Gå til innhold

Samiboy

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Samiboy

  1.  

    nå er det mulig jeg er på tynn is, men jeg inbiller meg at man kan bygge noe man kaller en hackintosh. dvs at man installerer OS X på en "vanlig maskin".

     

    Har levd med både mac, og windows tidligere og syns at begge er solide operativsystem, og at det faller på smak og behag og hva det skal brukes til.

     

    Har også litt erfaring med Linux Mint som jeg har installert på en eldre maskin. Det er jo gratis å prøve, og jeg har bare positivt å si om det.

     

    Ang at maskiner blir tregere og tregere over tid så kan jeg si at jeg ikke har opplevd noe av dette selv. Maskinen min er fra 2011 uten oppgraderinger.

    Hvis jeg har forstått rett , så kan jeg både ha instalert windows og linux på samme PC?

     

    Ja det er ikke noe problem. velger ved oppstart av maskinen hva du vil bruke da. ganske sikker på at du kan installere det på minnepenn også.

  2. nå er det mulig jeg er på tynn is, men jeg inbiller meg at man kan bygge noe man kaller en hackintosh. dvs at man installerer OS X på en "vanlig maskin".

     

    Har levd med både mac, og windows tidligere og syns at begge er solide operativsystem, og at det faller på smak og behag og hva det skal brukes til.

     

    Har også litt erfaring med Linux Mint som jeg har installert på en eldre maskin. Det er jo gratis å prøve, og jeg har bare positivt å si om det.

     

    Ang at maskiner blir tregere og tregere over tid så kan jeg si at jeg ikke har opplevd noe av dette selv. Maskinen min er fra 2011 uten oppgraderinger.

    • Liker 1
  3. Hei, har smått tatt opp spillinga igjen, men da jeg sitter med en maskin fra 2011 så begynner det å bli ganske tungt å dra spill.

    Sitter idag på:

    I5 2500K

    GTX 580

    8GB 1600mhz

    SSD

     

    Kjører en OC på 4,4 på prosessor, og en lett OC på skjermkort.

     

    rekner med det er skjermkort som må byttes, men vil heller ikke bruke så mye mer enn 1500 totalt i denne omgangen, da det ikke kommer til å bli så veldig lenge til neste kjøp.

    Kjøper gjerne brukt.

     

    mvh

     

    sitter med 60hz 1080p skjerm

  4.  

     

    Jeg kjøpte meg en forsterker i fjor med innebygget Spotify (Onkyo) - men for å være helt ærlig så angrer jeg på at jeg ikke kjøpte en med airplay istedet, for jeg har uansett liggende en ipad som jeg bruker som fjernkontroll til den, og da er det jo like greit å spille spotify på den med lyden på Airplay-forsterkeren.

     

    (Nå har jeg iogforseg løst det ved å spille av airplay på XBMC'PC-en istedet, men det betyr at jeg må ha på den selv om jeg bare skal spille musikk :))

    Jeg har ingen Apple produkter så AirPlay er vel uten betydning for meg da. Uansett så vil jeg ha Spotify Connect funksjonen, så da må jeg enten gå for Pioner eller Yamaha. Jeg vurderer en Yamaha RX-A830 (http://www.komplett.no/yamaha-rx-a830-hjemmekinoreceiver-sort/794603) selv om den er litt over budsjettet mitt.. Nå har jeg kun to fronthøyttalere, men jeg vil gå for en surround receiver siden jeg senere vil oppgradere til flere høyttalere. I tillegg har denne både Pre-out, Wifi støtte og Spotify Connect. Høres dette ut som et fornuftig valg? Er den sterk nok til å drive Klipsch RF-62?

     

    Det med kabler og har jeg null peil på.. ser det er 4 utganger bak hver høyttaler, men har jeg rett når jeg kun trenger å koble til med to ledninger til hver høyttaler? Har noen anbefalinger over billige, men gode nok kabler som vil passe?

     

    Takk!

    Selv kjører jeg med biltema kabler til mine. Msnge kan diskutere på om man hører forskjell på dyre å billige kabler, men etter min formening så legger jeg heller de kronene i andre oppgraderinger.

     

    Du trenger bare å bruke to av de fite terminalene ja. Det er fire fordi det skal være mulighet for bi-wiering elns.

     

    Yamahaen kommet til å drive de greit nok. Har selv yamaha og er knallfornøyd. Men hadde jeg skulle brukt det mest til musikk hadde jeg valgt onkyo, eller marantz. Kansje til og med anthem. Men på film er yamahaen knall.

  5. Der svarte du på det selv:)

    Jeg liker at guttene er noen år eldre og det er turn off hvis det viser seg at de er yngre.

    På samme måte som at for noen menn er det turn off hvis dama har piercing i navlen, eller hvis de får vite at hun har barn.

    Siden jeg ble singel har jeg kun vært med menn mellom 24 og 27 år og føler jeg klikker mye bedre med de mentalt enn de på egen alder så jeg akter fortsette i det sporet.

    Mye av grunnen til at det raknet med meg og eksen var at vi ikke var på samme stadiet i livet mentalt selv om vi var like gamle. Altså det var ingen av oss som ville ha barn ellerno, men jeg visste feks med sikkerhet "hva jeg ville bli når jeg ble stor" mens han på mange måter var på samme stadiet som i tenårene. Det er mange gutter i starten av 20 årene som er sånn.

    Men unntak finns jo! Bestekompisen min er 20 og han klikker jeg kjempebra med. Når jeg snakker med han føler jeg vi er på "samme nivå". ...Selv om han bor i en garasje og har verdens største TV. Men det er bare kult.

     

    (EDIT: kom på at nevnte kompis sikkert kommer til å lese denne tråden. Han har en JÆVELIG kul TV, barsk filmsamling, og en helsikes sexy Onepiece.

    EDIT EDIT: Og han fylte nylig 21. )

     

    Hva gjelder andre kvinner i forhold til yngre menn, så tror jeg det er noe mange får smaken på når midtlivskrisen melder seg og ekteskapet rakner. Når en tass på alder med guttungen din blir seksuelt tent av deg.

    Men jeg vet om flere på min egen alder som har hatt kjærester som har vært ett partre år yngre. Men de forholdene har ikke vart...

    Og det gjorde jo ikke mitt heller. Så den fellen akter jeg ikke gå i igjen.

    du har så rett, du har så rett :)
    • Liker 2
  6. Heisann ;)

     

    Begge er meget gode høyttalere, og kansje mest morrofaktor, samt at det spiller rent i forhold til prisen de ligger for.

     

    Om det er verdt prisovergangen fra rf-62 til rf-82 er egentlig opp til hver enkelt å bestemme da de fleste har forskjellige preferanser om hva de liker og ikke liker.

     

    Rf-82 vil klart gi et bedre trykk enn lillebroren da de har større elementer.

     

    En som jobber på elutstyr i molde hadde rf-82, men han ville heller gått for rf-62 om han skulle kjøpt nytt.

     

    Selv lånte jeg med meg et par 82ere å koblet opp på en harman kardon avr 745 for å teste om dette var noe for meg, og klipschene spilte som bare f***! NB: merk at harman kardon ikke er en bra match med klipsch.

     

    Men etter å hørt litt rundt omkring så endte jeg opp med å kjøpe meg rf62 og tilsvarende rundt, og driver det med en Yamaha rx-v1067 som en knallmatch, og skal koble opp frontene på en effektforsterker som jeg kjøpte meg idag for å få enda bedre lyd.

     

    Merk også at du kan få de opp i et bra lydnivå selv med lav effekt på forsterker, men om du vil at de skal spille som de ble lagd for så trenger du effekt, da klipschene er veldig glade i det ;)

     

    Hva har du av forsterkerkraft? om du ikke har så kan jeg kommme med noen gode forslag her:

     

    -yamaha (best om du skal bruke det som hjemmekino)

    -onkyo (best på musikk i stereo, men like etter yamaha på hjemmekino)

    -marantz(har ikke hørt den selv på klipsch, men mange som sier at det skal match klipsch best ang lydsignatur)

     

    alt jeg har nevnt her er hjemmekinoforsterkere som jeg har hørt, da jeg har liten erfaring med stereoforsterkere, men om man skal utvide til surround ved en senere anledning er det ofte greit å kjøpe en forsterker med 5.1+ for å koble frontene istedefor å kjøpe en stereoforsterker og finne neste uke at man har lyst på hjemmekino :)

     

    For å nevne noe høyttalere så kan jeg nevne at JBL studio 180/190 er knallhøyttalere. og om du skal gå for hjemmekino så er det rabbat på rabbat på jbl es80 og tilsvarende rundt, og en sub på soundgarden. Dette vil jeg si er noe av det som gir mest BANG FOR BUCKS ute på markedet.

    slenger på en

    link --> http://intranett.soundgarden.no/images/share/public/flyttesalg-2012.pdf står til 8000, koster nytt 11000 på tilbud-->http://www.soundgarden.no/hoyttaler/hoyttalerpakker/jbl-es80-hoyttalerpakke-kirsebaer.html

     

     

    Lykke til med kjøp, send gjerne en pm om det er noe du lurer på :)

     

    Mvh

     

    Trur eg enda opp på Klipch Rf62, og legger heller til ein sub :D Takk for svar ;)

     

    Kan legge til litt ekstra her mtp at jeg har fått koblet de opp til en parasound a21 effektdorsterker, og du verden de er glade i effekt! Åpnet seg opp en hel ny verden uten at jeg kan forklare det :D

     

    Men du kommer ikke til å bli skugget over kjøpet du gjør ;) selv om rf-82 er en bedre partyhøyttaler der det er midbass som gjelder ;)

     

    mvh

     

    Lefdal.com rota til bestillinga så den blei kanselert, så bestilt på nytt i går. :p Tok å smelte til på RF 82 :D fekk høyre det spiller på den lokale Elkjøp butikken her og då var eg solgt! xD Leveringstida er mellom 3-7 dager så snart kjem herlegheita :)

     

    Da må jeg bare gratulere deg med nye høyttalere ;)

    de trenger en 2-300 timers inspilling før elementene løsner og får det beste ut av de :)

  7. Heisann ;)

     

    Begge er meget gode høyttalere, og kansje mest morrofaktor, samt at det spiller rent i forhold til prisen de ligger for.

     

    Om det er verdt prisovergangen fra rf-62 til rf-82 er egentlig opp til hver enkelt å bestemme da de fleste har forskjellige preferanser om hva de liker og ikke liker.

     

    Rf-82 vil klart gi et bedre trykk enn lillebroren da de har større elementer.

     

    En som jobber på elutstyr i molde hadde rf-82, men han ville heller gått for rf-62 om han skulle kjøpt nytt.

     

    Selv lånte jeg med meg et par 82ere å koblet opp på en harman kardon avr 745 for å teste om dette var noe for meg, og klipschene spilte som bare f***! NB: merk at harman kardon ikke er en bra match med klipsch.

     

    Men etter å hørt litt rundt omkring så endte jeg opp med å kjøpe meg rf62 og tilsvarende rundt, og driver det med en Yamaha rx-v1067 som en knallmatch, og skal koble opp frontene på en effektforsterker som jeg kjøpte meg idag for å få enda bedre lyd.

     

    Merk også at du kan få de opp i et bra lydnivå selv med lav effekt på forsterker, men om du vil at de skal spille som de ble lagd for så trenger du effekt, da klipschene er veldig glade i det ;)

     

    Hva har du av forsterkerkraft? om du ikke har så kan jeg kommme med noen gode forslag her:

     

    -yamaha (best om du skal bruke det som hjemmekino)

    -onkyo (best på musikk i stereo, men like etter yamaha på hjemmekino)

    -marantz(har ikke hørt den selv på klipsch, men mange som sier at det skal match klipsch best ang lydsignatur)

     

    alt jeg har nevnt her er hjemmekinoforsterkere som jeg har hørt, da jeg har liten erfaring med stereoforsterkere, men om man skal utvide til surround ved en senere anledning er det ofte greit å kjøpe en forsterker med 5.1+ for å koble frontene istedefor å kjøpe en stereoforsterker og finne neste uke at man har lyst på hjemmekino :)

     

    For å nevne noe høyttalere så kan jeg nevne at JBL studio 180/190 er knallhøyttalere. og om du skal gå for hjemmekino så er det rabbat på rabbat på jbl es80 og tilsvarende rundt, og en sub på soundgarden. Dette vil jeg si er noe av det som gir mest BANG FOR BUCKS ute på markedet.

    slenger på en

    link --> http://intranett.soundgarden.no/images/share/public/flyttesalg-2012.pdf står til 8000, koster nytt 11000 på tilbud-->http://www.soundgarden.no/hoyttaler/hoyttalerpakker/jbl-es80-hoyttalerpakke-kirsebaer.html

     

     

    Lykke til med kjøp, send gjerne en pm om det er noe du lurer på :)

     

    Mvh

     

    Trur eg enda opp på Klipch Rf62, og legger heller til ein sub :D Takk for svar ;)

     

    Kan legge til litt ekstra her mtp at jeg har fått koblet de opp til en parasound a21 effektdorsterker, og du verden de er glade i effekt! Åpnet seg opp en hel ny verden uten at jeg kan forklare det :D

     

    Men du kommer ikke til å bli skugget over kjøpet du gjør ;) selv om rf-82 er en bedre partyhøyttaler der det er midbass som gjelder ;)

     

    mvh

  8. Heisann ;)

     

    Begge er meget gode høyttalere, og kansje mest morrofaktor, samt at det spiller rent i forhold til prisen de ligger for.

     

    Om det er verdt prisovergangen fra rf-62 til rf-82 er egentlig opp til hver enkelt å bestemme da de fleste har forskjellige preferanser om hva de liker og ikke liker.

     

    Rf-82 vil klart gi et bedre trykk enn lillebroren da de har større elementer.

     

    En som jobber på elutstyr i molde hadde rf-82, men han ville heller gått for rf-62 om han skulle kjøpt nytt.

     

    Selv lånte jeg med meg et par 82ere å koblet opp på en harman kardon avr 745 for å teste om dette var noe for meg, og klipschene spilte som bare f***! NB: merk at harman kardon ikke er en bra match med klipsch.

     

    Men etter å hørt litt rundt omkring så endte jeg opp med å kjøpe meg rf62 og tilsvarende rundt, og driver det med en Yamaha rx-v1067 som en knallmatch, og skal koble opp frontene på en effektforsterker som jeg kjøpte meg idag for å få enda bedre lyd.

     

    Merk også at du kan få de opp i et bra lydnivå selv med lav effekt på forsterker, men om du vil at de skal spille som de ble lagd for så trenger du effekt, da klipschene er veldig glade i det ;)

     

    Hva har du av forsterkerkraft? om du ikke har så kan jeg kommme med noen gode forslag her:

     

    -yamaha (best om du skal bruke det som hjemmekino)

    -onkyo (best på musikk i stereo, men like etter yamaha på hjemmekino)

    -marantz(har ikke hørt den selv på klipsch, men mange som sier at det skal match klipsch best ang lydsignatur)

     

    alt jeg har nevnt her er hjemmekinoforsterkere som jeg har hørt, da jeg har liten erfaring med stereoforsterkere, men om man skal utvide til surround ved en senere anledning er det ofte greit å kjøpe en forsterker med 5.1+ for å koble frontene istedefor å kjøpe en stereoforsterker og finne neste uke at man har lyst på hjemmekino :)

     

    For å nevne noe høyttalere så kan jeg nevne at JBL studio 180/190 er knallhøyttalere. og om du skal gå for hjemmekino så er det rabbat på rabbat på jbl es80 og tilsvarende rundt, og en sub på soundgarden. Dette vil jeg si er noe av det som gir mest BANG FOR BUCKS ute på markedet.

    slenger på en

    link --> http://intranett.soundgarden.no/images/share/public/flyttesalg-2012.pdf står til 8000, koster nytt 11000 på tilbud-->http://www.soundgarden.no/hoyttaler/hoyttalerpakker/jbl-es80-hoyttalerpakke-kirsebaer.html

     

     

    Lykke til med kjøp, send gjerne en pm om det er noe du lurer på :)

     

    Mvh

    • Liker 1
  9. Jeg tviler på at det er originale 6x9 høyttalere som står i foran og i hattehyllen, så disse kan nok stå litt lengre og hvis du allerede har 2x 12" sub ville jeg prøvd å bruke disse ved å kjøpe en GOD forsterker til disse og heller bytte ut etter hvert når du ser/merket behovet. Totalt ville jeg nok ha byttet alt til slutt, men trenger ikke å gjøre alt på en gang ;)

     

    Men finn ut hvilke høyttalere og sub-element du har, gjør det mye lettere å gi råd!

     

    kommer til å ta ut subbene fra kassa i dag, så skal jeg skrive opp opplysningene her senere i dag ;)

     

    kansje ta litt bilder oxo, regner med at de begynner å ta på årene også mtp at jeg kjøpte de når jeg var tolv ( er atten nå) og jeg kjøpte den brukt :p men rekner med at de var verdt 600 m/kasse da :p

     

    men vi får se :) blir ny bil senere, så gidder ikke storinvistering i anlegge i denne bilen :p

     

    tror det er orginalt anlegg i den jo, eneste som var skiftet på den før jeg fikk den var en dårlig cd-spiller av merket clarion tror jeg :)

  10. så det du mener er at jeg bør invistere i gode 6*9 høytalere + forsterker til de, for å så gå for sub å monoblokk senere ? isåfall, har du gode forslag til dette ? vet at de du linket til skal være bra :)

     

    og så mener du at jeg skal fjerne de i hatthylla ? blir det ikke dårligere lyd i totalen i bilen da, eller er jeg helt på villspor ? :p

     

    takker for gode svar hittil :D

  11. subbene jeg har er svarte/grå uten skrift såvidt jeg husker... jeg kan se om jeg får tid til å ta ut elementene å se hva som står på de å legge info her ;)

     

    6*9 høytalerne er plassert:

    2 stk i dørpanel fremme

    2 stk i hatthylle

    disse var med bilen så har ikke gjort noe med plassering... er en mazda 626 1.8 glx fra 1996 hvis det hjelper dere å finne ut hvilke det er :p

     

    å bruke 4000 på forsterker synes jeg blir for drøyt, da jeg tenkte at det skulle være ca 4000 til forsterker. sub m/kasse, så en 2000 burde vel holde ? som sagt kjøper gjerne brukt, men vil vite hva jeg burde holde meg unna, og hva jeg bør se etter ;)

  12. Heisann :D

     

    Er da slik at jeg har fått lappen for en liten stund siden, og som en som aktivt hører på musikk så holder ikke anlegget i bilen som det står nå..

     

    er til dags dato 4 stk 6*9 høytalere av ukjent merke drevet av en pioneer 4200SD spiller. det spiller helt greit, men ønsker litt mer foofh lyd i bakgrunnen :)

     

    er da på utskikk etter forsterker, og sub i kasse til en prisklasse opp til 4000, helts under. gjerne brukt :)

     

    har 2 tolvtommere i kasse av ukjent merke som kan brukes, spiller helt greit, men trenger iallefall forsterker til denne.. kabler og div kan jeg fikse selv :)

     

    så en forsterker som garantert driver subben jeg har nå hadde vært flott :)

     

    takker på forhånd, og håper på gode utfyllende svar :)

     

    mvh, en som bare blir forvirret av bilstereojungelen :p

  13. i7-2600k er ypperlig til video. RAM er så billig som aldri før, så du får 8GB Corsair XMS3 1600mhz for rundt 700kr.

     

    Se test av bl.a i7-2600k i signaturen min. 20 sider med ulike tester, deriblant videokonvertering etc.

     

    Det er også riktig at Ivy-prosessorene skal støttes av 1155-hovedkortene, så du gjør lurt i kjøre Sandy nå.

     

    Takk for alle svarene!

    Da ble jeg litt klokere ;)

    Hvordan er det med 3kanals minne kontra 2 kanals, vil jeg merke noe forskjell?

    Har ikke funnet større minne brikker enn 4GB..ved 2kanals kan jeg da få 16GB, mens med 3 kanals 24GB. Greit med mest mulig RAM når man bruker After Effects. Har 16GB RAM i manskinen nå og AE spiser opp alt når den rendrer..

     

    Du finner minnemoduler på 8GB pr stk, men disse er dyre.. mener å huske at maks minne var 32gb og det skal holde i massevis! :p

     

    Det var det som var poenget mitt :p

    mye billigere å fylle opp med RAM på 1366.. men RAM prisene på de større brikkene vil vel falle etter hvert de også.. bedre med et litt mer fremtidsrettet system..

    ja, hadde jeg vært deg hadde jeg ikke vært i tvil om kjøpet mitt ;-) 1155 er mye mer for pengene enn 1366 er ;-)

  14. i7-2600k er ypperlig til video. RAM er så billig som aldri før, så du får 8GB Corsair XMS3 1600mhz for rundt 700kr.

     

    Se test av bl.a i7-2600k i signaturen min. 20 sider med ulike tester, deriblant videokonvertering etc.

     

    Det er også riktig at Ivy-prosessorene skal støttes av 1155-hovedkortene, så du gjør lurt i kjøre Sandy nå.

     

    Takk for alle svarene!

    Da ble jeg litt klokere ;)

    Hvordan er det med 3kanals minne kontra 2 kanals, vil jeg merke noe forskjell?

    Har ikke funnet større minne brikker enn 4GB..ved 2kanals kan jeg da få 16GB, mens med 3 kanals 24GB. Greit med mest mulig RAM når man bruker After Effects. Har 16GB RAM i manskinen nå og AE spiser opp alt når den rendrer..

     

    Du finner minnemoduler på 8GB pr stk, men disse er dyre.. mener å huske at maks minne var 32gb og det skal holde i massevis! :p

  15. Du har funnet deg et veldig fint og velbalansert oppsett spør du meg :thumbup:

     

    Selv om jeg ville vurdert å gå ned til 8GB minne, 2500K og heller lagt pengene i et GTX 580.

     

    Se feks her: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=622053

     

    Skal være en av de bedre utgavene også mtp temp/støy

     

    jeg har det skjermkortet der og det er fantastik :D yter smekkgodt, og støyer ikke i det heletatt, ikke når jeg spiller crysis 2 med full grafikk på :D

×
×
  • Opprett ny...