Gå til innhold

Prototype2k9

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Prototype2k9

  1. Men slik det ser ut nå er forsvaret uaktuelt for min del, og jeg har absolutt ingen interesse av å være 15 år i militæret (3år utd. + 12 år jobb).

    Om jeg velger å ta utd. i Spania, så vil det ta 2-3 år, avhengig av om jeg har småflysertifikat (om jeg ikke tok helt feil nå?). Jeg må betale utd. selv, men man blir tilbudt hybel/leilighet mens man går på skolen.

     

    http://www.aeromadrid.com/?lang=en

     

     

    Du må huske at når du tar utdannelsen i utlandet må du søke oppholdstillatelse. Tar du utdannelsen feks via luftfartskolen på Daytona Beach er det vansklig å få visum på lengere en 2 år. Og dette visumet lar deg kun studere du kan altså ikke ha noe jobb på siden.

     

    Planlegger selv å gå på luftfarstskolens skole på Daytona Beach med studiestart august 2010. Har en startkapital på 150k. Mor og far har også godt med på å låne meg resten. Har noen enorme fordeler da jeg er amerikansk statsborger og kan bo og jobbe der så lenge jeg vil.

     

    Prata med ei som hadde vært der borte i 2 år. Forstod det slik at det første året var utdannelse, mens hun brukte det neste til å jobbe som instruktør. I løpet av de 2 åra sammlet hun opp 830 flytimer og 230 av disse på multifly(2 motors).

     

    Så planen min er å bo der i 2-3 år å bare få meg en god del flytimer(tror sas krever 1000 for at du i det hele tatt kan søke jobb der) For så å reise hjem å ta de 14 examene :dontgetit: for å få utdannelsen godkjent i Norge.

     

    Er det noen som planlegger å gå på Daytona Beach 2010 så add meg på msn: [email protected]

     

    Jeg lesteet sted for en stund siden at SAS ikke hadde tatt inn nye piloter på over 10 år eller noe.

     

    SAS har ikke tatt inn unge piloter på 10 år. De har altså tatt inn erfarne piloter, mens de unge tydligvis må gå igjennom mindre flyselskaper. Skal dog sies at gjennomsnittslønnen i SAS ligger på gått over 1mill i året.

  2. Jeg er på første kullet som går veien gjennom UiT. Siden dette er universitetsstudium, så er det kun semesteravgift og bøker man må betale for (og selvsagt vanelige bo og leveutgifter). Det fine med å ta det på denne måten, er at du står fritt til å gjøre hva du vil etter endt utdannelse, og i tillegg sitter du med en bachelor. Det virker muligens litt dumt nå, ettersom det er fly man vil, men om 20 år er det ikke sikkert du tenker slik, og da sitter man igjen med fag som Organisasjon, ledelse og psykologi mm.

     

    Dette er selvsagt ikke det enkleste å komme inn på, da det kun er 12 plasser som skal fylles hvert semester. Men dersom pilot er det man vurderer å bli, så er dette absolutt en ting man bør ta en titt på. Xphylion har linket godt til sidene.

     

     

    Hva slags snitt hadde du da du kom inn?

  3. Jepp. Valgfagene mine er fysikk, realfags matte, IKT og Engelsk.

    Til neste år skal Engelsk vekk.

     

    Fikk 4.7 i snitt i år, men dratt ned av at vi hadde en ustabil lærer som ga karakterer etter hvem som god snakka mest med hun. Jeg gjorde tabben å skjelle henne ut å endte på en 3er :!:

    Har dog fått ny lærer dette halvåret og ligger nå ann til en sterk 5 er. Kanskje 6er om jeg g33ker hardt:P

×
×
  • Opprett ny...