Gå til innhold

sysip

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sysip

  1. 60fps tar 60 bilder i sekunder, da bedre kvalitet mens 30fps tar 30bilder i sekundet (frames)...

     

    Men vil det vises som "lagg" på 30 fps da. Er det ikke 29 fps de viser på tven?

     

    Tror TV-sendingene har 25fps, mens standarden på kinofilmer er 24fps. De nyeste tv-ene har også dette alternativet, slik at man får en bedre filmopplevelse når man ser på materiale som er filmet med 24 bilder i sekundet.

  2. Husk at veiledende pris ikke er det samme som virkelig pris ("gatepris"). 50D hadde en veil. pris på 12.599,- når det ble annonsert. Nettbutikker som Japan Photo og Fotomagasinet kommer nok til å ha en pris rundt 7.999,- på dette kameraet :)

     

    Edit: Skrivefeil

     

     

    Og i USA er vel dette kameraet lansert med en veiledende pris som er halvparten av den norske? Er det virkelig noen grunn til å forsvare Canon i sin prissetting her på berget? Virker som et taktisk spill der de setter prisen kunstig høy for å ikke tape salg på 450 etter lanseringen av 500? Videre er jo video i 1080p kunn tatt med for å ''lure'' uvitende kunder, da 20fps ikke kan brukes til noe som helst. Håper de som tester dette kameraet gir canon et skikkelig spark bak for måten de prøver å ''bondefange'' uvitende kjøpere.

  3. Det skrives "basis" produkt til utlån men dette har bransjen selv skapt og har ingen dekning i lovverket .

    Tja, nå har no forbrukerrådet hatt noe å si her å, så helt "aline" har dem nok itte vært. ;)

     

     

     

    Og hva har Forbrukerrådet sagt? Skjønner godt at Forbrukerrådet har travle dager når man ser holdningen til enkelte fra fagmiljøet som deltar i denne diskusjonen. Man får inntrykk av at de ser på kunder som en stor plage, og at man egentlig skulle føle seg priviligert når man får lov til å handle hos dem. At produktet ikke holder mål, ja det får jaggu kunden leve med, og ikke komme tilbake for å jamre ut sin klagesang. Service er vist blitt et skjellsord. Og Mpx lever helt klart etter den definisjonen av ordet. Service er noe man får før man har betalt. Etter at pengene er på konto, så forsvinner enhver form for service, og det at de i det hele tatt er så frekke å kalle reklamsjonsavdelingen for "kundeservice", ja det er rett og slett en skam. Forbrukerrådet skulle krevd at de fjernet ordet service i teksten, og heller erstattet det med ord ala' reklamsjonkverulering, o.l... Men som sagt, Mpx hadde glimrende service, også etter at man hadde kjøpt produktet, men det forsvant som dugg for solen, den dagen Komplett kom inn i bildet.

  4. Veier kundens behov mer enn butikken sin ulempe eller utgift, så vil butikken være pålagt å gi ut lånetelefon.

    Dette er en setning man ene alene kan diskutere til man blir grønn.

     

    Som en oppfølgning til det jeg tidligere sa så tror jeg de mange krever låneprodukt for å være vanskelige. Ikke nødvendigvis fordi de det trenger det/ikke kan skaffe til veie selv, men fordi de syntes at selger har vært vanskelig i det øyeblikket produktet må inn til verksted. Dette gjelder så absolutt ikke alle kunder, men etter å ha jobbet i bransjen i noen år tror jeg en del har dette som motiv.

     

    Jeg vil tro de aller fleste som krever lånetelefon har bruk for det. Og jeg har ennå ikke fått forklart, tror ikke det var du som påstod det, hvordan en utgift på ca 200,- kan være en vesentlig kostnad for en butikk.

  5. Her fant jeg starten på skrivet jeg ville levre inn i forbindelse med ppgradering av telefonen, det mangler en del men er egentlig nok siden dette er en telefon til 6000 kr

    Nå ble alt noe skjevt etter at jeg limte det inn....

     

    Xperia problemer

    ...snip

     

    Her var det mye rart å lese. Har du postet dette i xperiatråden? Ingen av disse påståtte problemene dine er vanskelig å løse. Noen beror rett og slett på innstillinger, så mulig det er en liten brukerfeil ute og går?

  6. Hvis skjermen mister klarheten er det noe feil på telefonen. Tar man ikke vare på det man har så går det ille med det meste, uansett hva det måtte være. Hva denne selgeren på Elkjøp hadde gjort med telefonen sin er vel ikke representativt for resten av folket, ei heller telefonen generelt? Det er overhodet ikke noe vanskelig å få Innov8 til å bli stygg heller, så lenge man ikke tar vare på den.

     

    Her missforstår du litt,skjermen mister klarheten pga "filmen"som legges oppå.

    Uten "filmen" finnes jo selvsagt ikke bedre skjerm,men "filmen" er et nødvende for å ikke ødelegge skjermen

    Utenat jeg kjenner vedkommende på Elkjøp sa han at han ikke hadde fremmedelemeter i lommene, men at skjermen fremdeles var blitt ødelagt

     

    Je brukte aldri noe på skjermen på Innov8`en ,men fikk aldrig så mye som den minste ripe på den(usikker i farten på om den hadde ripesikkert glass)

     

    Men trådstarter er borte så dette bli bare en inten diskusjon mellom meg og deg.....så....Punktum?

     

    Tror ikke du har prøvd så mange screenprotectors. Jeg har hatt mange, og har ikke opplevd at skjermen blir noe blassere med dem på. Skjermbeskytter er noe jeg bruker på alle mine mobiler, og har tror ikke du klarer å skille dem fra en uten protector. Så din påstand blir helt feil.

  7. Jeg er også en trofast Mpx kunde, eller rettere sagt en tidligere Mpx kunde. Har kjøpt mye fra dem opp gjennom årene, og service ved feil eller mangler har vært upåklagelig. Men etter at Komplett kjøpte opp Mpx, ble det en helt annen kundebehandling der i gården. Fikk problemer med en vare kjøpt derifra, og gjorde en kardinalfeil med å gå direkte til produsent med min reklamasjon. Der fikk jeg skoleeksemplet på elendig service, der de uten å sjekke med meg, og tydeligvis uten å lese feilmelding, kun la inn ny software og sendte gjenstanden tilbake til meg. Dette gjentok seg tre ganger, samtidig som de byttet ut komponenter i blinde. Jeg kontaktet da Mpx, som viste til forbruker kjøpsloven, og krevde varen sendt inn på nytt. Denne gangen sendte jeg den til Mpx, der varen ble liggende i 11 dager før den ble videresendt til service. Da var min tålmodighet slutt og jeg krevde å heve kjøpet. Men da fikk jeg et arrogant svar fra Mpx, der de skrev at siden de ikke hadde lokalisert feilen, og rettet denne, så kunne jeg ikke kreve å heve kjøpet. Jeg prøvde i det lengste å beholde roen, men med en slik arrogant holdning ble dette svært vanskelig. Jeg kontaktet Forbrukerrådet, og etter brevveksling med Mpx, som selvfølgelig ikke ga seg uten kamp, fikk jeg selvfølgelig medhold, og fikk til slutt hevet kjøpet. Så til dere som ennå ikke har opplevd kundeservicen til Mpx, etter at Komplett har overtatt; gled dere! Dere blir garantert skuffet. Styr unna Mpx, og alt som har med Komplett å gjøre. De er ikke interessert i fornøyde kunder, kun profitt!

     

    Det står i forbrukerkjøpsloven noe om "urimelig kostnad for selgeren", men det overser vi tydeligvis i denne diskusjonen.

     

    En lånetelefon vil aldri bli en urimelig kostnad for selgeren. Hvordan i alle dager kom du frem til det?

  8. Noen som har konstruktive forslag om hva jeg kan gjøre?

     

    Hvis du er sikker på at telefonen ikke har vært åpnet av andre enn serviceverkstedet, så bør du forfølge saken. Kontakt butikken og forklar dem at du går videre til Forbrukerrådet hvis de ikke er villige til å hjelpe deg. At telefonen har vært utsatt for slag eller støt, tror jeg vil bli veldig vanskelig for serviceverkstedet å bevise. Og den skal jo tåle normal bruk, det er vel nettopp derfor vi har fått 5 års reklamasjonsrett på mobiltelefoner i Norge.

  9. For min egen del skulle jeg ønske Nokia kunne gå for wm. Hadde n80 over 1 år og det er det desidert verste mobilåret jeg noensinne har hatt. Telefonen var fin den, men os'et kunne jeg skrevet negativt om lenge... Jeg begynner å bli dreven på wm og er særdeles glad at sidrompene på utvikling hos ms endelig ser ut som om de bruker mer enn 2 kalorier. Er utrolig spent på 6.5 og 7.0... regner med at de vil gravlegge nokia, dersom nokia ikke endrer strategi. SonyEricsson kommer til å få mye igjen for deres satsning mot wm over tid. HTC ruler og min Touch HD ligger i armkroken min når familien er på tur:)

     

    Nå tyder vel alt på at Nokia ikke har tenkt å la Symbian dø ut. 500 mill euro gjør nok sitt til at utviklerne får den kapasiteten som er nødvendig for å henge med. Symbian har mange bra elementer og håper virkelig det vil være et reelt alternativ i neste versjon. Slik det fremstår nå, er det nok slik du sier, akterutseilt. Men har ikke gitt opp håpet.

     

    Jeg gleder meg i hvert fall sykt til Nokias nye OS :D . Håper N97 kan komme med det eller det er muligheter til å oppgradere til det nye OS'et :) .

    Nokias nye os?

    symbian-564x376.jpg

     

    Tror nok det er mange gratispassasjerer her. Er nok Nokia som står for den økonomiske delen, så å kalle dette for Nokia sitt nest OS, er vel ikke helt feil. Men hva andre bidrar med, vet jeg ikke, men vet at Nokia satser tungt på å utvikle neste Symbian, og bra er det.

  10. En liten kjapp telefon til kundeservice hos Elgiganten, butikkpris, 6395 SEK. Med kurs på ca 77 blir det ca 4970 nok å betale i butikk. Den finnes hverken i Gøteborg eller Uddevalla.

     

    Komplett har den til 5990,-

     

    Men du kan jo bestille den hos Elgiganten? Og få den lever på et postkontor? Stod en artikkel på Din Side for ei tid tilbake om hvordan man gjorde dette. Skal vær null problem, og da blir prisen ca 4500NOK med porto. Og det er billig.

  11. Nå er vel egentlig første telefon med Symbian OS lansert? Ellers kan jeg opplyse amobil om at Nokia nylig spydde inn et milliardbeløp i Symbin. Hvorfor har dere ingen artikkel på det? Og det tyder på at de har skjønt at deres gamle plattform er utdatert, og at her trengs det nye kluter. Windows 7 blir nok også et meget spennende OS, da vi vet at Microsoft er verdens desidert ledende inne OS og UI. Android vil jeg tro trenger noen år på baken før vi ser en konkurransedyktig versjon, men jeg kan jo ta feil. Apple Mac OS har jo allerede bevist at de kan og de har vel dagens desidert smidigste løsninger.

  12. Ettersom svensk valuta er på et lavmål kan man få denne fra Sverige for den nette sum av 4500,-NOK. Men da med svensk tastatur. Kan man legge inn æø på de svenske tastene for äö? Noen som vet?

     

     

    Rettelse, blir ca 3900,-NOK :)

    Link?

     

    Vel var ca 4500,- Bommet litt på kursen. www.elgiganten.se

     

    Bestiller den selvfølgelig til et svensk postkontor, og drar og henter den. Bor ikke så langt unna grensen :) Og å registrere seg er vel ikke så vanskelig? Finn adressen til postkontoret man har tenkt å bruke, og lag ny e-post adresse på f.eks yahoo.se

     

    Men skal vente til SEK er nede i 75,-. 4000 for denne, er jo latterlig billig.

    Hvordan vil du registrere deg som kunde? Er ikke noe valg for Norge der. Hadde det vært mulig å bestille over nett, og en estimert frakt på ca. 110 svenske kroner pluss Norsk moms hadde prisen blitt ca. 5684. Da er det vil like greit å kjøpe den i Norge? Eller tenkte du på å reise over grensa å kjøpe den.

     

    Edit; ekstra funderinger :roll:

  13. Jeg kjøpte TomTom ONE Europa V3 i dag, kostet 799kr.

    har du fått den eller er den i posten ?

     

    få tilbakemeldinger om den når du har fått prøvd den da ;)

     

    Skal du ha en bra GPS kjøper du en Tomtom. Har prøvd flere varianter, men ingen kommer i nærheten av TomTom når det gjelder brukervennlighet. Har ikke TomTom selv, men en Pioneer, men er ikke i tvil; neste gang blir det TomTom på meg! Lykke til.

  14. Så dette betyr at Dell har innført digital kommunikasjon mellom lader og pc så de kan selge sine overprisede strømforsyninger i stedet for at folk kan kjøpe like fungerende ekvivalent til halv pris.

     

    La merke til på en Lattitude E6400 at strømpluggen hadde fire pinner i tillegg til de normalt strømførende pinnene (dvs pinne + ytterhylse). Er det disse som brukes til dette?

     

    Nei er ikke sikker på det. Her er det tydeligvis hovedkortet som er røket, så uansett hvilken lader jeg hadde koblet til, vil jeg ikke fått ladet batteriet. At den gir beskjed om å koble til en 90w Dell lader er vel heller en standard feilmelding, enn at det skulle være påkrevd med original Dell lader. Det samme fenomenet har jeg på et Sony videokamera, som anbefaler meg å benytte Sony cd plater, når jeg putter inn en av et annet fabrikat. Og i det tilfellet er det svært irriterende, da meldingen sperrer for opptak i ca 5 sekunder. Har vurdert å klage til Sony, da det ikke stod noe om dette i spesifikasjonene,og hadde det stått, hadde jeg valgt et annet kamera.

  15. Jeg opplevde akkurat det samme med tilsvarende maskin. I windows ba den konsekvent om 90w adapter, men maskinen ble levert med 65w adapter.

    Endte opp med at Dell først sendte meg et nytt 65w adapter, og deretter et 90w adapter. Så nå har jeg tre ladere, og en som fungerer slik den skal :)

    De ba meg også oppdatere bios, noe jeg gjorde men som ikke løste en dritt.

     

    Hmm... Men nå har jeg allerede en 90w adapter. Også den andre jeg testet var en 90w adapter.

  16. Sensorene utvikles kontinuerlig så du vil helt klart finne eldre dslr kameraer med 1,5x, 1,6x crop og til og med fullformat (35mm) som er dårligere. Men sammenligner du med kameraer som har like moderne sensorer så ligger helt klart Olymbus i bunnsjiktet.

     

    Sjekk gjerne DXO Mark om du vil ha dokumentasjon på det. PS. Legg merke til at alle kameraene som ligger lengre ned på skalaen enn Olympus, i samme tidsrom, er kompaktkameraer med ennå mindre sensorer. Sorter gjerne på mellomformat, fullformat, APS-C, 1,3, 4/3, og mindre så ser du en klar sammenheng mellom sensorstørrelse og resultat.

     

    For å dra dette tilbake til mobiltelefoner med kamera så hadde jeg vært fornøyd om produsentene hadde prøvd å få best mulig bildekvalitet ut av de små sensorene i mobilkameraene. Det gjør de ikke. De kutter gjerne ned på en rekke viktige kvalitetsaspekter for å få flere megapixler å markedsføre. Blant annet:

    - Kontrast og dynamikk ofres til tross for at begge deler er ganske dårlig fra før. Man får ikke en gang utnyttet potensialet i jpeg-formatet.

    - Støy tas så lite hensyn til at det blir utrolig grøtete bilder. En stadig mindre andel av sensorene går med til lyssensitive områder fordi stadig flere transistorer, databusser og kondensatorer tar opp plassen. Dette er et resultat av megapixeljaget. Jo mindre lyssensitivt område - jo dårligere blir støyegenskapene.

    - For å dekke over støyproblemet "gjetter" bildeprosessoren på hva som er ekte detaljer og hva som er støy. Resultatet er at svært mange detaljer fjernes for å gi mindre støy. Poenget med megapixler er å få flere detaljer. Dette motarbeides altså i bildeprosesseringa i telefonen. Det økte antallet megapixler er altså bortkastet prosesseringskapasitet og bortkastede ressurser.

    - Responstid, lagringskapasitet i antall bilder, osv ofres for å få flere megapixler.

    - Det settes ennå høyere krav til at optikken må følge med på skarpheten. Optikken falt av lasset en gang mellom 2 og 5 megapixler og kan ikke hente seg inn uten å ta mer plass. Det er fysiske begrensninger som setter grensene for optikken så det er ikke noe man kommer rundt.

     

    Ser helt klart poenget ditt, og ble veldig glad da jeg fant "mitt kamera" som det beste i ikke full format klassen. Slo jo mange i full format også :)

    Men uansett om man liker det eller ikke, i mobilverdenen blir nok bedre kamera synonymt med flere megapixler. Jeg håper, og tror, at SE vil overraske mange med sitt nye 12MP kamera. Ellers er ikke dette telefonen for meg, da jeg absolutt må ha qwerty-tastatur i hw-utgave på mine telefoner. Men Xperia2 kanskje?

  17. prøv å oppdater bios, du finner oppdatering på dell sine sider.

     

    Var det første jeg prøvde, men fikk melding om at pga. lite strøm på batteriet ble operasjonen avbrutt. Selv om laderen stod i.

     

    Har nå snakket med tekniker hos Dell, og han tror det er feil på hovedkortet. Selvfølgelig takket jeg nei til tilbudet om hjemmeservice da jeg bestilte i og med at jeg allerede hadde overskredet budsjettet satt av min bedre halvdel, men Dell skulle komme hjem til meg å bytte hovedkort i og med at maskinen var helt ny. Det kaller jeg service! :) Nå ble jeg plutselig i godt humør :)

×
×
  • Opprett ny...