men husk å ikke push deg helt ut nå i startet. Ta det litt rolig å merk på kroppen og deg selv når du er klar for å pushe mer.

    Noe å lese på:
    http://www.trening.no/treningstips/er-det-mulig-a-oke-muskelmasse-samtidig-som-man-slanker-seg/

    http://www.dn.no/dnaktiv/2012/02/16/-derfor-blir-du-slankere-med-styrketrening

    http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=3408

    Kilder: Meg selv(treningsnarkoman), og treningsforum.

  17. Du kan bruke forsterkeren du allerede har, men det blir selvfølgelig bedre med noe kraftigere, men det blir også litt jobb. Det enkleste blir plug`n play forsterker(e), men jeg er usikker på om du trenger 4 kanaler eller 5.... Denne: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=14971&katid=587&id= og evt denne: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=14972&katid=587&id=

     

    Vil alt av ledninger og diverse følge med i pakka hvis det skulle ha seg slik at jeg kjøper den forsterkeren? Hvordan blir det da, men rattfunksjonen, ryggesensor osv? Takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...