Gå til innhold

Nerdejente

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nerdejente

  1. Tusen takk :)

     

    Det er forholdsvis lett å føre en oversikt. Les av strøm 1. juli, og så før logg over hva dere bruker av strøm. I de fleste tilfeller skal dette være greit å gjøre en ca måling.1900kWh tilsvarer et daglig forbruk på 61kWh, eller 2,5kW per time hver eneste dag i en måned.Nå vet ikke jeg hva dere har av elektriske apparater, men de fleste av dem burde være lett å finne ut hva de trekker som maks.Jeg leier selv en 40kvm leilighet i kjelleren på et hus bygget i 1955. Her er det gammle vinduer som trekker, dårlig isolasjon og gammle varmekabler og varmtvannsbrereder. Vi bor to stykker der, og det dusjes ca 1,5 gnager om dagen, i ca 10 minutt hver gang. Jeg bruker en PC som standard oppvarming, men TV hjelper ofte til med det om vår/høst. Når det blir senhøst/vinter har jeg i tillegg to varmovner på døgnet rundt.Forbruket ser da slikt ut:attachicon.gifScreen Shot 2015-07-15 at 16.41.55.png

    Ja, takk for innspill! Du har nå en litt jevnere og forutsigbar kurve ift forbruk. Jeg skal forsøke med både målerapparater og loggføre strømbruk m/tid og lese av målerstanden, lurt tips :)
  2. slå av tanken en måned og dusj på treningsenter, se hva som skjer :p

    Jeg har vært inne på den tanken mange ganger, vurderes sterkt nå :)

     

    Kjøp sånn måler du setter mellom apparat og veggen, koble varmtvann tanken til der, og la den stå en måned :)

    Ikke dumt! Vet du hva sånn måler heter, og får jeg den også på clas ohlson?
  3. Ingen portabel aircondition:)

    Jeg skal kjøpe meg et sånt wattmeter og måle. Mistenker kanskje at det er varmtvannstanken, den er ganske gammel, men kan det gi utslag på så mye kun på et år? Det er jo liksom ikke så veldig snikende forhøyning av regningene, ser ut som den skjøt i været og har holdt seg jevn og høy lenge nå.

     

    Vi slo av varmekabler og panelovner samtidig for å være sikker, for å teste ut om det var oppvarming som trakk så vanvittig strøm, men til tross for dette så steg kWh og regningene:(

     

    Jeg vet ikke hva slags feil det kan være på måleren vår, om jeg tar feil og det ikke er noe galt med den så må jeg betale 2000kr for jobben med å undersøke det til strømleverandør.. Det røsker litt i lommeboka det også

  4. Takk for kjapt svar :)

    Vi har en relativt ny installasjon for måleravlesning, med denne går avlysningen direkte til strømselskapene så vi behøver ikke lese av. Har dog sjekket om våre tall stemmer overens med deres tall når jeg har vært i kontakt med kundeservice, og dette stemmer. Så vi har ikke underrapportert :)

     

    Ingenting står på i kjeller, loft eller 1.etg (som ikke er i bruk), hverken lys eller ovner. Vi hadde en tilsynsmann fra Skagerak her som sjekket alle stikkontakter, sikringsskap osv, testet og målte og fant ingenting rart. Men merkelig er det når jeg tenker meg om, for regningene startet å stige etter han var på besøk (haha).

     

    Jeg måtte sjekke grafen over forbruk igjen, og jeg har rotet litt med tallene. Men det er fortsatt mye. Vinteren da vi flyttet inn lå forbruk mellom 1400-2000kWh/mnd. Denne vinteren har det ligget på 2600-3400kwh/mnd

    Sommeren/vår 2014 var forbruk 600-1000kWh/mnd

    Og nå sommeren 2015 ligger det på 1900-2400kWh...

     

    Som sagt forbruket er det samme, vi vasker ikke mer klær, vi lager ikke mer mat, vi spiller ikke mer (heller mindre) data, vi ser mindre TV, vi fyrer ikke (kun peis), og vi dusjer likt som før.

     

    Jeg synes det er merkelig at selv om vannbruken er som før, så stiger kWh?

  5. Hei,

    Vi er et samboerpar som leier i en relativt gammelt, men nyoppusset hus.

    Saken er som følger, vi har nettleie hos Skagerak og innkjøpspris strømavtale med fjordkraft. Jeg synes vi har fått enorme summer å betale for strøm siste tre kvartal. Da vi flyttet hit i november 2013 brukte vi 600kWh den Mnd.. Juni 2014 600kWh, juli 2015 1900kWh! Siste halve året har vi sett en fordobling om ikke tredobling av både strømregning og kWh.

     

    Jeg begynte å reagere på strømregningene i vinter, det er da vinterlig ikke normalt å betale 2200kr for strøm på én mnd for to studenter på 90kvm? Eller?

     

    Jeg ringte fjordkraft og de sa at det var merkelig da strømprisen nå også var billigere sammenlignet med samme tid i fjor,

     

    Vi har brukt kun peis som oppvarming etter at vi ble oppmerksomme på de høye strømutgiftene. Varmekabler på baderomsgulvet er slått av siden i vinter. Ingen panelovner er på. Vi har kjøleskap, en fryser, et minikjøleskap på kontoret, tre pc-er, som vi slår av når de ikke er i bruk. Vi vasker klær 1-2 ganger i uka (kun vaskemaskin) og vi dusjer begge hver dag 5-10min hver. Vi er kun hjemme og bruker elektronikk på ettermiddag/kveld pga studier og jobb. Ingenting har endret seg i våre bruksvaner annet at vi har kuttet ut oppvarming, likevel ser regningene ut til å stige. Det er først i mai at regningen var under 2000kr på en mnd.

     

    Jeg vet ingen råd. Utleier (bestefar) har målt på sikringsskapet og måleravlesningen om noe strøm sniker seg forbi (noe med jordbryter) men det var det ikke.

     

    Er det noen av dere som har opplevd noe lignende? Eller vet om noen tips til strømsparing? Kanskje har noen ideer til typiske feil man kan se etter?

    Jeg begynner å bli temmelig lei sv å betale så mye i strøm når jeg er student, betaler jo like mye som et forbruk for en hel familie med tenåringsdøtre :(

     

    Takker på forhånd! All hjelp settes pris på

  6. Hei! Kom ut for et uhell og min sony xperia z1 ble knust nederst på skjermen slik at touchfunksjon er ubrukelig. Ringt Gjensidige og får reparasjon dekket gjennom reiseforsikring, takk og lov.

     

    Men bruker det å være normalt at en knust skjerm ikke lar seg reparere? Den har ikke store synlige skader i glasset, men kan kan så vidt skimte knuste forgreninger inni skjermen som får den til å løpe løpsk. Og touchfunksjon er ubrukelig.

     

    Fikk beskjed om å levere inn til leverandør for prisanslag på reparasjon. Jeg var kjøpt den på nett, netonnet. De har kun en serviceleverandør i norge som jeg må sende til. Koster det mindre å reparere på service fra nettbutikken som man kjøpte fra eller er det like så greit å gå innom et serviceverksted lokalt?

     

    Takker for innspill, har aldri måttet benytte noen forsikring før nå så er litt grønn på det =)

  7. Hei! Min samboer jobber på et oppdrag gjennom Manpower bemanningsbyrå i en industri for tiden. Han har snakket med andre ansatte som fortalte at de får 20,-/timen med pulvertillegg (risiko) pga farlige kjemikalier de jobber med. Manpower tar 12,- av dette tillegget så min samboer får kun 8,- av de. Er dette riktig?

    En ting er jo at de tar noe betalt ut av timelønnen evt, men når det dreier seg om risikoer min samboer tar så høres det ikke helt fornuftig ut at noen som ikke utsetter seg for risiko skal ta store deler av den "kaka".
    Noen som har opplevd dette, eller kjenner til om dette er "greit" og man bare må godta det?
  8. Kan han ikke gå inn som hjelpearbeider? Det er helt vanlig praksis innen elektro at dersom du ikke er så ung kan du søke deg inn som hjelpemontør samtidig mens du tar eksamner osv. Litt lenger "lærlingeløp", men da får man i hvertfall ikke så lav lønn.

    Takk, skal videreformidler denne muligheten :)

  9. Skriver på vegne av en jeg kjenner som sliter litt med arbeidssituasjonen sin.

    Han har høgskoleutdanning, men innen noe han overhodet ikke ønsker å jobbe innen (feil valg som ung) Og har til nå kun hatt en deltidsstilling i butikk 60%, til tross for at han ønsket mer arbeid.

     

    Nå har han flyttet til en annen kommune der mulighetene er større. Han ønsker å ta voksenopplæring og bli tømrer, men da han er en voksen mann, 28 år, så er det lite å leve av med 50kr timen som lærlingelønn.

    Er det noen som har erfaring med lønnstilskudd?

    Han har jo betalt skatt i alle år, dette er en investering for både samfunnet, han selv og som snart etablert kommende familie.

     

    På opplæringskontoret vikk han beskjed om at det skulle være mulig å få til lønnstilskudd pga flere rusmisbrukere som fikk tilrettelagt et opplegg gjennom opplæringskontoret og nav (men mange av disse falt fra) og ettersom han brenner veldig for dette er det gode muligheter.

     

    På nav fikk han blankt avvist dette i skranken og henvist til sosialstøtte. Erfaringer? Insnpill?

  10. For første gang har jeg mottatt en parkeringsbot. Er alltid forsiktig og ganske nøye når det gjelder å følge regler, bedre å være på den sikre siden.. Men i dag gikk det galt.

     

    Vi fant en stor parkeringsplass midt i sentrum i Tønsberg, som er delt i to, og ved første øyekast ser det ut som at det er pga forskjellige platå der halve parkeringsplassen er hevet ca 30cm høyere enn den andre. Vi parkerte på den nederste delen, og det første skiltet vi ser når vi går ut av bilen er skilt som peker oppover mot en p-automat på det øverste platået. Samt et skilt rett ved siden som peker mot andre enden av parkeringsplassen. Vi velger naturlig nok den nærmeste som står på det øverste platået. Det er blå skilt over hele p-plassen, altså begge platåer, så vi aner fred og ingen fare. Kjøper en billett og legger den synlig i ruta(mtp alt medieoppstyret vi har lest om Q-Parks tolkninger av regler).

     

    Når vi kommer tilbake har vi fått bot, fordi vi har parkert uten gyldig billett - vi har nemlig kjøpt billett av feil automat som tilhører et annet selskap. Det viser seg altså at hele p-plassen er delt i to og eid av forskjellige selskaper. Ingen synlig skilting som indikerer dette annet enn et eneste stusselig lite grønt skilt som heter "parkeringsselskap" som tydeligvis skal indikere at hele den øverste parkeringsdelen tilhører det selskapet. Dette er ikke et skilt man legger merke til, står til og med gjemt bak automaten, og ser ut som et "har du spørsmål, ring parkeringsselskapet"-tpe skilt, ikke navnet på selskapet. De bruker samme skilt som Q-park ellers på den øvre delen. Og vi fulgte det skiltet som pekte opp mot den automaten vi brukte når vi gikk ut av bilen.!..

     

    Har vi noen god sak for å klage mtp manglende/dårlig skilting. Virker som om dette er en opplagt felle, da dette er en ærlig feil som kunne skjedd hvem som helst. Forsøkte å prate med p-vakta, og han nektet å høre på meg, ropte og gestikulerte at det er kun skiltet som viser til sidene som gjelder og ikke det som peker opp mot den andre automaten, samtidig som han legger vekt på at det er vårt land og oss dumme nordmenn som lager så tåpelige regler som han er nødt til å følge..

     

    Har noen vært utfor det samme? Har lest at om man bestrider kravet, så kan de ikke sende inkasso, stemmer dette?

     

    Og hvor langt er det mulig å klage på dette? Finnes det også andre instanser enn selve parkeringsselskapet/parkeringsgklagenemnda som man kan rette klage til?

     

    Lurer også på om det er helt teit og kanskje spørre om vi kan betale det den billetten egentlig kostet istedet for boten(slags forlik) om de slår seg vrang på klagen.

  11. Dersom man hat tjent under 1,5G i 2012' men har jobbet fulltid i 9 Mnd sammenhengende i 2013, men må gå av pga ansettelsesstopp, og man kun får melding om eventuell forlengelse av kontrakt på 1 Mnd av gangen ca 1 uke før kontrakten går ut, altså en veldig usikker jobbsituasjon å befinne seg i, har man da ikke rett på dagpenger, siden de tar utgangspunkt i 2012?

  12. Jeg har vært aktiv og jobbet siden jeg var 15. Har fire års høyere utdanning, og etter at jeg søkte jobb i et halvt år etter studier på jobber jeg var "overkvalifisert til"(var det jeg fikk høre -søkte på alt nesten) så fikk jeg 6000 kr i Mnd fra individstønad. Disse 6000 måtte dekke husleie, strøm, mat, telefon, ja, alle faste utgifter, og jeg fikk avslag på supplerende sosialstøtte, med begrunnelse om at husleie på 3800,-/Mnd var for dyr plass å bo. Selv om man jobber, prøver så godt man kan, skatter, så kan du ikke regne med å få noe særlig hjelp :-/

  13. Synes dette er helt latterlig. IKKE betal. Hadde noe av det samme opplegget en gang, tilbød å betale 200 kr. Skolen ville ikke ta i mot pengene, de ville heller sette fravær siden det ikke var nok penger.

     

    Skal jeg gi penger til veldedighet vil jeg velge ut hvilken sak jeg vil støtte selv, ikke la noen bestemme over de pengene jeg vil bidra med.

    HVA? De tok ikke imot fordi det ikke var nok? Så fravær i boka di er bedre for de barna som står i fokus enn 200 kroner? Det må være noen utrolige ekle klyser som står bak OD der. Det hadde jeg ikke finni meg i. Forøvrig helt enig i at man bør bestemme selv hvilket veldedig formål bidraget skal gå til.

  14. Ja, jeg er ferdigutdannet med bachelor i tillegg til et årsstudium med mediekunnskap (med sikte på lærerutdanning). Og ettersom jeg nå flytter til en ny by så er jeg på utkikk etter ny jobb :)

     

    Jeg vet at en rekke spillanmeldelser følger en standard, men jeg håper å kunne finne ut om det er rom for å tenke litt nytt i den sammenhengen, eventuelt skape et behov, være litt løsere i strikken hvis målgruppen er der.

     

    Ønsket er å promotere ideen for et allerede etablert nyhetsmagasin på nett som lever av spillanmeldelser. Slik som gamer.no. Det hadde vært midt i blinken.

     

    Er bare fint med innspill før jeg eventuelt kaster meg ut i det.

  15. Takker for raskt svar moby_duck :)

     

    Det er en slik jobb jeg kan se for meg, og ønsker meg. Men på grunn av noe manglende repertoar eller manglende ferdigheter i flere spill, så lurer jeg på om det kan brukes til en fordel eller om det bare er en ulempe. Hva er ditt synspunkt? Det å holde seg oppdatert er jo en selvfølge, og repertoaret kommer jo etter hvert. Alle må jo begynne et sted.

     

    Men kunne du klikket deg inn på en slik spillanmeldelse, en litt uhøytidelig en, en nyhet som ikke er sensasjonell, men heller personlig og noe som "treffer" sånn med tanke på det å kunne identifisere seg og som byr på ren skjær humor?

  16. Hei!

    Jeg har lyst til å få noen innspill på en idé jeg ruger på. Den er kanskje ikke orginal men jeg prøver likevel. Litt bakgrunn: Jeg elsker å spille spill. Jeg har en bachelor fra IT der jeg har programmert spill, analysert spill, og designet spill (flervalgsfortelling) og nettjournalistikk. Dette har gitt meg mersmak, og bakgrunnen for utdanningsretningen var nettopp en nyoppdaget forkjærlighet for spill.

     

    Jeg har ikke mange referanser å vise til. Jeg har en tendens til å bli litt altoppslukende når jeg spiller, utforske hver bidige lille krok, blomst og under steiner, så vel som å drepe, løpe (både fra skjermen om det blir for skummelt, og fra morderiske monstere) og utføre oppdrag. Det har vel mest gått i zelda, wow, CoD, skyrim, og nå såvidt League of legends, eller spill med tydelig dramaturgi som heavy rain.

     

    Det er jo ikke så mye å skryte av, ikke sant? Så hva kan jeg bidra med i en bransje der spillanmeldelser er fullspekket av referanser til lignende spill, store navn og seriøse nyheter.

    Det er her jeg trenger hjelp.

     

    For å summere opp er jeg ei jente som besitter kunnskap om analyse, har noe referanser til adventure og mmo, en spilleglede og innlevelse uten like som jeg har lyst til å dele, og ikke minst bruke for å rekruttere. Kunne dere tenke dere å lese en fast spalteplass, der hovedfokus er på humor og spilleglede, dagligdagse situasjoner i møte med spillverdenen, noe litt mindre høytidlig og noe som kan dyttes videre på gameres kjærester, få damene interessert, ufarliggjøre "noob"-stadiet og vinkle det med en god porsjon humor og selvironi.

     

    Er dette interessant? Fyr løs. Jeg setter pris på alle tilbakemeldinger :)

     

  17. Må si meg fullstendig enig med olegunnaro. Har lenge brukt FCP 7 for videoredigering, men etter at jeg har begynt på eksamensforberedelser med tutorials i FCP X for apple certified-kurs har jeg virkelig fått øynene opp for FCP X. Det er utrolig lett å bruke, det er gjort mer brukervennlig i form av bl.a magnetisk timeline, favorites, synking av lyd og bilder uten å bruke ekstern programvare. Det er superenkelt å lage "looks" og andre finesser i Motion, eksporteringsmulighetene har ikke vært enklere og kan gjøres av en som ikke har noe særlig peiling, ved å bruke "share". Den bruker kjærnekraften i maskinen hele tiden så bakgrunnsrendering pågår hele tiden, dette fører også til at du slipper å rendre hver gang hvis du skal se igjennom etter småjusteringer. Fargekorrigeringen er helt fantastisk. Funksjonene her lar deg til og med analysere to forskjellige bilder og synkronisere fargene, eller kopiere over "looks" på en enkere måte. Om man har en hektisk jobbhverdag med videoredigering så vel som privat bruk eller folk med mindre erfaring, så er dette virkelig noe å rette oppmerksomheten mot. I tillegg er prisen overkommelig for privatpersoner og ingen sak i verden for bedrifter.

    Jeg har vært borti Premiere CS4 og CS5, FCP 7 og X, Pinnacle Studio 12, og Camtasia 7. De to siste var fryktelig dårlige. Camtasia er muligens det dårligste og vanskeligste jeg har vært borti. Og vil anbefale fcp x og premiere.

     

     

    For bilderedigering vil jeg nok si at Photoshop for meg er en favoritt.

×
×
  • Opprett ny...