Gå til innhold

Tilsynsmannen

Medlemmer
  • Innlegg

    691
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tilsynsmannen

  1. Du har loven på din side, og det hele avgjøres jo om du er villig til å skade venneforholdet (som det er sannsynlig at en slik sak vil gjøre?) for å få erstatningen. Uansett vil jeg si at ved å frata seg ansvaret på den måten som den andre part har gjort har de tatt det første skrittet i å gjøre dette stygt. For videre jushjelp kan det være lurt å lufte problemstillingen i Jus-forumet https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=338. Men du vil sikkert få informasjon nok fra advokaten du har kontaktet.

  2. Har fått beta-kode fra både Gamereactor og Gamer, så hvis noen mangler får de en her:

     

    Her er din personlige betanøkkel: GLL147-TH9B1-HT3P-163-1J6W79C

     

    For å aktivere nøkkelen går du til http://register.guildwars2.com. Etter at du

    har registrert nøkkelen vil du finne en lenke til nedlasting av Guild Wars 2

    Weekend-klienten.

     

    Post her hvis du bruker den! Koden er brukt.

  3. Med samfunnsvitenskap mener jeg først og fremst statsvitenskap, sosiologi, sosialantropologi, europastudier, samfunnsøkonomi (her er karrieremulighetene kanskje litt bedre, ettersom man må lære seg et fint lass matte), organisasjon og ledelse osv. Psykologi og jus er forsåvidt og samfunnsvitenskap, men skiller seg fra de andre disiplinene ved at man utdanner seg til en profesjon. Jeg mener ikke at folk skal unngå å søke disse fagene (jeg går statsvitenskap selv, men bytter til jus til høsten), men jeg føler jeg burde gjøre mitt for å dempe de superoptimistiske beskrivelsene av jobbmuligheter som utdanningsinstitusjonene reklamerer med. For statsvitere er det f.eks. metodekunnskapene (statistiskk, forskningmetoder, spørreundersøkelser) som er etterspurt, og i mindre grad kunnskap om politikk.

     

    Ang. lønn som sosionom vs. konsulent. Sosionomer er vel i all hovedsak ansatt i det offentlige med fastsatte lønnsrammer på forhånd (300-400 000). Med en ren økonomiutdannelse er mulighetene i det private større, og med det mulighetene til å "jobbe deg fram" til høyere inntekt. I fag som økonomi og administrasjon er det en del matte, men noe av poenget med utdannelsen er at du skal lære noe ikke alle kan. Anbefaler at du ser litt på utdanningsplanene for økonomifag rundt omkring, f.eks. http://goo.gl/5Eq12. Som du ser skal du innom mange fagområder, og mulighetene for at du kan finne arbeid innenfor noe som interesserer deg er stor!

  4. Du må finne ut av hva slags mål du har først. Sosionom er en fin, kort og praktisk orientert utdanning som gir sikker jobb og ok inntekt. Steget fra denne bacheloren til lange studier som sivøk, jus eller psykologi (hvor du nok må legge inn en større innsats under utdanningen) er ganske stort, og du må finne ut av hva slags utdanning du ønsker deg. Man tenker gjerne at jo lengre utdanning jo mer utfordrene (spennende) jobber.

     

    Mange, MANGE tar høyere utdanning i dag. Selv for mastergrader kan det være utfordrende å finne relevante jobber. Du skriver du kunne tenke deg å jobbe med finansanalyse, men jeg tviler sterkt på at en bachelorgrad vil være nok mtp konkurransen.

     

    Du liker samfunnsfag og økonomi. Mange utdannes i samfunnsvitenskapelige fag, konkurransen om arbeidsplassene er stor og du burde virkelig brenne for faget for å (orke) å gjøre det bra.. For en relevant jobb innen journalisme er også veien lang, og journalistutdanningen i seg selv er lite verdt. Psykolgi er det hardt å komme inn på, og også her utdannes det også litt for mange ift etterspørsel.

     

    Det sikreste du gjør er nok (i) en kort profesjonutdanning som sosionom eller trener, såfremt du ser deg selv jobbe med dette i mange mange år, eller (ii) ta en bachelor/master i økonomiske fag eller jus. Er motivert nok til å komme deg inn og gjennom politihøgskolen er nok dette også et trygt alternativ, til tross for få arbeidsplasser.

  5. Spørsmål til trådstarter. Jeg fullfører også årsstudium til sommeren, og skal ettersende karakterutskrift/vitnemål på dette. Jeg er imidlertid usikker på om sensuren er klar og karakterutskriften sendt til meg, innen 1. juli (ettersendingsfristen). Vet du når du får dine papirer, eller har du tatt kontakt med saksbehandlende institusjon for å få utsatt tid?

  6. Akkurat hva du velger har ikke så mye å si, bortsett fra at du oppfyller kravene for opptak. På NHH vil det si R1 eller S1+S2. Ellers bør du velge det du tror du kan få gode karakterer i, ettersom dette er det eneste som teller for opptak. Slik sett er det også lurt å velge realfag, da du får ekstra skolepoeng for disse. Ved å velge matte og realfag utelukker du ingenting, og har alle muligheter åpne, så fremt du får gode karakterer. Husk imidlertid at det hjelper lite å ta mange realfag med dårlige karakterer, når du kunne tatt samfunnsfag (der gode karakterer er lettere å oppnå).

     

     

    Det du burde gjøre er å sette opp en plan med fagene du kunne tenke deg å ta, og hva slags karakterer du tror du kan oppnå, og slik regne ut hva slags karaktersnitt du vil få. Ved NHH var kravet i 2011 53,0 poeng.

  7. Jeg ligger nok ann til å fullføre bacheloren i statsvitenskap som jeg allerede tar, ettersom jeg trives med den gjelende studiesituasjonen og synes studiet er interessant. Liker også optimismen deres angående kombinasjonen, samt det å begynne på jus etter litt erfaring fra andre felt! Når jeg tar hele graden slipper jeg og ta opp fag fra vgs (alderspoeng). Det er jus ved UiB jeg sikter mot, da jeg tror studieopplegget passer meg bedre der (og karakterkravet :p).

     

    Takk for input! Tror dette kan bli spennende :)

  8. Det der virket ikke dumt. Selv om det er en del akademika/teori her også, er det som du sier litt mer praktisk rettet. Flere av fagene har jeg allerede tatt/tar nå ved NTNU, og burde få de godkjent som en del av bacheloren (og ikke havne særlig langt bak). Juristtittelen (og jobbene som følger med) frister, men det blir ikke med det samme uansett, så jeg kan like greit hoppe over til UiO. Takk!

     

    Noen flere innspill om jobbmulighetene etter bachelor i Offentlig politikk og administrasjon (evt. med master i "Health Economics, Policy, and Management")?

  9. Vær hilset, godtfolk!

     

    Jeg begynte mitt første studieår i en alder av 19, i fjor høst. Påbegynte studium er bachelor i statsvitenskap, med tenkt spesialisering i offentlig politikk og administrasjon. Nå, i begynnelsen av andre semester, begynner imidlertid tankene å gå veien mot at jeg vil noe annet, mer bestemt integret masterprogram i rettsvitenskap, aka jus. Dette med bakgrunn av gjennomgang av utallige jobbannonser om hva som ønskes på arbeidsmarkedet. Tenkt arbeid i begge retninger (Master i statsvitenskap eller jus) er ikke veldig ulike, da tankene fortsatt går mot offentlig administrasjon, bare med en mer praktisk og etterspurt utdannelse.

     

    "Hvis det er det du vil, bytt! Du er fortsatt ung!", sier du? Vel, karakterene mine er ikke helt på opptaksnivå enda, og det er ikke realisitsk å klare opptaket før etter sommeren 2013. Dette da med 2 ekstra alderspoeng, og gjenopptatte fag fra videregående. Hvis jeg imidertid fullfører bachelor i statsvitenskap, medregnet enda 2 alderspoeng, kommer jeg fint inn uten å måtte ta opp fag. Jeg vil da fylle 22 det året jeg begynner på jus.

     

     

    Hva tenker du? Burde jeg:

     

    • Holde meg innen statsvitenskapen (master), og komme meg ut i arbeid så fort som mulig?
    • Fullføre bachelor i statsvitenskap, for så å begynne på jusstudiet? (Statsvitenskap er veldig relevant til jus, og motsatt)
    • Gi meg med årsstudium i statsvitenskap, ta opp fag ett år, for så å begynne på jus høst 2013?
    • Begynne på eks. organisasjon og ledelse, eller noe annet hakket mer praktisk enn statsvitenskapen?

     

    Målet mitt er først og fremst en trygg og interessant jobb, som også sikrer en trygg og god inntekt.

     

    A penny for your thoughts, kthxbye

  10. Tenker på samme måte som Kanye på toppen her. Det skal mye til før et spill virkelig engasjerer (f.eks. Mass Effect), og ettersom man blir eldre blir tiden mer kostbar. På vgs var det mulig å bruke timer på et spill, da skolearbeidet var planlagt å organisert gjennom skolehverdagen, og helg var helg. Nå, som student, er det opp til meg selv når jeg vil bruke tid på skolearbeid, noe som gjør at tankene går mot "faen, skulle egentlig gjort this and that" hvis jeg begynner å spille, og meningsløsheten blir en faktor som plager meg gjennom spillinga.

×
×
  • Opprett ny...