Gå til innhold

Nisselord

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nisselord

  1. Du må kanskje skrive litt mer om hvem hva og hvordan.

     

    Har du kontroll over routeren som styrer nettilgangen? Kan du logge deg inn på den og sette den opp som du vil?

     

    Er disse brukerene tilkoblet med kabel eller trådløst?

     

    Jeg vil ikke logge meg på routeren, har gjort det en gang før og da låste jeg hele saken.

     

    Brukerne er tilkoblet trådløst.

     

    Du må nok inn på routeren uansett. Evt pakke den inn i bly

  2. @GullLars

    [sitat]

    (...)

    Jeg er generelt skeptisk til verbatim etter en del dårlige erfaringer med både CD og DVD, og diverse andre elektriske saker jeg har vært borti. Min tillit går til WD, samsung, og seagate, men seagate ligger dårlig ann etter masse firmwareproblemer i det siste.

    [/sitat]

     

    Jeg bruker ikke lenger optisk lagring i noen særlig grad, men gjorde det mye før, og da kun med Verbatims CD'er. De har aldri sviktet, og har fortsatt en solid bunkte med deres CD'er og DVD'er. Jeg har dog også kun gode erfaringer med WD- og Samsung-disker, men ikke Seagate, selv om jeg har en ekstern Seagate-disk per idag (FreeAgent). Men; Verbatim = :love:

  3. hm. har faktisk det samme problemet hjemme med min hjemmebygde mediacenter-PC. Den kjører ikke dual, kun TV'en, en 42" WS. Hvis PC'en starter opp mens jeg "følger med" går alt fint, men hvis jeg bytter til en annen AV-enhet og tilbake er det svart-hvit bilde. Det er litt irriterende, men det eneste jeg har gjort til nå er å gå inn på ATI kontrollpanelet og trykket på "Detect Display" helt til det blir farger igjen. Hadde vært fint å fått en permanent løsning på det. Hadde ikke dette problemet før, det har kommet etter hvert.

     

    Beklager, trådstarter, at jeg ikke er til hjelp for deg :ermm:

  4. Jeg har vært på ferie i halvannen uke nå, og da jeg kom hjem i går kveld ville ikke maskinen min på. Da jeg dro på ferie dro jeg ut kontakter til alt det elektiske i leiligheta.

     

    Jeg satt støpslet i stikkontakten og trykket på on-knappen. Ingenting skjedde. Jeg åpnet opp kabinettet og så at power-lyset på hovedkortet lyser, så psu gir iallfall ut noe strøm..

     

    Noen forslag på hva som kan være galt? (powerknapp gåen?)

    9082163[/snapback]

     

     

    hvis det er størm som går igjennom PC'en, du hører at HDD'n(e) spinner opp og at eventuelle drev fungerer, kan det være hovedkortet som har røket. Skjedd noen ganger for meg, og er etter min erfaring det som går først/mest på en PC. Symptomene vil da være svart skjerm uten den koselige boot-biiip-lyden.

  5. For min egen del er det ikke noe stress å legge inn WIN på nytt. Har faste rutiner på det egenlig. Stresset er jo alt som skal inn. En Win-install tar ikke all verdens tid forsåvidt, bare irriterende å mekke alt slik du vil ha det, installere alt det du har lyst på. Og dette gjelder en bror som kan litt, men har langt ifra bred kunnskap og erfaring med PC'en. Ser for meg at jeg blir sittende der i timer å mekke og knote, og det er jeg absolutt ikke intressert i. Håpet kanskje denne "repear"-funksjonen skulle fikse det meste, men det gikk til helvet*. Så men så. Skal opp dit idag å knote. En ny install er skrevet over den forrige, så nå er det alt gjort. Irriterende liten detalj som man nesten skulle tror WinXp hadde klart å fikse ved at "nytt chipset funnet, vennligst sett inn installasjons-CD'en for nye drivere", istedenfor å bluescreene helt og reboote i det uendelige. jaja. Damege done. takker for respons. Vi får vel sitte igjen og hate M$. som vi alltid gjør :) ; og jeg har blitt nok en erfaring rikere.... nok en gang ;)

  6. Før jeg begynner: Sikkert postet før, men jeg er en fullstendig talentløs søker, og fant dermed ingenting av nytte...

     

     

    Ok,

    her om dagen skulle min yngre bror skru på PC'en sin, uten at det gikk bra. PC'en fikk strøm, men ville ikke begynne. Jeg ble ringt opp til ekstraordinært krisemøte med sipping. Tok meg ikke lange tiden før jeg sa at det bare var for ham å kjøpe nytt hovedkort. Siden dette orginalt sett er min gamle selvbygde PC er den relativt utdatert, men fullt brukelig til det meste - bare ikke hardcore... Fortalte ham også at dette var en god grunn for litt generelle oppgraderinger som nytt skjermkort og en ekstra RAM-brikke, noe han gjore etter anvisninger.

    Dagen etter (igår) bar det tilbake til barndomshjemmet for å sette inn det nyanskaffede. Gammelt HK gikk ut samt skjermkortet, satte inn det nye plus en ny RAM-brikke (TwinMOS). Han har nå 1024MB tilsammen. Brurde ikke være noe problem, egentlig akkurat samme brikke som det forrige. Samme produsent og greier.

     

    Da vi skulle fyre opp PC'en gikk alt fint, helt til Windows skulle begynne. En blåskjem selvfølgelig som forsvant like godt som den kom. Vi filmet det med digitalkameraet og fikk dermed lest hva som sto der. Var noe virus-advarsler, kanskje ny HDD eller annen hardware. Er fullstendig klar over win-drivere som ikke forstår noe som helst når det kommer noe nytt, men har selv byttet mangt et hovedkort uten nevneverdige problemer. Skrekksenarioet er å installere Windows på nytt, håpet egentlig det var nok å la setupen (WinXP Pro SP2) fikse det selv, om det var mulig. Men "installasjonen" stoppet opp da den skulle begynne å installere... Ikke frøs, men stoppet opp. Hvorfor? Lurer på om det er mulig å fikse dette tullet i konsoll (hmf. "CMD"), eller ved hjelp av en annen PC (har mange); eller MÅ jeg på død og liv installere driten på nytt? :nei:

  7. Hei,

     

    jeg har tenkt til å legge inn et forslag på jobben om en idé jeg har for en informasjonstavle.

     

    Tenker meg en LCD-skjerm som viser en enkelt side som viser endringer i lager pluss generell info som henger fra taket/på veggen. Har fått til et javascript hvor jeg legger inn tekst som fader inn/ut i fast interval og loopes. Det jeg ser etter er en enklere måte å legge inn disse setningene i tillgg til en gyldighetsperjode.

     

    Slik "oppsettet" er nå, så har jeg en index-side med en frame hvor da denne siden med java er ("frame.html"). Index-siden har en "refresh" hvert tiende minutt for å få med seg eventuelle endringer i "frame.html". Problemet slik jeg ser det, er at det å oppdatere "frame.html" blir litt vell tungvindt både på tanke på selve informasjonen, men også på tanke på at selve "frame.html" er rotete med all javascripeten rundt (se kode lenger nede).

     

    Ønsketenking:

    Ser for meg oppsettet slik det er nå, men at frame.html henter infromasjon fra andre eksterne filer der datoen for utgåelse en nevt slik at hvis dagsdatoen er forbi denne perjoden hentes ikke den filen, og at nye filer blir "plukket opp". og legges inn.

     

    Håper jeg har forklart meg klart og at noen har mulighet og/eller er villig til å hjelpe. Har tenkt meg å ta denne koden videre til England for bedriftsoppstart der.

     

    <html>
    <head>
    <title>InfoScreen | [sensur;bedrift] | Peter // NisseLord | BETA 1</title>
    <META NAME="Generator" CONTENT="Microsoft FrontPage 5.0">
    
    <style type="text/css">
    #divNewsCont {position:absolute; left:200px; top:200px; width:1000px; height:1000px; clip:rect(0px 1000px 1000px 0px); visibility:hidden; overflow:hidden;}
    #divNews     {position:absolute;} 
    </style>
    
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    
    function lib_bwcheck(){ //Browsercheck (needed)
    this.ver=navigator.appVersion
    this.agent=navigator.userAgent
    this.dom=document.getElementById?1:0
    this.opera5=this.agent.indexOf("Opera 5")>-1
    this.ie5=(this.ver.indexOf("MSIE 5")>-1 && this.dom && !this.opera5)?1:0; 
    this.ie6=(this.ver.indexOf("MSIE 6")>-1 && this.dom && !this.opera5)?1:0;
    this.ie4=(document.all && !this.dom && !this.opera5)?1:0;
    this.ie=this.ie4||this.ie5||this.ie6
    this.mac=this.agent.indexOf("Mac")>-1
    this.ns6=(this.dom && parseInt(this.ver) >= 5) ?1:0; 
    this.ns4=(document.layers && !this.dom)?1:0;
    this.bw=(this.ie6 || this.ie5 || this.ie4 || this.ns4 || this.ns6 || this.opera5)
    return this
    }
    var bw=new lib_bwcheck()
    
    
    /****
    Variables to set 
    ****/
    
    //How do you want the script to work? 
    //0 = Fade in - Fade out
    //1 = Slide in - Fade out
    //2 = Random 
    nWorks = 0
    
    //If you use the slide set these variables:
    nSlidespeed = 5      //in px
    nNewsheight = 80    //This is how long down it should start the slide.
    
    nBetweendelay = 10000       //The delay before fading out.
    nFont = 'georgia'        //The font for the news.
    nFontsize = 22               //Font size in pixel.
    nFadespeed = 100             //The speed to fade in, in milliseconds.
    
    //Set the colors, first color is same as background, last color is the color it stops at:
    //You can have as many colors you want
    nColor=new Array('#FFFFFF', '#EEEEEE','#CCCCCC','#999999','#666666','#333333','#000000')
    
    //This is the news you wanna have, set the link and the text. If you don't wan't it to link anywhere
    //use a # as the link
    nNews=new Array()
    //Copy there three lines and change the info and numbers to get more news.
    nNews[0]=new Array()
    nNews[0]["text"]="BETA 1 | BETA 1 | BETA 1"
    nNews[0]["link"]="LICENCE.txt"
    
    nNews[1]=new Array()
    nNews[1]["text"]="'' Script Written & Edited By Peter [TORG] ''"
    nNews[1]["link"]="LICENCE.txt"
    
    nNews[2]=new Array()
    nNews[2]["text"]="FADE"
    nNews[2]["link"]="LICENCE.txt"
    
    /********************************************************************************
    Object code...Object constructors and functions...
    ********************************************************************************/
    function makeNewsObj(obj,nest,font,size,color,news,fadespeed,betweendelay,slidespeed,works,newsheight){
       nest=(!nest) ? "":'document.'+nest+'.'
       this.css=bw.dom? document.getElementById(obj).style:bw.ie4?document.all[obj].style:bw.ns4?eval(nest+"document.layers." +obj):0;	
       this.writeref=bw.dom? document.getElementById(obj):bw.ie4?document.all[obj]:bw.ns4?eval(nest+"document.layers." +obj+".document"):0;
    if(font){this.color=new Array(); this.color=eval(color); this.news=new Array(); this.news=eval(news)
     this.font=font; this.size=size; this.speed=fadespeed; this.delay=betweendelay; this.newsheight=newsheight;
     this.fadeIn=b_fadeIn;this.fadeOut=b_fadeOut; this.newsWrite=b_newsWrite; this.y=1
     this.slideIn=b_slideIn; this.moveIt=b_moveIt; this.slideSpeed=slidespeed; this.works=works
     if(bw.dom || bw.ie4){this.css.fontFamily=this.font; this.css.fontSize=this.size; this.css.color=this.color[0]}
    }
    this.obj = obj + "Object";  eval(this.obj + "=this"); return this
    }
    
    // A unit of measure that will be added when setting the position of a layer.
    var px = bw.ns4||window.opera?"":"px";
    
    function b_moveIt(x,y){this.x=x; this.y=y; this.css.left=this.x+px; this.css.top=this.y+px;}
    
    function b_newsWrite(num,i){
    if (bw.ns4){
     this.writeref.write("<a href=\""+this.news[num]['link']+"\" target=\"myTarget\" style=\"text-decoration:none; font-size:"+this.size+"px\">"
     	+"<font face=\""+this.font+"\" color=\""+this.color[i]+"\">"+this.news[num]['text']+"</font></a>")
     this.writeref.close()
    }else this.writeref.innerHTML = '<a id="'+this.obj+'link' +'" target="myTarget"  style="text-decoration:none; font-size:'+this.size+'px; color:'+this.color[i]+'" href="'+this.news[num]['link']+'">'+this.news[num]['text']+'</a>'
    }
    //Slide in
    function b_slideIn(num,i){
    if (this.y>0){
     if (i==0){this.moveIt(0,this.newsheight); this.newsWrite(num,this.color.length-1)}
     this.moveIt(this.x,this.y-this.slideSpeed)
     i ++
     setTimeout(this.obj+".slideIn("+num+","+i+");",50)
    }else setTimeout(this.obj+".fadeOut("+num+","+(this.color.length-1)+")",this.delay)
    }
    //The fade functions
    function b_fadeIn(num,i){
    if (i<this.color.length){
     if (i==0 || bw.ns4) this.newsWrite(num,i)
     else{
     	obj = bw.ie4?eval(this.obj+"link"):document.getElementById(this.obj+"link")
     	obj.style.color = this.color[i]
     }
     i ++
     setTimeout(this.obj+".fadeIn("+num+","+i+")",this.speed)
    }else setTimeout(this.obj+".fadeOut("+num+","+(this.color.length-1)+")",this.delay)
    }
    
    function b_fadeOut(num,i){
    if (i>=0){
     if (i==0 || bw.ns4) this.newsWrite(num,i)	
     else{
     	obj = bw.ie4?eval(this.obj+"link"):document.getElementById(this.obj+"link")
     	obj.style.color = this.color[i]
     }
     i --
     setTimeout(this.obj+".fadeOut("+num+","+i+")",this.speed)
    }else{
     num ++
     if(num==this.news.length) num=0
     works = !this.works?0:this.works==1?1:Math.round(Math.random())
     if(works==0) setTimeout(this.obj+".fadeIn("+num+",0)",500)
     else if (works==1){this.y=1; setTimeout(this.obj+".slideIn("+num+",0)",500)
     }
    }
    }
    /********************************************************************************************
    The init function. Calls the object constructor and set some properties and starts the fade
    *********************************************************************************************/
    function fadeInit(){
    oNews = new makeNewsObj('divNews','divNewsCont',nFont,nFontsize,"nColor","nNews",nFadespeed,nBetweendelay,nSlidespeed,nWorks,nNewsheight)
    oNewsCont = new makeNewsObj('divNewsCont')
    works = !oNews.works?0:oNews.works==1?1:Math.round(Math.random())
    if (works==0) oNews.fadeIn(0,0)
    else if (works==1) oNews.slideIn(0,0)
    oNewsCont.css.visibility = "visible"
    }
    
    //Calls the init function on pageload. 
    if(bw.bw) onload = fadeInit
    </script>
    
    </head>
    
    <body marginleft="0" marginheight="0">
    
    <div id="divNewsCont">
    <div id="divNews">
    ERROR! Browser version too old or usupported wordeditor! Use Notepad, Frontpage, Dreamweaver or any webeditor software of your choise...  -NisseLord
    </div>
    </div>
    
    
    </body>
    </html>
    

  8. Kom over en topic i et forum (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=115150) hvor jeg kunne lure SecuROM5 til å tro at jeg ikke har virtual drives slik at jeg kunne spille KOTOR2 (og ja, jeg HAR orginalen :) ) uten det evindlige CD-helv*te. Fikk det imidlertid ikke til å fungere.

     

    Etter å ha startet maskinen på nytt var nettverkskoblingen min borte, og jeg kunne ikke se noe i Device Manager. Aldri opplevd noe lignene, men tenkte for ut hva problemet kunne være. Prøvde å legge inn backup'en av hele registeret mitt, men error. Jaja, manuelt tenkte jeg. Satt igang med å tilbakestill de innstillingene som jeg gjorde. Nå har jeg nettverk igjen, men lyden er borte (har ikke noe lydkort tydeligvis, selv om jeg har det, og det er innstallert :| )

     

    Problemet:

     

    Da jeg skulle sette alle innstillinger tilbake, var det én key jeg har mistet kontroll over... "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Sevices\d247prt" Får ikke gjort noe. Ikke slette den, ikke endre tilgang, ikke rename. Selv ikke i SafeMode. INGENTING. Og jeg skal vedde på at den kødder med meg.

     

    Noen som kan hjelpe?

     

     

    EDIT: Haha. Der ser man. Fikset det selv med en gang etter posting. Etter timer med prøving og feiling. Er ikke helt sikker på hva jeg gjorde. Men kontroll er oppnådd.

  9. Hovedgrunnen til å kjøre et 64-bits OS er vel å kunne adressere mere minne.

    "Vanlig" XP kan kun benytte seg av ca 3GB RAM, mens grensen for 64-bits versjonen er mye høyere.

    5303842[/snapback]

     

    Det er vel ikke helt riktig? 64-bits er bedre fordi man kan prossessere mer per klokke. Man vil kunne merke forskjeller i unge applikasjoner. Allikevel, vent til Vista. Veldig få produsender er villig til å legge ned ressuser på 64-bits drivere til WinXP for at de skal brukes noen måneder før de på en ny runde må lage nye til WinV. Vent med det du :)

  10. har en Fujitsu Siemens A1630, som jeg har vært veldig fornøyd med. Men i det siste har den en veldig lei tendens til å skru seg av under tunge applikasjoner - som spilling og encoding. Utrolig irriterende. Kan ikke spille WoW i ti minutter uten at den skrur seg av, og da er dette ikke noe DoD eller noe. Det er som om strømmen går på en vanlig stasjonær. Henger seg opp i 2sec, og ned. Har en misstanke om at det er harddisken. Det rare er at den har fungert utmerket helt til nå. Er ikke så utrolig gammel heller. Tre og en halv måned pluss, minus.

     

    Bruker nå et program som heter "Notebook Hardware Controll". Den forteller meg at CPU'en ligger på stabile 75grdC (AMD Athlon 64 3700+), og at HDD ligger på 50-55grdC - noe som jeg har på følelsen er veldig rart. Allikevel, hele greiene er vanvittig irriterende og vil helts løse dette uten service inne i bildet. Må man så må man, men har noen en teori på hvordan dette kan løses?

  11. Jeg har en desktoperstatter. Tung, solig Laptop som kan det meste. Men den er ikke veldig mobil av seg. Deilig å ha den på fanget, men ikke veldig diskré å dra frem på en café og med en AMD 64 2500+ CPU, som drar sitt av strøm, så er levetiden med en 15.4" skjerm temmelig patetisk. Er velig glad i den, digger den, men jeg vil gjere skaffe meg en helt basic, men pen å se på, Ultra-Portable. Ser på Apples iBook 12". Har lyst på den, men vil gjærne ha den på nettveket med tre andre Windows-PC'er for filmer og musikk, og internett :). Internett burde gå greit pga routeren, men er det mulig for Windows-PC'er å hoste filer for Mac'en?

×
×
  • Opprett ny...