Gå til innhold

swoooop

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av swoooop

  1. Jeg tenker at så lenge ingen av tjenestene har bindingstid, så går det greit. Da kan jeg se de nye seriene som interesserer meg en mnd på Netflix, så kan jeg bytte til en annen neste mnd å få med meg det beste fra dem osv osv. Det er så mange gode serier for tiden at jeg ikke rekker over alt uansett. Å abonnere på 5-6 tjenester blir ikke aktuelt allikevel, og egentlig ganske meningsløst med tanke på at man ikke får med seg alt løpet av et kortere tidsperspektiv. 

  2. –Jeg fatter ikke at de ikke ser hvor latterlig denne modellen er. Hvor vanskelig kan det være, gjør NRK nett-TV til en innloggingsløsning der du logger inn med lisensnummer som beviser at du har betalt lisensen, eller du betaler en fast sum per måned (som alle andre tilsvarende tjenester får til helt fint).

     

    De tørr selvsagt ikke å sattse på en innloggingstjeneste. Inntjeningspotenisalet kan jo forsvinne under føttene på dem i en fei da. Deres modell vil sørge for maks inntjening, og ikke minst forutsigbarhet.

    • Liker 1
  3.  

     

     

     

    Har noen av de som sier at de ikke vil betale for reklame Canal Digital eller Viasat, eventuellt betaler for vanlige TV-sendinger på annet vis??

     

    Forskjellen er at på TV, så har vi betalt for innehold med reklame fra dag 1.

     

    100% enig, ingenting bør forandres når det først har startet.... TV-selskapene bør ALDRI redusere eller fjerne reklame siden folk har betalt for det fra dag 1.   :rofl:

    Stråmann much?
     

    Nope, bare snudde argumentet på hodet og presenterte et litt ekstremt eksempel som var like dumt som det jeg svarte på.

     

    Standard TV leverandørene tjener nok mer enn Netflix siden de 1. tar mer betalt for abonementene sine 2. får reklameinntekter 3. ikke betaler mer for innholdet/ rettighetene. Er det ikke da logisk at de egentlig burde senke prisene litt?

     

    Hvis Netflix kan gjøre noe positivt for alle kundene med en slump reklame så ser jeg ikke noen grunn til å la vær, med forbehold at det ikke blir så ekstremt som på vanlige TV-sendinger. Forandring kan fryde vettu, som var poenget mitt :)

    Det er jo det som er poenget. Netflix kommer ikke til å gjøre noe positivt i den forstand at vi som forbrukere tjener på det. Det er de som skal tjene på det, hver en krone.

    • Liker 2
  4. Jeg kunne levd med et 20-30 sekunders reklameinnslag før en film/serie. Til nød. Men blir underholdningen avbrutt midt i, er det takk og farvel. Men da skulle jeg hatt reduksjon i prisen. Dette pose og sekk prinsippet om brukerbetaling og reklameinntjening er jeg egentlig sterkt imot. Det er en grunn til at jeg ikke leser papiraviser lengre, og en grunn til at jeg ALDRI kommer til å betale for en nyhetstjeneste på nett. Jeg har sluttet å betale for å se reklamer.

  5. ser spennende ut, men jeg ser to faktorer som kan ødelegge det hele:

    de aller fleste (egentlig alle) platformer som Andoid/iOS har visse sikkerhetsbegrensninger som vil ikke tillate apper å gjøre visse ting som man ellers hadde forventet at de kunne, eller vil ikke tillate FREMMEDE apper gjøre det til fordel for sine egne "native" apper. For eksempel brukeren foretar seg et veddemål, og sier:

    "Betal Ola 100 kroner hvis Manchester United vinner imorgen".

    For det første er det lite sannsynlig at for eksempel ApplePay vil kunne styres av en tredjeparts-app, eller at Siri selv vil noensinne tillates å gjøre slike ting. Den andre problemet er relatert til det første - aldi i livet vil Apple tillate en tredjeparts-assistent å gjøre det samme som Siri kan gjøre eller har som "hovednisje", og desto mer man graver i sensitive, sikkerhetskritiske funksjoner deto mer motstand vil man møte. Samme gjelder Android, i mindre grad men allikevel.

     

    Neste faktoren er så snart for eksempel Apple har skjønt at Dag har et førsteklasses produkt - så tilbyr de han et pris han kan ikke si nei til, og "viv" blir tilsynelatende sømløst og i full stillhet integrert i Siri.

     

    Siste saken jeg kan nevne er helt i begynnelsen av vidoen snakker Dag om visse milepæl, deriblant WWW, så "apper" etc. Det er helt riktig at "apper" må vekk med tanke på at brukeren bør ha et unifisert grensesnitt som tillater alt - altså web, epost, chat, musikk, anrop, sms, kalender, søk... alt på ett sted høres egentlig veldig praktisk ut i stedet for ørten mange "apper" man må hele tiden bla mellom. Men dette blir også problematisk - for det første blit "apper" utelukket, dermed påstår man at et enormt utviklermarked må omstille seg helt dramatisk ... eller tape penger. Det neste er at såpass avansert, komplisert, helhetlig opplevelse må egentlig også "sys" inn i OSet. Det er snakk om noen ganske drastiske endringer! Dristig, men kanskje helt rett med tanke på fremtidig utvikling.

     

    Basert på synspunktene dine må jeg jo si det er veldig positivt og riktig at slike utviklere jobber med å videreføre og utvikle teknologien, på tross av konservativ forretningspolitikk og lukkete systemer. Det er godt å se at de ikke begrenser seg til det ettablerte markedet. Skaper de gode produkter presser de jo markedet til å forandre seg.

    • Liker 1
  6. Datapakker. For meg er det fullstendig galskap at de fortsatt får lov å svindle folk på denne måten. Å legge slike økonomiske begrensinger på nettbruken til folk gjør meg forbanna. Skal jeg streame en enkel fotballkamp på hytta går det kjapt mellom 3 og 4 gigabytes. Jeg må med andre ord sile ut å velge de kampene som har størst betydning for meg. Det blir dyre fotballkamper.

    Fri bruk til en månedspris er det eneste alternativet som er akseptabelt. De kan iallefall ta disse overstyrte markedsanalysene og plassere den en viss plass for vi biter ikke på.

    • Liker 2
  7. Jeg synes Netflix er genialt!

    Oppfordrer dere som er misfornøyd med innholdet til å opprette deres egne lovlige tjenester og vise meg at dere klarer bedre.

    Inntil det, blir jeg hos Netflix.

     

    Er enig i at Netflix er genial. De kjempet igjennom å klarte å ettablere et tilbud som piratene presset frem. Som vi alle vet er underholdningsbransjen konservative nisser. Så vi har nok bare sett begynnelsen av hva streamingtjenester kan tilby.

    • Liker 1
  8. Datamengde er deres største inntektskilde. Så enkelt er det. Skulle de ha en flat pris på fri bruk av data og telefoni ville de mistet mye av inntektsmulighetene sine. Dette gjør de ikke før de må.

     

    Dersom Telia og Telenor også har eierinteresser i ordinært bredbånd, vet de samtidig at de kommer til å miste kunder der når flertallet går over til mobilt bredbånd. Telenor spesielt vil jo ikke gå på en smell som de gjorde da de mistet fasttelefonkundene sine.

  9. Jeg føler ikke at jeg får brukt de tjenester og muligheter som eksisterer på mobilen pga små datapakker. Hele opplegget minner meg om tiden da jeg satt med dialup og hadde dårlig samvittighet når jeg satt på nett.

     

    Aktørene liker det sikker ikke, men de har blitt til internett-tilbydere i større grad. Dette må de ta konsekvensen av, å gi slipp på ihjelblødingen av kundene.

×
×
  • Opprett ny...