Gå til innhold

simon11

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simon11

  1. Hei.

     

    Om du har jernmangel eller ikke, bør du gå til en lege og få målt blodet ditt. Man bør ikke ta jerntilskudd uten å ha sjekket dette med lege.

     

    Du bør også sjekke mangel på vitamin d og b12

     

    Og om du har cøliaki og om stoffskiftet ditt er bra.

     

    Høres kanskje litt mye ut dette, og det kan godt være du har nokk av alt sammen, men med det samme du er hos en lege er det bare å ta prøver.

     

    Det er i alle fall mitt tips.

  2. Jeg vil anbefale deg noe som heter Lightning Process. Dette er noe mange hevder er en type ekstrem variant av Kognitiv terapi. Man får resultater svært raskt og resultatene er vedvarende. Dette er et treningsprogram og har derfor få eller ingen bivirkninger. Lightning Procces tar ca. tre dager å lære. Ulempen med er at det kun er private som underviser i dette, derfor kan det være litt dyrt.


    Sjekk ut: http://www.nifab.no/behandlingsformer/flere/lightning_process?gclid=CK_Pqe26-LkCFeJ3cAodXQoAIg

  3. Enig med dere i at det er sunt å være skeptisk. Men det er feil at det ikke finnes dokumentasjon på at LP fungerer. Var blant annen en reportasje fra Dagsrevyen en tid tilbake siden som handlet om bruk av LP på ME pasienter. De fleste ME pasientene ble mye bedre, men noen få ble også dårligere. Derfor er det noen få med ME som har bivirkninger. Har ikke hørt om andre tilstander hvor folk har rapportert om bivirkninger ved bruk av LP.

    Finnes også flere spørre undersøkelser hvor det store flertall av folk med ulike plager er svært positive. Undersøkelser fra England har vist at så mye som 80 % av folk med depresjon opplever en bedring av symptomene. Dette svaret de både rett etter kurset, men også tre måneder etter at kurset er ferdig.

  4. Hei.

     

    Det å ha kontroll på å smile, handler om å ha kontroll på kroppspråket ditt. Det kan kanskje hjelpe hvis du leser noe om kroppspråk. Har selv lest "kroppspråket" av Judi James. Syntes denne boken var nyttig. Jeg syntes det hjelper å tenke på et lite strykejern som arbeider seg rundt over ansiktsmusklene dine og glatter dem ut. Strekk litt på dem. La dem falle på plass i et uttrykk som er mer vennlig og avslappet.

     

    Vet også at noe steder i østen, så er det å ha kontroll på kroppspråket viktig. Selv om man opplever smerte skal man ikke vise dette med et smertefullt uttrykk.

  5. Jeg vil anbefale deg noe som heter Lightning Process. Dette er noe mange hevder er en type ekstrem variant av Kognitiv terapi. Man får resultater svært raskt og resultatene er vedvarende. Dette er et treningsprogram og har derfor få eller ingen bivirkninger. Lightning Procces tar ca. tre dager å lære. Ulempen med er at det kun er private som underviser i dette, derfor kan det være litt dyrt.

     

    Sjekk ut: http://www.nifab.no/behandlingsformer/flere/lightning_process?gclid=CN_18Y6X57kCFS92cAodO3gA5g

  6. Alt arbeid over ni timer per dag regnes som overtid. Det er riktig at overtid kan pålegges fra arbeidsgiver, men dette er bare under spesielle omstendigheter. Følgende spesielle omstendigheter det kan påtvinges overtid er:

     

    Utdrag fra Arbeidstilsynets nettsider, http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78157

     

    «Overtid og merarbeid er kun tillatt dersom det er et særlig og tidsavgrenset behov for det. Med andre ord kan ikke overtid eller merarbeid brukes som en fast ordning.

     

    Med "særlig og tidsavgrenset behov" menes det for eksempel:

    Fravær blant arbeidstakerne som forstyrrer eller truer med å forstyrre den daglige driften.

    Når anlegg, maskiner, råstoffer eller produkter kan ta skade.

    Uventet arbeidspress.

    Særlig arbeidspress på grunn av sesongmessige svingninger eller mangel på arbeidskraft med spesiell kompetanse.»

     

    Det finnes unntak fra arbeidsmiljøloven for særlige uavhengige stillinger. Som det kan være denne saken handler om.

     

    «Med særlig uavhengig stilling menes arbeidstakere som ikke har direkte lederfunksjoner, men som likevel har overordnede og ansvarsfulle stillinger.

     

    Dette dreier seg om arbeidstaker som selv prioriterer sine oppgaver, de bestemmer selv hva de skal gjøre, hva som skal delegeres til andre, når arbeidet skal gjøres og hvordan arbeidet skal utføres.

     

    Selv om en arbeidstaker er unntatt fra arbeidstidsbestemmelsene, må arbeidstiden likevel ordnes slik at:

     

    Arbeidstaker ikke utsettes for uheldige fysiske eller psykiske belastninger.

    Arbeidstaker har mulighet for å ivareta sikkerheten.

     

    Arbeidstakere som er unntatt fra arbeidstidsbestemmelsene har på samme vilkår som andre arbeidstakere rett til redusert arbeidstid og fritak fra nattarbeid.»

    • Liker 1
  7. «Internasjonal solidaritet NÅ!»

     

    Jeg mener vi må dele på jordens goder. Slik situasjonen er nå går mesteparten av velferden i verden til vesten, mens Afrika og u land sitter igjen men en liten del. Mener derfor vi burde ha rettferdig handel. Dette innebærer at vi i Norge vil få mye dårligere råd mens andre land som i Afrika får en anstendig lønn for arbeidet de gjør.

     

    «Nato inn i Syria»

     

    Vi kan ikke lenger se på krigføringen i Syria uten å gjøre noe. Sette militære virkemidler inn.

    • Liker 1
  8. 1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag. Opprinnelig var dette en dag da arbeiderklassen kjempet for sine rettigheter. I dag er det vanlig med appell er på Youngstorget i Oslo og andre steder i Verden og i Norge, hvor man gir uttrykk for solidaritet og ditt politiske syn. Man kan gå i demonstrasjonstog, ha slagord og plakater med et politisk budskap.

     

     

    Hva er ditt politiske budskap, og hva står det på din plakat som du skal går med under 1. mai toget i dag?

    :)0032244_4851018a.jpg

  9. Finansdepartementet har bestemt at oljefondets midler ikke skal investeres i selvskaper som produserer våpen som «ved normal anvendelse bryter med grunnlegende humanitære prinsipper». Andre selvskaper som utelukkes er selvskaper som produserer tobakk, bidrar til grove brudd på menneskerettighetene, alvorlig miljøskade eller grov korrupsjon.

     

    Det er etikkrådet som skal vurdere om investeringene i enkeltselskaper er i strid med retningslinjene. Finansdepartementet fatter beslutning basert på etikkrådets anbefalinger.

     

    Oljefondet har kjøpt seg stort opp i investeringsselskapet BlackRock. En gjennomgang NRK gjorde i 2011 viste at BlackRock hadde eierposter i 48 av de 50 selvskapene som da var utelukket fra Oljefondets investeringsunivers.

     

    Ifølge en rapport fra den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen, ICAN, var BlackRock i 2012 blant de viktigste investorene i franske, britiske og amerikanske selvskaper som produserer atomvåpen.

     

    Hentet fra artikkel i aftenposten 11. mars 2013:

     

    «Vi syntes det er oppsiktsvekkende at de kjøper seg så stort opp. Det betyr jo at de, som en av de største eierne av BlackRock, går god for de investeringene et av verdens mest kyniske investeringsselskaper står for. Vi har hatt en gjennomgang av alle investeringsselskapene, og ingen er i nærheten av å være like dårlige på etikk som BlackRock, sier han videre. (...)

    -Det er på ingen måte gitt at selskaper som eier andeler av selskaper som er utelukket fra SPU (Statens Pensjonsfond Utland også kalt Oljefondet), kvalifiserer til utelukkelse etter våre retningslinjer, sier Hilde Singsaas i Finansdepartementet.

    Hun sier selvskaper selv må medvirke til, eller ha reell innflytelse over, grove etiske brudd for at det skal utelukkes. Hun understreker at det er «generelt stor avstand» mellom Oljefondets investeringer i BlackRock og virksomheten til selvskapene BlackRock investerer i.

    -Dersom vi skulle utelukke alle investeringsselskaper, banker, forsikringsselskaper og andre som eier selvskaper vi har utelukket, ville vi raskt ha utelukket store deler av verdens aksje markeder. Det ville neppe vert særlig hensiktsmessig, sier Singaas.

    Det er etikkrådet for oljefondet som gir Finansdepartementet råd om hvilke selvskaper som bør utelukkes. Lederen i rådet, Ola Mestad, sier han ikke kan kommentere konkret hvilke selvskaper rådet har i kikkerten. (...)»

  10. Hei

     

    Har kjøpt noen varer etter telefon salg, boksere. Etter at jeg fikk disse varene jeg bestilte, fikk jeg flere varer i posten. Jeg hadde ikke bestilt disse. Har da heller ikke betalt de. Det er tilsammen to pakker jeg ikke bestilte.

     

    Nå har jeg fått inkasso på varene. Der kanskje ikke så rart i og med at de ikke er betalt. Men jag har da ikke bestilt de.

     

    Har jeg noen mulighet til å klage på dette, i så fall hvordan?

     

    Eller er det bare å batale?

     

    Når jeg fikk regningen la jeg også merke til at det ikke var forfallsdato på de.

     

    På forhånd takk for alle svar!

     

    :)

  11. Jeg bor i et kollektiv med mange beboere. Det er ingen her som i utgangspunktet kjenner hverandre, siden rommene leies ut et og et. Men jeg har problemer med sikkerheten. Det er mange rom her og nøklene til rommene er de samme. Så flere kan uten vidre låse seg inn på mitt rom uten at jeg vet om det, med sine nøkler. Viste ikke dette da jeg flytten hit. Hva syntes dere om dette? Burde jeg finne meg i det?

     

    :hmm:

     

    Vell, takk for svar...

×
×
  • Opprett ny...